Dodaj do ulubionych

Pedicure pytanie

22.06.23, 15:41
Pierwszy raz wybieram się na profesjonalny pedicure 👣smile
Mam pomalowane pazury...czy powinnam je zmyć czy zmywanie lakieru przed pedicure to norma dla kosmetyczki i jest to wliczone w cenę zazwyczaj?
Obserwuj wątek
    • arthwen Re: Pedicure pytanie 22.06.23, 18:43
      Norma.
      • alicjamagdalena Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 12:58
        I czy warto robić frezowanie stop....czy to jest lepszy efekt niż zwykły pumeks?
        • woman_in_love Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 13:03
          Profesjonalny pedicure polega na tym, że ścina się nadmiar skalpelem i dopiero potem delikatnie frezuje.

Jeżeli kosmetyczka proponuje samo frezowanie, to znaczy że to uchodźczyni wojenna po 3-dniowym szkoleniu i nie idź do niej.
          • ardiss1 Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 13:10
            jakieś głupoty opowiadaszsmile
            fascinate naskórek wtedy gdy jest bardzo zrogowaciały, a nie ze zawsze przecież... w rożnym stanie są pięty..

i frezowanie jest fajne, pięty jak u niemowlaka, przynajmniej u mnie.
            Ale jednak minusy takie- ze kiedy nie chodziłam na pedicure na frezarkę to jednak wolniej mi rogowaciał naskórek mam wrażenie.. dwa razy/msc pociągnęłam parę razy tarką zwykłą taką papierową i było ok, a teraz co kilka dni powinnam to robić
            trzeba kremować to podobno mniej narasta.. no ale mi sie nie chcesmile))
            • ardiss1 Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 13:12
              nie żadne fascinate, a ścina... wink
          • wena-suela Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 14:19
            Mnie niczego nie ścina skalpelem i nie jest to uchodźczyni. Uciekłabym od takiej ze skalpelem. Nic mi nie rogowacieje i w ogóle nie używam tarki pomiędzy zabiegami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka