karambola_karambola 08.07.23, 09:47 Zdana matura w tym roku z wos, ale wynik niesatysfakcjonujący. Czy tegoroczna maturzystka będzie poprawiała za rok tylko ten nieszczęsny wos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szeptucha.z.malucha Re: Poprawianie matury za rok 08.07.23, 09:50 Może zapytać maturzystki?😉 Jeżeli pytasz o taką opcję, to tak, można wybrać egzamin, który chce się poprawić albo zdać rozszerzenie, którego się nie zdawało. Trzeba pilnować terminów. Można to zrobić w szkole macierzystej. Dostaje się aneks do świadectwa dojrzałości z nowym wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Poprawianie matury za rok 08.07.23, 12:07 Może poprawiać, jak chce, może zdawać też coś innego. W swojej szkole może zgłosić chęć zdawania. Tylko trzeba pilnować terminów i zapłacić na czas. Mój syn chciał po dwóch latach zdać dodatkowo jedno rozszerzenie, bo mu się zachciało innych studiów, zgłosił w szkole, że będzie zdawał, ale szkoła mu nie powiedziała, że trzeba coś zapłacić, tylko już po terminie przysłali informację, że nie zapłacił, więc go wykreślili z listy i już nie było możliwości, żeby w tym terminie zdawać. Może teraz jest inaczej, bo to już parę lat temu było, ale posprawdzajcie dokładnie, co i kiedy, bo na szkołę nie zawsze można liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Poprawianie matury za rok 08.07.23, 12:17 Wszystko jest na stronach OKE/CKE . Mój syn pilnował, nie mam pojęcia czy coś płacił (chyba nie, coś mówił, że osoby w innych przypadkach płaciły). Papierologię składał w swoim lo. W tym roku pisał dwa rozszerzenia, których wcześniej nie zrobił. Sekretariat do niego dzwonił, coś potwierdzali. Generalnie spoko, tylko, fakt, nie można przegapić. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Poprawianie matury za rok 08.07.23, 12:09 A maturzystka co na to? Jeżeli dobrze zdany wos jest niezbędny do osiągnięcia wymarzonego celu, to może warto. Odpowiedz Link Zgłoś