Dodaj do ulubionych

Zdjęcie z nóżką

28.08.23, 11:50
Robicie sobie zdjęcia "z nóżką". To taka "naturalna" poza z wystawioną nóżką do przodu. Ponoć ma to nazwę - poza młodej żyrafy smile

Podczas tegorocznych wakacji miałyśmy z córką zabawę i liczyłyśmy w turystycznych miejscach liczbę fotek z nóżką. Oczywiście fotograf zwykle prawie leżał u stóp modelki a my obserwowałyśmy proces robienia zdjęć.
Najwięcej takich modelek (chyba z 15 w ciągu godziny) widziałyśmy na Polach Marsowych przy Wieży Eiffla.

Pozujecie tak do zdjęć?

https://v.wpimg.pl/MjAyMzA4YgsgGztJbk9vHmNDbxMoFmFINFt3WG4Cf145VisTLVE_DzEWYx0zQT0LNgljCi0bLBooVjtLblAkGTEVLANuUSAIJB1iQnRQLFkjSXtXJFV0WGxNKx9yGXVfcxtgHiUCLlglGHlLJAN1SDw
https://i.dailymail.co.uk/i/newpix/2018/08/08/17/4EEF5D0000000578-0-image-a-99_1533746351514.jpg
Obserwuj wątek
    • frntta666 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:00
      Naucze sie i bede wink
      • homohominilupus Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:22
        O i ja, i ja!
        Nóżkę mam ładną to chętnie wyeksponuję.
        Tylko hm, śmieszy mnie strasznie takie pozowanie więc pewnie nie wyjdzie ładne zdjęcie.
    • mikams75 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:02
      Dopiero co były fotki w rozkroku, więc zawsze to jakaś odmiana. Ja nie robię zdjęć z nóżką, bo nie mam odpowiedniej nóżki. Jakbym miała, to bym eksponowała.
    • ggrr.ruu Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:05
      Ja to wyłącznie zdjęcia z dupką :p Jak wyrobię bardziej nogi to będzie z nóżką
      • aandzia43 Re: Zdjęcie z nóżką 29.08.23, 10:58
        big_grin
    • nenia1 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:10
      beataj1 napisała:

> Podczas tegorocznych wakacji miałyśmy z córką zabawę i liczyłyśmy w turystyczn
      > ych miejscach liczbę fotek z nóżką. Oczywiście fotograf zwykle prawie leżał u s
      > tóp modelki a my obserwowałyśmy proces robienia zdjęć.
      > Najwięcej takich modelek (chyba z 15 w ciągu godziny) widziałyśmy na Polach Ma

przy Japończykach to i tak sami amatorzy.
      • homohominilupus Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:23
        I Chinki też dają czadu.
    • koko8 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:11
      Ja robię. Dziecko mnie nauczyło odpowiedniego kąta i ugięcia/wyprostowania kolana, teraz robimy takie fotki w dublecie. Nóżki wyglądają zajebiście wink
    • tanebo001 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:15
      Taaa www.youtube.com/shorts/6wJ6JFjP4eM
    • makurokurosek Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:18
      Pani na pierwszym zdjęciu raczej doświadczenia nie ma i stopę lewej nogi źle ustawiła, tak więc mimo, że dziewczyna łada zdjęcie wyszło fatalnie.
      • homohominilupus Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:23
        O, I mamy prawdziwa ematkę. Rasową.
        • makurokurosek Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:57
          Nie rasowa ematka, to że palce stopy mają iść na zewnątrz to jest po prostu podstawa poprawnego chodzenia, chyba, że ktoś chce wyglądać jak kaczka. Ostatnie zdjęcie pokazuje jak poprawnie powinno się stać.
    • piataziuta Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:23
      Nie.
      Jakbym nie zapozowała, to wyglądam głupio. Najlepiej wychodzę na zdjęciach z zaskoczenia.
      Ale może się czegoś nauczę dzięki temu wątkowi. big_grin
      • wapaha Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:44
        piataziuta napisała:

> Nie.
        > Jakbym nie zapozowała, to wyglądam głupio. Najlepiej wychodzę na zdjęciach z za
        > skoczenia.
        > Ale może się czegoś nauczę dzięki temu wątkowi. big_grin

To tak jak ja 🤦‍♀️
    • daniela34 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:24
      Nie. Ponieważ, albowiem , gdyż w ogóle nie umiem pozować.
    • maslova Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:28
      Jestem tak niefotogeniczna, że wolę w ogóle nie pozować. Ustawiam się w jak najbardziej neutralnej pozycji, żeby wyszło jak najmniej komicznie 😏 Zazdroszczę wszystkim pozującym i nie pozującym, którzy wychodzą ładnie na zdjęciach.
      • heca7 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:43
        Skąd ja to znam... Zdjęcia na których wyszłam w miarę ok mogę policzyć na palcach jednej ręki. Przez całe życie...
        • gama2003 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:54
          Mam dokładnie to samo.
          Chyba z 10 zdjęć. W tym jedno zrobione według przepisu osoby fotografującej z ręki i od niechcenia jak światowy top fotografów.
          I na to zdjęcie patrzę z przyjemnością i myślą, że chciałabym tak wyglądać.

Z nóżką nawet nie próbuję. Niby ładniejsza od twarzy i glupich min nie robi, ale znając życie zdjęcie zrobi mi niepotrzebną chwilową przykrość optyczną. Wrażliwa jestem.
      • figa_z_makiem99 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:46
        Pozowania można się nauczyć i oprócz określonych pozycji, trzeba mieć energię luzu i świadomości, że wyglądasz świetnie. Moje najlepsze zdjęcia, to te na których byłam wyginana przez fotografa do nienaturalnej pozycji i w tym momencie wyobrażałam sobie, to co chciałam wyrazić na zdjęciu.
      • turzyca Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 23:01
        >Zazdroszczę wszystkim pozującym i nie pozującym, którzy wychodzą ładnie na zdjęciach.

To jest wyłącznie kwestia wyćwiczenia i zrobienia odpowiedniej liczby zdjęć.

Ustawiam się w jak najbardziej neutralnej pozycji, żeby wyszło jak najmniej komicznie

Mój chłop tak robił! Efekt był taki, że byłam w stanie rozpoznać go na dowolnym zdjęciu grupowym z racji zbyt neutralnej pozycji, wyróżniał się na maksa. Nasza fotografka od sesji narzeczeńskiej zrobiła mu krótki kurs pozowania i nagle na zdjęciach pojawił się ten urok, którym mnie uwiódł. smile Tego naprawdę da się nauczyć.

Ten facet ma fajne jasne tutoriale: www.youtube.com/@DavidSuh
    • la_mujer75 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:46
      Nie robię sobie fotek z nóżką, bo u mnie zdecydowanie jest NOGA smile
      Ale jak stoję, to wyciągam sobie lewą do przodu. Tak mi wygodniej.
      Pewno mam ją dłuższą i dlatego tak robię.
    • chicaslocas Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 12:47
      Jedna forumka swoje raciczki tak wystawia. Można wygooglać big_grin
    • ga-ti Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:02
      Jakbym miała taaakie nogi... 😁
      Ja to się skupiam, by głupiej miny nie zrobić. Zawsze starałam się niby nie widzieć, że zdjęcia robią i być naturalną, co kończyło się źle, teraz staram się jako tako ustawić, wciągnąć brzuch i zamknąć buzię (mam masę zdjęć, na których jem, wkładam widelec w gębę 😤).
      • alpepe Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:26
        Może za często jesz? big_grin
        • ga-ti Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 20:35
          Cholera, chyba coś w tym jest big_grin
    • riki_i Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:26
      Myślałem, że chodzi o zdjęcie typu "rzucam się facetowi na szyję, a jedną nóżkę uginam w kolanku i seksownie podnoszę do góry", ewentualnie o typowe dla celebrytek zdjęcie , gdzie stajemy obiema nóżkami na paluszkach coby wysmuklić figurę.
      • primula.alpicola Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:14
        riki_i napisał:

> Myślałem, że chodzi o zdjęcie typu "rzucam się facetowi na szyję, a jedną nóżkę
        > uginam w kolanku i seksownie podnoszę do góry",

To jabig_grin
        • riki_i Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:24
          Już Cię lubię! wink
        • ggrr.ruu Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 20:16
          Tak zwane zdjęcie by Ann big_grin
    • beata985 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:50
      beataj1 napisała:

> Robicie sobie zdjęcia "z nóżką". To taka "naturalna" poza z wystawioną nóżką d
      > o przodu. Ponoć ma to nazwę - poza młodej żyrafy smile
      >

>
      > Pozujecie tak do zdjęć?

Nie, i pewnie dlatego na zdjęciach wychodzę jak debil..🫣

https://v.wpimg.pl/MjAyMzA4YgsgGztJbk9vHmNDbxMoFmFINFt3WG4Cf145VisTLVE_DzE
> WYx0zQT0LNgljCi0bLBooVjtLblAkGTEVLANuUSAIJB1iQnRQLFkjSXtXJFV0WGxNKx9yGXVfcxtgHi
> UCLlglGHlLJAN1SDw
      > https://i.dailymail.co.uk/i/newpix/2018/08/08/17/4EEF5D0000000578-0-image
> -a-99_1533746351514.jpg
      >
      • homohominilupus Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 15:34
        Ty jak Ty ale Twoja cebula to szkoda gadać
        • beata985 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 21:14
          homohominilupus napisała:

> Ty jak Ty ale Twoja cebula to szkoda gadać
          >

Te same geny...co zrobić
    • tt-tka Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 13:52
      Dotad nie, ale zyrafa to takie wdzieczne zwiatko, ze moze sprobuje smile

najlepsze ze wszystkiego mam uszy - ale one kiepsko sie komponuja na fotkach, wiec tego, no
      • la_felicja Re: Zdjęcie z nóżką 29.08.23, 11:17
        Żyrafa też najlepsze ze wszystkiego ma uszy big_grin
    • primula.alpicola Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:08
      No oczywiście, lubię dobrze wyglądać na zdjęciach.
      Proszę się nie śmiać, ale jak robię sobie fotkę z mężem, to nóżka jest jak u Mamy Ginekologwink
    • quilte Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:22
      Robię zdjęcia z nóżką tongue_out Z nóżką wyglądam zdecydowanie lepiej. Trochę mnie zaskoczyłaś Beato Waszą zabawą, wydawało mi się, że kto jak kto, ale Ty masz cudze nóżki w pompie.
      • beataj1 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:32
        Och nie, nóżki mam w pompie. Bardziej chodziło o taką sztuczność samego ustawienia. Ludzie przewalają się na trawie a tu nagle pani ustawia nóżkę.
        To takie zliczanie zjawiska jak liczenie choinek widocznych w oknach bloku.
        Samych nóżek, stylówek czy pań nie oceniam smile
    • hosta_73 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 14:41
      Nie aż tak, ale wysuwam nieco jedną nogę do przodu bo gdy stoję prosto wyglądam jak kloc.
    • aniani7 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 15:31
      E-matka bawi i uczy, nie wiedziałam, że wyciągnięcie nóżki daje tali dobry efekt, zacznę praktykować smile
    • nangaparbat3 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 15:49
      Raczej takie:

https://dmn-dallas-news-prod.cdn.arcpublishing.com/resizer/O5-jBLyyranJqgrTUYzwL4CCH20=/380x285/smart/filters:no_upscale()/arc-anglerfish-arc2-prod-dmn.s3.amazonaws.com/public/PCB6A4GZCVZEPV4PWQXEDD2OME.jpg
      • koko8 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 16:05
        No, ale ta metoda wyklucza wegetarian. Jednak opcja z własną nogą jest bardziej uniwersalna.
        • nangaparbat3 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 16:50
          Myślisz że nie istnieją kurze nóżki wege?! No way😃
          • frntta666 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 16:55
            My-wege, zajadamy nozki grzybowe wink
    • alexis1121 Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 20:13
      Zazwyczaj robię coś z jedną nogą, ale jakoś bardzo do przodu jej nie wystawiam.
      • jolie Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 21:16
        Ale to zwykły kontrapost.
        • hosta_73 Re: Zdjęcie z nóżką 29.08.23, 08:33
          "Ale to zwykły kontrapost."

No i chyba większość piszących, że "coś robi z nogą" lub ją lekko wysuwa tak właśnie stoi do zdjęcia.
      • princesswhitewolf Re: Zdjęcie z nóżką 30.08.23, 19:32
        Ty to wygladasz cos podobnie do mnie tylko pies mniejszy. Dluga i blond dlugie wlosu
    • pepsi.only Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 21:24
      Robię big_grin o ile pamiętam, żeby się ustawić w ten sposób.

Bo najczęściej:
      stopa delikatnie na palce, kolanko uginam, i biodro przechyla się na bok.

Takie pozowanie znam i stosuję w sumie.... od dzieciństwa, czy też bardziej wczesnego nastolęctwa , które przypadło na erę pierwszych aparatów-automatów, kiedy to cykało się fotki, ot tak, dla zabawy. Jedna z koleżanek miała bardzo krzywe nogi, i dlatego "opracowała" taki sposób ustawiania sie do zdjęć, trochę niby dla śmiechu, a trzeba przyznać-doszła do perfekcji, i naprawdę fajnie jej to wychodziło. Mnie też spodobało się, i tak się obie zawsze ustawiałyśmy do zdjeć, potem mi w sumie zostało, weszło w krew, że robię to całkowicie podświadomie i mechanicznie.
      wink
      • pepsi.only Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 21:32
        Mniej więcej chodzi o pozę pani w górnym prawym rogu

https://nocposlubna.pl/wp-content/uploads/2020/07/zdjecie_10.jpg
    • wuchtaludzi Re: Zdjęcie z nóżką 28.08.23, 21:27
      Moja mama tak pozowała zanim to było popularne :p ja nie pozuje i w ogóle nie ogarniam zjawiska robienia sobie zdjęć na tle czegoś. Ja po prostu fotografuje to coś smile
      • szarmszejk123 Re: Zdjęcie z nóżką 31.08.23, 09:37
        wuchtaludzi napisała:

>. Ja po prostu fotografuje t
        > o coś smile

No właśnie, ja też :p
        a żeby komuś innemu wpadło do głowy zrobić mi zdjęcie, to się jakoś wyjątkowo rzadko zdarza, więc nie mam zbyt wielu okazji do ćwiczenia ustawienia nóżki :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka