Dodaj do ulubionych

Zdjęcie zwłok

07.11.23, 00:24
Jestem oburzona publikację zdjęć zwłok Grzegorza Borysa. Zrobiły to służby. To obrzydliwe i podłe. Ten człowiek miał jeszcze jedno dziecko, rodziców, dalszą rodzinę. To pogłębia traumę tych osób. Poza tym to pastwienie się nad zwłokami. Państwo Polskie zachowuje się jak dzicz. Zwłoki traktuje jak trofeum. W końcu się udało. Mamy go. Ten człowiek dopuścił się zbrodni, złamał prawo, ale to nie znaczy, że służby też mogą to prawo łamać. W Polsce nie on jeden zabił dziecko. Jego rozkładające się zwłoki opublikowały media. To podłość, upadek, bezprawie. Resztę rodziny wszyscy mają gdzieś. Oby nie doszło do kolejnej tragedii w tej rodzinie.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 00:36
      Podpisuję się pod każdym Twoim słowem i dziękuję Ci, że to napisałaś.
      • szorstkawelna Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:28
        Dlaczego dziękujesz komuś za wyrażenie opinii? Opinii, ktora nie jest odosobniona i której ujawnienie nie wymaga odwagi cywilnej?
        • nangaparbat3 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 23:00
          Mam się tłumaczyć, że komuś za coś dziękuję? https://media.tenor.com/YNcoPfvAxu8AAAAd/shirley-temple-shakes-head.gif
          • szorstkawelna Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 06:02
            Tłumaczyć się? Po prostu ciekawi mnie co Tobą powodowało, bo brzmi to dość absurdalnie pod tym wpisem.
            Wyczuwam tu nangę na wysokościach, doceniającą maluczkich. Jakbyś uważała, że masz przewagę moralną i pochwaliła owieczkę.
            • nangaparbat3 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 19:03
              https://animowane-gify.pl/uploads/Rozpacz%20i%20p%C5%82acz.gif
    • sloneczna_paraolka1 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 02:17
      Podłość to jest to co ten człowiek zrobił.
      Zabijać dziecko traci prawa człowieka i człowieczeństwo.

Służby to opublikowały bo jest masa teorii spiskowych ,a tak ludzie mogą spać spokojnie ze go maja ,bo kto w tym kraju wierzy policji na słowo.(?)
      I tak już ze cis nie tak wyglda jak powinien.
      To żadne pastwienie się nad zwłokami leżą sobie nikt im nic złego nie robi . Zwłoki zawsze się fotografowało czy to w kostnicy czy w trumnie czy na miejscu zbrodni.
      Znajdź grupę na fb niezidentyfikowani czy jakoś tak tydzień w tydzień publikują zdjęcia zwłok.
      Tam to dopiero ,tu chociaż w miarę normalnie twarz. A tam tak jak znajda tak publikują, to dopiero brak szacunku dla człowieka. Kobieta w krzakach powykręcane kończyny , twarz w w błocie.(twarzą do dołu)
      Myślałam ze będą szukać zaginionych jak w innych grupach. A taka niespodzianka trzeba było uciekać.
      Zwłok bezdomnych nie wspominając. Brrr.
      • banicazarbuzem Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 21:50
        Na tamtej grupie są zdjęcie na ogół że źródeł policyjnych z prośbą o identyfikację NN. I te zdjęcia są drastyczne bo inaczej nie byłoby jak zweryfikować kim jest dany denat.
        I to jest podgrupa grupy działającej na całym świecie w kwestii poszukiwania osób zaginionych.
    • pytajacakinga Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 03:35
      A ja uwazam ze dobrze zrobili
      • leosia-wspaniala Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:44
        A dlaczego tak uważasz? Lubisz sobie zwłoki oglądać czy co?
        • iwles Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:50

Są takie, co lubią, np. kozica111 i jeszcze parę innych z jej wątku o rozsyłaniu filmików
        • no_name33 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:46
          leosia-wspaniala napisał(a):

> A dlaczego tak uważasz? Lubisz sobie zwłoki oglądać czy co?

Ja na na przykład nie widzialam i nie zamierzam. To, ze coś jest opublikowane (co uważam za karygodne) nie znaczy, ze ja to muszę obejrzeć.
      • muszebosieudusze Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:52
        Komu konkretnie zrobili dobrze?
    • szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 05:51
      Cała ta sprawa to pokaz nieudolności policji. A już za wyciek tych zdjęć ktoś powinien zostać surowo ukarany tak, żeby nie opłaciło mu się tych zdjęć sprzedawać. Dodatkowo, tam wyciekł też opis sekcji zwłok tego dziecka. I to też absolutnie nie powinno mieć miejsca.
    • iwoniaw Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 06:08
      Zgadzam się z Tobą i normalnie nie wierzę, że takie zdziczenie ma miejsce.
    • login.na.raz Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 06:19
      Właśnie byłam zdziwiona, skąd forumki w innym wątku wiedziały, jak wyglądały zwłoki, ze świeżo itd. Nie wiedziałam, że takie zdjęcia były opublikowane. Bydło. Jak w średniowieczu. Nabijmy jeszcze głowę na pal i obwoźmy po miastach.
      • kandyzowana3x Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 07:24
        Oj tam , oj tam zaraz kilkanascie podkascikow powstanie. Moze jakis serial ?
        • waleria_bb Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 21:57
          Moda na true crime, ot co. Tylko cierpienie bliskich schodzi na dalszy plan. Gawiedź pod kocykami odpali sobie podcast, niedouczony twórca na yt zacznie snuć teorie i zagłębi się w psychikę mordercy i tak się to kręci. Nie podoba mi się to zjawisko, bo sprowadza często niewyobrażalne tragedie i traumy do taniej sensacji.
    • palacinka2020 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 07:50
      Te zdjecia wyciekly, co swiadczy o tym jak policje traktuje dane wrazliwe.
      A media lase na sensacje szybko I bezmyslnie to opublikowaly. Raczej mam pretense do dziennikarzy.
      • 35wcieniu Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 07:53
        Od czasu Superaka i zdjęcia Waldemara Milewicza redakcje sobie skalkulowały jak dobrze takie rzeczy się sprzedają/ klikają. Może i od czasu do czasu zaplacą jakieś kary ale nadal się opłaca. I dopóki się będzie opłacać to tak będzie.
        • daniela34 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 08:10
          Właśnie tak. Opublikowanie zdjęć Milewicza to było przekroczenie Rubikonu. Wtedy dziennikarze mediów nietabloidowych się oburzali, protestowali, ale teraz wszystkie media się stabloidyzowały.
        • m_incubo Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 08:17
          Zawsze tak będzie, bo i w policji i w innych, pożal się borze "służbach", pracuje motłoch.
          Zdjęcia powykręcanych zwłok tej 19 latki z Katowic, którą zabił autobus, też latały po necie. To nie przechodzień je wykonał, a takie obrazki świetnie się klikają. Popyt jest.
          Kiedyś mnie to brzydziło, teraz już przestało. Tacy są ludzie.
        • reinadelafiesta Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:07
          Wiele lat temu publikowano też zdjęcia ofiar jakiegoś tsunami (już nie pamiętam gdzie ono było) - napuchnięte zwłoki leżące na plaży. To i właśnie Milewicz były takim przekroczeniem granicy. Później już poszło.
      • maribel2 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:36
        Tak, to dane wrażliwe. Nie ma usprawiedliwienia. Następnym razem opublikują zdjęcia zgwałconej kobiety?
        • pepsi.only Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:04
          Tak, oczywiście, że są takie media które opublikują, bo to ma szansę klikać się. Oni z tego żyją i na tym zarabiają.
          Pytanie, po co wchodzisz, i oglądasz takie media?
          • maribel2 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:20
            Na lokalnym portalu, na pierwszej stronie że zdjęciem. Na FB przesłane.
        • szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 13:00
          maribel2 napisał(a):

> Tak, to dane wrażliwe. Nie ma usprawiedliwienia. Następnym razem opublikują zdj
          > ęcia zgwałconej kobiety?

Ale czyje niby te dane wrażliwe? Zgadzam się, że publikować nie powinni, ale trupa ochrona danych nie obejmuje.
          • muszebosieudusze Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 20:19
            szare_kolory napisała:

> maribel2 napisał(a):
            >
            > > Tak, to dane wrażliwe. Nie ma usprawiedliwienia. Następnym razem opubliku
            > ją zdj
            > > ęcia zgwałconej kobiety?
            >
            > Ale czyje niby te dane wrażliwe? Zgadzam się, że publikować nie powinni, ale tr
            > upa ochrona danych nie obejmuje.

Ochrona praw do wizerunku jak najbardziej obejmuje i trupa, jego żona jest osoba wyrażającą (lub nie) zgodę na publikację jego zdjęć.
            • snajper55 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 17:14
              muszebosieudusze napisała:

> Ochrona praw do wizerunku jak najbardziej obejmuje i trupa

Ochrona wizerunku osoby nie dotyczy zwłok, konia ani koparki, ponieważ nie są osobami.

> jego żona jest osoba wyrażającą (lub nie) zgodę na
              > ublikację jego zdjęć.

Jego żona nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia. Zwłoki męża nie są własnością żony.

S.
              • szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 18:45
                Nie są snajper, ale nie o własność tu chodzi. Muszebosieudusze ma rację.
      • hanusinamama Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:51
        Niestety ale media dość "myślnie" a nie bezmyślnie to opublikowały. Klikalność i oglądalność się liczy...
        Pretensje do policji, ze im tak dane wyciekają...
    • black.emma Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 07:52
      Zgadzam się z Tobą.
    • ichi51e Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 08:28
      Czasem tak się dzieje. W miedzywojniu Cyganka 4 dzieci na drzewie powiesiła z biedy. Zdjęcie zrobione przez fotografa policyjnego nie dość ze do gazet trafiło to jeszcze przez lata było dowodem na rzeź wołyńska uncertain
      • 35wcieniu Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:16
        Ktoś jej wytłumaczy, czy już się nam nie chce bo i tak brak szans?
        Tak, słoneczko, "czasami tak się dzieje", nie zaprzątaj sobie główki.
        • 35wcieniu Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:25
          Mimo wszystko spróbuję. Ichie, jakbyś miała jakiekolwiek pojęcie o świecie i historii wiedziałabyś że "w międzywojniu", jeśli już chcesz się tego okresu trzymać, zdjęcia tego typu to nie był jednostkowy przypadek i pojawiały się w gazetach stosunkowo często. Zwykle z dość niskich pobudek.
          Minęło jednak, wyobraź sobie, 100 lat i wypracowaliśmy jakieś cywilizowane standardy. A tu wchodzi ichie cała na biało i jedyne co jest w stanie wykrzesać to "czasami tak się dzieje" bo jej się jeden przypadek sprzed lat gdzieś utrwalił.
          • daniela34 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:31
            Co więcej, w prasie miedzywojnia znajdziesz na przykład pełne dane pokrzywdzonych przestępstwami oraz ich zdjęcia. Bo taka wówczas była (nie)świadomość co do tego, czym opublikowanie danych bądź wizerunku pokrzywdzonych. Ale to nie są standardy, do których mamy wracać.
            • 35wcieniu Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:34
              Coś mi się jednak wydaje, że nie dotrze.
            • hanusinamama Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:50
              Tutaj jednak nie mamy publikacji przez policję...te dane wyciekły. Co jest chyba jeszcze gorsze.
    • kaktusowepole Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 08:57
      Ojej 😀
      Przestał być człowiekiem w chwili morderstwa własnego syna. Całe szczęście że się znalazł - mógł napisać w liście byłoby szybciej. A tak to jeszcze tyle policji musiało go szukać przez wiele dni. Z naszych podatków.
      Reszta rodziny niech spojrzy w oczy matki której zamordował syna. Jeśli maja odwagę.
      • login.na.raz Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:13
        Ale drugi syn nadal żyje. I myślisz, że jest szczęśliwy, jak widzi zwłoki ojca na zdjęciu w Internecie? Że jest mu od tego lepiej? Że przynosi mu ulgę myśl, że nie dość, że wydarzyła się niewyobrażalna tragedia, to jeszcze wszyscy (w tym jego koledzy, znajomi) mogą zobaczyć martwą twarz jego ojca, skomentować jego wygląd, może nawet dowcipkować na ten temat?
      • abria Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 19:11
        własnego syna

skąd wiadomo, że był jego własny?
        • iwles Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 20:38
          abria napisała:

> własnego syna
          >
          > skąd wiadomo, że był jego własny?

A skąd wątpliwość, że nie?
      • snajper55 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 15:29
        kaktusowepole napisała:

> Ojej 😀
        > Przestał być człowiekiem w chwili morderstwa własnego syna.

Nie, nie przestał.

S.
    • cichadziewuszka Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:14
      Masz rację. Nie oglądam takich treści, ale widziałam, przez debila, który udostępnił zdjęcie na Fb.
    • hanusinamama Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 09:48
      Nie zostały opublikowane przez policję...te zdjęcia wyciekły.
      To, że są robione zdjęcia zwłok przez policję to chyba nikogo nie dziwi, materiał dowodowy.
      Natomiast, fakt, że to wyciekło to niestety kolejny punkt na liście nieudolności polskiej policji.
    • pepsi.only Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:00
      Sporo siedzę w internecie tongue_out do mnie zdjęcia nie dotarły. Hmmm... ja chyba jednak tych treści nie szukałam.
      Co trzeba wpisać w google, i na jakich stronach trzeba być, zeby zobaczyć rozkładające się ciało Borysa? SARKAZM, gdyby ktoś nie odczytał.

służby ich nie upubliczniła, one musiały wyciec -> nieudolność policji po raz enty!
      • borsuczyca.klusek Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:27
        Wystarczy mieć dziwnego znajomego na Facebooku. Patrz wątek Kozicy z wczoraj.
        • pepsi.only Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:28
          A nie, to nie mam takich znajomych, na szczęście uffff
        • szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 11:04
          Nie trzeba mieć dziwnego znajomego, te zdjęcia były dostępne na lokalnym informacyjnym portalu z Trójmiasta. Po kliknięciu w zdjęcie znikała cenzura nałożona na twarz denata. Później dopiero cenzurę nałożono na stałe i przestała znikać. Osoba nieżywa nie jest chroniona danymi osobowymi, zatem nie pogwałcono praw tego człowieka. Ale jest to epatowanie tragiczną śmiercią, poza tym rodzina a może nawet jego ofiary może nie chciałyby być narażone na te widoki. Nie wiem jakie są przepisy w tym obszarze, ale raczej wszyscy czujemy, że to jest przekroczenie granic. Poza wszystkim, w tej sprawie policja tak szeroko informowała, a to, że to bezwzględny bandzior, który nawet policyjnego psa był w stanie odrzucić, a to, że im ucieka, że jest przygotowany na przeżycie w trudnych warunkach. To też jest ich kompromitacja. Dziennikarze mogli im pomóc właśnie nie bombardując tak wiadomościami na ten temat. Wystarczyło wydać zakaz wstępu na ten teren i apel o powstrzymanie się od prób złapania groźnego przestępcy. Cała reszta była niepotrzebna i przyczyniła się moim zdaniem do dalszego ośmieszenia policji.
          • 18lipcowa3 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:34
            Widziałam
    • galaxyhitchhiker Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:28
      A nie przyszło Wam do głowy, że to mógł być przeciek kontrolowany? Mamy masę ludzi zaangażowanych w poszukiwanie jednego człowieka na ograniczonym terenie, w społeczeństwie dominują komentarze o nieudolności. Może te fotki zostały pokazane specjalnie, żeby ludzie nie snuli teorii, że to jednak nie on.

No i sorry, ale jeśli to zwykłe zdjęcia operacyjne, to nie jest żadne pastwienie się nad zwłokami. Możemy sobie dyskutować czy ich publikacja była etyczna, no ale bez przesady. To nie jest przypadkowa ofiara wypadku, tylko długo poszukiwany przestępca. Nie sądzę, żeby publikacja zdjęć jego ciała straumatyzowała jego bliskich bardziej niż to co zrobił.
      • hanusinamama Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:40
        NO to teraz mówią o nieudolności w upilnowaniu dowodów...strach iśc zeznawać, bo jutro twoje dane wypłyną.
      • iwles Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 10:53
        galaxyhitchhiker napisała:

> Może te fotki zostały pokaza
        > ne specjalnie, żeby ludzie nie snuli teorii, że to jednak nie on.

Jakie masz narzędzia, żeby ze zdjęcia potwierdzić autopsję?
        No i sorry, ale policję powinna gucio obchodzić gawiedź od teorii spiskowych.
        • galaxyhitchhiker Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 11:01
          > Jakie masz narzędzia, żeby ze zdjęcia potwierdzić autopsję?

Autopsję to może potwierdzić ten, kto ją przeprowadził, ze zdjęcia można najwyżej kogoś zidentyfikować. Nie wiem czy to ten przypadek, nie widziałam fotek. Po prostu sobie spekuluję.

• szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 11:14
          Na forum obserwujemy jak pokazanie fotek ograniczyło te teorie spiskowe. Poza tym, jaki cel policja/ dziennikarze mieliby mieć w ograniczaniu tych wszystkich wymysłów? Na co to wpływa?
        • hanusinamama Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 12:17
          Policje powinno obchodzić zaufanie publiczne do policji...a to jest niskie, bardzo niskie.
          Mają nad czym pracować.
      • muszebosieudusze Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 20:41
        galaxyhitchhiker napisała:

> No i sorry, ale jeśli to zwykłe zdjęcia operacyjne, to nie jest żadne pastwieni
        > e się nad zwłokami. Możemy sobie dyskutować czy ich publikacja była etyczna,

To podaj jakiś etyczny argument za publikacją.

no
        > ale bez przesady.

Na czym konkretnie polega przesada?

> To nie jest przypadkowa ofiara wypadku, tylko długo poszukiw
        > any przestępca. Nie sądzę, żeby publikacja zdjęć jego ciała straumatyzowała jeg
        > o bliskich bardziej niż to co zrobił.

Raz że to co sądzisz może się nijak nie mieć do rzeczywistości, dwa, że co to za logika, źe jak już są mega straumatyzowani to im kolejna trauma różnicy nie zrobi? Trzy, że decyzja o publikacji zgodnie z prawem powinna należeć do nich. Nie do ciebie.
    • demono2004 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 12:52
      Jemu i tak juz wszystko jedno. Ja współczuje najbardziej matce dziecka, która przez ześwirowanego małzonka, straciła 6 letnie dziecko.
    • maribel2 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:32
      Pokazywanie ludzkich zwłok narusza dobra osobiste bliskich, pogłębia ich traumę. Naraża na ostracyzm społeczny. Tym bardziej, że zwłoki są w takim a nie innym stanie. Media mają prawo informować, ale nie epatować. Są już w Polsce wyroki z tego tytułu .W naszym kręgu wartości zwłokom ludzkim należy się szacunek, czego przejawem jest nie tylko zakaz hańbienia zwłok, ale też wystawiania ich na pokaz, zwłaszcza jeśli mowa jest o scenach wypadków, zabójstw, samobójstw. Czy się komuś to podoba czy nie, on nie utracił żadnych praw. Następnym razem będą zdjęcia z wypadów drogowych. Może i moich albo i waszych bliskich.
      • milupaa Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:42
        Komuś kto zabił dziecko, to że własne dziecko jest jeszcze straszniejsze, należy się szacunek?? Aha....
        Rozumiem że złamano prawo i nie pochwalam tego, ale zwłok zabójcy mi nie żal.
        • leosia-wspaniala Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:48
          Ciężko żałować cudzych zwłok, bo one już jakby są martwe. Chodzi o rodzinę + o żerowanie na trupach, po prostu. Jeśli chcemy uważać się za ludzi cywilizowanych, to po prostu pewnych rzeczy nie robimy, np. nie wrzucamy do mediów zdjęć zwłok, bez względu na to, czy należą do mordercy czy miłosiernego Samarytanina. Tak samo jak zwłoki mordercy chowamy w grobie, a nie ciągniemy ich przez miasto samochodem.
          • alina460 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 19:23
            "Ciężko żałować cudzych zwłok, bo one już jakby są martwe."

No, raczej.
          • waleria_bb Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 22:09
            Przede wszystkim te zdjęcia były dostępne na portalu informacyjnym. Nie było potrzeby szperania. Nie mam ochoty zastanawiać się, czy przy porannej kawie nie wyskoczą mi zdjęcia zwłok na głównej. To są drastyczne widoki, których po prostu większość ludzi nie chce oglądać i media powinny zachować w tym temacie rozsądek. Tego nie opublikował byle użytkownik wykopu czy innej żenującej stronki, ale dziennikarz w artykule na stronie internetowej. 0 etyki i 0 człowieczeństwa w zasadzie. Tam wciąż jest drugie dziecko, jest matka.
            • no_name33 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 09:16
              waleria_bb napisał(a):

> Przede wszystkim te zdjęcia były dostępne na portalu informacyjnym. Nie było po
              > trzeby szperania. Nie mam ochoty zastanawiać się, czy przy porannej kawie nie w
              > yskoczą mi zdjęcia zwłok na głównej.

Jakoś do tej pory nic mi nie wyskoczyło. Może zweryfikuj, czym karmisz swój umysł i oczy? Bo algorytm potem podpowiada.
              • waleria_bb Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 16:21
                O jakim algorytmie piszesz? To nie instagram/facebook, że coś podpowiada. Odnoszę się do zdjęć opublikowanych na portalu trójmiasto.
              • angazetka Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 16:42
                Nie ogarniasz, że to było na lokalnym portalu informacyjnym???
        • karen_ann Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 14:53
          On jest podejrzanym o zabicie. Nie było jeszcze sprawy z wyrokiem
          • muszebosieudusze Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 20:43
            karen_ann napisała:

> On jest podejrzanym o zabicie. Nie było jeszcze sprawy z wyrokiem

Tym bardziej chyba nie wolno publikować jego zdjęć, jeśli toczy się sprawa a nie jest już poszukiwany?
    • angazetka Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 18:14
      Przyznam, że jestem w szoku, że tyle ematek nie widzi nic złego w publikowaniu zdjęć rozkładających się zwłok. Nawet mordercy.
      • alina460 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 19:23
        Ja widzę głównie to, że nie życzę sobie widzieć tych zwłok, ani żadnych innych zresztą, i jak na razie mi się to udało.
        • angazetka Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 22:10
          Chcesz order? Mnie też się udało, wow.
      • m_incubo Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 19:24
        Niektóre stwierdziły nawet z satysfskcją, że całkiem świeżutkie.
      • niemoralna Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 09:09
        Ja tylko dodam ze właśnie nie bylo rozkładające ,ani zaden proces gnilny nie byl zauważalny na zdjęciu. Przypadkiem natrafiłam na te zdjęcie , denat wyglądał jakby 2 godz wczesniej do wody wlazł. Jedynie usta bez koloru i. To nie byky zdjęcia rozkładającego się topielca
        • angazetka Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 16:43
          Dziękuję za opis.
          No ku...., po co ludzie takie rzeczy piszą?
        • srubokretka Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 19:12
          zauwazylas, ze byl tez czysty? a podobno rozcieli wyspe bagienna i spod niej go wylowili. Niezly przewal. Ten nurek to pewnie ten co mu w skron strzelal lub jego kolega. Trojmiasto i wszystko jasne.
    • srubokretka Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 23:29
      Skad pewnosc, ze to on zabil dziecko?
      Za duzo dziwnych spraw do okola jest.
      • laluna82 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 23:40
        srubokretka napisał:

> Skad pewnosc, ze to on zabil dziecko?
        > Za duzo dziwnych spraw do okola jest.
        I właśnie przez takie jak ty i ich teorie spiskowe, ta fota jest w internecie.
        • szare_kolory Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 10:59
          laluna82 napisała:

> I właśnie przez takie jak ty i ich teorie spiskowe, ta fota jest w internecie.

Nie, fota jest w internecie przez takich, którzy ją udostępnili dziennikarzom i dzięki dziennikarzom, którzy epatują sensacją w celach merkantylnych. Nie zdejmujmy winy z prawdziwie winnych i nie obarczajmu nią tych, którzy nie mieli z tym nic wspólnego. Twierdzenie o tym, że popyt w tym wypadku kreuje podaż takich treści nie jest uprawnione, ponieważ nie na każdy popyt należy odpowiadać.
          • laluna82 Re: Zdjęcie zwłok 11.11.23, 16:26
            Zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Moim zdaniem to był przeciek kontrolowany. Było już tyle wątpliwości i teorii spiskowych, że możliwe że fotę pokazali "niechcący" by ludzie nie mieli watpliwości, że to jego zwłoki.
    • laluna82 Re: Zdjęcie zwłok 07.11.23, 23:49
      Zszokowało i oburzyło to mnie zdjęcie z momentu wypadku w moim mieście. Jak potrącona kobieta leciała i uderzyła głową o chodnik ... chyba nie muszę dopisywać jaki to był szok dla rodziny, gdy filmik krążył w internecie. A banda ludzkich śmieci to komentowała. Dodam że był to śmiertelny wypadek.
      W przypadku tego faceta nie czułam oburzenia. Nie żałuję jego zwłok a na miejscu żony czułabym jedynie oczywistą satysfakcję lub po prostu ulgę. Niestety przy tych licznych idiotach, szukających spisków , lepiej że to zdjęcie się ukazało. Liczyłam na taki koniec tego faceta, jedyne słuszne wyjście. Nie wyobrażam sobie go utrzymywać, leczyć i chronić przed współwięźniami, bo wbrew temu co się powszechnie myśli, tacy ludzie nie mają kontaktu z innymi więźniami i nie spotka ich żadna krzywda.
      • snajper55 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 15:36
        laluna82 napisała:

> Niestety przy
        > tych licznych idiotach, szukających spisków , lepiej że to zdjęcie się ukazało

A jaki jest związek opublikowania tego zdjęcia z idiotami, szukającymi spisków??? Idoci mogą twierdzić, że go zamordowano aby nie ujawnił Prawdy albo że to jest zdjęcie manekina.

S.
        • laluna82 Re: Zdjęcie zwłok 11.11.23, 16:33
          Idioci mogą twierdzić wszystko, więc nie da się zapobiec ich wszystkim teoriom spiskowym.
          Opublikowanie tej foty (moim zdaniem to przeciek kontrolowany) miało na celu wykluczenie teorii , że "podmienili" zwłoki a Borys siedzi dawno na Seszelach wink
          • irma223 Re: Zdjęcie zwłok 11.11.23, 20:11
            Ale jakie znaczenie dla kogokolwiek miałoby mieć, gdyby nawet byli wyznawcy takiej teorii?
            Ktokolwiek z odpowiednich służb dopuścił się takiego wycieku lub zaniedbania, powinien za to odpowiedzieć.
    • heca7 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 08:45
      Zastanawiam się gdzie go pochowają. I kto to zrobi. Na miejscu żony bym nie odebrała zwłok tongue_out
    • gorzkie.nic Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 14:10
      maribel2 napisał(a):

> Jestem oburzona publikację zdjęć zwłok Grzegorza Borysa. Zrobiły to służby. To
      > obrzydliwe i podłe. Ten człowiek miał jeszcze jedno dziecko, rodziców, dalszą r
      > odzinę. To pogłębia traumę tych osób. Poza tym to pastwienie się nad zwłokami.
      > Państwo Polskie zachowuje się jak dzicz. Zwłoki traktuje jak trofeum. W końcu s
      > ię udało. Mamy go. Ten człowiek dopuścił się zbrodni, złamał prawo, ale to nie
      > znaczy, że służby też mogą to prawo łamać. W Polsce nie on jeden zabił dziecko.
      > Jego rozkładające się zwłoki opublikowały media. To podłość, upadek, bezprawie
      > . Resztę rodziny wszyscy mają gdzieś. Oby nie doszło do kolejnej tragedii w tej
      > rodzinie.

Co ty bredzisz, to nie żadne "slużby" opublikowały to zdjęcie, jakas menda je sprzedała. Oburzaj to się na media, które to pokazały.
      • iwles Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 14:18

A jak media weszły w ich posiadanie?
    • lauren6 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 14:59
      Z cyklu: tego się nie odzobaczy.

Właśnie dostałam to nieocenzurowane zdjęcie trupa od znajomej na komunikatorze 🤮 W ramach jakiejś zbiorowej teorii spiskowej, że to nie było samobójstwo. Co ludzie mają w głowach przesyłając to zdjęcie dalej, jakby to był śmieszny mem, to ja nie wiem.
      • m_incubo Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 16:09
        To co zawsze. Gawiedź uwielbia takie widoki, od tysięcy lat.
        • waleria_bb Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 16:28
          Tylko jaki debil traktuje to jako ciekawostkę, którą trzeba wysłać znajomym? Dla mnie to są treści drastyczne, mam swoje problemy z koszmarami sennymi i tego typu zdjęcia tylko to potęgują. Sama oczywiście nie klikam i byłabym wściekła, gdyby ktoś mi zdjęcia zwłok wysłał na whatsappie czy innym komunikatorze.
    • irma223 Re: Zdjęcie zwłok 08.11.23, 15:43
      A była publikacja zwłok??????
      Chyb do zwłok ma dostęp prokurator, policja i patolodzy. Kto z nich się dopuścił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka