Dodaj do ulubionych

Pytanie do posiadaczek psów

02.07.23, 20:36
Opiekuję się psim staruszkiem (bokser, 11 lat). Generalnie pies spokojny, do tej pory niechorujący. Kiedy go przejmowałam, był dość ożywiony, potem u mnie w mieszkaniu - zestresowany. Wyjechaliśmy. Wczoraj w podróży, wieczorem spacer. Dziś rano spacer (krótko), a potem długie spanie. Właściwie spanie niemalże cały dzień. Apetyt dobry. Obudziłam psa na spacer wieczorny, ale widziałam, że chce wrócić. Znów śpi. Bardzo się martwię, czy tego spania nie za dużo. Logika mi podpowiada, że odsypia stresy. że tak duży. Spokojny, nie szczeka wcale. Może powinnam się cieszyć, ale się stresuję.
Obserwuj wątek
    • paulanowakk Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:37
      Przepraszam za niechlujną końcówkę posta.
      • naturella Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:40
        Ale jak to psi staruszek, to może tyle spać. Psy ogólnie dużo śpią. Mnie zafrapowało co innego, spacer rano i później dopiero wieczorem? Pies musi siusiać częściej niż dwa razy na dobę, 4-5 razy jest tak optymalnie.
        • paulanowakk Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:44
          Do siku (krótkiego) to ma teraz miejsce tuż za ogrodem. Chodziło mi o dłuższe spacery (2 razy dziennie) na który dziś nie chciał, a przez ostatni tydzień był chętny.
          • berdebul Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 23:12
            Najpierw kretyn walący w kaloryfer. Później podróż. Daj chłopakowi odespać.
    • woman_in_love Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:42
      Do sierpnia nie dozyje.

Wroca wlasciciele z USA i dostaniesz 30 000 za zabicie pieska i zla opieke. Oddawali zywego a dostana martwego!
      • paulanowakk Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:46
        Nie strasz mnie. Czy pies może tak po prostu zejść w śnie? Bez uprzednich chorób? U wszystkich znajomych zejście psa było poprzedzone chorobą i decyzją u poddaniu się w pewnym momencie.
        • piesfafik Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 20:57
          Psy duzo spia a 11 letniego duzy pies to starszy pan. Jak ma apetyt I jest ogolnie zadowolony to bym sie za bardzo nie martwila ale to oczywiscie zalezy od psa. Jak nagle zrobil sie letargiczny I osowialy to bym sie przygladala. Jak spacer byl dlugi to go moga bolec lapy - moze ma artretyzm.
      • majenkirr Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 22:08
        To ten pies co w bloku szczeka?
        • paulanowakk Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 22:15
          Ten sam!
          • majenkirr Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 23:12
            Pewnie mu smutno, że były skargi na niego 😉
    • princesswhitewolf Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 23:31
      Psy spia ok 14 godz na dobe. Starsze wiecej.
    • turbinkamalinka Re: Pytanie do posiadaczek psów 02.07.23, 23:34
      Nie no. Zafundowałyście psu mnóstwo stesów więc pies odpoczywa. Kilka stresów związanych z przeprowadzką do ciebie (nowe miejsce, nowy człowiek to nic że znany, dziwne hałasy), teraz znowu prznosiny (nadal nowy człowiek, znowu nowe miejsce) jak ten pies ma być szczęśliwy?
    • aria Re: Pytanie do posiadaczek psów 03.07.23, 12:57
      Mój piesek jak go wzięłam ze schroniska, to przespał 3 doby prawie ciurkiem, wychodził tylko na chwilę na siku i dalej szedł spać, nawet nic jeść nie chciał, tylko odsypiał stresy schroniskowe, a że był głuchy, to nic mu nie przeszkadzało smile
      • paulanowakk Re: Pytanie do posiadaczek psów 03.07.23, 14:25
        Dziękujęsmile Staruszek śpi dziś drugi dzień, ale apetyt ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka