jammer1974 18.11.23, 01:26 Znowu. Musialam sie pochwalic. Wlasnie dostalam maila. Mam 50tke. Jestem podekscytowana. Ciekawa jestem czy bede tak cyklicznie studiowac cos do samej setki. Ale ciesze sie znowu jak dziecko w sklepie z cukierkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igge Re: Ide na studia 18.11.23, 02:19 Gratuluję. Studia to frajda. W każdym wieku. Ale obowiązków przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Ide na studia 18.11.23, 02:33 Zazdroszcze szczerze od serca motywacji. Ja nie mam 40 i od 5 lat myśle coby to jeszcze postudiować i co wymysle to zmieniam zdanie i każda rekrutacje przegapiam… w efekcie nie robie nic Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 19.11.23, 02:52 kafana napisała: > co wymysle to zmieniam zdanie i każda rekrutacje przegap > iam… w efekcie nie robie nic Moze jeszcze nie trafilas na to "cos" co poruszy twoje emocje. Albo zbyt duzo rzeczy porusza twoje emocje i trudno wybrac to co najbardziej. Moze to jeszcze nie czas na decyzje. Moze teraz co innego powinnas ogarniac w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkie.nic Re: Ide na studia 18.11.23, 06:58 jammer1974 napisała: > Znowu. Musialam sie pochwalic. Wlasnie dostalam maila. Mam 50tke. Jestem podeks > cytowana. Ciekawa jestem czy bede tak cyklicznie studiowac cos do samej setki. > Ale ciesze sie znowu jak dziecko w sklepie z cukierkami. Dziennie z nastolatkami? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Ide na studia 18.11.23, 23:09 Dziennie to moje marzenie i gdyby było możliwe, to miałabym w d.pie nastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 19.11.23, 02:42 gorzkie.nic napisała: > Dziennie z nastolatkami? Nie wyrobilabym czasowo. Jeszcze nie jestem emerytka z nieigraniczona iloscia czasu do zadysponowania ale chetnie bym sie o dziennie studia na emeryturze pokusila. Odpowiedz Link Zgłoś
pliszkawigloo Re: Ide na studia 19.11.23, 14:42 Ja studiuję dziennie z młodymi dorosłymi. Nie odczuwam za bardzo różnicy wieku, może dlatego, że wszyscy pracujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Ide na studia 20.11.23, 11:46 Na studiach to chyba krótko się jest nastolatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Ide na studia 18.11.23, 08:46 Anna pewnie ma tyłu absztyfikantow na studiach, że nie ma czasu pisać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Ide na studia 18.11.23, 08:51 Ja tez robię studia, a właściwie szkołę, a właściwie to zdobywam drugi zawód. Mam mnóstwo radości, znajomości, wyjazdów, doświadczeni. Uczę się tak, ze mózg paruje. Polecam każdemu, w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Ide na studia 18.11.23, 22:41 Powiedz na co. Nie namierzymy cię po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Ide na studia 18.11.23, 09:35 Idę na studia w wieku 38, więc brawo i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Ide na studia 18.11.23, 09:46 Powodzenia! A jaki kierunek studiów wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ide na studia 18.11.23, 10:26 Gratulacje. Przed tobą przygoda, a w dodatku twoje neurony ci podziękują Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Ide na studia 18.11.23, 15:24 Super, gratuluję decyzji. Im dłużej się uczymy tym dłużej będziemy w formie! Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 19.11.23, 02:48 Dzieki dziewczyny. Tak zbiorczo i bardzo ogolnie odpowiem na pytanie o kierunek. Chodzi o nauki spoleczne. Nie bedzie to zmiana zawodu. Raczej uscislenie. To nowy kierunek. W Polsce nie istnieje jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Ide na studia 19.11.23, 09:32 Gratki decyzji! A teraz co?Tylko wytrwać, chłonąć wiedzę, żeby dobrze wykorzystać i świetnie się przy tym bawić. Podziwiam i trochę zazdroszczę, bo ja za leniwa... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Ide na studia 19.11.23, 10:47 dodaj jeszcze ze na 100 % nic za te studia nie placisz i jeszcze dostajesz pieniadze od panstwa to tez jest wielka motywacja Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 20.11.23, 00:17 Nie dostaje pieniedzy od panstwa. Nigdy nie dostawalam ale za stadia faktycznie nie place samodzielnie. To byl zreszta warunek rozpoczecia. Po prostu to drogie studia. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: Ide na studia 19.11.23, 07:52 Gratulacje za odwage, organizacje i inicjatywe! Inspiruja mnie tacy ludzie jak ty! To moje marzenie. Na razie szukam czasu na doszkalanie sie i czasem nawet go znajduje. Na emeryturze zamierzam studiowac dziennie. Juz sie nie moge doczekac 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ide na studia 19.11.23, 15:35 Za 20 i wiecej lat,nauka bedzie wygladac zupelnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
poszetka Re: Ide na studia 19.11.23, 15:03 Gratulacje i naprawdę życzę samozaparcia, bo ja po dwóch zjazdach na filologii angielskiej padłam i nie wstałam. Studia nawet zaoczne z pracą na pełen etat i małymi dziećmi nie idą w parze. Podejrzewam, że ty już dzieci masz odchowane więc ciszę się razem z tobą, bo to naprawdę fajna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 20.11.23, 00:13 Nie wiem czy bardzo odchowane. Mam jedna corke w wieku co prawda12lat, ale to jest 12 lat rozpieszczania. Wiec nie wiem jak to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Ide na studia 19.11.23, 17:06 Moja koleżanka lat 45 też studiuje, już jest na drugim roku. Podziwiam z całych sił. Mój mąż, 50+, też chce iść na studia za rok. Zaczynam myśleć, żeby też sobie coś znaleźć, to się udziela Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ide na studia 20.11.23, 00:10 Ale tez sie troche boje. No bo to jednak obcy jezyk i nie ma taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś