katie3001 29.10.23, 06:35 Szkoda....umarła nadzieja na nowe odcinki.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 06:43 Nikt nie nakręciłby nowych odcinków. Serce, najprawdopodobniej, nie wytrzymało całożyciowej huśtawki: uzależnienia, tycie, chudnięcie i tak dalej. Walczył jednak. Był czas, że lubiłam jego postać najbardziej z Przyjaciół. Smutne. Bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:01 Właśnie przeczytałam. Przykre to bardzo 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:22 Pewnie serce, używki, otyłość, wahania wagi. Szkoda, że tak szybko odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:24 Facet utonął w swoim jacuzzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:32 Karetka przyjechała do zawału. Z tego co zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:34 Tak, ale przyczyną śmierci było utonięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:36 Został znaleziony martwy w swoim jakuzzi. Tyle wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:39 Martwy bo utonął. A czy wcześniej się naćpał czy napił to już wykaże autopsja. I tak długo mu zajęło wykończenie się. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:56 Empatia level master, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:58 Nie wiem czy to jest taką straszną tajemnicą że był ćpunem i alkoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 15:37 Był uzależniony i się z tym nie krył. Wiele razy opowiadał o walce ze swoimi demonami. A ty piszesz o nim z pogardą, jakby uzależnienie tylko od niego zależało i było tylko jego winą. A to jest choroba. Śmiertelna, gdybyś nie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 17:47 I człowiekiem cierpiącym na depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:01 ty tez nie robisz tajemnicy z tego ze jesteś chamem i bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:12 On przecież od jakiegoś czasu żył w trzeźwości. Mogło mu po prostu serce wysiąść Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:27 Narkotyki nie, ale leki już jak najbardziej mogły. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:04 Nie wiesz tego, więc po co spekulować Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:12 Mam wrażenie że coś cię ugryzło. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:57 Tekst "i tak długo mu zajęło wykończenie się" to czyste chamstwo. Człowiek był chory. Leczył się, walczył, ale walkę przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 09:40 Tak, gryza mnie wypowiedzi w stylu- dlugo mu zabralo zeby sie wykonczysz. Nie wiesz a pleciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:31 Jak najbardziej mogło, zwlaszcza ze mial serce w gorszym stanie niz wiekszosc rowiesnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:31 Tak szybko(*) Swoją drogą nikt nie potrafi już zrobić takiego Serialu.,,, Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:34 Ten serial broni się wciąż częściowo dlatego, ze jest obrazem swoich czasów w tv. I w sumie, jak w większości seriali z tego okresu, trudno poczuć sympatię do jego bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:36 W sensie że nie są sympatyczni? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:41 No bardzo niekoniecznie. Za to zabawni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:48 kropkacom napisała: > No bardzo niekoniecznie. Bardzo subiektywne odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:45 trudno poczuć sympatię do jego bohaterów Biorąc pod uwagę liczbę fanów - nie wydaje mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:50 Ja też bardzo lubię ten serial. Czy chciałabym mieć takich przyjaciół? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:54 Myślę że większość widzów odpowiedziałaby twierdząco. Jasne, bywają złośliwi, ale wspierają się i są dla siebie rodziną. Coś jak przyjaciółki w SATC. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:56 Samantha jednak nie wytrzymała próby czasu na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:58 kropkacom napisała: > Samantha jednak nie wytrzymała próby czasu na przykład Ale to w życiu prawdziwym ale w serialu też się pojawia, na sam koniec And just like that. Wprawdzie telefonicznie ale jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:00 W jakim sensie nie przetrwała? Sympatię fanów (jako postać) zachowała, bo pamiętam jak po informacji że nie zagra w kontynuacji, pod każdym artykułem była masa wpisów "jaka szkoda, tak lubiłam tę postać". Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:03 Nie wiem czy ty byś chciała ale z pewnością twierdzenie że postaci nie wzbudzają sympatii jest bardzo subiektywne. Przypomnę tylko że chyba najpopularniejszym memem o "Friendsach", tłuczonym non stop i powielanym pierdyliard razy jest ten: Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:08 Jeszcze raz. Chodzi mi o to czy w realu naprawdę chcielibyśmy takich przyjaciół. Ja bardzo lubię ten serial i postać Binga była długo moją ulubioną. Dziś oglądając widzę jednak jakie wzloty i upadki przezywał aktor grając tą rolę. Bo to widać w tym serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:12 No i wyżej przedmowczyni odpowiedziała- większość fanów z pewnością odpowie twierdząco. Nie wiem co ma do tego życie prywatne aktora. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:41 kropkacom napisała: > Jeszcze raz. Chodzi mi o to czy w realu naprawdę chcielibyśmy takich przyjaciół > . Ja bardzo lubię ten serial i postać Binga była długo moją ulubioną. Dziś oglą > dając widzę jednak jakie wzloty i upadki przezywał aktor grając tą rolę. Bo to > widać w tym serialu. Oczywiście, jak się wie jak tragicznie wyglądało życie Perry'ego i że fizycznie to po nim widać, to jest to smutne. Ale mimo wszystko ta szóstka jest chyba rzadkim przykładem na to, że są przyjaciółmi także poza planem. Teraz piątka. A myślę że w serialu to jest taka idealna przyjaźń, za którą większość ludzi tęskni. Paczka ludzi na których zawsze zawsze możesz liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:11 kropkacom napisała: > Jeszcze raz. Chodzi mi o to czy w realu naprawdę chcielibyśmy takich przyjaciół > . A czemu nie? Wspierają się zawsze, a że przy tym czasem kłócą, czasem są złośliwi, czasem od siebie oddalają, by znów wrócić, to samo życie. Najmniej lubianą przeze mnie postacią była Phoebe i jedynie w jej przypadku pewnie miałabym wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:44 Na tym polega fenomen przyjaciół, że każdy chciałby być z nimi Każdy był fenomenalny w swojej niedoskonalosci i ze swoimi przywarami To serial mojej młodości, jeden z nielicznych, do których wracam Nie wiem, jak będę oglądać że świadomością że ten oto młodziutki chandler już nie żyje Smutne bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:11 To ciekawe bo Chandler miał takie sobie powodzenie u kobiet w porównaniu z Joey'em... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:17 Przecież nawet przejął dziewczynę Tribbianiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:42 Z siostrami też coś tam było. Nie, chodzi o aktorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:41 A nie, była jeszcze jakaś, ale to dlatego że Joey spalił jej protezę nogi. Generalnie Chandler był taką gałęzią której się łapały żeby nie rąbnąć o ziemię. Ciepłą podusią. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:43 Boże, przecież Chandler nie przejął Ginger. Chodzi o Kathy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:53 Ale o nie był z Kathy. Ona najpierw była z Joeyem a potem Nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:56 Chandler sees Kathy in Central Perk and decides to ask her out, only to learn she was already waiting for a date... with Joey. Despite her relationship with Joey, Chandler develops very strong feelings for Kathy as the two interact, such as the two watching a late-night movie together and Chandler subsequently buying her an expensive first edition of her favorite childhood book- The Velveteen Rabbit - for a birthday present (although he allowed Joey to give it to her when he was stuck for present ideas, Kathy nevertheless guessed that Chandler was the person who originally bought the gift), and becomes depressed because he cannot be with her. Eventually, he learns that she has feelings for him as well while giving him a haircut, and they kiss. When Joey learns of this, it nearly ruins their friendship, to the point where Joey contemplated moving out, until Chandler agrees to get in a wooden crate and think about the ways he wronged Joey (Joey having spent a similar amount of time trapped in their old entertainment unit with a similar train of thought when they were robbed). When Kathy comes over to tell Chandler she can't be with him because she doesn't want to ruin his and Joey's friendship, Joey finally agrees to forgive Chandler, releasing him from the box. On Joey's urging, Chandler catches up to Kathy outside and kisses her, beginning their relationship. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:59 No właśnie. Nie widzę to prawdziwego związku. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 13:43 > To ciekawe bo Chandler miał takie sobie powodzenie u kobiet w porównaniu z Joey'em... Myślę, że w realu byłoby odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:02 Jak wiadomo z innych watkow akurat ty wiesz, co/kto podoba sie kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:13 Prawda? No chyba, że jak u sporej części inceli, kobieta = infantylna dziunia. Joey był przystojnym kolesiem traktującym kobiety jak zabawki i o podrywie, z persktywy "dzisiejszych czasów", tzw. wuja. Chandler miał rewelacyjne poczucie humoru, fajny usmiech, był uroczy, miał stabilną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:24 A mimo to wg scenariusz to Joey wychodzi na tym lepiej - dowód www.youtube.com/shorts/-Ke6uXzlPAg ale jeśli już dyskusja idzie w stronę reala - Chandler to miły facet. Tylko że... ostatnio mili faceci nie mają dobrej prasy. porady.sympatia.onet.pl/sympatia-radzi/jestes-panem-nice-guy-skoncz-z-tym-kobiety-maja-alergie-na-milych-gosci/fct9n14 Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:27 Bo ci "mili faceci" często są mili tylko we własnym mniemaniu, a w rzeczywistości to passive-agressive zakompleksione dupki. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:44 Tak, tanebo, tak, tego sie trzymaj i tym pocieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:52 Ale po co ma się pocieszać? Ja tylko twierdzę że zmierza to do poliandrii. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:53 W małżeństwie będzie żona i dwóch mężów - nice guy i bad boy... Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:43 >Swoją drogą nikt nie potrafi już zrobić takiego Serialu.,,, Już nigdy nie będzie takich wędlin, takiej coca-coli, takiej musztardy i takiego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 07:44 To też. Jest wiele świetnych seriali kręconych dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:41 Nigdy nie rozumiałam fenomenu "Przyjaciół". Lecą teraz (jak i pewnie ciągle) na Comedy Central, czasem jak akurat się trafi, obejrzę kawałek. I nadal nie rozumiem. Dla mnie ten serial jest po prostu trochę głupkowaty, może dlatego, że śmiech z offu zawsze mnie wkurzał, ale też i postacie nie są zbyt lotne. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:59 Też nie rozumiem. Dla mnie to serial o ludziach, którzy nie potrafili iść do przodu. Taka ładniejsza wersja 40-latka nadal mieszkającego z matką. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:23 "Dla mnie to serial o ludziach, którzy nie potrafili iść do przodu." W sensie? To są ludzie mający w serialu 25-35 lat. Co mieliby zrobić żebyś uznała że poszli do przodu? I żadne z nich nie mieszkało z matka... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:58 Z jaką znowu matką? wszyscy mieszkali z dala od rodziny, na końcu zresztą w wieku 30 paru lat, ułożyli sobie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 21:10 Dokładnie... Jedna para adoptowała dzieci, druga zaczęła wreszcie ze sobą mieszkać i wychowywać razem córkę, trzecia wzięła ślub i tylko Joey został sam... Nawet była babka Chandlera sobie życie ułożyła i dziecko urodziła (albo i dwoje). Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:00 Fenomen popularności serialu wyjaśnili już naukowcy. To on zaczął dyskusje nad wyższością rodziny z wyboru nad rodziną z urodzenia. Itd, coś tam coś tam. Mnie serial nudził niebywale, ile razy się na niego natknęłam. Z ciekawością jednak śledziłam losy jego aktorów, tak samo jak to, co się działo z mlodziakami z Harrego Pottera Gwałtowne wzbogacenie się w młodym wieku i ogólnoświatową popularność to olbrzymie brzemię. Niewielu jest w stanie je udźwignąć. To samo dotyczy np losów aktorów z Glee. Sukces potrafi być jak niszczący wszystko huragan. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:22 Poza tym, kiedy serial wszedł do Polski, to na tamte czasy to była nowość, że można prowadzić taki tryb życia, a nie od matury myśleć o tym, z kim się hajtnać i wić bombelki. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 17:57 Bo ja wiem? Nie śledziłam losów aktorów jakoś szczególnie wnikliwie, ale chyba tylko Matthew Perry się stoczył. Dziewczyny miały dobre lub bardzo dobre kariery zawodowe po zakończeniu emisji (największą Aniston), chłopacy trochę mniej, ale może też im się nie chciało. Jak się zarabiało po milion dolców za odcinek, to przy rozsądnym inwestowaniu taka kasa starcza na wygodne życie do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:39 Mam tak samo, jak emitowano go w pierwszej fali na canal plus obejrzałam kilka odcinków, ale wszyscy bohaterowie byli tak infantylni i irytujący, ze bez żalu przestałam ogladac, a wtedy byli to prawie mi rownilatkowie. Perry latami pracował na przedwczesna smierć , przykre ze w końcu mu się udało, ale raczej nikt kto znał jego losy nie może czuć się zaskoczony Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:17 Canal plus i polska wersja dubbingowa? Jeśli tak to się tego faktycznie oglądać nie dało. Nic śmiesznego i do dzis nie mogę zrozumieć co autorowi przyświecalo gdy wymawiali Febe nie Fibi. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:21 "Mam tak samo, jak emitowano go w pierwszej fali na canal plus" Daj spokój. Takie rzeczy ogląda się w oryginale. W polskim tłumaczeniu to jest po prostu kompletnie inny serial. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:57 Po polsku i z lektorem jest niezjadliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna_paraolka1 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:36 brenya78 napisała: > "Mam tak samo, jak emitowano go w pierwszej fali na canal plus" > > Daj spokój. Takie rzeczy ogląda się w oryginale. W polskim tłumaczeniu to jest > po prostu kompletnie inny serial. Tyle ze on był popularny w Polsce w języku polskim, wiec niektórym się podobało. Ale ematki oczywiście wszystko oglądają w oryginale… Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 14:20 kropkaa napisała: > Nigdy nie rozumiałam fenomenu "Przyjaciół". I nadal nie rozu > miem. Dla mnie ten serial jest po prostu trochę głupkowaty, może dlatego, że śm > iech z offu zawsze mnie wkurzał, ale też i postacie nie są zbyt lotne. Nie mial z zalozenia byc glupkowaty i do posmiania sie? Przeciez to nie ekranizacja Prousta. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 16:27 Zdecydowana większość seriali to lekkie produkcje, a jednak da się je oglądać. Phoene i Joey czasem mieli role półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:56 Nie, Phoebe nigdy nie była przedstawiona jako półgłówek, Joey tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 21:13 simply_z napisała: > Nie, Phoebe nigdy nie była przedstawiona jako półgłówek, Joey tak. > Właśnie po raz setny włączyłam pierwszy sezon, popatrz na pierwsze odcinki - Phoebe tam jak najbardziej jest niezbyt rozgarnięta. Potem ta postać była grana już inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 21:27 To może w pierwszym sezonie tak, dla odmiany Joey był całkiem inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 21:48 Gdy robimy testy po szkoleniach, jeśli w odpowiedzi jest only/ never/ always mamy od razu jedną opcję mniej Może potem aktorka zaprotestowała, ale w pierwszych odcinkach Phoebe była niezbyt lotna, bardzo delikatnie mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:59 "Może potem aktorka zaprotestowała, ale w pierwszych odcinkach Phoebe była niezbyt lotna, bardzo delikatnie mówiąc." Pierwszy sezon był w ogóle inny od pozostalych. Widac ze byl robiony na czuja. Nawet Aniston miała w nim inny głos (wyzszy) niz w pozostałych. Tam się wszystko zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:39 Na Comedy Central oglądałam fragmenty nie pierwszego sezonu, choć też jakieś początkowe puszczają, na tej podstawie piszę. Na pewno nie był to tylko pierwszy sezon. Podbnie było z postaciami z Bundych - tego ojca po latach, w Modern Family nie byłam w stanie znieść, choć grał całkiem spoko, a Kelly nie rozpoznałam na szczęście w Już nie żyjesz, bo pewnie bym nie obejrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:53 Robią lepsze. Kiedyś nawet lubiłam teraz...taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna_paraolka1 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:26 Dzięki Bogu bo serial beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:17 Wrzucał niepokojący kontent na swoje insta w ostatnich dniach. Ale może to przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 08:47 Wielka szkoda 😩 Could this BE any sadder? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 09:06 Wciągałam wczoraj Big fight, i on tam grał. Wyglądał potwornie i grał dobrze złego przewrotnego człowieka. Zobaczę, co będize dalej, bo chyba obejrzałam 5 odcinków. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:46 Kristeva wyszedł mu znakomicie, co udowadnia, że Perry sprawdzał się więcej niż dobrze w rolach dramatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 09:28 Szkoda bo to młody człowiek jeszcze był. Niestety życie go chyba pokonało. Przyjaciół nie oglądałam, próbowałam, nie rozumiem fenomenu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_gray Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 09:48 Niby wiem, że wszystko zależy od tego, co sie dzieje w głowie człowieka, ale w każdym takim przypadku zastanawiam się, jak to jest, że ludzie, którzy mają nieograniczone możliwości finansowe na zorganizowanie sobie ciekawego, wygodnego, bardzo dobrego i zdrowego życia, łącznie ze wsparciem najlepszych specjalistów, staczają się, niszczą siebie i kończą życie zdecydowanie przedwcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 09:52 Matthew był ofiarą uzależnienia od opioidów, zapisanych mu po wypadku. To teraz akurat głośny temat, uzależnienie paskudne, wywoływane w zasadzie pod płaszczykiem pomocy choremu, którego potem system zostawia samemu sobie. Jest o tym choćby film na Netflixie, dobrze, że trwa dyskusja na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:46 Perry pił od 14 roku życia. W wieku 21 lat już był uzależniony. Opiody doszły kilka lat później. Może po prostu był mało odporny na uzależnienie. Może nie chciał wytrzeźwieć. Ale też mnie zastanawia że mając tyle pieniędzy nie był w stanie zerwać z nałogiem na dłużej/stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:17 midge_m napisał(a): > Perry pił od 14 roku życia. W wieku 21 lat już był uzależniony. Opiody doszły k > ilka lat później. Może po prostu był mało odporny na uzależnienie. Może nie chc > iał wytrzeźwieć. Ale też mnie zastanawia że mając tyle pieniędzy nie był w stan > ie zerwać z nałogiem na dłużej/stałe. Bo to jest potworne uzależnienie. On przeciez o tym mowil i pisał wiele razy. Mną wstrząsnęło to, ze on pił jako nastolatek, i nikt nie zwrócił uwagi, nikt nie zareagował! Jego rodzice mieli go kompletnie gdzies… Skoro był tak podatny na uzależnienia, to przy opłatach nie miał szans (zreszta nie wiem, czy ktokolwiek ma). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:12 Właśnie- natura, skłonna do uzależnień, a tu dostaje receptę i aprobatę lekarza, by brać wyjątkowo silnie uzależniające pain-killery. Koszmar, to jakby alkoholikowi zapisać wielkie butle syropu na spirytusie... Najsilniejsze charaktery nie miałyby szans w tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:23 W takim razie i tak długo pociągnął. Zeby pic wyczynowo 40 lat trzeba miec zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:12 niemcyy napisał(a): > W takim razie i tak długo pociągnął. > Zeby pic wyczynowo 40 lat trzeba miec zdrowie. Jemu pękło kilka lat temu jelito, zdaje się że od opiodów. Szkoda że nie udało mu się wyjść z uzależnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:18 Przecież od dwóch lat był czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:36 Przez dwa czyste lata po kilkudziesieciu latach takiego picia, ze krecenia niektorych sezonow nie pamieta, to mozna najwyzej probowac minimalizowac straty, a nie oczekiwac zdrowotnie czegos sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:41 Ze był czysty to on mówił. Jak było naprawdę to pewnie wiedzą tylko osoby mu najbliższe. Nie wiem, śmierć w wannie/jacuzzi przez utonięcie, w kręgach Hollywood kojarzy mi się tylko z przedawkowaniem czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:58 za to Ty wieś, że na pewno był pod wpływem. Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:01 princy-mincy napisała: > za to Ty wieś, że na pewno był pod wpływem. Nie, nie piszę, że na pewno wiem że był pod wpływem tylko co znaleziono w jego domu oraz jak mi się taka śmierć kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:06 ale przyjmujesz noiwosc, że mógł po prostu dostać zawału serca lub mieć inna niewydolność a że był sam to po prostu się utopił bo nie miał mu kto przyjść z pomocą na czas? Odpowiedz Link Zgłoś
midge_m Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:11 Poczekam co powie autopsja. Do tego czasu, każda opcja jest możliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:57 No więc po co spekulujesz że umarł przez leki Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna_paraolka1 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:42 princy-mincy napisała: > No więc po co spekulujesz że umarł przez leki Bo większość uzależnionych gwiazd tak kończy. Poczytaj o śmierci gwiazd w ostatnich latach jak zmarły. Same się nasuwają takie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 09:41 Wysnuc wnioski to moze koroner po sekcji zwlok i otrzymaniu wszystkich wynikow badan toksykologicznych. Tutaj to po prostu spekulacje i domysly. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 18:57 Ależ ja to rozumiem i dlatego piszę, że mogło mu wysiąść serce. Odnosiłam się do postu, że nie udało mu się wyjść z uzależnienia. Tego nei wiemy i nie ma co gdybać, czy umarł na serce czy bezpośrednio po zażyciu leków Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:22 Mnie tez to ciut dziwi, no ale wlasnie, pieniadze to nie wszystko. Inny przyklad- Whitney Houston. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:56 Istnieje coś takiego jak depresja lekooporna, możliwe więc, że niektórym nie da się pomóc w żaden sposób i śmierć jest dla nich końcem męki. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha.trixie Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:55 😭😭😭 Przyjaciele to mój najukochańszy serial. A nawet coś więcej... Mathew miał wielki talent, ale był bardzo nieszczęśliwym człowiekiem. Na niedawnym Reunion wyglądał jak wrak i cień samego siebie. Mam nadzieję, że w końcu odnalazł spokój. 😢 Odpowiedz Link Zgłoś
backup_lady Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:34 Ale on z tego co pamiętam, to podczas Reunion wyglądał tak koszmarnie bo był prosto po jakimś bolesnym zabiegu dentystycznym. Zgodzę się, jego wygląd rzucał się w oczy, ale twarz mial własnie podobno opuchniętą z tego zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 10:56 Podejrzewam, że każdy serial się prędzej czy później zestarzeje. Tak jak Friends. A z całej obsady najmniej lubiłam Phoebe. Jakoś mi nie podpasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:24 Młodsze ode mnie; za szybko, za szybko Jest za to kolejny dowodem, że pieniądze bardzo ułatwiają życie, ale nie dają szczęścia- miał ich bardzo wiele, ale brak jakiegoś poczucia sensu życia, że aż tak je zmarnował. Szkoda człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 15:12 "A z całej obsady najmniej lubiłam Phoebe. Jakoś mi nie podpasowała." Tak, bywała irytująca. Jej postać była zbyt przerysowana, groteskowa czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
seeview Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 16:11 Joey później też, zrobili z niego gościa na granicy normy intelektualnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:41 Serialu nie oglądałam. Miałam kilka podejść, ale jednak nie. O nim nic nie wiem, poza tym, że był alkoholikiem i ćpunem. Nie wiem, czy miał poyebane dzieciństwo, czy po prostu nie był przygotowany na sławę i duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:20 "Serialu nie oglądałam. Miałam kilka podejść, ale jednak nie." Mam taki test na ludzi. Jak ktoś nie lubi/nie kuma friendsow to juz wiem że to dziwna osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:36 Ja nie aż tak, ale serial uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 20:57 Dzielić ludzi na dziwnych i fajnych na podstawie lubienia jednego serialu...to chyba tylko ty potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:40 hanusinamama napisała: > Dzielić ludzi na dziwnych i fajnych na podstawie lubienia jednego serialu...to > chyba tylko ty potrafisz. > Zdecydowanie nie tylko ona. Jest nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:37 #teamdziwnaosoba Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 22:59 Ja mam tak z kobietami i z SATC. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:01 Jestem więc dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna_paraolka1 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:48 brenya78 napisała: > "Serialu nie oglądałam. Miałam kilka podejść, ale jednak nie." > > Mam taki test na ludzi. Jak ktoś nie lubi/nie kuma friendsow to juz wiem że to > dziwna osoba... To świadczy tylko o tobie. Serial był jest głupkowaty. Dorośli ludzie robiący z siebie przygłupów. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 10:52 Twoje wypowiedzi w innych watkach tez sa glupkowate. Jestes jakas krewna Asmy? Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 08:49 Też jestem dziwna i mi dobrze z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 11:56 Akurat wczoraj wieczorem oglądałam fragmenty Przyjaciół, bo najpierw a propos rozmowy o abonamencie na siłownie wysłałam mężowi link do sceny, w której Chandler chce „quit the gym”, i mnie wciągnęły inne. Serial uwielbiam, dawno nie oglądałam, wiec dobrze sie bawiłam. A tu taka wiadomość rano… Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:33 RIP. W ogóle Luke Perry zmarł niedawno w wieku niecałych 53 lat a teraz Matthew w wieku 54. Młodo odchodzą ci przystojniacy o nazwisku Perry Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:42 Ponad 4.5 roku temu to faktycznie niedawno 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:43 dla mnie to niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 12:38 Ogromny żal bo to nasza młodość, czucie niedopasowania Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa_nowa Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 19:51 Bardzo przykre😢😢 Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 29.10.23, 23:09 Szkoda chłopa. Grubo leciał, można było się spodziewać ale i tak szkoda. Swoją drogą to był aktor komediowy, komik. Oni bardzo często pod pozorem luzu i wesołości noszą w sobie jakiś duży smutek i cierpienie. Mówi się, że depresja to choroba zawodowa komików. Czasem próbują to zagłuszać różnymi substancjami ale jak widać na załączonym przypadku chwilowo to może pomaga ale w dłuższej perspektywie niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 00:20 Tak apropos serialu - nie wiem czy wszyscy wiedzą ale był on kręcony jak miodowe lata - ze sceny z żywą publicznością Friends Dirty and Swearing Bloopers ! 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 08:45 moja najulubieńsza postać z friendsów... i chociaż raz poczułam się jak rasowa ematka, bo serial od zawsze oglądałam i oglądam w oryginale <3 ale znowuż nie dzielę ludzi na friendsolubów i nielubów, więc krótko to trwało, wracam do bycia plebsem. ps. jestem szoku, że jeszcze żaden troll nie przywalił się do faktu, że Perry był aktywnym orędownikiem szczepień na covid. widocznie nie był aż tak wielką gwiazdą i to umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 10:38 conena napisała: > moja najulubieńsza postać z friendsów... > > i chociaż raz poczułam się jak rasowa ematka, bo serial od zawsze oglądałam i o > glądam w oryginale <3 Ja kiedyś oglądałam jednak z lektorem, bo nie miałam dostępu do wersji oryginalnej w późnych latach 90 (gdzie Wy oglądałyście pierwsze sezony w oryginale?), tylko tyle co w polskiej telewizji. Dopiero koło 2002 przerzuciłam sie na wersję bez tłumacza i od 20 lat oglądam praktycznie codziennie 0_o Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 11:33 jak tylko się pojawiły anteny satelitarne to mój ojciec pierwsze co to załatwiał sprzęt i montaż, było to na bank przed rokiem 1994. oglądałam najwięcej mtv i cartoon network po angielsku wyłącznie. inne kanały też, wszystko tam leciało. na początku niewiele rozumiałam, brachol mi sporo tłumaczył, a potem zaczęłam rozumieć. bardzo mi to ułatwiło naukę angielskiego w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 11:38 I było wtedy dostępne "Friends" w oryginale? Ja oglądałam jak leciało u nas na Canal+, z dubbingiem, który nie był taki zły. Tylko później było śmiesznie, jak dzieci oglądaja jakąś kreskówkę, a ja z kuchni słyszę Monikę jako jedną z postaci Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Matthew Perry - Chandler Bing (*) 30.10.23, 11:46 myśmy mieli na tej satelicie jakiś milion kanałów, gdzieś na pewno friendsy leciały. z tym, że ja na początku ich emisji raczej ich nie oglądałam, bardziej mój starszy brat, ja byłam wtedy na etapie kartonów. myślę, że wciągnęłam się później, na pewno nie w okolicach roku 94 (lub kiedy serial startował). Odpowiedz Link Zgłoś