IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:25
jutro lecę do Alanyi i nie wiem czy posiłkować się bankomatem, czy wziąć ze
sobą euro. Co jest bardziej opłacalne???
Obserwuj wątek
    • magdaod Re: bankomat 03.07.07, 16:08
      Z mojego doswiadczenia lepiej miec jednak kase, mimo, ze bankomatow w Alani
      pelno na kazdym kroku.

Zycze milego pobytu :)
      Pozdrawiam
      Magda
      • Gość: BelYaal Re: bankomat IP: 193.194.132.* 03.07.07, 16:15
        A co do kasy to jak przeliczalem, to bardziej oplacalnie dolary wychodzily
        • Gość: kacha Re: bankomat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:30
          Dziękuję bardzo:-)
      • Gość: justynka Re: bankomat IP: *.aster.pl 03.07.07, 18:50
        A czy trzeba miec do bankomatow jakies specjalne karty?Czy zwyczajne visa albo
        maestro przejda?
        A moze sie orientujecie jakie oplaty bank pobiera za wyplate gotowki z
        bankomatow?(np mbank czy bph)
        pozdrawiam
        • Gość: Beer Re: bankomat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:41
          Zwykła "płaska" karta elektroniczna wystarczy. Korzystałem z prostej visy
          electron.
          Odnośnie opłat - pewnie każdy bank ma drobne różnice w prowizji, wystarczy
          zajrzeć w tabele opłat. Ja wziąłem z sobą tylko kartę z Banku Millennium - za
          wypłatę 150 lirów (czyli ~340 zł) pobrali prowizję w wysokości 9 zł.
        • Gość: detritus Re: bankomat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:01
          Mam konto w mBanku i staram sie unikac wybierania gotowki z bankomatow za
          granica... Raz to zrobilem i bolalo - oplata byla gigantyczna. Zdecydowanie
          lepiej brac gotowke, a karta posilkowac sie np. placac za zakupy w
          supermarkecie.
          • Gość: justynka Re: bankomat IP: *.aster.pl 07.07.07, 23:05
            Gigantyczna,to znaczy..?Wiesz,jesli jest to np 30 zlotych to da sie przezyc.W
            sumie bezpieczniej jest brac karte niz tyle gotowki miec przy sobie.Jak ukradna
            to wszystko przepadnie.
            • Gość: Maryjan Re: bankomat IP: *.tosa.pl 08.07.07, 20:29
              Zdecydowanie lepiej płacić kartą. Wypłacałem z bankomatu 100 eur - z rachunku
              mam odciągnięte 395 zł (może być), ale w sklepie jubilerskim płaciłem za
              pierścionek żony 100 eur kartą bankomatową, miałem obawy o bezpieczeństwo
              transakcji, turek mnie zapewniał, że wszystko jest ok. Przeliczył euro na liry
              tureckie i zapłaciłem kartą. Po powrocie do kraju sprawdziłem transakcję na
              moim RORZE i za równowartość 100 eur czyli 178 YTL z rachuku mam odciągnięte
              380 zł. Wychodzi na to, że płacenie kartą jest opłacalniejsze. Jeszcze jedno do
              kupujących skóry. Kurtki i torebki są ok. Natomiast portfele w 99 % to imitacja
              skóry, można je kupić tanio ale to tylko imitacja skóry. Aha , ostro się
              targujcie, wychódżcie ze sklepu i z powrotem wracajcie. Można sporo utargować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka