Dodaj do ulubionych

Kolejki i czekanie

21.11.23, 15:32
Dziewczyny poradźcie coś na mój stres i permanentne napięcie. Nie na widzę stać w kolejce i czekać....kolejka mozolnie się przesuwa. Byłam właśnie na poczcie, kolejka straszna a tak powoli się przesuwała, pan mozolnie obsługiwał klientów, klienci mozolnie współpracowali eh. Potem byłam na zakupach i to samo, wszystko tak mozolnie. Wiem wiem nie jestem pępkiem świata ale mam zawsze poczucie zmarnowanego czasu w tym czekaniu
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 15:59
      Pomaga tylko pogodzenie się z tym, że nic nie da się zrobić. Nienawidzę czekać, nienawidzę kolejek.
      • szarobura.kotka Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:07
        Ja tak samo. W ogóle skręca mnie jak mam coś załatwiać czy to urząd, sklep, poczta czy inne instytucje.
      • krwawy.lolo Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:08
        alpepe napisała:

> Nienawidzę czekać, nienawidzę kolejek.

Jak subtelnie zwróciłaś uwagę. wink

• 21mada Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:13
        ? Jak to nic się nie da zrobić? Ja nigdy nie stoję w kolejkach. Po co miałabym to robić? Zakupy zamawiam online, na pocztę nie chodzę bo po co miałabym tam chodzić? Nigdy nie rozumiem ludzi którzy ciągle gdzieś chodzą i załatwiają jakieś tajemnicze sprawy. Robią to na własne życzenie. Nie ma ofiar.
        • mikams75 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:30
          no nie mow, ze ty nigdy przenigdy nie chodzisz do sklepu po swieza salate czy pieczywo albo smietane do zupy. I tak absolutnie zawsze wszystko masz w domu, swieze i nigdy nikt nic nie wyjadl i nie zabraklo.
          A na poczte chadzam wysylac paczki. W urzedzie gminy zeby wyrobic dowod i odebrac tez sie musialam niezle naczekac.
          • ichi51e Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 05:35
            Ale ile wtedy w tej kolejce czekasz? 5min? 10?
          • szmytka1 Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 07:34
            To ktoś jeszcze wysyla paczki pocztą i to w okienku? Wooow
        • angazetka Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:55
          Na pocztę się chodzi np. odebrać awizo z urzędu.
          • lilia-anna Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 17:52
            Szczęśliwie już niebawem będą e-doręczenia wink
    • mikams75 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:07
      Wchodzisz na ematke, klikasz na watek z jatka na 400 postow i nawet nie wiesz, kiedy czas zlecial.
      • bazia_morska Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 17:28
        😀
    • default Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:07
      Też nienawidzę, też mam to poczucie potwornego marnowania czasu. W sklepie jak widzę kolejkę, to po prostu rezygnuję z zakupów, idę do innego sklepu albo o innej porze. Najgorzej jest, gdy nie ma się wyboru i trzeba odstać - właśnie na poczcie, w urzędzie, u lekarza.
    • sandy_cheeks Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:09
      Odpal ematke i jedziesz, ja właśnie czekam w szkole na córkę i aktualizuję dane 😁
    • kk345 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:10
      Słowem na wtorek ewidentnie jak "mozolny"...

Wątek o oczywistości w sumie, znasz kogoś, kto krzyczy "kocham kolejki, jestem do nich stworzony"? Tu nie ma nic do lubienia, samo życie, jeśli trzeba stać, to nie ma co rozpamiętywać tej męczarni, tylko trzeba sobie czymś czas zająć, jeśli ma się w kieszeni telefon z internetem, to możliwości jest multum.
    • tilijka123 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:12
      Lubisz czytać? Mnie zawsze w takiej sytuacji ratuje książka lub czytnik, ewentualnie audiobook w telefonie.
      • inez21 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:34
        No właśnie też o tym pomyślałam😆 w krótkiej kolejce np. W sklepie czy na poczcie przeglądam internet Facebooka albo ematkę. A w długiej np u lekarza czytam książkę albo słucham audiobooka. Nigdy nie tracę czasu 😆😆 ostatnio spędziłam sporo czasu w poradni ortopedycznej gdzie czas oczekiwania wynosił średni ok 4 godzin🥵🥵🙈🙈 żebym miała siedzieć i patrzeć w ścianę to chyba bym zwariowała a tak zdażalo się przeczytać pół ksiązki😆😆
        • inez21 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:35
          * zdarzało 😱
    • 18lipcowa3 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:37
      Czytaj coś w necie, na forum , na czytnikach
      • szarobura.kotka Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:43
        Tutaj nie chodzi o to by w tym czasie coś czytać itp. Wolę załatwiać sprawy od ręki, na już a tak się nie da
        • zlota-klamka Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:51
          Zakupy sie da. Ja zawsze sklepy ogarniam rano i wtedy kolejek nie ma
          • szarobura.kotka Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 16:57
            Rano jestem w pracy, kończę o 16:30, zanim dojadę do sklepu trochę też zajmie czasu. Wchodzę do sklepu a tam armagedon, zakupy większe zawsze w sobotę ale czasem trzeba coś dokupić i wtedy mam dość.
            • inez21 Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 17:07
              Sklepy spożywcze czynne są od 6 do 21 co najmniej. Jakbyś była przed pracą wcześnie rano albo późnym wieczorem np.po 20 to też nie ma zbyt wielu ludzi. Jak robisz zakupy w sobotę w godzinach szczytu to nie dziw sięze dużo ludzi. Albo zmień zwyczaje albo pogódź się ze staniem
          • lilia-anna Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 18:15
            Nie zawsze się da. Od poniedziałku do piątku wstaję o 5., wychodzę o 6., pracuję 7-15. Kiedy rano miałabym zrobić zakupy...?
            • zlota-klamka Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 03:18
              zmień pracę albo przestań narzekać
              • lilia-anna Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 06:23
                Nie zmienię - takie godziny wybrałam (mam mozliwosc ruchomego a nawet indywidualnego rozkladu czasu pracy). Gdzie widzisz narzekanie? To bylo stwierdzenie faktu.
                • zlota-klamka Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 08:29
                  kobieto, podaję informację kiedy w sklepie nie ma kolejek, a ty się czepiasz bo tobie akurat nie pasuje

spadaj
            • ichi51e Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 08:43
              No to pójdź o 19. Wtedy też za dużo ludzi nie ma
    • ewka.n Re: Kolejki i czekanie 21.11.23, 19:07
      Siostro! Rada ze szczerego serca: nie patrz na drugą kolejkę obok! Ona zawsze(!) porusza się szybciej. No i w "mojej" kasie prawie zawsze akurat kończy się ta papierowa taśma, a biedna kasjerka zawsze szarpie się niemożebnie przy jej wymianie, bo coś się zacina, coś nie wchodzi, więc jej się dłużej schodzi... Na poczcie zmianę mają zawsze akurat te bardziej empatyczne panie urzędniczki pocztowe, które z uwagą wysłuchują rozbudowanych wypowiedzi łaknących rozmowy emerytek. W kinie, gdy jeszcze kupowałam bilety w kasie, pary przede mną celebrowały wybieranie miejsc przed ekranem z namysłem i dyskusjami godnymi wyboru lokalizacji rodzinnej rezydencji etc. etc. wink

No i zawsze wtedy mam te niepokojące mnie samą fantazje błądzące wokół rozmowy Sheili i Ricka z klientem:

• taki-sobie-nick Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 00:20
      Ciesz się, że nie żyjesz za komuny.
    • shellyanna Re: Kolejki i czekanie 22.11.23, 09:44
      W kolejce czytam forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka