alterego72 08.09.23, 20:49 Na kartce czy w telefonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Lista zakupów 08.09.23, 20:52 Kartka. I jeszcze najlepiej wykreślanie pozycji kupionych. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Lista zakupów 08.09.23, 20:54 Zresztą wszystkie inne listy, np.co zrobić w danym dniu, co spakować itd.też na kartce. Jestem "kobietą z post-itami" Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:04 Też tak robię, wykreślam długopisem to co jest zrobione albo jest w koszyku. Najgorzej jak zgubię kartkę Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:05 Albo jak zostawię w kuchni na stole Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:24 Też, wtedy dzwonię do męża i mi wysyła zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Lista zakupów 09.09.23, 10:22 W telefonie z opcją odhaczenia/wykreślenia. Dla mnie dużo wygodniejsze niż kartka. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:03 O, moja droga, pytasz "co za pytanie?!" a na razie jesteś w mniejszości! Kartka Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:08 No proszę, a mój mąż uważa, że to ja jestem zacofana informatycznie Uff, chyba mu muszę pokazać ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:14 Dopiszę: okazjonalnie tablica magnetyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:42 Google keep tak, ale w sklepie i tak nie wyciągam i lecę z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Lista zakupów 11.09.23, 10:58 Ja zawsze, jak wydaje mi się, że pamiętam, to o czymś zapomnę. Wyciągam zanim podejdę do kasy i potem jest latanie za tymi produktami, które jeszcze potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lista zakupów 08.09.23, 20:55 alterego72 napisała: > Na kartce czy w telefonie? Kartka. Na lodowce, jak coś się kończy, od razu ten, kto zauważył, dopisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Lista zakupów 11.09.23, 07:52 O u nas tak samo. Kartka, ten kto widzi ze cos sie konczy od razu zaklada nową na kolejne zakupy i tam wpisuje. I tez wisi na lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:00 Kartka! Podobnie, jak Daniela, wszystko na kartce, listy zakupów, pakowania, ważne wizyty, itp. Za to mężowi czasem wysyłam listę zakupów smsem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:05 > Za to mężowi czasem wysyłam listę zakupów smsem. Ja robię zdjęcie wspomnianej wyżej kartki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:11 SMS: "Kup butelkę mleka, a jak będą jajka, to kup dziesięć." - Dzień dobry, są jajka? - Tak. - To poproszę 10 butelek mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:06 analogowo kartkowo na kartkach, karteczkach, zapisuje liste zakupow, to co mam zrobienia - dzis-jutro-kiedystam, plany obiadowe, kartka wisi tez na lodowce, do dopisania co kto potrzebuje, co sie skonczylo, czasami menu na tydzien wtedy uwagi tez sa dopisywane slowem zyc bez karteczek nie moge ale znosze postit'ow wiec nie uzywam jestem zzyta z moim kompem ale nie z telefonem P Odpowiedz Link Zgłoś
mankora Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:09 Kartka! Moje kartki są słynne - robię listę działami, uwzględniając kolejność mijanych działów w naszym supermarkecie. Mój mąż ich co prawda nie docenia i wzdycha ciężko, gdy je wręczam, ale to niewdzięcznik, bo są nieocenioną pomocą, takie są zajebiście dokładne i usystematyzowane. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:31 mankora napisała: > Kartka! Moje kartki są słynne - robię listę działami, uwzględniając kolejność m > ijanych działów w naszym supermarkecie. To oczywosge dlatego lista tylko cyfrowo Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:40 Haha, już tu kiedyś pisałam, były mąż się zorientował po trzech latach, że tak mu układam listę zakupów, wedle mijanych półek. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:06 Tylko 3 lata, i zostawiłaś go? Nastepny po jakim czasie ogarnął temat? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Lista zakupów 11.09.23, 11:56 Z następcą robię zwykle wspolne zakupy i on się całkowicie zdaje na mnie, że wiem, gdzie co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Lista zakupów 09.09.23, 18:03 Też robię działami! Do tego przed dużymi zakupami robię najpierw jedną z tym co w ogóle trzeba kupić a potem przepisuję ją na czysto rozdzielając zakupy na dwie kartki. Jedną bierze mąż i na niej są rzeczy w których on się specjalizuje (wędliny, sery, herbaty, owoce, itp) a druga jest dla mnie. W sklepie idziemy każdy w swoją stronę i spotykamy się najczęściej przy kasie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:17 W głowie. Bywa wesoło, gdy zapomnę masła, mleka i pieczywa 😉 Kartek notorycznie zapominałam lub je gubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mankora Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:54 Ech, w głowie. Głowa się do kartki nie umywa, i tyle. Przynajmniej w moim wypadku. Kiedyś miałam odebrać paczkę z paczkomatu, który stoi pod drzwiami supermarketu. Pomyślałam, że kupię przy okazji to i owo. Wróciłam do domu z tym i owym, ale bez paczki. Moja rodzina, widząc mnie, zawołała: O, byłaś w sklepie? Trzeba było powiedzieć, bo potrzebujemy to i to. Obiecałam, że im kupię przy okazji, gdy będę odbierała paczkę z paczkomatu. Poszłam drugi raz. Wróciłam z tym i tym, ale bez paczki. Teraz to już wszystko piszę, w tym paczkomat, apteka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:20 Aplikacja współdzielona z resztą rodziny. Do momentu aktualizacji oprogramowania uwielbiałam ją, bo odświeżenie to była sekunda. Po zmianach trzeba grzebać w jej bebechach, żeby listę odświeżyć (tylko wtedy gdy korzysta kilka osób na raz). Teraz szukam aplikacji idealnej, która będzie reagować na zmiany od razu. Do kartki nie wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:07 >Aplikacja współdzielona z resztą rodziny. Tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Lista zakupów 11.09.23, 14:43 No właśnie mam listonic, ale coś skopali z odświeżaniem listy pomiędzy użytkownikami. I już nie działa tak fajnie, jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:25 Telefon. Na laptopie wycinam pozycje z gazetek promocyjnych i wklejam do OneNote, w osobnej zakładce mam listę stałych pozycji, na której check-uje co tym razem trzeba kupić. OneNote oczywiście też na telefonie (się synchronizują). Jak coś w trakcie dnia, po drodze itp. mi wpadnie do głowy to dopisuję ręcznie, bo mam Samsungowego Note-a z rysikiem Dzięki tym wycinankom z gazetek mam ceny sprzed trzech lat. Ale bardzo niechętnie do nich zaglądam Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:27 Google Sheets. Na lapku i w komórce. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:38 jak kogoś wysyłam, to komunikator, jak idę, to głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:41 Aplikacja Listonic. Można współdzielić listy, reaguje na odznaczanie na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:51 Uzywam Alexa, mowie co ma dodac, co usunac a kopia jest w aplikacji w telefonie, partner tez ma ta sama jesli on robi zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Lista zakupów 09.09.23, 19:04 U nas tak samo. Jak cos sie konczy to mowie Alexsie zeby dodala na liste zakupow. Zadnych kartek ze soba nie nosze. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Lista zakupów 10.09.23, 16:53 U mnie to samo. Domowe zakupy - Alexa Zakupy pracowe - kartka (pracownik wysyła listę na whats up) Reszta typu ważne ze szkoły , wizyty u lekarza itp - na tablicy magnetycznej plus wpisuje do kalendarza na telefonie współdzielonym z mężem Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Lista zakupów 08.09.23, 21:54 Kartka. Telefon mi przeszkadza w zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
wuchtaludzi Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:03 Jestem szalenie niesystematyczna, jak robiłam zakupy stacjonarnie, to spisywałam na kartce i były tam pozycję z chwili spisania, a to co później wymyśliłam już w głowie. Nie miało to wielkiego znaczenia, bo kartka i tak zostawała w domu. Podobnie było z notatkami w telefonie. Teraz robię zakupy przez internet raz w tygodniu, więc jak coś mi się przypomni w trakcie tygodnia, to wrzucam do koszyka, jeśli akurat mam telefon pod ręką i nie zapominam. A reszta to spontan, żeby dobić do darmowej dostawy Ratuje mnie funkcja "nie zapomnij o", zawsze jest tam coś, czego zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:09 W telefonie (notatnik). Na bieżąco usuwam to, co już mam Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:26 W telefonie. Używam do tego numeru eksa który mnie zablokował lata temu. Mogłabym swojego ale się już przyzwyczaiłam. Mam nadzieję że mnie nie odblokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Lista zakupów 09.09.23, 17:20 Po co ci numer telefonu eksa do listy zakupów? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Lista zakupów 08.09.23, 22:37 Alexa. Dyktuję przy okazji robienia innych rzeczy, a następnie proszę o przesłanie do pana Berdebul, który ma zrealizować Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Lista zakupów 09.09.23, 18:15 Kartka i wykreślanie już kupionych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś