tokyocat 14.09.23, 21:52 Czy ktos mial terapie EMDR po urazie traumatycznym ? Île seansow ? Jak zadzialalo ? Czy udalo wam sie uwolnic / zneutralizowac przyczyny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohominilupus Re: Terapia EMDR 14.09.23, 23:20 Miałam. Nie pamiętam ile seansów. Dokładnie pamiętam jak po jednej z pierwszych sesji EMDR uporczywe, złe myśli zniknely i przestałam się budzić przed 5 rano z ich powodu. To było NIESAMOWITE. Dalej w trudnych momentach odtwarzam sobie kulkę na telefonie. Pomaga uspokoić myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Terapia EMDR 15.09.23, 18:49 Co to jest terapia EMDR? Ta związana z ruchem gałek ocznych? Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Terapia EMDR 16.09.23, 11:20 Tak. Moja corka wlasnie ma pierwszy raz, a ja na nia czekam. Powiem wam jak bylo, a za pare tygodni, czy jest efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
healios Re: Terapia EMDR 15.09.23, 18:57 Robilam swoim pacjentom, dziala. Juz po pierwszej sesji jast roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Terapia EMDR 15.09.23, 19:45 Po czym poznać, że terapeuta EMDR jest niekompetentny? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Terapia EMDR 16.09.23, 09:43 Należy sprawdzić, jaki ma certyfikat - przez kogo wydany i sprawdzić to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: Terapia EMDR 16.09.23, 06:57 Napiszcie coś więcej, szukam wsparcia w leczeniu depresji u męża. Na czym polega ta terapia? ( dopiero zaczynam wyszukiwać info) Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Terapia EMDR 16.09.23, 08:23 Pojęcia nie mam jak to moze działać w przypadku depresji, ja mam PTSD. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Terapia EMDR 16.09.23, 09:45 To metoda pracy z traumą, może być świeża, może sprzed lat. Jeśli u podłoża depresji męża leży trauma (czyi degresja była sposobem radzenia sobie organizmu z traumą) , metoda zadziała i objawy depresji się zmniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Terapia EMDR 16.09.23, 11:45 Tak miałam terapię prowadzoną przez certyfikowanego terapeutę i specjalistę od leczenia traumy. Poprawa była już po 2-3 sesjach, miałam ich w sumie 12 i pomogło mi nie tylko na PTSD (u mnie po wypadku samochodowym) ale i na pare innych rzeczy, które czasem rozpamiętywałam. Odpowiedz Link Zgłoś