Dodaj do ulubionych

Promyczek mojego życia

18.09.23, 12:55
Moja wnuczka była na wakacjach w Polsce. W tej chwili ma 1 rok i 7 miesięcy. Uwielbia wszelkie zwierzęta. I psy i koty, nawet złowioną rybę chciała przytulić 😅 Co ciekawe psy odwzajemniają jej miłość. Moja Lola nie ma na codzień do czynienia z małymi dziećmi, a gdy tylko widzi moją wnuczkę, to szaleje z radości, wszędzie za nią chodzi, kładzie się obok niej, pilnuje, obwąchuje itp.

Na tym zdjęciu to nie Lola, to pies przyjaciółki mojej najstarszej, ale z Lolą też są takie sytuacje 🙂

To pochwalny, więc proszę bez złośliwości.
Obserwuj wątek
    • la_mujer75 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:27
      Myślę, że to trudne do opisania uczucie, gdy patrzy się na dzicko swojego dziecka!
      Nie wiem, czy mnie to kiedys spotka.
      Sorry- za ematkowy pouczki- uczyłabym jednak Małą, aby nie biegła do każdego psiaka lub kota.
      • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:51
        Przede wszystkim czuję ogromną miłość do mojej wnuczki. I czułość.
        W kwestii pouczenia, oczywiście masz rację. Ale wiem, że moja najstarsza zanim pozwoli na jakiekolwiek interakcje z psem, to się upewnia, czy może to zrobić. No i jest mowa tylko znajomych psach, a nie takich spotkanych w parku, na spacerze. Poza tym wnuczka na do czynienia na co dzień z psem, bo najstarsza i jej mąż od pięciu lat mają labradorkę - Całkę, która wprost uwielbia wnuczkę, a najbardziej w porze posiłków 😅😅
        • la_mujer75 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:55
          Nie będę kłamała. Zazdroszczę Ci, że masz wnuczkę smile Będąc matka dwóch synów, myślę, że bym "ocipiała" z radości, jakby się dziewczynka urodziła. Te niespełnione marzenia o kucykach wink
          I wiem, że dzieci wychowane ze zwierzętami, mają dobry kontakt z nimi.
          • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:21
            Jestem matką trzech córek 😅 Nawiązałam się i kucyków, i warkoczyków, że ho ho 😅 Ale gdy najstarsza powiedziała, że jest w ciąży, to chciałam, żeby to była dziewczynka i gdy córka była już po połówkowym usg, to zadzwoniła do nas i zapytała, czy chcemy wnuka, czy wnuczkę, oboje odpowiedzieliśmy, że chcemy, aby dziecko było przede wszystkim zdrowe, a jeśli zna płeć, to niech nam powie. No i powiedziała, że to dziewczynka. Bardzo się ucieszyliśmy 😁 Potem była rodzinna narada, jakie imię? Mieszkamy w UK, najstarsza stwierdziła, że trzeba jej nadać imię, które będzie krótkie i łatwe w wymowie. I dostała imię po mojej mamie. Bardzo łatwe, w UK też używane.
            • suki-z-godzin Re: Promyczek mojego życia 19.09.23, 15:37
              rosapulchra-0 napisała:

> I dostała imię po mojej mamie.

współczuję - correct me if się mylę, ale z tego co pamiętam, to ta kobieta niezle dała ci popalić w życiu. a teraz rodzina nie ogląda się na twoje uczucia...
          • babcia47 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 23:14
            Spoko, nie nastawiaj się. Ja tez mam 2 synów... i 3 wnukow. Prawdziwego człowieka, znaczy kobiety wśród potomków niestety brak
            • bergamotka77 Re: Promyczek mojego życia 19.09.23, 18:26
              babcia47 napisała:

> Spoko, nie nastawiaj się. Ja tez mam 2 synów... i 3 wnukow. Prawdziwego człowie
              > ka, znaczy kobiety wśród potomków niestety brak
              >

big_grin Nadzieja umiera ostatnia 😉
              • little_fish Re: Promyczek mojego życia 25.09.23, 01:16
                Hłe, hłe - powiedz to mojej teściowej 😁 2 synów i 5 wnuków... długo przebąkiwała o kolejnym wnuczęciu, z nadzieją na dziewczynkę 😉
                • azalee Re: Promyczek mojego życia 25.09.23, 09:41
                  Ha, moja podobnie - 2 synow i 4 wnukow. Jak w drugiej ciazy powiedzielismy jej ze bedzie chlopak to sie na nas obrazila big_grin
        • husky_cat Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 14:49
          Cudna mała, gratulacje, nasza najmłodsza jest w tym wieku i też kot najbardziej ja kocha w porze posiłków.
          • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:28
            Labradorka w porze posiłków siedzi obok krzesełka do karmienia i tylko patrzy. I cierpliwie czeka aż wnuczka zaczyna się z nią dzielić jedzeniem 😁
    • bergamotka77 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:37
      Cudna mała ❤️ To wielka radość mieć wnuki. Też mam nadzieję, że będę je miała, zwłaszcza wnuczke. Młodszy syn zapowiada, że chce mieć co najmniej trójkę dzieci więc jest szansa 😉
      • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:54
        Dziękuję. Mieć wnuki to wspaniała sprawa. Możesz rozpieszczać do woli (oczywiście w granicach rozsądku), ale to nie ty jesteś odpowiedzialna za wychowanie 😉
        • aqua48 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 21:19
          rosapulchra-0 napisała:

> Mieć wnuki to wspaniała sprawa. Możesz rozpieszczać do woli (oczywiśc
          > ie w granicach rozsądku), ale to nie ty jesteś odpowiedzialna za wychowanie 😉

No jednak nie do końca tak jest, ja uważam, że jako babcia powinnam wspierać rodziców w wychowaniu moich wnuczek. Patrząc trochę z boku, i z innej pozycji pokoleniowej można wiele dostrzec.
    • alex_vause35 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:39
      ♥️
      • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 13:54
        ❤️🙂
    • 71tosia Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 14:40
      Śliczne obie!
      • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:23
        Dziękuję ❤️
    • mama-ola Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 14:57
      Fajny pędraczek wink
      • rosapulchra-0 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:25
        Dziękuję 🙂
    • bei Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:30
      Słodka dziewczynka, wzruszająca fotka.
      Miłość do zwierząt też urośnie 😘😘
    • nenia1 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 19:40
      o jaka fajna blondyneczka, moja córka jak była mała też takie prawie białe włosy miała.
      Super rosa, jest powód do radości, dziewczyny górą 😍
    • karmelowa_nowa Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 20:34
      Super zdjęcie😍
    • lilia.z.doliny Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 21:22
      Szczęścia dla was wszystkich. Wszystkich dziewczyn smile
    • kaki11 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 22:58
      Ohhhh... takie przyjacielskie interakcje dzieciaczków ze zwierzakami są takie roztapiające serducho ❤
    • mayaalex Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 23:15
      super zdjecie i swietna faza zycia - takie poltoraroczniaki/dwulatki zawsze mi sie wydawaly najslodsze. korzystaj, caluj i sciskaj, wyglada na egzemplarz, ktory to lubi smile
    • babcia47 Re: Promyczek mojego życia 18.09.23, 23:26
      Zwierzaki tak to juz mają a szczegolnie psy wychowane przez normalnych ludzi a koty z zasady. Mlode człowieka wogole a swojego w szczególności są do ochrony i obrony s pozatym do kochania. W czasach kryzysu pojechałam do dużego miasta z spora kwotą by kupic firanki do nowego domu bo u nas byly nieosiągalne. Zamiast firanek przywiozłam szczeniaka owczarka niemieckiego. Byla najlepsza niańką moich dzieci. Moglam nie martwic sie o nie gdy byłam w pracy bo to byly czasy gdy dzieci nie prowadziło się do szkoły, chodziły z kluczem na szyji a po powrocie ze szkoły byly same.. nie do końca bo były z Sonią. A firanki? Z czasem kupilam a wczesniej i tak nikt nie zaglądal bo Sonia stawała z lapami na parapecie i pytała czy coś komuś się nie podoba
    • kura17 Re: Promyczek mojego życia 19.09.23, 15:28
      cudna dziewuszka - tez bym jakas kiedys chciala wink w sumie brakuje mi "doswiadczenia" posiadania corki (uswiadomilam sobie ostatnio).

co do zwierzat - moja siostra miala jamnika odebranego z budy na wsi (byl na lancuchu!) i ten pies panicznie bal sie dzieci (musialy go krzywdzic uncertain). jak urodzil sie moj syn to pojechalismy z wizyta do Polski na boze narodzenie - mlody jeszcze nie chodzil, tylko lezal sobie na kocyku na podlodze (np pod choinka i nie, nie caly czas wink ).
      i to bylo pierwsze dziecko, ktore jamnik zaakceptowal - podchodzil do niego, obwachiwal, obserwowal ze swojego poziomu - i po jakims czasie zaczal dotykac nosem smile potem juz z moimi synami sztama byla.
    • majenkirr Re: Promyczek mojego życia 24.09.23, 22:31
      Aww, ja tez chcę wnusię! ❤️
    • melisananosferatu Re: Promyczek mojego życia 25.09.23, 09:45
      Sama slodycz!
    • emateczka Re: Promyczek mojego życia 25.09.23, 14:26
      Małe dzieci są super słodkie 😍
      Zupełnie jak małe kotki 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka