Dodaj do ulubionych

Odmienne przekonania córki

• dwa_kubki_herbaty Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 17:14
      Przekazałaś swoje wartości, wyksztauciłaś, czyli dałas co mogłaś.
      Jak wyskoczy z pomyslem jakiegoś dokształcania za twoją kase to już nie inwestuj, bo po co w domu na dzieciach będzie trewnować.
      Żyj i daj żyć.
      A jak przyjdzie po poradę to udziel madrej, wspierającej, chociaż szlak wtedy czlowieka trafia.
      • dwa_kubki_herbaty Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 17:15
        Szlag
    • aniani7 Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 17:25
      Nie martw się, jeżeli młody chłopak jest tak wstrzemięźliwy to znak, że coś mu tam nie działa i albo dzieci z tego związku nie będzie, albo szybko się rozejdą.
      • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 18:52
        big_grin chłopak to planuje chyba szybki ślub, więc kto wie
        • majenkirr Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 14:50
          aldi.77.05 napisała:
          > big_grin chłopak to planuje chyba szybki ślub,

Jak szybki, to przynajmniej tanio będzie wink
      • hanusinamama Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:27
        Albo dziewczę jest przykrywką. Niestety znam taką historię, chłopak dziewczynie prawie życie złamał. Długo się nie mogła podnieść.
        Rodzice tacy zachwyceni byli, ze dzieci jak pan puk przykazał po ślubie dopiero zamieszkają, wczesnsiej nawet na weekend nigdzie nie wyjechali...no się okazało, że pana ciagnie w innym kierunku.
        Jak po kilku latach zamieszkała z chłopakiem bez ślubu...mamusia nawet nosem nie kręciła.
        • ga-ti Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 22:05
          Hanusina, skąd Ty znasz tyle par mocno wierzących? I takie intymne szczegóły z ich życia?
          • la_mujer75 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 15:05
            Proste. Wystarczy znac kilka takich nawiedzonych rodzin, a tam już się aż roi od wszelakich historii zakłamania, obłudy, fanatyzmu i nieszczęścia.
    • mara_marzanna Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 19:08
      W dalszej rodzinie miałam podobny przypadek. Matka mocno wyluzowana, córka jak zaczęła bunt dwulatka, tak go nigdy nie skończyła, ale zawsze była z tych wolnych duchem. Mając kilkanaście lat poznała mocno wierzącego typka, robiła awantury w domu, bo jej młodsza siostra miała ręcznik z hello kitty, matka miała pomalowane paznokcie, generalnie szatan rządził ich domem i spalicie się w piekle. Ale wyprowadzić się do swojego uduchowionego objawienia nie mogła, bo byli przed ślubem. Ślub był po łacinie i trwał 2 godziny, część rodziny, która była za mało zaangażowana w kościół nie została zaproszona. Obecnie mają dwójkę dzieci i oboje wojują że wstrętnymi aborcjonistkami na fb.
      I nie, nie jestem trollem. Rodzina mojego męża mogłaby swoimi życiorysami obdzielić połowę powiatu.
      • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 19:24
        O ja, to moja córka chociaż nas nie nawraca. Miała takie lekkie próby, ale zobaczyła ze nic z tego a tez nie jest taka żeby się narzucac czy kłócić. Ale chłopcy mają coś wspólnego wink jej tez raz udostępnił jakiś antyabo artykuł mignęło mi na fb, coś też słyszałam w jego kontekście o mszach łacińskich(?)
      • hanusinamama Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:28
        Uważam, że 20paro letni facet który chce czekać z seksem do ślubu ma albo wyprany łeb ...albo jest utajonym gejem.
        • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:31
          Na tyle ile go znam i na ile słyszałam, ma raczej bardzo „wyprany łeb”, mam wrażenie ze to on jest jeszcze bardziej w tym wszystkim niż moja córka
          • hanusinamama Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:34
            NO wiesz nam chłopaka który miał tak wyprany łeb...że być gejem nie mógł, bo buk tego nie akceptuje. Wiec się ożenił..jak się skonczyło napisałam wyżej.
            Krew nie woda...samo pranie mózgu to chyba za mało
          • hanusinamama Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:35
            Jest też możliwość ze pan sobie używa na boku albo przed twoją córką...jedynie żona ma być czysta w dniu ślubu. Mało to takich "wierzących"?
            • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 22:21
              Jest taka możliwość, ale co by nie mówić o nim, to myśle ze jest wierny
            • mara_marzanna Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 22:25
              Właśnie sobie przypomniałam o jeszcze jednej takiej parze. Dziewczynie zupełnie się poprzestawiało dla faceta, który też był świętszy od papieża i seksu przed ślubem nie uznawał. Tyle że handjob czy oral nie były w jego odczuciu seksem. To że jego 30-letni kumpel zapłodnił 16-latkę to też nie problem, to to fajny kolega był. Same 'wyjątkowe' sytuacje. Mocno nawiedzeni potrafią sobie wiele wytłumaczyć i nagle się okazuje, że to czekanie do ślubu wcale takie trudne nie jest.
              • hanusinamama Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 09:22
                Przede wszystkim w takich sytuacjach "czysta" ma być tylko panna młoda.
        • la_mujer75 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 15:04
          Też tak uważam.
          Dużo słucham podcastów kryminalnych i jak w opisie "bohatera" pojawia się, że był mocno wierzący, to już wiem, że będzie gruuubo!
    • 7katipo Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 21:38
      TO forum 🙄😛
    • tygryskowata Re: Odmienne przekonania córki 03.08.23, 22:39
      Najciężej chyba zaakceptować fakt, że mimo wpajania przez lata „naszych” wartości dziecko kształtuje swoje. A życie uczy wink
    • palacinka2020 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 14:41
      Przejdzie jej. Mam nadzieje, ze do tego nie weźmie ślubu.
    • vivi86 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 14:59
      To masz liberalne poglądy czy nie umiesz zaakceptować poglądów córki?
      • la_mujer75 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 15:07
        Widzisz, ona ma i dlatego stara się zrozumieć/zaakceptować. Jest dokładnie przeciwieństwem konserwatywnych osób, które nawet nie usiłują wczuć i zrozumiec kogoś, kto ma odmienne poglądy. Jak nutella na tym forum. Wprost to napisała.
        • vivi86 Re: Odmienne przekonania córki 05.08.23, 03:09
          Niespecjalnie widzę by się starała zaakceptować.
          • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 05.08.23, 21:56
            Staram się, nigdy tez nie mówiłam na głos tego co tutaj napisałam. Bardziej próbuje pogodzić się z myślą ze moja córka może być kimś całkowicie innym ode mnie. Ja jej nigdy nie obrażałam itd z powodów wymienionych w poście.
    • cegehana Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 16:09
      Dziewictwo do slubu i gromadka dzieci mogą wyrządzić znacznie mniej szkody niż toksyczna relacja z kontrolująca matką, której nie można spokojnie zwierzyć się że swoich planów.
      • la_mujer75 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 17:19
        Nie przesadzaj.
        Jakby mi córka powiedziała, że planuje wkrótce ślub, ma 20 lat i średnie wykształcenie, a ogólnie planuje "siedzieć" w domu i wychowywać gromadkę bombelków, to też bym się zmartwiła.
        A sama od wielu lat jestem "kurą domową"na garnuszku męża.
        I uważam, że to bardzo ryzykowny plan, że tak ujmę.
        I gdybym miała córkę, nigdy bym nie chciała, aby snuła takie plany.
        Martwienie się nie jest rownoznaczne z kontrolą.
        • cegehana Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 17:44
          Jeszcze gorzej bo dla tej hipotetycznej córki stosujesz inne standardy niż dla siebie. 😉. Martwienie się relacjom z córką nie szkodzą, może szkodzić forma w jakiej to martwienie się wyraża. Wiesz kiedy ją bym się martwiła? Gdyby córka w wieku dorosłym czekała na moje instrukcje w sprawach zakładania rodziny i wyboru sciezki kariery.
          • la_mujer75 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 23:00
            Moje "standardy" wyszły "przypadkiem". Nie planowałam urodzić dziecka z problemami.

Przecież ta córka nie czeka na instrukcje/błogosławieństwo.
            Podzieliła się z matka swoimi planami, a ta się martwi. I nie wiemy, jak to zamartwianie wyraża przy córce.
    • livia.kalina Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 17:24
      jak w Tangu Mrozka?
    • kozica111 Re: Odmienne przekonania córki 04.08.23, 17:50
      Daj jej zyć.
    • dramatika Re: Odmienne przekonania córki 05.08.23, 01:09
      Serio gadacie w rodzinie o polityce? 🤣
      • aldi.77.05 Re: Odmienne przekonania córki 05.08.23, 21:52
        Chyba każdy gada o tym w rodzinie tongue_out zresztą ja tu nie mówiłam o polityce w znaczeniu kto popiera jaką partię i czy demokrację czy może monarchię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka