Dodaj do ulubionych

Wszelka krytyka zabroniona

20.08.23, 12:08
Bo kto nie z nami, ten przeciwko nam.

Jak mnie takie podejście denerwuje.
Bo narzuca sposób postrzegania świata. I nie wolno nie zgadzać się z pewnymi aspektami. Własne zdanie zabronione.

Tak. O Campusie Polska piszę. I odwołanym panelu symetrystow.
W sumie Orłoś dobrze ujął moje odczucia.
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 12:18
      "Panel symetrystów" zdaje się odwołał się sam?
      I czy naprawdę uważasz, że organizatorzy nie mieli prawa zrezygnować z zaproszenia jednego z uczestników?
      I nie, dziennikarze nie są świętymi krowami. Ich też można krytykować. A moje odczucia dobrze podsumowuje komentarz pod artykułem, cytuję z pamięci "Po 8 latach rządów PiS symetryści zaczęli się oburzać brakiem wolności słowa. U opozycji".
      • alicia033 Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 12:21
        mdro napisała:

> A moje odczucia dobrze podsumowuje komentarz pod artykułem, cytuję z pamięci "Po 8 latach rządów PiS symetryści zaczęli się oburzać brakiem wolności słowa. U opozycji".
        >

podpiszę się.
      • kochamruskieileniwe Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 12:37
        Ze strony camuspolska.pl

Uczestnictwo w Campusie daje możliwość zdobycia cennej i przydatnej wiedzy podczas spotkań z ekspertami oraz tworzy przestrzeń do otwartych dyskusji i wymiany doświadczeń pomiędzy uczestnikami.

Te otwarte dyskusje w tym kontekście, to trochę na wyrost..
        • nick_z_desperacji Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 14:59
          Dodatkowo zauważyć należy że nawet nie zaproponowano udziału neonazistom, trockistom, zwolennikom teorii białej supremacji ani nawet kreacjonistom! To gdzie ta dyskusja, ja się pytam?
          • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 15:04
            Kowalskiego i Szafarowicza też nie zaprosili: sad
          • midge_m Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 15:10
            nick_z_desperacji napisała:

> Dodatkowo zauważyć należy że nawet nie zaproponowano udziału neonazistom, trock
            > istom, zwolennikom teorii białej supremacji ani nawet kreacjonistom! To gdzie t
            > a dyskusja, ja się pytam?

Marcin Meller jest tym neonazistą, trockistą, zwolennikiem teorii białej supremacji i kreacjonistą. Sporo jak na jednego dziennikarza i to w dodatku nie mediów rządowych.
        • livia.kalina Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:27
          Nie odwołali dyskusji, tylko zrezygnowali z zaproszenia gościa w roli eksperta. na dyskusje mógł sobie przyjść każdy. To wiec pis, gdzie widownie zwożą autokarami i miejscowych w ogóle nie wpuszczają.
          • midge_m Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:29
            Kto zrezygnował?
            • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:35
              To już drugi post w wątku gdzie nie rozumiesz, co napisano. Polski nie jest twoim ojczystym językiem?
              • midge_m Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 17:42
                seaview napisała:

> To już drugi post w wątku gdzie nie rozumiesz, co napisano. Polski nie jest two
                > im ojczystym językiem?

Czy uosabiasz tę tolerancyjną Polskę która się spotka na Campusie? Pytam jeszcze raz, kto zrezygnował z zaproszenia gościa, bo nie Meller.
                • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 23:23
                  Ale ja poważnie pytałam.
                  Organizatorzy zrezygnowali.
                  Nie uosabiam żadnej Polski, ale niedawanie po sobie jeździć i nieprzepraszanie za to, że się żyje jak najbardziej popieram. Aż chce się powiedzieć: nareszcie.
      • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 14:21
        > A moje odczucia dobrze podsumowuje komentarz pod artykułem, cytuję z pamięci "Po 8 lata
        > ch rządów PiS symetryści zaczęli się oburzać brakiem wolności słowa. U opozycji

This.
        Tymczasem czekam na książkę
        lubimyczytac.pl/ksiazka/5080448/symetrysci-jak-sie-pomaga-autokratycznej-wladzy
      • po_godzinach_1 Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 15:06
        mdro napisała:

> A moje o
        > dczucia dobrze podsumowuje komentarz pod artykułem, cytuję z pamięci "Po 8 lata
        > ch rządów PiS symetryści zaczęli się oburzać brakiem wolności słowa. U opozycji
        > ".
        >

Otóż to.
      • pepsi.only Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:46
        mdro napisała:

> "Po 8 lata
        > ".
        >

Bardzo trafne !!!
    • alicia033 Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 12:27
      kochamruskieileniwe napisała:

> Jak mnie takie podejście denerwuje.

Aha.
      Osobiście nie wiem, jak bardzo obłąkanym trzeba być, żeby w ogóle wpaść na coś takiego.

A, nie, wróć, wiem. Marcin "nie straszcie pisem" Meller.
    • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 14:19
      Bardzo dobra decyzja organizatorów Campusu, biorąc pod uwagę działalność Sroczynskiego i czasami Mellera. Aczkolwiek tego drugiego podejrzewam o nieprzesadną inteligencję, a nie że on tak specjalnie. A że Orłoś postanowił dołączyć do grona pożytecznych idiotów - jego prawo.
      Poza tym przypomnę, że Campus to nie jest wydarzenie publiczne. Ja nie mogłam się zapisać jako uczestniczka, bo wiekowo się nie łapię - dyskryminacja!
      • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:12
        To znaczy nie wolno krytykować zarówno PO, jak i PiS-u, bo jest się "pożytecznym idiotą"?

Widzę w tym wątku szczucie na symetrystów.

Bo jeśli ktoś napisał książkę, to z pewnością ma rację?
      • ggrr.ruu Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:31
        Można się ze Sroczyńskim nie zgadzać, tak jak z każdym innym. Ale to jest człowiek, który wiedzą i oczytaniem bije na głowę większość branży. Dlatego zawsze jest atakowany z poziomu emocjonalnego, bo na merytoryczną dyskusję to większość jest za cienka.
        • alicia033 Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:43
          ggrr.ruu napisała:

> Ale to jest człowiek, który wiedzą i oczytaniem bije na głowę większość branży.

Aha.
          Cóż za szkoda, że tak starannie to ukrywa w swoich tekstach.
          • ggrr.ruu Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 22:44
            To widać w jego wywiadach
            • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 08:21
              ggrr.ruu napisała:
              > To widać w jego wywiadach

W wywiadach błyszczą eksperci.
          • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:37
            W wywiadach też nie widać. A Sroczyński jest atakowany merytorycznie, natomiast trudno robić elaborat polemiczny do steku bzdur.
        • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 08:21
          ggrr.ruu napisała:
          > Ale to jest człow
          > iek, który wiedzą i oczytaniem bije na głowę większość branży. Dlatego zawsze j
          > est atakowany z poziomu emocjonalnego, bo na merytoryczną dyskusję to większość
          > jest za cienka.

Merytoryczni to są ludzie, z którymi przeprowadza wywiady ale niestety nie przechodzi to na niego. JEGO WŁASNE wypowiedzi są zwykle głupie i emocjonalne.
    • dyzurny_troll_forum Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 14:27
      kochamruskieileniwe napisała:

> Bo kto nie z nami, ten przeciwko nam.

Coraz więcej ludzi i organizacji wycofuje się z tego cyrku.
      Być może na koniec będą sobie dyskutowali Czaskosky, Defratyka i Lewandowski. Wtedy będzie prawdziwy pluralizm...
    • damartyn Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 15:45
      Cenzura jak za PRL-u.
      • nick_z_desperacji Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 16:16
        Ktoś im zabrania publikować, organizować swoich imprez czy jak? Na prywatną imprezę organizatorzy mogą zaprosić kogo chcą. Do prowadzenia zajęć w Akademii Ordo Iuris nie zaprasza się ateistów, muzułmanów czy antyklerykałów i nic o cenzurze symetryści nie mówią. Cenzurą jest za to zakaz krytykowania związku wyznaniowego przez pracowników i studentów państwowego uniwersytetu.
        • damartyn Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 17:03
          Na szczęscie wiele osób ma właściwy ogląd sprawy. Są przeciwnikami PiS ale wiedzą, ze nie tędy droga. Nie trzeba unikać przeciwnika ( chociaż akurat symetryści przeciwnikami nie są , nie opowiadają się po żadnej ze stron) ,trzeba podjąć merytoryczną dyskusję i przekonać jeszcze nie przekonanych.

Sprawa zdjęcia z programu Campusu "Panelu symetrystów" mocno oburzyła Jacka Żakowskiego. Zdaniem dziennikarza decyzja zaszkodzi imprezie, która - jak mówił w "Poranku Radia TOK FM" - do tej pory rozwijała się fantastycznie; była miejscem spotkań różnych środowisk. - I to wszystko jednym telefonem diabli wzięli. Campus znów staje się partyjnym wiecem, cenzurowanym przez partyjny aparat - stwierdził.Dziennikarz zaapelował do Tuska: - Jeszcze czas się ogarnąć. Przywództwo polega na tym, żeby czasem powiedzieć kolegom: "Puknijcie się w głowę, co wyście narobili?" - powiedział. - Myślę, że Donald Tusk jest w stanie poprosić pana Nitrasa, pana Trzaskowskiego, żeby się z tej, najdelikatniej mówiąc, bardzo kontrowersyjnej i sprzecznej z etosem, który PO próbuje demonstrować, decyzji wycofali - dodał.

Prowadzący "Poranek Radia TOK FM" zaznaczył, że zdaje sobie sprawę, że nie jest to łatwe. - Ale po co tracić sympatię, głosy. To marzenie, żeby mieć w wyborach więcej głosów niż PiS się właśnie kruszy.
          • dyzurny_troll_forum Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 18:00
            damartyn napisał(a):

> - I to wszystko jednym telefonem diabli wzięli.
            > Campus znów staje się [b]partyjnym wiecem, cenzurowanym przez partyjny aparat[/
            > b] - stwierdził.Dziennikarz zaapelował do Tuska: - Jeszcze czas się ogarnąć.

PO już nie jest w stanie się ogarnąć...
          • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:38
            O, Żakowski. To chyba już mamy komplet.
          • 71tosia Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 01:21
            Z wypisów w tej dyskusji wynika ze nie tak wielu ma ten ogląd smile Niestety.
    • pepsi.only Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:43
      I dobrze! Słuszna decyzja. Sroczyński mnie wkurzał od dawna. Reszta, cóż, sami się wypisali.
    • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:50
      Komentarz Sroczyńskiego:

dorzeczy.pl/opinie/471807/grzegorz-sroczynski-silni-razem-jako-zjawisko-to-to-sekta.html
    • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 20.08.23, 23:53
      Dobrze wiedzieć, kto jest tzw. symetrystą.
    • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 00:02
      Proces rekrutacji odbywa się w trzech obowiązkowych etapach:
      Pierwszy etap polega na wypełnieniu formularza zgłoszeniowego na stronie www.campuspolska.pl.; etap ten trwa w okresie 5-20.05.2021r. Po zaakceptowaniu zgłoszenia przez Organizatora, zostanie wygenerowany indywidualny link do II etapu rekrutacji, który zostanie wysłany na podany w pierwszym etapie adres e-mail.

Drugi etap polega na wypełnieniu ankiety rekrutacyjnej, która następnie będzie oceniana przez Komisję Rekrutacyjną.

Zgłaszający wypełnia ankietę ocenianą przez komisję... Taaa... Te "otwarte dyskusje" muszą być wprost niezwykle otwarte...
      • seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 07:29
        Jeszcze sprawdź, czy to nie dotyczy młodzieży, czyli widzów na Campusie.
        Poza tym co jest złego w ocenianiu przez komisję? Powinno być kto pierwszy ten lepszy, to zapewniłoby jakość dyskusji?
        Mam wrażenie, że niektórzy zdurnieli do reszty. 🙄
        • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 22:36
          seaview napisała:

> Jeszcze sprawdź, czy to nie dotyczy młodzieży, czyli widzów na Campusie.
          > Poza tym co jest złego w ocenianiu przez komisję?

A bo, widzisz, to zależy, czy komisja ocenia np. orientację w polityce i ekonomii, czy myślenie po właściwej linii (nasz czy nie nasz).

• seaview Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 23:27
            Ale kumasz, że organizatorzy Campusu mogą dobierać sobie gości i nie mają obowiązku zapraszać każdego, kto chce przyjść?
            W zeszłym roku był Girzyński, wystarczająco różnorodnie, czy powinni zaprosić też Jakiego i Mejzę?
        • taki-sobie-nick Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 22:38

> Mam wrażenie, że niektórzy zdurnieli do reszty. 🙄

Ja mam wrażenie, że niektórzy, tacy co mają widok na morze, zrobili się ostatnio wyjątkowo wprost wredni. I czynią wycieczki osobiste ZAMIAST myśleć.
      • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 08:24
        taki-sobie-nick napisała:
        > Drugi etap polega na wypełnieniu ankiety rekrutacyjnej, która następnie będzie
        > oceniana przez Komisję Rekrutacyjną.[/i]
        >
        > Zgłaszający wypełnia ankietę ocenianą przez komisję... Taaa... Te "otwarte dys
        > kusje" muszą być wprost niezwykle otwarte...

Jak się nie podoba weryfikacja to możesz sobie oglądać Polsacik z Edzią Górniak jako 'ekspertką' ds. pandemii.
    • 71tosia Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 01:06
      pewnie poszli za przykładem naszego forum, wiadomo ze tu najlepiej się „spierać” z tymi co maja poglądy identyczne z naszymi. smile
      • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 08:28
        71tosia napisała:

> pewnie poszli za przykładem naszego forum, wiadomo ze tu najlepiej się „spiera
        > ć” z tymi co maja poglądy identyczne z naszymi. smile

Najlepiej prowadzić dyskusję o pandemii z 'ekspertką' (od reptilian) Edzią Górniak co nie?
        • 71tosia Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 13:01
          Oczywiście ze ma sens, pozostawianie w przestrzeni publicznej opinii jakie wyraża p Górniak, bez proby pokazania ze jej „teorie” nie maja sensu jest szkodliwe. Pozostaje wrażenie ze „cos w tym jest” skoro nikt bzdur nie prostuje.
          • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 13:03
            71tosia napisała:
            > Oczywiście ze ma sens, pozostawianie w przestrzeni publicznej opinii jakie wy
            > raża p Górniak, bez proby pokazania ze jej „teorie” nie maja sensu jest szkodli
            > we. Pozostaje wrażenie ze „cos w tym jest” skoro nikt bzdur nie prostuje.

Ale jej bzdur nikt nie prostował. Została zaproszona jako ekspertka przedstawicieli 'innego spojrzenia'.
          • matacznik Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 13:21
            71tosia napisała:

> Pozostaje wrażenie ze „cos w tym jest” skoro nikt bzdur nie prostuje.
            >
            Albo wrażenie, że coś w tym jest, skoro się o tym dyskutuje. Nie kierowałbym się refleksją "co pomyśli sobie największy idiota", bo pomyśleć może wszystko.
            • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 13:25
              matacznik napisał:
              > 71tosia napisała:
              >
              > > Pozostaje wrażenie ze „cos w tym jest” skoro nikt bzdur nie prostuje.
              > >
              > Albo wrażenie, że coś w tym jest, skoro się o tym dyskutuje.

Efekt: 'eksperci się spierają'. Jeden mówi tak a drugi inaczej.
              • 71tosia Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 14:46
                Poglądy Górniak to ekstremum głupoty ale niestety sporo osob je podziela. Ignorowanie ich jest niebezpieczne. Dyskusje na temat pseudonaukowych teorii to cześć mojego zawodu i nie obrażam się ze muszę tłumaczyć „ekspertom” dlaczego „leczenie biorezonansem” to bzdura.
                • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 14:56
                  71tosia napisała:
                  > Poglądy Górniak to ekstremum głupoty ale niestety sporo osob je podziela. Igno
                  > rowanie ich jest niebezpieczne. Dyskusje na temat pseudonaukowych teorii to cz
                  > eść mojego zawodu i nie obrażam się ze muszę tłumaczyć „ekspertom” dlaczego „le
                  > czenie biorezonansem” to bzdura.

Tłumaczeń nikt nie słucha. Wyjrzyj z akademickiej banieczki, zajrzyj do reala.
                  • 71tosia Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 17:56
                    No coz zdarza mi sie ze czasami wyglądam wink Szkoda tylko ze tak malo osob ze srodowiska naukowego rozumie ze nauka to nie tylko następna publikacja ale tez 'kaganek oświaty'.
                    • evening.vibes Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 18:05
                      71tosia napisała:
                      > No coz zdarza mi sie ze czasami wyglądam wink Szkoda tylko ze tak malo osob ze
                      > srodowiska naukowego rozumie ze nauka to nie tylko następna publikacja ale tez
                      > 'kaganek oświaty'.

'Kaganek oświaty' to nie tłumaczenie na antenie, że szczepionka to nie chip wszczepiany przez reptilian?

Jak to WYTŁUMACZYSZ? Jak to udowodnisz? 😂😂😂

I do czego się cofniemy? Do tłumaczenia świata płaskoziemcom?
    • nangaparbat3 Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 08:06
      Campus jest impreza propagandową konkretnej partii politycznej, więc organizatorzy mają pełne prawo dobierać uczestników. I jak lubię Sroczyńskiego, nie dziwię się po tym co słyszałam przed tygodniem w jego audycji, że mu podziękowano.
      Orłoś bredzi, z cenzura nie ma to nic wspólnego.
      • midge_m Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 17:49
        Czyli najpierw Meller może zaprosić kogo chce. A potem okazuje się że jednak nie kogo chce, a wszystkim rządzi twitterowy hashtag wyznający jedną partię. No rzeczywiście, może niech oni poprowadzą dyskusję o symetrystach.
    • bistian Re: Wszelka krytyka zabroniona 21.08.23, 18:07
      Ten wątek, to jest żenada. Nie ma ani jednej osoby, która byłaby w stanie zakreślić sytuację i określić problemy oraz ich źródła. Wtórny analfabetyzm.
      Wiem, mógłbym przeszukać źródła, tylko po co dyskutować z nieogrami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka