Dodaj do ulubionych

Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją

23.10.23, 07:14
wiadomosci.onet.pl/kraj/aborcja-rzad-pis-ma-ulatwic-dostep-do-legalnego-przerwania-ciazy/x7rtsbx
Alllle dlaczego nagle taki pomysł?
Jeśli to prawda, to myślę, że tym sposobem chcą utrzymać się przy władzy.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 07:23
      Fejk bo z takim podejściem to ich konserwatywni wyborcy zagryzą a wątpię, czy mniej konserwatywni uwierzą w takie nagłe przebudzenie.
    • chococaffe Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 07:23
      Dobrze, że artykuł przypomina "Chodzić ma o wytyczne dotyczące przesłanki zdrowia psychicznego jako wystarczającej do przerwania ciąży. Już dziś bywa ona stosowana przy kwalifikowaniu kobiet do legalnego zabiegu"

Nie chce mi się już myśleć co oni mają w "głowie". Niech już ich nie ma.
    • iwles Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 07:26

Nieeee,
      "Chodzić ma o wytyczne dotyczące przesłanki zdrowia psychicznego jako wystarczającej do przerwania ciąży. Już dziś bywa ona stosowana przy kwalifikowaniu kobiet do legalnego zabiegu"

Więc nic nowego.
    • tanebo001 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 07:47
      Etap żaloby - negocjacje....
      • anorektycznazdzira Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 24.10.23, 05:11
        big_grin
    • chococaffe Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 07:48
      Swoją droga strach coś na ematce pisać wink

chococaffe Re: Aborcja, nowe rozdanie 18.10.23, 21:04
      dodam. Depresja, myśli samobójcze to też życie i zdrowie kobiety. IMHO zamiast awantur na dzień dobry, trzeba zapewniać to co jest zgodne z prawem a czego kobietom się odmawia.

Teraz tylko możemy czekać czy wykorzystają ten czas, aby to uniemożliwic czy będą tego używac jako narzedzia do prób rozbicia zwycięskiej opozycji. Trzymaj sie popzycji!smile
      • geez_louise Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:03
        Ciekawa jestem ile lat jestes ode mnie młodsza, że wierzysz w działania tej „zwycięskiej opozycji”. Ja pamietam co w sprawach swiatopogladowych ta zwycięska opozycja wyprawia od początku lat 90-tych.
        • tanebo001 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:06
          A co? Nie wierzysz że ludzie mogą zmienić poglądy?
          • geez_louise Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:11
            Jakie poglądy oni mają, to wie ginekolog ich córek i jak widać to nie poglądy mają tutaj znaczenie. Ale zdjęcia z papieżem i działek od kk za bezcen tak łatwo nie odpuszczą.
            • tanebo001 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:19
              Idź ochłonąć! Wiemy już że masz uraz. Na to pomoże psycholog.
              • geez_louise Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:22
                O uraz z amnezją wsteczną to podejrzewam wszystkich, którzy liczą na nowe sztuczki od tych samych starych polityków.
                • tanebo001 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:32
                  AAA! Ty z konfy...
                  • tanebo001 Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 08:34
                    Albo woke. Też dziękujemy.
    • an0malia Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 09:17
      bei napisała:

> Alllle dlaczego nagle taki pomysł?

Jakie "nagle"? PiS już pod koniec sierpnia coś tam zaczął grzebać, były protesty prolajferów, natomiast skąd Rzeczpospolita, Onet czy prolajferzy mają info, w jakim kierunku to ma zmierzać, to nikt nie wie, bo prace są tajne - choć oczywiście nie powinny. Równie dobrze może to być zaostrzenie, czyli wyłączenie przesłanki zdrowia psychicznego.
    • taki-sobie-nick Re: Prawda czy fejk?- rząd PiS za aborcją 23.10.23, 21:43
      Fejk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka