alicjamagdalena 22.06.23, 15:41 Pierwszy raz wybieram się na profesjonalny pedicure 👣 Mam pomalowane pazury...czy powinnam je zmyć czy zmywanie lakieru przed pedicure to norma dla kosmetyczki i jest to wliczone w cenę zazwyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicjamagdalena Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 12:58 I czy warto robić frezowanie stop....czy to jest lepszy efekt niż zwykły pumeks? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 13:03 Profesjonalny pedicure polega na tym, że ścina się nadmiar skalpelem i dopiero potem delikatnie frezuje. Jeżeli kosmetyczka proponuje samo frezowanie, to znaczy że to uchodźczyni wojenna po 3-dniowym szkoleniu i nie idź do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 13:10 jakieś głupoty opowiadasz fascinate naskórek wtedy gdy jest bardzo zrogowaciały, a nie ze zawsze przecież... w rożnym stanie są pięty.. i frezowanie jest fajne, pięty jak u niemowlaka, przynajmniej u mnie. Ale jednak minusy takie- ze kiedy nie chodziłam na pedicure na frezarkę to jednak wolniej mi rogowaciał naskórek mam wrażenie.. dwa razy/msc pociągnęłam parę razy tarką zwykłą taką papierową i było ok, a teraz co kilka dni powinnam to robić trzeba kremować to podobno mniej narasta.. no ale mi sie nie chce)) Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Pedicure pytanie 23.06.23, 14:19 Mnie niczego nie ścina skalpelem i nie jest to uchodźczyni. Uciekłabym od takiej ze skalpelem. Nic mi nie rogowacieje i w ogóle nie używam tarki pomiędzy zabiegami. Odpowiedz Link Zgłoś