sueellen Re: Dobra kawa do ekspresu 16.05.25, 19:22 Nie lubię arabiki. Nie czytałam komentarzy, ale dobra kawa to w pierwszej kolejności świeża kawa, świeżo palona, świeżo mielona. Patrzę przede wszystkim na to , odmiany i kraj pochodzenia to już wedle uznania kawosza. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Dobra kawa do ekspresu 16.05.25, 19:28 Jeszcze dodam, że marka też nie ma znaczenia, patrzę na datę palenia , rodzaj ziarna i kraj pochodzenia. Najbardziej lubię kawę z Ameryki południowej, najmniej z Afryki . Oczywiście palenie też ma znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
miki.20105 Re: Dobra kawa do ekspresu 16.05.25, 20:28 Mam ulubioną kawę ale jest ciężko dostępna i w dobrej cenie. Ostatnio kupiłam 8 kg Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Dobra kawa do ekspresu 29.05.25, 11:18 miki.20105 napisała: > Mam ulubioną kawę ale jest ciężko dostępna i w dobrej cenie. Ostatnio kupiłam 8 > kg Co kto lubi. Ja zamawiam. Świeżo palona przyjeżdża co 4 tygodnie. Nie trzymam kawy dłużej niż miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Dobra kawa do ekspresu 29.05.25, 17:18 To nie jest sama arabika, chyba z robustą, ale łagodna, delikatna i smaczna - Idee Kaffe. Od lat kupuję wyłącznie ją. W sieci. Odpowiedz Link Zgłoś