alpepe 12.10.23, 12:22 Jak PiS przegra te wybory. I drugi raz, jak kurdupel założy drewnianą jesionkę. I choć mi raczej się upijać nie chce, to przysięgam, zrobię to! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:29 Kiedy w 2007 roku PiS przegrało pierwszy raz (a te dwa lata 2005-2007 i tak były nieporównywalne do "ośmiu ostatnich lat, kiedy to Polcy i Polaki") moja matka (która nie pije w zasadzie w ogóle od lat) w niedzielny, wyborczy wieczór oświadczyła: "Dawaj jakiś alkohol, będziemy opijać." Pamiętam, że jedyny alkohol jaki miałam, to był jakiś koniak, którego nie lubię, ale się poświęciłam i piłam ten koniak Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:31 No to rób zakupy, alkohol musi być pod ręką, jak się nie uda teraz, zużyjsz do gotowania lub pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:33 A nie, sytuacja się zmieniła, w 2007 roku, będąc młodą studentką , miałam małe zapasy. Teraz mam czego dusza zapragnie. Dla mamusi jest ajerkoniak, żeby sobie palec umoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:31 daniela34 napisała: > Dla mamusi jest ajerkoniak, żeby sobie palec umoczyła. Mam nadzeje, ze uczciwy, z Bielska-Bialej z kurczaczkami na label! Zaden inny sie nie liczy Ja mam sparkling wine z local winnicy o moim zdanem bardzo (dla PiS) odpowiedniej nazwie Cheers, eh ... Oby faktycznie true Cheers! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:34 Oczywiście, the one and only. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 19:34 Niestety już niedługo i ajerkoniak zniknie. Polmos Bielsko-Biała został wykupiony przez Stock, za którym stoi fundusz inwestycyjny CVC, który dość intensywnie wykupuje polskie firmy. Tak się kosi konkurencję - wykupuje i likwiduje część marek 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 20:20 Ja Cie prosze nawet mnie nie denerwuj - news beznadziejny (tragedia goni tragedie, eh), nerwowo przed election w PL a Ty mi jeszcze piszesz, ze kurczaczki z Bielska nie sa juz polskie i moga w ogole zniknac? Tak sie nie robi nikomu przed piatkiem 13tego! Czy ja mam wykupic jakies skrzynie z butelkami z kurczaczkami na zapas? Ematka na pewno wie jak dlugo da sie ajerkoniak przechowac Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
tojaba Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:13 daniela34 napisała: > Dla mamusi jest ajerkoniak, żeby sobie palec >. umoczyła. Zainspirowałaś mnie. Lecę kupić ajerkoniak. 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:30 Ja też. Alko już się chłodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:31 a tak w ogóle to marzy mi się już cisza wyborcza. Chętnie poczytałabym jakąś stronę, bez kampanijnych nagłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:31 Obawiam się że niestety nie przegrają... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 20:26 A jak przegrają, to brakujące mandaty sprzeda Konfa. A jak będzie mało, to 3D też. Niestety. Lepiej żebym się mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:31 A, z tej okazji to i ja się napiję. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:32 Jak Kaczyński umrze, to kupię szampana, już dawno postanowione. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:50 I to najdroższego, jaki uda mi się znaleźć! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:55 Już kup, niech sobie czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 17:29 Nienienie, kupię po fakcie i to możliwie bezpośrednio po fakcie w ramach demonstracji poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:29 My już mamy. Prawdziwego i drogiego. Dstaliśmy od znajomych. Miał być na naszą 20 rocznicę ślubu, ale zostawiliśmy na bardziej radosną celebrację Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 16:07 Ja też trzymam. Dostałam na rocznicę ślubu...czeka sobie grzecznie na święto. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:33 Przyłączam się. I fajerwerki odpalę. Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:33 Siostro. Upiję się z tobą. Ja też z tych niepijących, ale się poświęcę. W barku do wyboru do koloru. Wszyscy w domu pełnoletni. Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:36 Ja się zastanawiam czy nie zacząć już dziś Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:41 A jak jednak wygrają to zawsze można na smutno 😁 A tak swoją drogą to ja zamierzam świętować odejście Ziobry ze stanowiska. Wyjątkowa gnida. Ale czy to się wydarzy teraz? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:46 joana012 napisała: > A jak jednak wygrają to zawsze można na smutno 😁 > A tak swoją drogą to ja zamierzam świętować odejście Ziobry ze stanowiska. Wyją > tkowa gnida. Ale czy to się wydarzy teraz? 🤔 Co do wypicia wynik wyborów nie ma większego znaczenia. Wygra PIS będzie powód do płaczu a że na trzeźwo nie bardzo umiem to % się przydadzą. Przegra można kontynuować w ramach świętowania Tak czy inaczej alkohol od dziś pomoże przetrwać te 3 trudne dni. Gorzej będzie w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:40 Tylko pamiętaj: pilaś, nie pisz. A co do meritum, ja doprawdy nie rozumiem, skąd ten optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:57 Wiesz, słychać wycie. Becia kazała zacisnąć zęby i głosować na PiS. Znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 12:59 Oby!!!🙏 Ale ja się nie będę cieszyć na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:06 primula.alpicola napisała: > Tylko pamiętaj: pilaś, nie pisz. Oj tam oj tam czasem można 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:46 Tak, a potem to jatki na 800 postów i nominacje do Wątku Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:00 Mój znajomy powiedział, ze się ogoli dopiero jak PiS straci władze. Miałby dzisiaj imponującą brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu_kropelka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 16:12 Jak Marshall Elliot . Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:05 Na tę specjalną okazję chłodzi mi się w lodówce różowe wino musujące 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
szansanalans Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:10 To prawie cale forum bedzie pijane, u mnie czekaja 3 szampany i likier wisniowy, troche za duzo jak na dwie gebusie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:21 o i to jest zaleta ematki, muszę zrobić zakupy na niedzielę wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:08 Wyniki dopiero we wtorek. Ale co tam, można zacząć pić i od niedzieli 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:33 Nie wiem, jak Wy, ale mnie wystarcza niewielka ilośc alkoholu i juz go czuję. Jakem nie pijam na ogól, to obiecywałam sobie, że jak moje dzieciątko zda maturę (a średnio wierzyłam ), to sie urżnę. Okazało się, że dzieciątko zdało i to super. I co? Piłam, nawet paliłam ( a nie pale na co dzień od wielu lat) i nic! Nawet kaca na drugi dzień nie miałam Wyszło mi, że jak się z radości pije, to trudno sie upić, Stąd- moja rada- może więcej trzeba będzie miec tego zapasu, aby naprawdę poczuć go? Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:33 a ja nie chcę, żeby Kaczyński się ewakuował z tego łez padołu. Satysfakcjonuje mnie wizja, że przez lata będzie oglądał, jak butwieje atrapa państwa, które tak z mozołem lepił. Jak jego nazwisko traci na znaczeniu. Jak staje się synonimem odchodzącego za horyzont mentalnego średniowiecza. A na okoliczność przerżniętych przez pis wyborów odstawię antydepresanty i otworzę zachomikowaną buteleczkę chorwackiego Dingaca. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:41 hexella napisała: > a ja nie chcę, żeby Kaczyński się ewakuował z tego łez padołu. Satysfakcjonuje > mnie wizja, że przez lata będzie oglądał, jak butwieje atrapa państwa, które ta > k z mozołem lepił. Mam podejrzenie, że dziadzio Kaczyński już ledwo ogarnia kuwetę i jego świadomość otaczającej rzeczywistości jest coraz bardziej ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:44 To raz, a dwa, że mu na pewno lizydupy co innego opowiadają. I jak każdy dykator - zyje we własnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:49 Za to jak przegrają wybory to go szybciutko odsuną i schowają do szafy. Wcale bym się nie zdziwiła gdyby ostatecznie wylądował w jakimś prywatnym domu pomocy na zadupiu. Może nie od razu, ale za rok, dwa to całkiem realny scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:52 Mnie by nawet ucieszyło, że w domu bez klamek. Z przekazem, że przez 8 lat zarządzał nami taki człowiek. A ci, którzy w niego uwierzyli, dali się zrobić w wuja. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:55 la_mujer75 napisała: > Mnie by nawet ucieszyło, że w domu bez klamek. I będzie mógł tam robić nawet za Napoleona 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:00 Az tak dobrze mu nie życze na ostatnie lata. Byłby za szczesliwy, jakby myślał, że jest Napoleonem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 16:18 E nie.. lepiej żeby musial sam chodzić do sklepu, luczyc pieniążki na których się nue zna, opłacać rachunki i wysłuchiwać na bazarku co ludzie maja mu do powiedzenia w podziękowaniu. Pewnie nawrt pralki obsłużyć nie umie skoro pary butów nie umie ogarnąć Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 17:05 Niestety ale on ma taką emeryturę że do końca życia może nie ogarniać pralki Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:21 trzeba zatem trzymać kciuki, aby jak najdłużej ogarniał, żeby byl świadomy każdej sekundy lotu z piedestału na beton. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 16:08 On już ma tak odklepane pod deklem, że nic do niego nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:34 Ja w zasadzie powinnam głosować naPiS . Już tyłu osobom obiecałam szampana jak przegrają, że z oknami pójdę Ale niech tam! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:34 Nie z oknami tylko torbami! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:38 Z oknami też nieźle 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:43 Nie wiesz ile waży moja torebka! Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:43 Trzeba wziąć wolne na poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 13:45 Ematkowe pijaństwo. Ja też chcę się upić Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:06 Przez pomyłkę wpisałam się nie w ten wątek... No to jeszcze raz: Nie chcę Ci tu pstrzyć na Twoim festiwalu, ale obawiam się, że tak dobrze nie będzie. Znaczy nawet jeśli będzie dobrze, to tak wąsko, że exit poll nic nam nie powie i trzeba będzie czekać na spływające wyniki. Początek tygodnia będzie wleczony. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:23 Póki co, cieszę się na przegrane wybory, płakać i pomstować zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 15:09 martishia7 napisała: > Znaczy nawet jeśli będzie dobrze, to tak wąsko, że exit poll nic nam nie > powie i trzeba będzie czekać na spływające wyniki. Początek tygodnia będzie > wleczony. W weekend będzie pite, a potem jeszcze wleczone. Zapowiada się ciężki tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 15:22 Czego sobie i Paniom życzę Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 17:25 Ja też jestem przerażona, bo pierwszy raz od bardzo, bardzo dawna mam nadzieję, że to się może udać. A, jak wiadomo, utrata takiej nadziei jest dużo bardziej nieprzyjemna, niż trwanie w zrezygnowanym stuporze, który uprawiałam dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 17:58 Ja miałam taką nadzieję podczas ostatnich wyborów prezydenckich, więc teraz nie chcę się cieszyć na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 19:00 To tak jak ja. Robię co się da, namawiam każdego wokół siebie do pójścia na wybory, ale obawiam się, że i tak nie wygramy. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszysia Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 18:13 Ale przecież towarzysze na pewno właściwie policzą głosy, może trochę dosypią. Wojsko już sobie podfryzowali. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:10 Ja raczej przewiduję upijanie się na smutno na okoliczność wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
szminka12345 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 20:50 Taki tu wisielzy humor panuje. A ja nie przejmuje się polityką i dobrze mi z tym. Nasz Ksiądz Proboszcz prawdę mówi, że trzeba się cieszyć życiem. A jak się komu polski rząd nie podoba, to niech zostanie w domu i nie idzie na wybory. Przynajmniej coś dobrego może zrobić - obiad dla męża, pranie albo się umalować dla męża i pomodlić za Ojczyznę. Pięknie prawi nasz Ksiądz Proboszcz. Po wyborach wygranych przez prawdziwych katolików i patriotów dostanie za to od państwa teren pod nowy kościół. I sąsiednia parafia też ma obiecane. Pomyślcie tylko - dwa kościoły naprzeciw siebie. I można sobie spacerować i modlić się. Od jednego do drugiego. Tam z powrotem. Jakie cudne! Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 21:50 Jeszcze bardziej niż cudne, cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Już się cieszę, że się upiję 12.10.23, 14:19 Ja piwo otworzyłam. Wprawdzie będzie w cieście do ryby ale czy to się liczy pijaństwa? Odpowiedz Link Zgłoś