Dodaj do ulubionych

Tyle dziś zjadłam...

09.08.23, 21:21
W pociągu 2 bułki ciemne, bułeczka maślana, belvita 4 ciasteczka, kawa, soczek

Wafelek bez polewy - dawali, bo pociąg miał opoznienie

Obiad w bistro nadbałtyckim - dorsz z frytkami i surówka, kompot

Gofer z bitą i malinami koło molo

Zapiekanka grecka z budki (25cm) też koło molo

2 butelki wody

Czy ematka je więcej czy mniej? Bo mam wrażenie, że jem za dużo (raczej nie tyje, jestem szczupłą, przeszłam dziś z kilkanaście km, ogólnie sporo chodze)
Obserwuj wątek
    • extereso Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:33
      No dobra, ja dziś zjadłam jajecznicę na pomidorach i bułkę. Potem wątróbkę na sałacie i pieczonego ziemniaka. Potem trzy małe rogaliki z malinami. I przed chwilą kromkę żytniego chleba z rzodkiewkami.
      • kozaki_za_kolano Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:47
        Ale pycha! Moje smaki
    • samaasma Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:34
      Ile kosztujecteraz dorsz na plazy ?
      • imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:17
        Za zestaw zapłaciłam 49zl
        • pulcino3 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 05:16
          Uczciwa cena.
        • samaasma Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:49
          E to spoko
          Spodziewałam się kilku zer z tylu ))))
      • imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 22:21
        Ja kupiłam w zestawie 49zl
    • frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:38
      No ja na pewno jem wiecej- warzyw i owocow. Chyba az za duzo, ale nie widze powodow, zeby sie ograniczac, skoro sie czuje ok z tym.
    • pepsi.only Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:39

Objętościowo, i kalorycznie, jem dość podobnie , tylko jem bardziej domowo.
      Ale jesteś w podróży, tak? a podróż, wyjazd rządzi się swoimi prawami .
    • aluszka97 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:41
      Nie czytając innych odpowiedzi, ja jem mniej, mniej więcej o tego gofra i zapiekankę. Dziś zjadłam rano bułkę ciemną plus hummus, oliwki, pół pomidora; na obiad łosoś i makaron z kurkami (średnio pasuje, ale lubię), parę kukurydzianych czipsów, kilka kawałków arbuza, dwa małe ciastka i kolacja na odczep, bo nie chciało mi się starac- pół bułki ciemnej z hummusem i oliwki. Butelka wody, kawa i dwie herbaty.
    • alicja.delicjassa Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:42
      Buleczka, wafelek, soczek, ciasteczka brrrr
    • abecadlowa1 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:42
      A czy dorsz był w panierce?
    • irma223 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:43
      Stosunkowo dużo słodyczy w tym menu. Ale skoro masz urlop, to pewnie nie jest to menu codzienne.
    • kozaki_za_kolano Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:51
      Jak na menu wakacyjne to ok i pewnie jem na wakacjach podobnie
    • primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:56
      Chyba mniej ale przede wszystkim zupełnie inaczej.
      Więcej białka, mniej węglowodanów, mniej słodyczy, dużo warzyw i owoców.
      • primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:03
        Dziś zjadłam:
        1. Dwa jajka sadzone, fasolka szparagowa z wczoraj, dwa kawałki chleba i garść borówek
        2. Łosoś z frajera, ryż i jakąś tonę ogórków małosolnych🤦‍♀️ i czereśnie
        3. Kalafior z frajera i smoothie (odżywka białkowa, masło migdałowe, pól banana), kreatyna, EAA i trening.
        • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:23
          EAA to co? co ja taka zielona🤔
          • primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:44
            Aminokwasy egzogenne, dopalacz taki🤪
            • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 11:57
              Kryste…Ja tez kiedys to bede jadla, cos tak czuje😺

Poza tym nigdy nie zazywalam zadnych narkotykow, jedynie okazjonalnie.
        • falcon_eye Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 11:41
          Widzę, że masz doświadczenie z odżywkami. Jaką kreatynę bierzesz i polecasz? Albo może odradzasz?
          Zbieram się do tego żeby spróbować kreatyny, bo na samych odżywkach białkowych nie mam żadnych efektów na masie, ale dopadł mnie paraliż decyzyjny i nie wiem co kupić 🤦🏻
          • primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:24
            Sama kreatyna cudów nie zrobi, działa wspomagajaco owszem, ale robote robi trening i jedzenie.
            Kupuję kfd, i kreatyne, i eaa, w proszku, rozrabiam oba naraz w szejkerze z metalową kulka, piję przed treningiem w dni treningowe, a w te leniwe obojętnie kiedy.
            • falcon_eye Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:48
              Dzięki!
              > Sama kreatyna cudów nie zrobi
              Wiem, wiem. Mam dietę i trening, które zrobiły duży efekt, ale od 2 miesięcy brak dalszych postępów. Więc zamiast dosypywać więcej odżywki białkowej, chcę spróbować kreatynę.
              • primula.alpicola Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:59
                falcon_eye napisała:

> Dzięki!
                > > Sama kreatyna cudów nie zrobi
                > Wiem, wiem. Mam dietę i trening, które zrobiły duży efekt, ale od 2 miesięcy br
                > ak dalszych postępów. Więc zamiast dosypywać więcej odżywki białkowej, chcę spr
                > óbować kreatynę.

To polecam też eaa 😊
      • szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:50
        Ano właśnie, ja też zupełnie inaczej.
    • aqua48 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 21:58
      Ja jem mniej. Nie jadam ciasteczek, gofrów ani zapiekanek, jeśli bułka, to jedna malutka z białym serm i dżemem rano do kawy. Nie piję kompotów, ostatnio na kolację piję maślankę. Jem surowe warzywa i owoce i czasami lody.
    • daniela34 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:04
      Kromka chleba z wędliną i ogórkiem kiszonymi na śniadanie
      Banan
      Leczo i porcja sernika na obiad
      Czereśnie
      2 kromki, jedna z wędliną, serem i ogórkiem kiszonym na kolację
      2 herbaty
      4 kawy
    • wuchtaludzi Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:05
      Na wakacjach nad polskim morzem podobnie albo więcej.
      • imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:19
        Boje się co zjem jutro....
      • taniax Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:20
        Dwa banany na śniadanie
        i kebab na obiadokolację.
    • ykke Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:21
      Ilość jak ilość, ale jakosc tego papu podła.
      • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:21
        Od razu podla🙄
    • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:21
      Co to zapiekanka grecka?
      • frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:54
        Musaka?
        • szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:57
          25cm musaki?:p
          Podejrzewam zapiekankę taka na bułce, z jakimś serem typu feta i oliwkami, że niby greckie:p
          • imponderabilia22 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 17:00
            szarmszejk123 napisał(a):

> 25cm musaki?:p
            > Podejrzewam zapiekankę taka na bułce, z jakimś serem typu feta i oliwkami, że n
            > iby greckie:p

Tak, jeszcze rukolą posypali
            • frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 17:30
              A to lepsze niz musaka zdecydowanie
    • mysiulek08 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:22
      w domu mniej, bez tych ciasteczek, kawy, soczku, gofra i batonika

zapiekanke bym potraktowala jako kolacje

dzisiaj
      na sniadanie dwa jajka na miekko i kawalek bagietki i maslo oczywiscie
      na obiad barszcz ukrainski i paszteciki z miesem
      na kolacje bedzie salatka z pomidora, papryki, ogorka maloslonego, rzodkiewki i cebulki plus olej slonecznikowy i ocet ryzowy
    • shmu Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:38
      Płatki owsiane z jogurtem naturalnym, ze startym jabłkiem, figa i bananem, na obiad i kolację pizzę domowa z papryką, cebula, oliwkami, mozarella i szynką, dość obficie obłożone, jeśli chodzi o warzywa. Do tego kilka sliwek. Na podwieczorek kawałek arbuza i kilka precelków. To dzisiejsze menu ma mało warzyw w porównaniu z innymi dniami.

Moim zdaniem Twoje dzisiejsze menu to nie tyle za dużo, ale niezbyt zdrowo - frytki, gofr, ciastka, soczek, bułeczka maślana, kompot (słodzony?), I nie wiem jak wygląda ta zapiekanka, ale wychodzi mi mało owoców i warzyw.
    • panna.nasturcja Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 22:40
      Przede wszystkim je zdrowiej. Jeśli to jest wyjątek, ale Twój styl odżywiania to słabo.
    • default Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 23:06
      Ja raczej niezdrowo: na śniadanie: 2 kromki chleba z kaszanką + zielony ogórek, 1 kromka z twarogiem i dżemem, mała bułeczka krucho-drozdzowa ze śliwką, rządek czekolady, 400 ml herbaty, mała kawa.
      Na obiad zupa szczawiowa z jajkiem, 400 ml herbaty, druga bułeczka ze śliwką.
      W międzyczasie - 20 deko borówek, kilka śliwek, garść poziomek, brzoskwinia, garść pestek słonecznika, woda gazowana - pewnie z poł litra.
      Na kolację - dwie kromki chleba z twarogiem, wielki pomidor z cebulką, trzecia bułeczka ze śliwką, 400 ml herbaty.
      • szarmszejk123 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 14:00
        Narobiłaś mi ochoty na tą bułeczkę ze śliwką:p
        • default Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 20:21
          Proszę, częstuj się 🙂
    • figa_z_makiem99 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 23:21
      Że też chce ci się trollować jako kobieta?
      • figa_z_makiem99 Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 23:30
        Już od dawna podejrzewałam, że jesteś facetem. Żadna kobieta nie napisałaby, że bezdzietny facet wychowujący dziecko swojej kobiety to frajer.
    • disco-ball Re: Tyle dziś zjadłam... 09.08.23, 23:33
      Ja dziś:
      Kajzerka: 1/2 z żółtym serem, 1/2 serem z niebieska pleśnią, pomidor, z 5-6 rzodkiewek i kilka plasterków zielonego ogórka
      Dorsz smażony, coleslaw i dużo małosolnych
      Porcje ciasta marchewkowego
      Dwa banany i trochę popcornu

Jak na mnie to za mało.

• kaki11 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 00:07
      Trudno powiedzieć, ja jem różnie, zależnie od dnia, bywają takie kiedy jem pewnie mniej, lżejsze czy zdrowsze rzeczy i są takie kiedy zjadam więcej, cięższego jedzenia i z czymś zdecydowanie niezdrowym. A już wakacyjnie czy w trasie jem jeszcze inaczej niż na co dzień.
      Dziś akurat zwłaszcza w drugiej połowie dnia było raczej lekko (choć ciasto i paluszki wpadły), bo rano idziemy na oddanie krwi i nie zalecają jedzenia niektórych rzeczy, więc np. powstrzymałam się przed chipsami na które miałam ochotę. W każdym razie dziś na śniadanie nocna owsianka z malinami i bananem, później kawałek sernika do kawy i na drugie śniadanie serek wiejski z rzodkiewkami. Obiad to kasza jaglana z warzywami na patelnie, później zjadałam sobie garstkę paluszków co by pochrupać coś niezbyt tłustego do książki, i na kolację 2 kanapki z humusem i pomidorem. Do tego oczywiście woda a wieczorem kubek zielonej herbaty. Jutro zapewne będzie więcej bo luźny dzień, kino później pewnie jakaś pizza czy coś po i pakowanie na wyjazd na którym sam tryb jedzenia zupełnie inny.
    • towarzyszka_leila Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 00:45
      Nie przejmuj się, ja dzisiaj zjadłam owsiankę, pół pęta kiełbasy z lokalnej masarni ( nie mogę wytrzymać, jak ona tak pachnie!), żelki Bobo Jelly ( jeszcze gorszy syf niż Haribo), talerz pomidorowej i bułkę z szynką i pomidorem. Odżywiam się fatalnie, wiem.
      • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:00
        Rany nie przesadzajcie z tym « fatalnym odzywianiem »😳

Jutro zjesz przepyszny jagielnik i ci sie tydzien swiezutkiej kielbasy z zelkami wyrowna😺
        • frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:09
          Fatalne, ja od samego czytania was sie czuje niedowitaminizowana wink Ale ja zas w druga strone fatalna- jak bede dalej wpietdzielac tyle owocow, to mi w koncu sie cukrem odbije. Jak sie nie odwrocisz duda z tylu sad Jedzenie zabija!
          • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:31
            Owsianke wyobrazilam sobie z owocami😺

Ja aktualnie jem pelna miseczke owocow dwa razy dziennie bo sie musze najesc na zapas😛
          • boogiecat Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 12:33
            A nie masz tak, ze czujesz kiedy naprawde trzeba sie dowitaminowac?😺

My tak mielismy po wakacjach w Hiszpanii, tuz po przekroczeniu granicy powrotnej zamowilismy po talerzu fasolki szparagowej😅
            • frntta666 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 13:53
              Chyba mam tak, ze wiecznie mnie do swiezyzny ciagnie. I tak samo z piciem- nigdy mi sie nie zdarza odwodnic, zapomniec, ze trzeba pic. No woloduch z natury smile
    • rosapulchra-0 Re: Tyle dziś zjadłam... 10.08.23, 03:20
      Zdecydowanie mniej I wszystko w dupę..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka