Dodaj do ulubionych

Siedzę sobie w centrum handlowym

16.11.23, 16:26
Mąż ma dziś termin z badaniami więc ja czekam na niego w centrum handlowym obok. Przeszłam się wzdłuż witryn sklepowych i tak sobie myślę kto to wszystko kupuje😯, wszędzie już stoją choinki, stroiki, gwiazdki i inne duperele. Sklepy zawalone ubraniami, perfumerie, sklepy z biżuterią, sklepy z butami.... Obserwuję ludzi, serio jest ludziom tyle rzeczy potrzebnych, stare jest be?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 16:49
      Ale sądzisz, że każdy co roku kupuje perfumy, choinkę, komplet butów, pierścionki, ciuchy itd? Poza tym wiele rzeczy się niszczy i psuje. Np w zeszłym roku po trzech latach przepaliły się lampki ogródkowe na choinkę. Wyłączyli prąd nagle i spaliły się jako jedyne...Muszę kupić i liczę, że starczą znowu na kilka lat.
      • majenkirr Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:59
        Choinkę kupuję co roku, bo prawdziwą, perfumy co roku to też chyba nie takie szaleństwo? Teraz póki co kupiłam dekoracje dla córki, ale jak nie będzie chciała, to zostawię sobie 😊, bo mi się podobają. I śliczne polskie bombki - jedne dla koleżanki, drugie dla mnie.
        • la_felicja Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:16
          Bombki rzeczywiście śliczne, choinka też, renifer taki sobie (ale to ja, bo nie lubię reniferów w roli dekoracji świątecznych)
          Jakbym te bombki i choineczkę gdzieś zobazcyła, to też bym się nie mogła oprzeć
        • heca7 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:53
          Moje koty na widok takiego renifera dostają wzmożenia i biegną go przewrócić uncertain Tak żeby konkretnie złamał sobie róg tongue_out Zrobiły to dwa lata temu z zaprzęgiem Villeroy&Boch. U.jebały reniferom dwa rogi. Wkurzyłam się i nie wystawiam, leży w pudle.
          • majenkirr Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:17
            Dochodzę do wniosku, że ja mam bardzo grzeczne kotki. Nawet kwiatów nie obgryzają, a pewnie połowa jest trująca 😰
    • szarmszejk123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 16:50
      Bardzo często sobie zadaje to pytanie, widząc te okropne szmaty prujące się już na wieszaku.
      A najgorsze jest to, że już prawie nie ma wyboru- drogie, tanie- ten sam szit. Trzeba się nieźle naszukac żeby znaleźć coś lepszego.
      • znowu.to.samo Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:35
        Potwierdzam. Ja już dawno nic sobie nie kupiłam ciuchowego bo po prostu nic nie ma. To co jest w sklepach to jakieś totalne szmaty, nie mam pojęcia kto to wszystko nosi.
        Mój ulubiony HM całkowicie zszedł na psy jakościowo i cenowo, czekam tylko kiedy padnie
        • szarmszejk123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:48
          Na psy zeszło wszystko, nawet marki, które kiedyś były jakościowymi pewniakami. Co w ręce nie weźmiesz to aż iskrzy a ceny z kosmosu uncertain
          • mandre_polo Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 09:21
            O toto. Cena nie przedkłada syna skład materiałów a czytanie metek to akrobacja bo często prezentują w takim układzie by się poddać
            • runny.babbit Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 10:25
              Najgorsze, że za chwilę nie będzie wyboru, bo o ile teraz pójdę do lumpa i będę mieć kaszmir, bawełnę, etc. , to za chwilę będzie tam tylko bogaty wybór szmatek z poliestru. Już się zaczął ten trend, na wieszakach w szmateksie ciuchy z shein, nawet za pół darmo nikt ich nie chce.
    • grruu.u Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 16:54
      A z czego wywnioskowałaś, że wszystkim jest potrzebne wszystko?
      • zziutka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:00
        Po co tyle tego produkują?
        • pepsi.only Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:26
          Po to żebyś miała wybór! i dobrała ubranie do figury, i do pogody, i do okazji,
          czy chcesz spodnie dłuższe, czy krótszą spódnicę, żakiet do biura czy kieckę na wesele, a może zwiewną szatę na bieganie po łąkach niczym polna rusałka. a może tym razem barchany babciowe, żeby ci w rzyć było ciepło.
          • hanusinamama Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:38
            POnad połowa z tego nie zostanie kupiona i trafi na wysypisko...
        • grruu.u Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:29
          Bo bardziej się kalkuluje dać duży wybór i zniszczyć to co się nie sprzeda niż mieć mały wybór
          • 1matka-polka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:19
            grruu.u napisała:

> Bo bardziej się kalkuluje dać duży wybór i zniszczyć to co się nie sprzeda niż
            > mieć mały wybór

A co na to ekolodzy? I fit for 55?
            • grruu.u Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:38
              Zapewne są przeciw
            • szare_kolory Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:56
              1matka-polka napisała:

> grruu.u napisała:
              >
              > > Bo bardziej się kalkuluje dać duży wybór i zniszczyć to co się nie sprzed
              > a niż
              > > mieć mały wybór
              >
              > A co na to ekolodzy? I fit for 55?

Spokojnie. Akurat na to znajdą wytłumaczenie, jeśli będzie trzeba. Ewentualnie teraz nie mogą, bo jeszcze się odklejają od asfaltu.
              • panna_lila Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:50
                ekolodzy są z pewnością przeciw, a producenci z pewnością są "w trendzie ESG"
            • runny.babbit Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:22
              1matka-polka napisała:

> grruu.u napisała:
              >
              > > Bo bardziej się kalkuluje dać duży wybór i zniszczyć to co się nie sprzed
              > a niż
              > > mieć mały wybór
              >
              > A co na to ekolodzy? I fit for 55?
              >
              >
              A to kogoś obchodzą ekolodzy? Przecież to głupie aktywiszcza,co nie?
    • daniela34 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 16:55
      Towary sprzedawane w perfumeriach mają to do siebie, że człowiek je zużywa i musi uzupełniać. Jeśli chodzi o resztę to nie wiem jak inni - ja choinkę kupuję prawdziwą, stroiki robimy z gałązek, światełka kupujemy jak się zniszczą (w tym roku kupiłam kurtynę świetlną, bo mi się poprzednia zepsuła). Biżuterii nie kupuję, buty owszem - jak mi są potrzebne.
    • zziutka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:00
      Siedzę przed tym sklepem już prawie godzinę. Nikt nie wszedł ani na chwilkę. Tak się zastanawiam czy te łachy się zdążą sprzedać przed końcem sezonu jeśli już pewnie na zapleczu czekają kolejne kartony z ubraniami.
      • heca7 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:54
        Co to za marka?
        • em_em71 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:20
          Moje pierwsze skojarzenie - Benetton, ale na telefoniec
          słabo widzę
        • zziutka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:42
          heca7 napisała:

> Co to za marka?
          >
          >
          Lacoste🇫🇷🐊
          • heca7 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:45
            A to dziwne, zwykle się po tych sklepach ktoś kręci... Ale nie wszyscy lubią ubrania z widocznym znaczkiem.
      • hanusinamama Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:39
        Nie zdążą. Wiadomo, ze masa z tego trafi na wysypisko.
      • bablara Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 10:05
        zziutka napisała:

> Siedzę przed tym sklepem już prawie godzinę. Nikt nie wszedł ani na chwilkę. Ta
        > k się zastanawiam czy te łachy się zdążą sprzedać przed końcem sezonu jeśli już
        > pewnie na zapleczu czekają kolejne kartony z ubraniami.

Za tydzień black friday w Polsce. Zobaczycie co się będzie działo. Jestem pewna ,że część tych rzeczy zniknie, bo ludzie w tym dniu chodzą jak zaczarowani.
    • kropkacom Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:35
      Jak ci ograniczą ilość kolekcji to będziesz szlochać: ach czemuż, czemuż? big_grin Prawda?
      • kropkacom Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:39
        Ogólnie teraz są żniwa dla sklepów. Jak co roku zresztą. Ludzie otwierają swoje skarbonki pod tytułem święta, kupię sobie pod choinkę. W tym roku jednak wielu kupi mniej i handel to odczuje.
      • nick_z_desperacji Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:47
        Oczywiście, że będzie, ale nie dlatego, że jest mniej, tylko 'zostawili same szmaty, a to, co było dobre wycofali*"
        * dobre - to, co pasuje na autora/kę i jemu/jej się podoba.
        • kropkacom Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:49
          I ciągły lament, że pogorszyła się jakość a wszystko drogie i nie chcą przeceniać.
          • hanusinamama Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:40
            Ale po co przeceniać? Ja szmaty nie chcę nawet przecenionej...
          • panna_lila Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 09:56
            to może powinni produkować mniej w lepszej jakości
      • hanusinamama Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:40
        Serio? Potrzebne jest milion tych kolekcji? Efektem jest słaba jakość tych ciuchów oraz to, ze masa tego trafia potem na wysypiska.
        Nie wiem kto potrzebuje aż tylu kolekcji
    • krolewska.asma Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:45
      ja sie czaje na gigantycznego dziadka do orzechow ale szkoda mi zaplacic pelna cene, a nawet polowy a wiecej nie chca przecenic

jak zyc
      • krolewska.asma Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 17:49
        O taki dziadek

ile powinien kosztowac zebyscie kupily?

www.empik.com/duzy-dziadek-do-orzechow-grajacy-160-cm-mia-home,p1330794771,dom-i-ogrod-p
        • szarmszejk123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:01
          Dzizas, musieliby mi dopłacić. I to sporo :p
          • krolewska.asma Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:14
            a mnie opetal

tylko ta cena....
            • szarmszejk123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 09:07
              Moja teściowa uwielbia tego typu dekoracje, co roku kupuje nowe i już prawie nie ma miejsca na wnuki, bo wszędzie dziadki do orzechów i ogromne, grające mikołaje:p
        • zielonazaba9999 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:02
          Za darmo bym nie wzięła. Nie miałabym gdzie grata postawić.
          • krolewska.asma Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:15
            zeby za darmo rozdawale ehhhhh
        • princesswhitewolf Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:04
          po swietach takie rzeczy sie kupuje, na nastepny rok.
          • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:55
            Moja koleżanka kupiła kiedyś na święta stroik świąteczny dla mamy.
            Jednak także i babci bardzo spodobał sie ten stroik, więc ta kolezanka pędem do kwiaciarni i kupiła taki stroik też dla babci - uwaga - na następny rok. Ciąg dalszy mozecie sobie dopowiedzieć, bo jest łatwy do przewidzenia.
            • zosia_1 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 22:25
              Ja nie potrafię sobie dopowiedzieć, możesz napisać?
              • emateczka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 22:57
                Ja też nie 😂 czekam w napięciu...
              • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 06:52
                Babcia nie dożyła kolejnych świąt.
                • conena Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 09:04
                  przeklęty stroik!
                • emateczka Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 09:10
                  Wow. Na pewno stroik ją zabił.
                • chatgris01 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 13:43
                  Mogła jej położyć ten stroik na grobie...
                  • majenkirr Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 16:18
                    💀😅
    • aagnes Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:23
      Tez się nad tym zastanawiam. Jestem w trakcie likwidacji mieszkania (jakkolwiek to brzmi), ilosc rzeczy jest porażająca, i przysieglam sobie ze juz nic nie kupie, wiadomo, ze nie mowie tutaj o sytuacji jak sie buty rozpadną, ale nic, doslownie nic z szeroko pojętych rzeczy niezużywalnych. mam dożywotni zapas wszystkiego. na swieta zazyczylam sobie tylko i wylacznie to co zjem, wypije lub zużyje chocby to miala byc zgrzewka papieru toaletowego.
      • panna_lila Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:52
        mam do samo. Jestem po likwidacji dwóch mieszkańsad
    • natalyaxx Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 18:59
      Ja co roku szaleję, kocham shopping, po prostu kocham i to jest nieuleczalne wink wszystkie te pierdołki, bombki, renifery, skrzaty - omg kocham!
      • majenkirr Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:04
        A u nas w tym roku ani jednego skrzata! Dobrze, ze kupiłam rok temu wink.
        • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:49
          Słusznie, bo Natalia wszystkie wykupiła w tym roku 😀
        • bi_scotti Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:58
          Skrzatow nie kupuje ale musze sie BARDZO powstrzymywac zeby nie kupowac dla Skrzata wink
          Wnucze w tym roku juz much more "kumate" niz w zeszlym wiec choc Christmas w sensie religjnym nikt u nas nie obchodzi, ale jako classic atheists choinke Najstarsza z mezem beda miec wiec i cos dla Skrzata pod choinka winno byc tongue_out Na dodatek mlodzi rodzice nakladaja straszne ograniczenia wlasnie ze wzgledow etyczno-ekologicznych, ktore wszak popieram ale ... dusza & portfel rwa sie do shopping dla Skrzata - straszna walka wewnetrzna wink big_grin Cheers.
          • atojaxxl Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:46
            Jak ja Cię rozumiem! Kocham kupować dla Skrzatki, choć ona już ma całe 13 lat smile i też muszę uwzględniać ograniczenia nałożone przez rodziców smile
      • no_name33 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:26
        natalyaxx napisała:

> Ja co roku szaleję, kocham shopping, po prostu kocham i to jest nieuleczalne wink
        > wszystkie te pierdołki, bombki, renifery, skrzaty - omg kocham!

Ziemia jest Ci wdzięczna 🫤
        Po nas choćby potop, co?
    • zajetewszystko123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:06
      Tez się zastanawiam. Nie miałam udanego shoppingu już chyba ponad rok, chodzę tylko po tych galeriach i myślę, że wszystko brzydkie albo drogie i brzydkie. Może ew. czasem jakieś buty mi się bardziej podobają, ale zazwyczaj mam wtedy już coś podobnego w domu i rozsądek wygrywa. Do niedawna jeszcze grasowałam na vinted i mam stamtąd kilka prawdziwych perełek w śmiesznie niskich cenach, ale teraz nawet tego mi się już nie chce robić. Chodzę w tym co mam, może się coś wreszcie zniszczy i będzie można poszukać zamiennika.
    • berdebul Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:10
      Nie wszyscy mają stare. Bombki kupowałam do domu od zera, podobnie światełka w tym ogrodowe (wcześniej mieszkaliśmy w bloku…), choinki urosły i trzeba dokupić bo kończą się w połowie drzewka. Choinki tez nowe, co roku kupujemy sobie inną i wsadzamy do ogródka (wszystkie się przyjęły).

Skusiłam się tez na kubek Le creuset, ale to wina jednej z e-matek. tongue_out
    • balbina1710 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:17
      Zanim swoje "stare" rzeczy znalazly sie w Twoim domu, to tez byly nowe i lezaly na polce w sklepie, i stamtad je wzielas.
      • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:50
        Dokładnie tak.
        • chatgris01 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 19:55
          No niekoniecznie, mogła odziedziczyć po poprzednich pokoleniach, albo kupić używane na vinted, pchlim targu lub secondhandzie wink
          • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:00
            Ile procent tych rzeczy jest z drugiej ręki?
            Nie uwierzę, że ktoś może nie mieć kupowanych przez siebie w sklepie rzeczy.
            • chatgris01 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:06
              U mnie w domu z drugiej ręki jest ponad połowa ubrań i pościeli, i ze 25% książek, mebli i małych sprzętów AGD big_grin (laptop też używany).
              • chatgris01 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:21
                O, i jeszcze dużo naczyń i porcelany.
    • marianna1960 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:22
      Cywilizacja konsumpcjonizmu, śmieci , błyskotek. Dla mnie centrum handlowe to przedsionek piekła oczojebne oświetlenie, duszno i ta tandetna muzyka
    • basiastel Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:23
      A jak się starego nie ma? To wszystko się zużywa przecież.
    • kadfael Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 20:42
      Zamiast się denerwować trzeba było iść do biblioteki, a nie do centrum handlowego 😉
    • leanne_paul_piper Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:06
      No na mnie na pewno nie zarobią, ja NIGDY nie kupuję żadnych choinek, stroików, gwiazdek i innych dupereli.
      Jedyne, co kupuję, to gwiazdę betlejemską, żywą.

Perfumy kupuję raz do roku, zwykle na lotnisku w Katarze czy Dubaju. A ciuchy czy buty według potrzeb, zwykle 1-2 sztuki rocznie.
      • kk345 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 16.11.23, 21:43
        Czyli twoje wątki "która kiecka, bo mam imprezę firmową" to takie window shopping?
    • czekolladamientowa Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 03:43
      Na święta kupuję tylko prezenty i trochę żarcia. Nic więcej. Miałam w tym roku wprawdzie zrobić wreszcie iluminację na ogrodzie, bo nigdy nie mieliśmy, ale mój eko sreko syn zaprotestował stanowczo. A, jeszcze choinka - od lat kupujemy żywą i przesadzamy do ogrodu.
      • bi_scotti Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 15:27
        Pokaz synowi: www.greenmatters.com/p/sustainable-christmas-lights smile
        Sa opcje eco, lacznie z solar lights - moze uda Wam sie znalezc jakis compromise - w sumie odkad sa LED lights, to juz jest lepiej. Pozdrowienia dla syna! Cheers.
    • samanta1010 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 04:48
      a jak ktoś starego nie ma?
    • al_sahra Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 07:13
      Niestety jest masa ludzi, którzy lubią uwielbiają kupować szmaty, a także wszelkie ozdóbki, dekoracje, durnostojki. Nie zależy na im jakości, byle dużo i co sezon nowe.
      • runny.babbit Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 08:27
        Ciekawi mnie, gdzie można kupować ubrania, które nie są szmatami... Ludzie kupują to co jest, a nie każdego stać na wyższą półkę ( która też systematycznie opuszcza jakość) i nie każdy ma czas szperać w lumpeksach, zresztą nie wszystko da się tam łatwo kupić.
        • bi_scotti Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 15:29
          runny.babbit napisał(a):

> Ciekawi mnie, gdzie można kupować ubrania, które nie są szmatami...

To be honest, wszystkie ubrania sooner or later staja sie szmatami - wylacznie kwestia czasu ... czasem tez i fashion trends, eh wink Life.
          • szarmszejk123 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 15:31
            Ale to, co jest w sklepach jest szmatami zanim zostanie użyte:p trochę szybko.
            • bi_scotti Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 15:52
              ... in the eye of the beholder ... wink Pamietasz watki o kreacjach na Oscars czy inne tego typu imprezy? Co dla jednych amazing gown, dla innych well ... szmata big_grin And vice-versa. A i tak najpiekniejsze/najpiekniejsi jestesmy nago prosto spod prysznica, wiec who cares jakie tam szmaty tu czy tam tongue_out Cheers.
              • majenkirr Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 16:21
                bi_scotti napisała:
                > A i tak najpiekniejsze/najpiekniejsi jestesmy nago prosto spod prysznica,

😅😂 Nie ja!
          • runny.babbit Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 16:00
            Filozofowanie. Bluzka z poliestru po roku wyglada jak szmata i nawet do kurzu się nie nadaje, a koszulki z bawełny noszę latami, a nawet jak już się zużyją to służą w domu jako szmatki. Ot, taka " mała" różnica.
            • mikams75 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 18.11.23, 14:44
              hmm a ja mam wrazenie, ze poliester jest niezniszczalny, nie spiera sie, nie odbarwia. Bawelna szybciej traci ksztalt, kolor i robia sie w niej dziurki. Ale fakt, poliester nie nadaje sie na scierki.
              • chatgris01 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 18.11.23, 14:55
                Kiepskiej jakości poliester się szybko kulkuje.
    • alina460 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 10:08
      E tam, panikujecie. Równowaga musi być na rynku. Ktoś kupuje, ktoś nie kupuje, ludzie maja pracę, biznes się kręci i tyle. Ja tez czasem kupuję, ale na szczęście bardzo w granicach rozsądku.

• maggi9 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 17.11.23, 10:52
      Ozdoby świąteczne były w niektórych sklepach już od połowy września. I nie tam, że wyciągnęli zeszłoroczne resztki, ustawiając je wstydliwie w kącie. Nie, całe alejki, na bogato. Ja w szortach a tam mikołaje, bałwany, bombki i cała reszta. Ale ludzie się przy tym kręcili, także ktoś to kupuje.

Zresztą zauważyłam taki rytm na początku roku walentynki, potem Wielkanoc, oferta letnio-wakacyjna płynnie przechodząca w powrót do szkoły, jesienne grzybki i liście wraz z helloween no i ostateczny boss czyli Boże Narodzenie. A no i jeszcze ostatnio zauważyłam dzień singla, chyba w opozycji do walentynek. Każda okazja jest dobra, żeby kupować.

Ja rozumiem, że fajnie jak jest wybór. Ale od jakiegoś czasu, jak jestem w centrum handlowym i oglądam te góry towaru, to też się zastanawiam kto to kupuje. Znaczy może raczej czy ludzie to wszystko wykupią czy to wyląduje na wysypisku. Szczególnie w okolicach świąt BN. To jest już jakieś apogeum. Absolutnie wszystko z motywem świątecznym. Nawet worki na psie kupy.
    • kozica111 Re: Siedzę sobie w centrum handlowym 18.11.23, 15:07
      Kupują, nie muszą ale to poprawia humor.
      Można też iść do schroniska i wyprowadzić psa, to tez poprawia humor,ale do centrum bliżej.

Tak, chodzę do schroniska smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka