Dodaj do ulubionych

Rzym w styczniu

IP: 194.29.130.* 26.11.10, 12:10
Witam. Bardzo proszę o informację na temat pogody w styczniu w Rzymie. Zamierzam się wybrać na 3 dni w celu zwiedzania i zastanawiam się co zabrać... czy ciepłą kurtkę czy parasolkę czy może to i to??:) jakie mniej więcej są wtedy temperatury?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Rzym w styczniu IP: *.tktelekom.pl 26.11.10, 13:35
      Witam, ja byłam na przełomie stycznia i lutego. Ciepła kurtka obowiązkowo, niezastąpiona na chłodne poranki i wieczory(noce). byłam 6 dni i mimo że to były słoneczne dni, z temperaturą ok. 10-12 stopni to jednak rano i wieczorem ciepła kurtka i rękawiczki bardzo sie przydały. Myślę, że parasolka też sie przyda -podczas naszego ostatniego dnia pobytu przelotnie padał deszcz, a kilka dni po naszym wyjeździe spadł śnieg :) Także trzeba być przygotowanym na wszystkie możliwe typy pogody.
      • Gość: sky4fly Re: Rzym w styczniu IP: *.ghnet.pl 26.11.10, 14:17
        Trzeba zabezpieczyć się na każdą ewentualność, na pewno nie można zapomnieć o ciepłej kurtce i czymś od deszczu, ale zabrał bym też okulary przeciwsłoneczne. Pogoda powinna być przyjemna do zwiedzania, czego życzymy :) Loty do Rzymu podczas zimnych miesięcy są sporo tańsze.
        -----
        sky4fly.net
        • Gość: gosc Re: Rzym w styczniu IP: 151.83.231.* 26.11.10, 17:41
          Tak,tak w styczniu w Rzymie temperatura ok 5°z Rana i wieczorem - w ciagu dnia ok 10-13°..wiec kurtka ciepla,rekawiczki-czapka tak i cos na deszcz koniecznie-i dobre buty-gdyz tutaj w Rzymie jak pada to sie tworza "rzeczki"na chodnikach i ulicach - maja tutaj wielkie problemy ze studzienkami!a tak na marginesie w Styczniu,lutym male kolejki do muzeum...

www.pokojewrzymie.ulotka.org
    • Gość: lukas Re: Rzym w styczniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 11:02
      polecam : www.rzymnoclegi.pl

Tanie sprawdzone noclegi w Rzymie, kwatery prywatne !
    • Gość: tarantela Re: Rzym w styczniu IP: *.146.158.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.11.10, 12:35
      Byłam w tym roku w połowie lutego-parasol obowiązkowo! Wtedy też parę godzin padał snieg z deszczem,brrr!!. Porządne buty.Rekawiczki. Dwa dni były wprost piękne-słońce i czyste niebo,nie wiem,ile stopni wtedy było,ale tak "na oko" chyba z 10.A jeden dzień -jak pisałam- paskudny:-( Obyś miała słońce!
      • Gość: Zaba Re: Rzym w styczniu IP: 194.29.130.* 03.12.10, 14:39
        Juz sama nie wiem przez ta pogode czy bookowac tanie bilety lotnicze do rzymu w styczniu czy moze lepiej doplacic 150 pln i pojechac w marcu albo kwietniu. Jak uwazacie?
        • mroovechka Re: Rzym w styczniu 03.12.10, 17:05
          To zależy co chcesz zwiedzać. Jeśli muzea watykańskie, bazylikę św. Piotra, Panteon to pogoda nie ma znaczenia. Ale jeśli zabytki pod gołym niebem to chyba lepsza wiosna.
    • Gość: vfhuu Re: Rzym w styczniu IP: 94.254.166.* 19.12.10, 21:47
      Kozaki, cieplą kurtkę i parasol, 0-15 stopni, zależy od roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka