Gość: kacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:25 jutro lecę do Alanyi i nie wiem czy posiłkować się bankomatem, czy wziąć ze sobą euro. Co jest bardziej opłacalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaod Re: bankomat 03.07.07, 16:08 Z mojego doswiadczenia lepiej miec jednak kase, mimo, ze bankomatow w Alani pelno na kazdym kroku. Zycze milego pobytu :) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BelYaal Re: bankomat IP: 193.194.132.* 03.07.07, 16:15 A co do kasy to jak przeliczalem, to bardziej oplacalnie dolary wychodzily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: bankomat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:30 Dziękuję bardzo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: bankomat IP: *.aster.pl 03.07.07, 18:50 A czy trzeba miec do bankomatow jakies specjalne karty?Czy zwyczajne visa albo maestro przejda? A moze sie orientujecie jakie oplaty bank pobiera za wyplate gotowki z bankomatow?(np mbank czy bph) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beer Re: bankomat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:41 Zwykła "płaska" karta elektroniczna wystarczy. Korzystałem z prostej visy electron. Odnośnie opłat - pewnie każdy bank ma drobne różnice w prowizji, wystarczy zajrzeć w tabele opłat. Ja wziąłem z sobą tylko kartę z Banku Millennium - za wypłatę 150 lirów (czyli ~340 zł) pobrali prowizję w wysokości 9 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: bankomat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:01 Mam konto w mBanku i staram sie unikac wybierania gotowki z bankomatow za granica... Raz to zrobilem i bolalo - oplata byla gigantyczna. Zdecydowanie lepiej brac gotowke, a karta posilkowac sie np. placac za zakupy w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: bankomat IP: *.aster.pl 07.07.07, 23:05 Gigantyczna,to znaczy..?Wiesz,jesli jest to np 30 zlotych to da sie przezyc.W sumie bezpieczniej jest brac karte niz tyle gotowki miec przy sobie.Jak ukradna to wszystko przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: bankomat IP: *.tosa.pl 08.07.07, 20:29 Zdecydowanie lepiej płacić kartą. Wypłacałem z bankomatu 100 eur - z rachunku mam odciągnięte 395 zł (może być), ale w sklepie jubilerskim płaciłem za pierścionek żony 100 eur kartą bankomatową, miałem obawy o bezpieczeństwo transakcji, turek mnie zapewniał, że wszystko jest ok. Przeliczył euro na liry tureckie i zapłaciłem kartą. Po powrocie do kraju sprawdziłem transakcję na moim RORZE i za równowartość 100 eur czyli 178 YTL z rachuku mam odciągnięte 380 zł. Wychodzi na to, że płacenie kartą jest opłacalniejsze. Jeszcze jedno do kupujących skóry. Kurtki i torebki są ok. Natomiast portfele w 99 % to imitacja skóry, można je kupić tanio ale to tylko imitacja skóry. Aha , ostro się targujcie, wychódżcie ze sklepu i z powrotem wracajcie. Można sporo utargować. Odpowiedz Link Zgłoś