Dodaj do ulubionych

Biomet niekorzystny

25.08.23, 15:41
Właśnie obudziłam się z głębokiego, półtoragodzinnego snu o jelonku rogaczu i skarabeuszu - snu inspirowanego ematką. Nie pamiętam, o co chodziło, ale o sprawy wagi państwowej. I ktoś biegał bez majtek.

Do rzeczy: rzadko śpię w dzień, ale tym razem po pierwsze mogłam, po drugie musiałam, ciśnienie spadło tak, ze głowa mi sama opadała, ledwo się dowlokłam do kanapy.

Wiem, że meteoparci powinni dbać o dietę, regularny ruch i na to, co jedzą. Że są środki przeciwbólowe na bolący łeb i mięśnie oraz kawa na senność. Ale czy ematka ma jakieś swoje, najlepiej domowe, patenty na meteopatię? Mi kiedys pomagała lecytyna w tabletkach, aż przestała (albo przestałam w nią wierzyć, nie wiem).
Ratunku.
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 15:47
      Jakaś xujnia jest. Ja wyszłam po drobne zakupy na spacerek. Termometr zewnętrzny pokazywał 20 stopni, było zachmurzone niebo. Na cieniutki T-shirt narzuciłam cieniutki sweter ... i myślałam, że się ugotuje. Odczycie ciepła, jakby było z 26 stopni. Może to przez wilgoć? No i ciśnienie spada, co akurat mnie nie przeszkadza. Źle znoszę gwałtowny wzrost. Ale ciężko jest.
      • hanusinamama Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:37
        U mnie stoi powietrze. Koty się schował pod schodami...wiec burza będzie na 100%
    • alpepe Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 15:50
      A jakby tak zaakceptować, że to przystosowanie ewolucyjne pozwalające na regenerację organizmu i ukrycie się przed nawałnicą?
      • bene_gesserit Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 15:57
        Zaakceptowałabym, ale nie zawsze jestem na urlopie. Co jeśli dopada mnie w pracy?
        • alpepe Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:19
          I z tego powodu ja od lat pracuję z domu. Wiem, nie każdy tak może, ale może jak jesteś w pracy, to cię trzymają nerwy? Przynajmniej ja tak mam, kiedy muszę coś załatwić, wtedy żadna pogoda mi nie jest straszna. Gorzej, jak sprawy pozałatwiane, odchorowuję dwa dni.
          • bene_gesserit Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:21
            Trzymają mnie nerwy i 4 kawy. Nie powinnam tak robić sad
        • mid.week Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:24
          bene_gesserit napisała:

> Zaakceptowałabym, ale nie zawsze jestem na urlopie. Co jeśli dopada mnie w prac
          > y?
          >

Robie przysiady w kiblu, serio 😂
          A jak moge wyjsc to idę zalatwiac sprawy na mieście
    • mid.week Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:22
      Idę biegać albo inaczej sie zmeczyc fizycznie, podniesc ciśnienie.
      • taniax Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:28
        Bardzo dziwne bo ja śpię popołudniami od dwóch tygodni, nigdy nie spię w ciągu dnia a ostatnio mnie po prostu odcina.dlaczego?
      • annaboleyn Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:44
        Też wczoraj wyszłam z takiego założenia, w rezultacie w połowie treningu się osunęłam po ścianie, pod którą symuolowałam wiązanie bucika (wiadomo, głowa w dół). Nie wiem, co jest, ale niech już przestanie.
    • annaboleyn Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:43
      Nie wiem co jest, ale od wczoraj wieczora jestem mokrą szmatką. Ale tak do utraty przytomności włącznie.
    • extereso Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:45
      W takich momentach piję czarną kawę z cytryną ( połowa na dużą filiżankę).
    • trampki-w-kwiatki Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 16:54
      Umieram. Pomaga mi trochę picie wody. Dużo wody. Woda za wodą.
    • netlii Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:08
      Doraźnie pomaga mi podwójne espresso (dobra expresso big_grin) z wyciśniętym sokiem z cytryny.
      Jedna filiżanka orzeźwi i pobudzi, ale cudów nie uczyni.
      • netlii Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:12
        + dzień wcześniej sprawdzam biomet, jeśli ma być niekorzystny dzień rozpoczynam od lekkiego rozbiegania 5-6 km i do południa jakoś zawsze dotrwam.
      • bene_gesserit Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:43
        O co chodzi z tą kawą z cytryną?
        Czy będzie działać tak samo, jeśli wypije się je osobno? Nie znoszę kwaśnej kawy smile
        • extereso Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:50
          Mnie pomaga w lekkich bólach głowy i zamułach. Ja też nie lubię, ale co robić, lekarstwo 😁
          • netlii Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:56
            Może Was zszokuje, ale mi smakuje takie połączenie big_grin
            • extereso Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 17:57
              Ja jakaś perwersyjną przyjemność z tego czerpie. Zaraz idę się ubierać przed koncertem a mam zjazd, też chyba wypiję.
              • taniax Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 18:09
                Kawa z cytryną dobra jest na kaca, na brak energii lepsza jest kawa z masłem.
        • netlii Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 18:02
          Nie oczekuj ode mnie profesjonalnego wytłumaczenia. Na mnie po prostu działa w kryzysowych sytuacjach jak wyżej napisałam: pobudza do działania i orzeźwia. tongue_out
          Sposób ten podpatrzyłam u znajomej, która miała kaca tysiąclecia, migrenę a nazajutrz w godzinach porannych spotkałyśmy się w fast foodzie na literę M. Wypiła i była jak nowonarodzona.
          Jej metodę zaimplementowałam i w dniach gdy głowa opada, zaczyna charakterystycznie łupać w skroni, ciśnienie atmosferyczne fatalne sobie aplikuje i na kilka godzin mam wzrost energii.

• extereso Re: Biomet niekorzystny 25.08.23, 18:09
            Ja się nauczyłam od babci, u niej ratowano się tak jeszcze w domu ( czyli Wilno przedwojenne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka