Dodaj do ulubionych

Transseksualne dzieci

• nuka_2 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 18:13
      Prywatnie dziecko mojej kolezanki. Koleżanka brała udział w kampanii społecznej na temat transpłciowości. Zawodowo kilkoro młodych dorosłych
    • memphis90 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:01
      Transplciowosc nie polega na tym, ze ma się kolegów i uważa, ze koledzy maja lepiej.
      • demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:18
        > Transplciowosc nie polega na tym, ze ma się kolegów i uważa, ze koledzy maja lepiej.

Ale chęć zmiany płci może być tym spowodowana, nieprawdaż?
        • klementyna156 Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:24
          Nieprawdaż - tzn nie, nie może.
          Terfce nie ma po co tłumaczyć, ale dla innych napiszę jeszcze raz - płci się nie zmienia. Co najwyżej koryguje dokumenty zgodnie ze stanem faktycznym. Co nie jest tożsame z dokonywaniem pełnej tranzycji i operacji chirurgicznych (niektórzy nigdy ich nie robią, albo robią tylko niektóre). Bo to nie o to, co w majtkach chodzi, tylko o to, z jaką płcią się utożsamiamy, w którym miejscu spektrum jesteśmy.
          • better.call.kim Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:42
            A na czym utożsamianie się z płcią żeńską u osoby, która ma chromosomy XY, męskie genitalia, a jej organizm wytwarza plemniki? Na malowaniu paznokci?
    • bajgla Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:12
      helka.na.zakrecie napisała:

> A kto i gdzie wmawia.? Mozesz, tak konkretnie? I te dzieci sa tak naiwne, łatwo
      > wierne, ze bez wahania decyduja sie na poddanie temu długiemu i skomplikowanemu
      > procesowi poddać.Bo i diagnozy psychologiczno i-psychiatrryczne, i ginekolodzy
      > , androlodzy, endokrynolodzy. sprawy sądowe.. No pryszcz... A do tego osoby t
      > ranspłciowe sa grupą najbardziej zagrożoną byciem zamordowanym, czy popełnienie
      > m samobójstwa.

Jakieś dane na potwierdzenie?
      • demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:16
        No właśnie.

Masz wiarygodne dane, ile zmian płci zostało w Polsce przeprowadzone w ostatnich 50 latach w podziale na lata i płcie?
        • helka.na.zakrecie Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:31
          www.transfuzja.org/edukacja/proces-tranzycji

tranzycja.pl/

holistic.news/nie-bede-mowic-o-leku-jak-byc-osoba-transplciowa-w-polsce-i-przezyc/
          • demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:42
            Helka, ale co Ty mi za linki wrzucasz!

Myślałam, że masz dane z GUSu, ile osób w 2022, 2012, 2002, 1992 itd zmieniło płeć. Bo chciałabym wiedzieć, czy tych osób jest dużo, czy mało. I czy z czasem ich przybywa , cyz ubywa.

Na pewno gdzieś są takie dane oficjalne.
    • la_felicja Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:28
      Miałam takiego przyjaciela
      Prowadził blog pt "Transatlantyk"
      Od początku wiedział, że jest chłopcem
      Przez szkołę średnią funkcjonował jako lesbijka
      Kumpel, który wiedział o problemie, mówił o nim "lasek"
      Chłopak bardzo cierpiał, dopóki się nie ujawnił - rodzice w koncu go zaakceptowali
      Co było dalej - nie wiem, bo się pokłócilismy o głupotę i znikł z mojego życia
    • paola.brunetti Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 20:29
      Znam, mam taki przypadek w gronie przyjaciół mojego dziecka. Dzieci urodzone jako dziewczynka, obecnie późny nastolatek, jest już formalnie chłopcem, teraz w procesie fizycznej tranzycji. Jestem z tą rodziną na tyle blisko, że wiem, przez co przeszli i mogę zapewnić, że takiej decyzji nie podejmuje się łatwo. Wszystkie z**by, które twierdzą, że to dla kaprysu, powinny zamknąć japy raz i na zawsze. To dziecko miało akurat wsparcie w rodzinie, ale cena, jaką wszyscy zapłacili, również rodzice i rodzeństwo, jest potężna.
    • dni_minione Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 22:18
      Znam bliźnięta (dwujajowe), które są w na dobrej drodze do korekty płci. Najpierw jedno, a rok później drugie zdecydowało się identyfikować inaczej niż dostało "z przydziału", na razie ubierają się stosownie do tego, co czują i każą się nazywać nowymi imionami. Szkoła akceptuje, rodzice też.
      Ciekawi mnie aspekt dziedziczności (?) transpłciowości, bo prawdopodobieństwo, że trafiło akurat na parę bliźniaczą bez udziału genów jest znikome. Ewentualnie to drugie poszło w ślady pierwszego z innych powodów.
    • demodee Re: Transseksualne dzieci 20.08.23, 22:52
      > A jeśli jest niebinarna? To co ma konkretnie zmieniać? I po co? Taka osoba nie chce być traktowana jak kobieta, ani jako mężczyzna. Tylko jako osoba.

No nic. Ale to jest wątek o transseksualnych dzieciach, czyli osobach niepełnoletnich, które chcą zmienić płeć. Jeśli osoby nie chcą nic zmieniać, to fajnie. Ale nie o nich piszemy w tym wątku, zdaje się.
    • snajper55 Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 00:05
      Co prawda nie dzieci, ale to ciekawy przypadek. Myślę o braciach Laurence i Andrew Wachowski, którzy są dziś siostrami Lana i Lilly Wachowski. Ta zmiana skłania do całkiem innego spojrzenia na zrodla serii ich filmów o Matrixie. Teraz widać, jak bardzo osobiste są to filmy. Jak związane są z problemami osób trans, z ich życiem w przeklamanym świecie, z ich walka o bycie sobą.

S.
      • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 23.08.23, 18:29
        LOL
    • demodee Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 08:35
      Zastanawiam się, czy istnieje jakiś związek między takimi fenomenami jak pragnienie zmiany płci, anoreksja, dysmorfobia. W końcu chorzy na te wszystkie choroby czują rozdźwięk między tym, jak oni się postrzegają, a tym, jak postrzega ich reszta świata.
      • kikimalina [...] 21.08.23, 14:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pursuedbyabear Re: Transseksualne dzieci 21.08.23, 14:37
      Hoho, widzę, że mądrości i obrazki z Twittera zostały wycięte.
      Szkoda, bo liczyłam, że dr amy wystawi mi diagnozę w sprawie mojego zaburzenia.
    • nangaparbat3 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 11:17
      Tak. Kilkoro nastolatków i jednego pana 40 plus, który/a przymierza się do tranzycji.
      • kikimalina [...] 24.08.23, 22:10
    • myelegans1 Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 16:27
      Znam kilka osob, ktore dokonaly tranzycji:
      1. nasz pediatra w wieku 50+ z Larry zostal Deborah. powiadomili pacjentow. Mlody mial 4 lata i ... nie zakodowal, ze na wizyte przyszla pani, dla niego to byl Dr Ashcrowf (nazwisko zmienione). Zostalismy przy pediatrze bo bardzo dobry lekarz.

2. kolega syna i sasiad. W 6 klasie przyszla w sukience, dluzsze wlosy, powiadomili szkole o zmianie zaimka i imienia. Przez cala szkole srednia funkcjionowala jako dziewczyna przechodzila terapie hormonalna, teraz 18-latka slyszalam o decyzji gender affirming surgery

3. wspolpracownicy obie z mezczyn na kobieta. Jedna 2 lata temu. Pamietam tego chlopaka, sprzed tranzycji, wygladal po prostu na nieszczesliwego, mijajac go na korytarzu spuszczal wzrok, i tak sie przemykal, jakby chcial byc niezauwazany.
      2 lata pozniej, ta dziewczyna jest szczesliwa, rozmawiamy czesto, stala sie adwokatka i aktywistka LGBTQ, nie tylko w firmie, ale tez poza nia, Wyszla za maz za.... dziewczyne, z ktora byla przed tranzycja. Zwiazek przetrwal.

nastepna wyszla wczoraj, email do firmy o decyzji zyciowej. urode ma bardzo kobieca, dlugie wlosy, brak zarostu na twarzy, nosi kwieciste, kobiece koszulowe bluzki, pomalowane paznokcie, wiec dla mnie to byla tylko kwestia czasu.
    • demodee Re: Transseksualne dzieci 22.08.23, 21:49
      Bo talibowie by im na to nie pozwolili. Nie masz penisa, to jesteś kobietą i nie dyskutuj!
    • demodee Re: Transseksualne dzieci 23.08.23, 09:19
      > W plemieniach afrykańskich nie wiedzą co to jest ani transseksuaulizm, ani homoseksualizm.

Nie wiem, jak tam w Afryce, ale Azja z trzecią płcią daje radę. Np. hidźra w Indiach. Oto, co na ten temat rzecze wikipedia:

pl.wikipedia.org/wiki/Hid%C5%BAra

Ja to bym chciała, żeby w Polsce do 21 roku życia w ogóle ludziom nie określano płci. Byłby to stan przeddorosłości, w którym zakazane byłyby małżeństwa i rodzenie dzieci, zatrudnienie tylko na obecnych warunkach dla małoletnich, ograniczone prawo do posiadanie nieruchomości itd.

Przy 21. urodzinach osoba przeddorosła musiałaby wybrać płeć (jedną z dwóch), a co za tym idzie zmienić przeddorosłe imię nadane przez rodziców na wybrane przez siebie (z bogatego katalogu imion jednoznaczne określających płeć) i odebrać wystawiony na podstawie tych danych dowód osobisty.

Po 21 urodzinach wszelkie zmiany byłyby już niemożliwe.
      • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 23.08.23, 11:17
        demodee napisała:

> > W plemieniach afrykańskich nie wiedzą co to jest ani transseksuaulizm, an
        > i homoseksualizm.
        >
        > Nie wiem, jak tam w Afryce, ale Azja z trzecią płcią daje radę. Np. hidźra w In
        > diach.
        >
        > Ja to bym chciała, żeby w Polsce do 21 roku życia w ogóle ludziom nie określano
        > płci. Byłby to stan przeddorosłości, w którym zakazane byłyby małżeństwa i rod
        > zenie dzieci, zatrudnienie tylko na obecnych warunkach dla małoletnich, ogranic
        > zone prawo do posiadanie nieruchomości itd.
        >
        > Przy 21. urodzinach osoba przeddorosła musiałaby wybrać płeć (jedną z dwóch), a
        > co za tym idzie zmienić przeddorosłe imię nadane przez rodziców na wybrane prz
        > ez siebie (z bogatego katalogu imion jednoznaczne określających płeć) i odebrać
        > wystawiony na podstawie tych danych dowód osobisty.
        >
        > Po 21 urodzinach wszelkie zmiany byłyby już niemożliwe.

Jprdl.

Można spytać czemu miałby ten zbiorowy szpital psychiatryczny o zaostrzonym rygorze służyć?
        • demodee Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 11:33
          > Można spytać czemu miałby ten zbiorowy szpital psychiatryczny o zaostrzonym rygorze służyć?

Mózg rozwija się do mniej więcej 21.r.ż. I do tego roku większość ludzi świruje. Potem się jakby statkują. Obecny wiek 18 lat jako granica dorosłości jest zupełnie bez sensu.
          • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 12:22
            demodee napisała:

> > Można spytać czemu miałby ten zbiorowy szpital psychiatryczny o zaostrzon
            > ym rygorze służyć?
            >
            > Mózg rozwija się do mniej więcej 21.r.ż. I do tego roku większość ludzi świruje
            > . Potem się jakby statkują. Obecny wiek 18 lat jako granica dorosłości jest zup
            > ełnie bez sensu.

Ty, w takim razie, chyba jeszcze nie skończyłaś 21 lat.
            • demodee Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 12:26
              > Ty, w takim razie, chyba jeszcze nie skończyłaś 21 lat.

Jestem ustatkowaną osobą z macicą po trzydziestce.
              • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 12:33
                Sądząc po Twoim pomyśle dałabym Ci 16 lat.
                • demodee Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 12:56
                  Dlaczego?

Nie uważasz, że stawianie granicy dorosłości na 18 urodzinach, gdy przeciętny mózg jeszcze przez 3 lata się rozwija, to absurd?
                  • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 13:01
                    Przede wszystkim nie rozumiem przymusu żeby przez pierwsze 21 lat funkcjonować jako osoba bez określonej płci.
                    Następnie nie rozumiem przymusu wyboru i zakazu zmiany.
                    Masz jakieś dyktatorskie zapędy?
                    • demodee Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 13:25
                      > Przede wszystkim nie rozumiem przymusu żeby przez pierwsze 21 lat funkcjonować jako osoba bez określonej płci.

A po co określać dziecku płeć? Zarejestrować, że się urodziło i już. Jak dorośnie, to samo sobie płeć wybierze. I wcale nie jestem dyktatorem, wręcz przeciwnie - daję ludziom ogromny obszar wolności! Dziś takiego nie mają...

> Następnie nie rozumiem przymusu wyboru i zakazu zmiany.

Dorosłość niesie ze sobą konieczność dokonywania wyborów. To byłby pierwszy z nich.
                      • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 13:39
                        demodee napisała:

> > Przede wszystkim nie rozumiem przymusu żeby przez pierwsze 21 lat funkcjo
                        > nować jako osoba bez określonej płci.
                        >
                        > A po co określać dziecku płeć? Zarejestrować, że się urodziło i już. Jak dorośn
                        > ie, to samo sobie płeć wybierze. I wcale nie jestem dyktatorem, wręcz przeciwni
                        > e - daję ludziom ogromny obszar wolności! Dziś takiego nie mają...
                        >
                        > > Następnie nie rozumiem przymusu wyboru i zakazu zmiany.
                        >
                        > Dorosłość niesie ze sobą konieczność dokonywania wyborów. To byłby pierwszy z n
                        > ich.

Proponuję jeszcze jednakowe szare mundurki i ogolone głowy dla wszystkich - jeszcze, wbrew zasadom, będą chcieli podkreślać atrybuty płci...
                        Albo uprawiać seks.
                        • demodee Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 20:53
                          > Proponuję jeszcze jednakowe szare mundurki i ogolone głowy dla wszystkich - jeszcze, wbrew zasadom, będą chcieli podkreślać atrybuty płci...

Nie, okres przeddorosłości, to byłby czas świrowania: dowolne stroje, dowolne fryzury, wypróbuj wszystkiego, by wybrać to, co ci pasuje. I żeby odpowiedzialnie podjąć decyzję.

> Albo uprawiać seks.

Seks dla chętnych pod warunkiem poddania się procedurze wszczepienia implantu antykoncepcyjnego, dla obu płci. Chociaż w sumie lepiej wszczepiać taki implant obowiązkowo, np. przy 14. urodzinach.
      • better.call.kim Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 10:27
        Hm, trzecia płeć, jak wyglądają jej narządy płciowe i jakie komórki rozrodcze wytwarza?
    • wapaha Re: Transseksualne dzieci 23.08.23, 09:52
      Pamiętam z bardzo wczesnego dzieciństwa że "bylam"chlopcem
      Tzn dziewczynka która jest/chce być-chłopcem. O imieniu Marcin. bawiłam się z chłopcami, niszczyłam rajstopy byleby nie nakładać sukienek.. obawiam się że w dzisiejszych czasach podtrzymywano by we mnie te niepewność, pozwolonoby nazywać sie osoba a nie dziewczynka/chłopcem, podsuwano by męskie "atrybuty"-zabawki,ubrania,itp
      • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 13:59
        Myslisz ze ludzie ktorzy nakręcają to szaleństwo nie zdają sobie sprawy ze robią takim dzieciakom jakim byłaś ty ogromna krzywdę? Zdają.
    • mikams75 Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 19:17
      Znam, zmiana płci przed wejściem w okres dojrzewania.
      • kikimalina [...] 24.08.23, 23:08
        • mikams75 Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 10:49
          Wiem tylko o terapii hormonalnej.
      • kikimalina [...] 25.08.23, 10:49
        • mikams75 Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 07:43
          troche czepiasz sie slowek, w watku nie o to chodzi, mowiac o plci mamy na mysli podzial, ktory znamy w spoleczenstwie a przy zmiane z dziewczynki na chlopca hormonami mozna zahamowac wzrost piersi, zwiekszyc zarost, nie wiem co z glosem poczywiscie zmiana w papierach i ta osoba w spoleczenstwie bedzie chlopcem.
          • amarantha Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 10:03
            mikams75 napisała:

> troche czepiasz sie slowek, w watku nie o to chodzi, mowiac o plci mamy na mysl
            > i podzial, ktory znamy w spoleczenstwie a przy zmiane z dziewczynki na chlopca
            > hormonami mozna zahamowac wzrost piersi, zwiekszyc zarost, nie wiem co z glosem
            > poczywiscie zmiana w papierach i ta osoba w spoleczenstwie bedzie chlopcem.

Głos się obniży, dziewczynka przejdzie mutację. Całkiem prawdopodbne jest też, że trafi jej się męski typ łysienia. Jeżeli zaczęła blokery i hormony wcześnie, przed dojrzewaniem, to będzie bezpłodna i nie będzie w stanie osiągnąć orgazmu. Te wszystkie zmiany są nieodwracalne, więc jeżeli dziewczynka zmieni w przyszłości zdanie, to pozostanie sterylną, anorgazmiczną, łysiejącą kobietą z zarostem i niskim głosem.
            • demodee Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 20:28
              > więc jeżeli dziewczynka zmieni w przyszłości zdanie

Jeśli nie zmieni zdania i dalej będzie się upierać, ze jest mężczyzną, to będzie sterylną, anorgazmiczną, łysiejącą osobą z zarostem i niskim głosem.
    • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 24.08.23, 21:22
      Polecam

www.heraldscotland.com/politics/23739201.puberty-blockers-scots-children-must-banned/?ref=psapp
      • kikimalina [...] 25.08.23, 10:41
        • dramatika Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:00
          kikimalina napisała:

> Pseudo leczenie dysforii płciowej okaleczeniem
          > i kastracją, a później przez całe życie ciągłe operacje, przewlekły ból, bez
          > płodność, aplikowane hormony, depresja.

Przemysł "produkcji" klientów rzeźni, normalizacja zaburzeń i dewiacji. Indukowanie mody na bycie "innym" seksualnie czy płciowo, od przedszkola.

Część ludzi się obudziła po publikacji efektów okaleczeń w internecie. Ludziom się naiwnie wydaje, że operacje "dostosowania płci" to szczyt wyrafinowania i postępu w chirurgii. Jest wręcz przeciwnie. To, co ja widziałam, przypomina raczej efekt pracy niedowidzącego tapicera. Prawdopodobnie biorą jakieś spady po kiepskich szkołach, które ledwo co umieją zszyć trupa po sekcji. Autentyczna rzeźnia.
          • kikimalina [...] 25.08.23, 11:07
            • dramatika Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:12
              kikimalina napisała:

> Widziałam członka doszytego dziewczynie, zrobionego ze skóry wzię
              > tej z uda.

Biorą też skórę z przedramienia. I niech ktoś nie myśli, że jakiś mały kawałek - odrywają całą skórę z całego przedramienia, żeby tapicer miał "margines błędu". Potem to łatają chyba jakąś sztuczną skórą, z efektem jak u potwora Frankensteina.
              • amarantha Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:16
                W wersji deluxe można dołożyć wewnątrz tego pseudopenisa pompkę mającą symulować erekcję, którą to pompkę uruchamia się, rytmicznie ściskając sztuczne jądra. Konkurencja w tej kategorii jest duża, ale jest to zdecydowanie mój ulubiony wynalazek przemysłu tranzycyjnego.
                • kikimalina [...] 25.08.23, 11:20
                  • demodee Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 20:57
                    One sikają tym siurkami zrobionymi z uda?
                    • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 21:22
                      To zależy czy przejdą zabieg przedłużenia cewki moczowej. Nie zawsze jest to możliwe a infekcje są częstym powikłaniem.
                      Z kolei faceci po tranzycji miewają problemy typu "raczej siąpi niż leci" i podobno spędzają ok 15 minut na ubikacji zanim opróżnią pęcherz. To tak ich nie chroni przed nietrzymanie moczu...
                      • demodee Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 22:27
                        Kobiety pragnące sikać siurkiem są racjonalne, bo krótka cewka to większe ryzyko zakażenia bakteryjnego. Osoby z penisem rzadziej zapadają na infekcje dróg moczowych, więc jak któraś ma tendencję, to z tej desperacji może sobie nadsztukować cewkę przedramieniem.

Ale że faceci, których sama Matka-Natura dała naturalną ochronę dróg moczowych skracają sobie cewkę, to nie rozumiem! To już lepiej zostać she-malem czyli facetem z siurkiem i ciałem kobiety, bo zażywającym kobiece hormony . No, ale jak się ma cycki, to można dostać raka sutka, u mężczyzn praktycznie nie występującego...
                        • demodee Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 22:37
                          W sumie nie trzeba aż pozbywać się przedramienia, jeśli się chce sikać na stojąco.

Można użyć urinelki czyli lejka do oddawania mocz dla kobiet. 10 PLNów to kosztuje. (Informacja dla ematek, których córki myślą, ze są transpłciowe).
                        • szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 08:29
                          demodee napisała:

> Kobiety pragnące sikać siurkiem są racjonalne, bo krótka cewka to większe ryzyk
                          > o zakażenia bakteryjnego. Osoby z penisem rzadziej zapadają na infekcje dróg mo
                          > czowych, więc jak któraś ma tendencję, to z tej desperacji może sobie nadsztuko
                          > wać cewkę przedramieniem.

W przypadku biologicznych mężczyzn pewnie tak jest, w przypadku transmężczyzn jest odwrotnie.

Nie chce mi się rozpisywać, poczytaj sobie jeśli Cię temat interesuje.
                          "Overall complication rate was high at 76.5%, of which urethral complications were high in all reconstructive subgroups (urethral fistula rate of 34.1% and urethral stricture rate of 25.4%)."

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3901910/
                          www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2050052122000129
                          • demodee Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 10:18
                            > W przypadku biologicznych mężczyzn pewnie tak jest, w przypadku transmężczyzn jest odwrotnie.

No to właśnie napisałam! Krótka cewka (kobieta, facet z uciętym phiootem) - częste zakażenia bakteryjne. Długa cewka (CIS mężczyzna) - rzadkie.

Bakteriom płeć jest obojętna...
                            • kikimalina [...] 26.08.23, 12:23
                • dramatika Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:28
                  amarantha napisała:

> Konkurencja w tej kategorii jest duża, ale jest to zdecydowanie mój ulubiony wy
                  > nalazek przemysłu tranzycyjnego.

Wiesz, to nie jest temat do beki. Za każdym razem jak widzę zdjęcie młodej dziewczyny z bliznami po piersiach to chce mi się autentycznie wyć i rzucać przedmiotami o ściany z wściekłości na to bestialstwo. To się dzieje też w Polsce.
                  Zamazałam, żeby nie epatować, bo wszyscy wiemy jak to wygląda, ale post od (prawdopodobnie) mamuśki:

• szorstkawelna Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 11:56
                    To co się robi tym mlodym, niedojrzałym, a przez to nie do końca świadomym konsekwencji tych zabiegów ludziom, to jest po prostu kryminał.
                    Każdy kto wspiera ten przemysł w ramach bycia "tolerancyjnym, dobrym i otwartym człowiekiem", powinien naprawdę zgłębić temat.
                    Hormony to nie aspiryna i powodują nieodwracalne zmiany w organizmie - chociażby zgrubienie strun głosowych u kobiet przyjmujących testosteron.
                    O operacjach nie wspominam.- efekty są zazwyczaj makabryczne i duża część pacjentów zostaję pacjentami na zawsze.
                  • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 13:58
                    Mamusia is following the science 🥲
                    • dramatika Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 14:11
                      headonshouldersbaby napisała:

> Mamusia is following the science 🥲

To jest nowa jakość w dziedzinie ludzkiego bestialstwa. Doktor Mengele musiał najpierw odczłowieczyć swoje ofiary, żeby je krzywdzić, dzisiaj to mamuśki szukają rzeźników żeby okaleczać swoje dzieci. Ja już nawet nie próbuję tego ogarnąć umysłem.
                      Choć nie wiem co gorsze - matka posyłające dziecko pod nóż czy przypadek taki jak w Kanadzie, że ojca posadzili do kicia, żeby uniemożliwić mu zapobiegnięcie okaleczania jego własnego dziecka w jakiejś rzeźni.
                      • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 17:50
                        tak czytałam tez o tym. Historia osadzi.
                        • kikimalina [...] 25.08.23, 18:06
                  • jehanette Re: Transseksualne dzieci 25.08.23, 18:06
                    Jak kobieta może mówić o ciele swojej córki w ten sposóbsad
                  • kikimalina [...] 25.08.23, 18:17
    • kikimalina [...] 25.08.23, 14:17
    • kikimalina [...] 25.08.23, 14:52
    • kikimalina [...] 25.08.23, 14:54
    • kikimalina [...] 25.08.23, 15:00
    • kikimalina [...] 25.08.23, 15:18
    • kikimalina [...] 25.08.23, 15:50
      • kikimalina [...] 25.08.23, 15:56
    • kozica111 Re: Transseksualne dzieci 26.08.23, 14:46
      Temat który udusi sie sam sobą.Nie ma zgody oficjalnej na badanie rodzaju zaburzenia/leku na...trzeba byc otwartym, ja jestem otwarta, huk co tam kto komu, czy w spódnicy czy w spodniach, szkoda ludzi którzy sa zaburzeni, prawdopodobnie dałoby sie to prostować, ale to niepolityczne i nietolerancyjne, minie sporo lat jak zacznie sie to leczyć.
    • headonshouldersbaby Re: Transseksualne dzieci 30.08.23, 20:17
      Znam czasami jest bardzo o nich głośno www.dailymail.co.uk/news/article-12461091/Paedophile-tree-surgeon-spared-jail.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka