asiairma 20.07.23, 10:40 Czy któraś z was kupuje w Mohito? Jakość do czego porównywalna, której z sieciówek? I rozmiary z tych większych czy mniejszych? 42/14 to XL? Całkiem ładne sukienki mają na przecenach. Ale nie mam ani jednej rzeczy od nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Mohito? 20.07.23, 10:45 Ja czasem kupuję, mają trochę kiczu i poliestru, ale bawełna i wiskoza też bywa. Odkąd wprowadzili rozmiar 32 to 34 zwłaszcza u góry, w biuście, w talii jest spore (spodni tam nigdy nie kupuję, więc nie wiem). Nie wiem jak jest z wyższymi rozmiarami, ale jak ja jestem 34/36, to u nich raczej biorę 34. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mohito? 20.07.23, 10:50 Aha, pytałaś jeszcze jak z jakością - różnie. Sieciówkowo bardzo. Część sukienek jest kiepsko uszyta, poliestrowych rzeczy bym tam unikała (nie skreślam całkowicie poliestru, ale u nich na ogół jest ten, który aż iskrzy). Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Mohito? 20.07.23, 11:27 Dzięki. Właśnie jakość ... brak korelacji z ceną. Ostatnio sukienki z okee i risk mi sie "pomechaciły" po kilku razach a kosztują 5 razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Mohito? 20.07.23, 11:28 Dzięki. Czyli różnie bywa, ale chyba spadek w dół. Ale coś wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Mohito? 20.07.23, 12:10 Mam parę rzeczy od nich i chociaż jeden sweter mi się bardzo zmechacił to się ostatecznie nie zniechęciłam i czekam aż obniżą ceny na pewną sukienkę i spódnicę choć wygląda na to, że się nie zanosi. Jeśli chodzi o rozmiary to ja noszę 38 a kupiłam spodnie 36 i były trochę z luźne. Z kolei kupiłam sukienkę 38 (z drugiej ręki) i est za ciasna przy żebrach, spokojnie mogłaby być 40. Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: Mohito? 20.07.23, 16:28 Kupuje głównie w mohito. Moim zdaniem jakość lepsza niż np. H&M i ubrania wydają mi się elegantsze i lepiej wykonane. Lubie tam kupować dzinsy, pasują idealnie na moja figurę. Mam tez dużo sukienek. Piorę je w 30 stopniach na praniu ręcznym i nic się z nimi nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: Mohito? 20.07.23, 16:29 Jedynie pasków nie polecam, bo szybko się rozklejają, ale i tak kupuje ze względu na niska cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Mohito? 20.07.23, 16:40 Koszmarnej jakości poliestry i akryle, ale maja też - włąsnie przegladam bawełne i wiskozę, kolorystyka przyciągajaca wzrok, ale fasony jak dla mnie zbyt bazarowe, czy w stylu Bon Prix, albo "modna" naczelniczka urzędu gminy... W ogóle nie mój styl, ale na ulicach widać dużo ich ubrań, wiec pewnie sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Mohito? 20.07.23, 16:46 W tym samym dniu kupowałam dwie sukienki, jedna to rozmiar 36, druga 42 - obie na mnie idealne. Także tyle w temacie rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Mohito? 20.07.23, 16:49 Ale widziałaś te rzeczy na żywo? Ja tak się napaliłam na kilka rzeczy, na zdjęciu super, na Szczęście mam na miejscu sklep i mogę od razu zweryfikować...piękna sukienka okazała się poliestrową firanką, a płaszczyk workiem na ziemniaki...piękny miał tylko kolor.. Jeden wielki szit za duże pieniądze...to już wolę do Pepco iść Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Mohito? 20.07.23, 19:01 Właśnie nie widziałam- reklama mi się wyświetliła i cos tam wpadło mi w oko. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Mohito? 20.07.23, 17:12 Mój podstawowy sklep, połowę rzeczy szyją dokładnie na mnie, czyli na małe i grube z miejscem na biust. Druga połowa za to na mnie nie pasuje. Rozmiary spore, często nawet muszę brać xs, a absolutnie nie jestem xs. Poliestrow i innych sztuczydel pełno, ale czasem trafię na tak fajnie skrojone kiecki, że nawet te sztuczydla warto kupić. Co chwila znajduję coś padującego na wieszaku z przecenami i mam ładną szmstkę za 39 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Mohito? 20.07.23, 18:58 Mało tam kupuję, ale dopadłam przepiękną bluzkę i sukienkę. Rozmiar mi się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
fuertateneryfa Re: Mohito? 20.07.23, 20:34 kupiłam 2 sukienki, jedną dresową bawełnianą z kapturem i druga letnią maxi też z bawełny, dresowa miała rozmiar m/l i była ogromna, co najmniej o 20 cm w obwodzie za szeroka, ta letnia miała rozmiar l i jest idealna. Jakość ok, ale obie 100% bawełna Odpowiedz Link Zgłoś
samnetui Re: Mohito? 31.10.23, 19:44 Cześć chciałam powiedzieć, że Mohito bardzo mocno zmieniło swoje rozmiary. Musiałam tam przestać kupować ponieważ jak kilka lat temu kupowałam bluzy L/XL lub sukienki L, to były idealne. Teraz L/XL są ciasne - na mnie jak taka M-ka, XL-ki też ciasne a większych już nie ma dostępnych rozmiarów nigdy pomimo że są w filtrach. Wszystko odsyłałam aż w końcu poddałam się i przestałam kupować. Straciłam swój ulubiony sklep przez ich decyzje odnośnie rozmiarów. Wciąż chodzę w wielu starych ubraniach od nich Nawet po ciucholandach znajduje i mieszczę się w L bez problemu. Do tego mieli dużo bawełnianych super ubrań i teraz z tej bawełny nie zostało prawie nic. Same sztuczne ciasne sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
samnetui Re: Mohito? 31.10.23, 19:49 A odpowiadając ich rozmiar XL to obecnie bardzo mały XL, krótki i odpowiednik ich 44. Wzory też się zmieniły i jak patrzyłam pół roku temu to się mi nie podobały te kreski i ciapki, brakuje elegancji i jakości z dawnych czasów.Od pół roku nie kupuje to nie wiem jak jest obecnie, szkoda czasu na odsyłanie małych sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Mohito? 31.10.23, 19:52 To jakiś spisek. Siedzenia w tramwajach, pociągach i samolotach też zmniejszają. Odpowiedz Link Zgłoś