Dodaj do ulubionych

#MuremZaPabloMoralesem

30.06.23, 17:49
NA TT jest akcja #MuremzaPabloMoralesem

Co się dzieje? pisowskia szczujnia od rana przepuszcza na Pablo Moralesa zorganizowane polowanie.

Z tego co wyczytałam na TT wyglądało to od rana mniej wiecej tak:
odszukano i rozszyfrowano kim jest anonimowy uczestnik Twittera, następnie tvp z kamerami ustawiło sie pod domem Pablo Moralesa i zrobiła materiał o nim, podała część wizerunku, zdradziła niektóre dane personalne, i od rana Pablo Morales ma setki telefonów, meili, czy innych wiadomości od prawaków, oczywiście w tym pogróżki
Jawne szczucie !
DLACZEGO pis przepuszcza na niego atak, bowiem od dawna NIKT TAK CELNIE NIE PUNKTUJE na TT POCZYNAŃ NIEUDOLNEJ WŁADZY.
We wpisach Pablo Moralesa, które od dawna czytam, przysięgam nie ma nic z hejtu. A w materiałach został nazwany hejterem, nasłano na niego tvp, nasłano na niego hejterów z pisu.
Tak to wygląda.
Zatem kto ma konto na TT- proszę FF Pablo Moralesa, można dać też zdjęcie w swoim profilu.
Wszystkich nas nie zhejtują.
Wszystkich nas nie zamkną.

https://pbs.twimg.com/profile_images/1184195008557133824/osMAwVae_400x400.jpg
Obserwuj wątek
    • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:07
      I wiecie co wam jeszcze napiszę Pablo Moralesowi poza naszym wsparciem należy się medal
      (może być z ziemniaka wink ) albo dodatek do emerytury (to tak na przyszłość)

Ten facet ogląda codziennie wiadomości na tvp, i zdaje nam relację z tego na TT.
      Ja szczerze mówiąc od dawna podziwiam jego determinację.
      Bardzo, ale to bardzo nie spodobało sie to pisowcom, więc hieny z kamerami i mikrofonami wysyłają pod jego dom, tvp w amteriale daje pasek "agresywny hejter ukrywał się w internecie" . Telefony, smsy, atak na najbliższych, życzenia śmierci..... rany co się dzieje uncertain strasznie współczuję temu Pablo #MuremZaPabloMoralesem !
      • dramatika Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 10:52
        pepsi.only napisała:

> Ten facet ogląda codziennie wiadomości na tvp, i zdaje nam relację z tego na TT

Bohater lemingów 😆
    • woman_in_love Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:20
      jak widzisz #nikogo
      • mondaymorning1987 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:22
        Mnie obchodzi ale nie pomogę, bo nie mam TT
        • milva24 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:17
          Ja tak samo.
    • ladyban666 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:34
      Nie mam TT sad ale chociaż watek podbije wink
    • tanebo001 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:39
      www.youtube.com/shorts/uPQHI5kGReA
      • suki-z-godzin Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:44
        tanebo001 napisał:

> www.youtube.com/shorts/uPQHI5kGReA

takie treści w żałobie oglądasz?
        wstyd!
    • borsuczyca.klusek Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 18:48
      Że też masz zdrowie czytać twittera...
      • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 19:01
        TT ?! aktualnie dla mnie to podstawa- stąd mam najświeższe wieści, co w pisie piszczy big_grin
        Na ematkę mogę tydzień nie wejść, ale na TT znajdę tę chwilkę. tongue_out
        I zawsze , w sensie odkąd mam konto na TT, zaczynam od celnych wypowiedzi Pablo Moralesa- już bardziej obserwować go nie mogę, a dziś zachęcam też innych, żeby spojrzeli, i wsparli anonimowego internautę, który krytykuje władzunię, i za to pis przepuścił na niego atak.
        ( wsparli choćby hasztagiem, albo dyskusją w temacie, albo jakkolwiek- niech sie zrobi szum)

dziś Pablo Morales, jutro może to być któraś ematka...

#MuremZaPabloMoralesem
        • borsuczyca.klusek Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 19:11
          Dla mnie poziom szamba na twitterze jest nie do ogarnięcia. Ematka to przy tym Wersal. Ale masz rację, że nie wiadomo po kogo przyjdą dalej. Jakieś dwa lata temu tvp usiłowało robić nagonkę na znanego ytbera, bo im nie pasowało, że krytykował ich program Motel Polska czy jak to się to guano nazywało.
          • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 20:22
            Na TT bardzo bardzo łatwo zablokować jakiekolwiek szambo- najłatwiej z wszystkich social mediów. Dzięki temu mam spokój z szambem, hejtem, itd. Wyświetla mi się tylko to, co ja chcę.
            • borsuczyca.klusek Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 20:40
              Nie lubię blokować ludzi 😀
          • taje Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:59
            Przecież wszystko zależy od tego, kogo śledzisz. Mój Twitter jest zdecydowanie wyższej jakości i dużo ciekawszy niż FB. Przy czym ja na Twitterze nie piszę, używam go do czytania ciekawych treści (i niekoniecznie związanych z polską polityką).
    • mmk9 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 19:18
      Jak będziesz pisać o pisowskiej cenzurze, będzie mowa o tym, co ona przEpuszcza, albo nie. Atak zaś każda szczujnia przYpuszcza
    • suki-z-godzin Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 20:37
      TVP dostała takiej biegunki, że aż im po nogach cieknie. Dzięnikarstfo śletcze na poziomie trolla, przeszukującego fotki na fejsiku, śmiechu warte.
      • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:02
        Żeby ematka wiedziała, jak pisuje Pablo, pozwolę sobie skopiować
        (dzięki tej subiektywnej wyliczance Pabla my już nie musimy oglądać tvp big_grin i tracić nerwów tongue_out)

TT Pablo Morales:

Wiadomości TVP
        Osobisty skrót

1. Francja płonie. Emigranci dewastują kraj. Oczywiście spinik pod referendum Kaczyńskiego. Jakże by inaczej.

2. Nie ma polskiej zgody na przerzucanie emigrantów – mówi Morawiecki. I… znowu Francja w ogniu a opozycja mówi swoje i chce ich przyjmować, choć D. Tusk deklaruje coś zupełnie innego. Ciekawe po co mamy wyrażać zgodę na coś na co nie trzeba wyrażać zgody? TVN jest „zaprzyjaźnioną” telewizją KE. To oczywiste, bo TVP to telewizja ziejąca nienawiścią do UE i KE. Unia chce nas zamordować. To prosty wniosek.

3. Tunel w Świnoujściu. Inwestycja życia PiS. Choć nie finansowana przez ten rząd. Dlaczego jest tak ważna? Bo w odróżnieniu od Przekopu Mierzei czy CPK ma sens. I to wszystko dzięki światłej myśli Jarosława Kaczyńskiego z 2007 roku. Tak, tak. Jarosław znowu mówi „imposybilizm”. Oczywiście ów „imposybilizm” to dziś historia. Joachim Brudziński jest ojcem chrzestnym tej inwestycji, bo dobry rząd PiS załatwił ponoć kasę z UE… Tak samo, jak z KPO…

4. Inflacja spada, na Orlenie promocja a autostrady za darmo. Żyjemy w raju! Pan mówi, że wszystko mu się podoba i wszystko idzie w dobrym kierunku. Daniel z Pcimia grzmi falsetem o sukcesach.

5. Grupa Webera – hejt na Niemcy i oczywiście przekaz o współpracy opozycji z Teutonami. Prostackie, prymitywne i głupie. Ale co oni tam jeszcze mają… Jak można porównać demokratycznego polityka z mordercą? Można. Kasta eurokratów wspiera D. Tuska grzmi lektor a Miłosz Inteligent Manasterski mówi o kolaborantach Niemiec. Wesoła pani z lodem w rękach pieje, że „nie będzie Niemiec pluł nam w twarz”. Świetne. Po prostu genialne.

6. Atak na UE i kwestie seksualności dzieci. UE narzuca nam LGBT, chce nam masakrować dzieci i wlepiać aborcję oraz małżeństwa jednopłciowe. Bruksela narzuca zmiany sądownictwie, politykę klimatyczną oraz zakazuje jeść mięsa i nabiału. Skretynienie? Tak. Wiedziecie, PiS nie chce być w UE. Po prostu. Im jest mentalnie bliżej do Białorusi.

7. Kończą na atakiem na D. Tuska. Te infantylne buty, i hejt na TVN. Ze strony działaczy działacza Wiadomości pada określenie o dziennikarzach TVN „paradziennikarze”. Komentuje Karnowski, wzór niezależnego dziennikarza a potem Sakiewicz taki sam cud dziennikarstwa.

8. Wiecie, ze TVP Info przygotowuje codzienny program program "o kłamstwach TVN". No, peron absolutnie w kosmos.

#MuremZaPabloMoralesem
        • pasquda77 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:08
          Mnie obchodzi, obserwuję Pablo na TT od dawna, wsparłam go dziś FF.
          • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:12
            Przy takich odpowiedział zawsze żałuję,
            że na ematce nie ma tak, jak na Fb " Lubię to 👍!" , lub TT ❤️.

smile
            • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:12
              OdpowiedziaCH wink
          • borsuczyca.klusek Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:20
            Co to jest FF?
            • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:34
              #FF polecenie w piątek czyli Follow Friday
              W skrócie- polecenie osób wartych obserwowania. Rekomendacja.
    • bazia_morska Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:39
      Żartujesz, prawda?
      • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 21:44
        A w którym mianowicie miejscu żartuję?
        • bazia_morska Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 14:05
          Z tą histerią na końcu posta.
    • migafka357 Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:01
      Dzięki, nie znałam gościa, idę czytać.
    • midge_m Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:34
      Kogo? Dżizas, jak bardzo trzeba być oderwanym od rzeczywistości żeby robić jakąś akcję na gościa z Twittera, o którym zdecydowana części wyborców w ogóle nigdy nie słyszała.
      • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:48
        Prawda? Jakim tzreba być oderwanym od rzeczywistości, by nasyłać dziennikarzy śledczych pod dom zwykłego obywatela, z kamerami i z mikrofonem, obywatela piszącego anonimowo w internetach, robić o nim materiał do telewizji, i materiał okrasić "odpowiednio" mocnym paskiem.
        • midge_m Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:55
          Mnie ciekawi co o nim mówią skoro nikt nie ma pojęcia kto to jest, a już zwłaszcza widzowie TVP.
    • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:45
      Ogólnie to jest druga akcja #MuremZaPabloMoralesem, w marcu było po raz pierwszy. Co wtedy sie wydarzyło, otóż Matecki po śmierci syna Posłanki Filiks wydał zlecenie. Wiele osób stanęło w obronie Pablo, a Mateckiego wyciszono.
      Teraz jest inaczej.
      Pablo Morales to kolejna osoba którą "dorwali", a na TT odzywają się też inni ( spotkali się z ujawnianiem tożsamości internetowej, ujawnieniem wpisów internetowych , nawet z grup ukrytych, takie tam... ).

Droga ematko- nikt nie jest anonimowy.
      Jutro, ematko, możesz być TY. Albo ja uncertain
      Im bliżej wyborów tym większa będzie rzeźnia. Cchą nam zamknąć buzie. Zabrać wolność słowa w internecie, machina propagandowa, kontra obywatele z własnymi opiniami i światopoglądem.

https://pbs.twimg.com/media/Fz34sPwX0Ag5sNK?format=jpg&name=medium
      • midge_m Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 22:54
        Ja swoje antypisowskie poglądy głoszę dość odważnie także pod własnym nazwiskiem, ale nie mam anonimowego Twittera, więc chyba jestem bezpieczna.
        • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 30.06.23, 23:23
          dopóki nie podpadniesz władzuni
    • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 10:44

Zaskakujące że obok hejterów z pisu Pablo Moralesa atakują też ci z PL2050,
      tak, tak,
      wyznawcy wielebnego Hołowni dołączyli już do pisu, są pisu przybudówką
      Tak tylko piszę o tym, żeby nikt sie nie zdziwił, jak pis i Hołownia zawiążą oficjalnie koalicję.
      (Bo nieoficjalnie w koalicji są od początku. )
      • long_week Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 11:05
        Pepsi, zalinkuj kto z PL250 go atakuje i skąd masz wiedzę o koalicji. Bo takie przerzucanie błotkiem sprzyja tylko PISowi.
        • taje Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 13:34
          Sam o tym pisał (i inni też) na jego Twitterze.
          • long_week Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 16:51
            No to niefajnie. W polityce nic mnie już nie zdziwi.
        • suki-z-godzin Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 19:26
          long_week napisał:

> Pepsi, zalinkuj kto z PL250 go atakuje i skąd masz wiedzę o koalicji. Bo takie
          > przerzucanie błotkiem sprzyja tylko PISowi.

masz tu sprzyjacza szymona kotłowni, strofującego Moralesa za rzekomy hejt

https://pbs.twimg.com/media/Fz89NhcWYAAIjCX?format=png&name=900x900
      • yenna_m Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 12:55
        Wielbiciele Holowni walą w KO z czasami nawet z większym entuzjazmem niż robia to milosnicy PIS.
    • pepsi.only Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 10:57
      A podsumowując ten wątek, i w odpowiedzi do Woman_in_love, i jej #nikogo, odpowiem, a Women- nie masz racji.
      Żeby wygrać jesienią, i pozbyć się pisu, tzreba nagłaśniać takie sprawy.

Zacytuję jednego twiterowicza:

Atak na Pablo pokazuje, że to, co dzieje się na tt jest dla PiS ważne, i że pisowcy wiedzą jak istotna jest przewaga w sieci. I wiedzą też, że tę przewagę utracili, w przeciwieństwie do poprzednich wyborów. To co teraz robią jest próbą zastraszenia nas wszystkich, wywarcia na nas presji, obliczoną na zmniejszenie naszej aktywności, a w konsekwencji zmniejszenie zasięgów treści opozycyjnych i antypisowskich w Sieci. Dlatego, powtarzajmy to do znudzenia, tak ważna jest każda aktywność, każdego z nas. Każdy tweet, retweet, komentarz i lajk, każdego konta - dużego, mniejszego, najmniejszego. Wszyscy tu jesteśmy tak samo ważni i tak samo potrzebni.
      Walczmy o przekaz każdego dnia, indywidualnie, w ramach #SnaW, #SilniRazem, innych nieformalnych grup. Walczmy, nie cofamy się, nie bójmy się. Patrzmy na takich ludzi, jak Pablo. Jeśli on nie pęka, my tym bardziej nie możemy.

Zatem jeszcze raz: #MuremZaPabloMoralesem
      oni wiedzą że #PiSprzegrywa
      i czeka na nich #cela+
      a nade wszystko #jebać PiS
      #niktminiepłacizajebaniePiSu
      robię to bo uważam, że to mój moralny obowiazek przeciwstawiać się tej #mafiaPis

Dobrej soboty, lecę do swojej roboty smile))
    • joaz Re: #MuremZaPabloMoralesem 01.07.23, 19:27
      Czytam jego wpisy na TT od dawna (choć sama nie mam konta) - podzielam wiele jego poglądów i opinii.
    • suki-z-godzin Re: #MuremZaPabloMoralesem 04.07.23, 16:33
      Haha, i po aferce. Prawość krzycząca ZNAMY TOŻSAMOŚ!!! ZNAMY TOŻSAMOŚ!!! najwyrazniej nie przygotowała się na reakcję "i co z tego?".
      Pablo Morales nadaje dalej.
      • yenna_m Re: #MuremZaPabloMoralesem 04.07.23, 17:52
        Super! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka