Dodaj do ulubionych

Polecanka - krem BB.

12.07.23, 10:25
Często szukacie kremu BB więc polecę moje najnowsze odkrycie -Missha perfect cover.Kupilam na próbę małe opakowanie w Hebe, 20 ml za 20 pln i jest genialny! Pięknie wyrównuje koloryt, trzyma się cały dzień, kryje lepiej niż Even better, którego używałam do tej pory.Do tego fajnie się rozprowadza i ma wysoki filtr spf, w skład nie wnikam, bo się na tym nie znam 🤷.Moja skóra dawno nie wyglądała lepiej, naprawdę warto wziąć małe opakowanie na próbę.Ja już zrobiłam sobie zapas, póki jest w promocji.
Obserwuj wątek
    • thank_you Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 10:29
      Zmywaj dwufazowo. smile
      • pasquda77 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 10:35
        Zawsze tak robię, olejek, a potem baza lipidowa z Ziaja med - też polecam.
        Czy z jakiegoś powodu jest to szczególnie ważne w przypadku tego kremu?
        • thank_you Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:57
          Tak. Panie, które zle wykonują demakijaż maja pozniej problemy z cerą. Generalnie wieczorne oczyszczanie skory to taki wstęp do ładnej cery. Odpowiednie oczyszczanie. smile
          • infinitypool Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 16:32
            Thank_you, czy polecany tu przez Ciebie filtr Garniera tez trzeba zmywac dwufazowo?
            • thank_you Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 16:38
              Nie, ale jesli masz łagodne mleczko oczyszczające, to wszystko bym zmywała dwa razy wink W zależności od tego co nakładam, to zmywam maslem a potem
              Emulsja pH doctor lub emulsja dwa razy. smile
    • pani_up Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 10:33
      Uwielbiam go!
    • ardiss1 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 10:36
      a mnie zapycha. i mam wrażenie ze mam jakąś maskę. choc mało nakładam..
    • elenelda Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:06
      Dla mnie to koszmarek. Mocno kryjący, matujący daje efekt masy szpachlowej na twarzy. Do tego bardzo zapycha, nawet dwufazowe zmywanie nie pomaga.
      • pasquda77 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:11
        Mam kompletnie inne odczucia, wszystko zależy od skóry, nie zapchał, a mam skłonności, wygląda mega naturalnie...
        • elenelda Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:22
          pasquda77 napisała:

> Mam kompletnie inne odczucia, wszystko zależy od skóry, nie zapchał, a mam skło
          > nności, wygląda mega naturalnie...

Ma w składzie masę silikonów i talk. Prędzej czy później odbije się na kondycji skóry.

• snakelilith Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:37
            U mnie takie kosmetyki na dłuższą metę powodują rogowacenie naskórka i szarą cerę. To jest błędne koło, bez tego kosmetyku cera wygląda coraz gorzej, więc nie można zrezygnować.
            Poza tym w składzie jest chyba arbutyna. Badania wprawdzie nie potwierdzają podejrzeń o rakotwórczość, ale to rozjaśniająca substancja, ulubiona u Azjatek i u osób z jasną, europejską cerą, może być problematyczna.
      • klaramara33 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 12:08
        Dla mnie również koszmarek. Wolę zwykłe kremy spfy, te BB to są pseudo BB bo one mają znikome ilości pielęgnujących składników.
    • alex_vause35 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:09
      Dla mnie jedyny, który mnie nie zapycha i nie daje efektu maski, to BB z Avène, seria nazywa się chyba Hydrance.
      Oddalam teraz córce kupiony nieopatrznie krem BB Paese i na niej wygląda bardzo naturalnie. Wszystko zależy od skóry.
    • wszystko_przepadlo Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:13
      A ma spf? Ja kupiłam ostatnio krem BB z Iwostin z spf 50 - jest lekutki. Nie ukryje duzych zmian i wyprysków, ale ładnie wyrównuje koloryt. Też polecam.
      • pasquda77 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:23
        wszystko_przepadlo napisała:

> A ma spf? Ja kupiłam ostatnio krem BB z Iwostin z spf 50 - jest lekutki. Nie uk
        > ryje duzych zmian i wyprysków, ale ładnie wyrównuje koloryt. Też polecam.
        Ma jak najbardziej 🙂
    • chococaffe Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 11:41
      Dla mnie najlepszym i jedynym tego typu jest CC Juicy Beauty (filtr 30). Tylko nie jest to krem na lato (przynajmniej w moim przypadku). Normalnie ładnie się wchłania, w wysokich temperaturach tłusto rozpływa.
    • koko8 Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 12:06
      Dla mnie jednak nazwa tego produktu zmylasmile nie jest to krem, tylko (zbyt) mocno kryjacy fluid. U mnie tworzył suchą maskę.
      Wolę jednak kremy bb self-made, czyli ulubiony krem na dzień-tłusty, nawilżający, z dowolnym filtrem- plus kropla rozświetlacza z kolorem.
      • jasnoklarowna Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 18:59
        Miałam podobne odczucia.
        Ale jeśli już jesteśmy przy koreańskich, to o niebo lepszy był ze skin79 Golden Snail, ten ze śluzem ślimaka. Też nazywa się bb ale chyba bliżej mu do fluidu, też chyba troszkę silikonów miał, ale filtr 50, sam produkt dużo lżejszy i do nakładania i na cerze no i ja już pudru na wierzch nie musiałam używać. Używam często, żadnych problemów z moją 45 letnią cerą nie zaobserowałam, służy mi. Ale na składach się nie znam, próbowałam też innych z tej serii, pomarańczowego, fioletowego i srebrnego (można było w maleńkich tubkach na podróż kupić). I żaden tak dobrze nie wyglądał na twarzy jak ten golden snail 50 spf.
    • aurinko Re: Polecanka - krem BB. 12.07.23, 19:08
      Kupiłam kilka dni temu skuszona promocją i niestety pieniądze wyrzucone w błoto. Jest do niczego. w dodatku kupiłam 2 odcienie sad Dla mnie nr 1 to bb od skin79.
    • iza232 Re: Polecanka - krem BB. 13.07.23, 11:36
      To jeszcze napisz do jakiej cery to cudo przeznaczone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka