Dodaj do ulubionych

Black Friday

24.11.23, 11:06
Kupujecie coś? Znalazłyście jakieś prawdziwe okazje? Ja obserwuję na eobuwie buty od pażdziernika, w październiku 289 PLN /najnoższa cena z ostatnich 30 dni 244 PLN/, na początku listopada 349 PLN i tak do dzisiaj, z tym że dzisiaj dopiska Black Friday i brak podanej ceny z ostatnich 30 dni.
Spotkałyscie firmy, które nia kantują tak klientów?
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: Black Friday 24.11.23, 11:08
      Kiedyś za pół ceny kupiłam licencję programu, którego używam zawodowo.
      A co roku kupuje za pół ceny fotokalendarze.
    • alpepe Re: Black Friday 24.11.23, 11:27
      Tak, wściekłam się, bo kupiłam coś z oferty black friday amazona, dziś coś mnie podkusiło, wchodzę na ten sam towar, 40 euro mniej, oferta błyskawiczna, ograniczona. Sorry, zgłosiłam zwrot i oddam ten droższy sprzęt, a identyczny już do mnie idzie.
      • chicarica Re: Black Friday 24.11.23, 13:27
        Bardzo często wystarczy napisać do firmy która sprzedała Ci drożej i odeślą Ci różnicę. Już parę razy mi się zdarzyło.
        • alpepe Re: Black Friday 24.11.23, 21:15
          Ta firma to amazon.
          • arthwen Re: Black Friday 24.11.23, 21:45
            I amazon w takich przypadkach odpowiada: proszę odesłać/anulować poprzednie zamówienie i złożyć nowe wink
            Jeszcze mi się nie zdarzyło inaczej, aczkolwiek po paru próbach przestałam do nich pisać, i od razu tak robię po prostu.
            • alpepe Re: Black Friday 25.11.23, 10:22
              Też tak robię.
        • pleszkazlasu Re: Black Friday 24.11.25, 18:03
          A zanim napiszesz i dostaniesz odpowiedź tej tańszej oferty już nie ma 🙈
    • bywalec.hoteli Re: Black Friday 24.11.23, 11:31
      ciekawe
    • smoczy_plomien Re: Black Friday 24.11.23, 11:34
      Jeśli nie ma info o najniższej cenie z 30 dni, to jest to złamanie europejskiej dyrektywy omnibus i możesz to śmiało zgłosić uokikowi. Oni ostatnio są bardzo aktywni i chętnie się tym zajmą. Najlepiej jednak gdybyś miała screeny, choćby z waybackmachine.

Ja kupiłam trochę ciuchów dzieciom, bo potrzebowały. Na zarze -40% i córka bardzo się ucieszy z koszulki z Hermioną.
      • szmytka1 Re: Black Friday 23.11.25, 21:17
        Jak wypada rozkiarowka Zary, moje dziecko ma 1 bluzkę i jest duża, szeroką. Wyjątek, czy reguła?
        • kurt.wallander Re: Black Friday 24.11.25, 12:17
          Różnie. Niektóre rzeczy bardzo szerokie, inne z kolei wyjątkowo małe (kurtki często małe).
    • daniela34 Re: Black Friday 24.11.23, 11:42
      Spodnie i marynarkę w Zarze. 40% i to nie jest naciągane, bo znam wcześniejsze ceny tych ubrań.
      • gajmal Re: Black Friday 24.11.23, 11:45
        Kupiłam taki ala scyzoryk, tylko rozbudowany, wielonarzędziowy, z 20 procentowym rabatem. Faktyczny rabat, bo znam cenę wcześniejszą.
        Potrzebuję dla taty na imieniny 😁
    • dni_minione Re: Black Friday 24.11.23, 11:44
      Na razie kupiłam w Media Expert online kabelek za 4 zł i dostałam od razu link do Apple TV na 3 miesiące za darmo. Piszę, bo może komuś się przyda info smile
      • a.n.i.a.78 Re: Black Friday 24.11.23, 11:57
        to jest dobre infosmile
      • hanusinamama Re: Black Friday 24.11.23, 13:08
        Oooo!Mam w koszyku lego. Też podlega pod promkę?
        • a.n.i.a.78 Re: Black Friday 24.11.23, 13:17
          przy każdym produkcie jest oznaczenie czy wchodzi ta promocja apple. ja mam niby aktywną subskrypcję na apple tv, ale pisze że można w ciągu 30 dni wykorzystać.
        • hanusinamama Re: Black Friday 24.11.23, 13:30
          Podlega!!
      • moscato Re: Black Friday 24.11.23, 14:04
        Dzięki dzięki! Kupiłam kabel parę dni temu i nie wiedziałam o tym. Idealnie na święta!
    • ekstereso Re: Black Friday 24.11.23, 11:45
      Kupiłam spodnie i 3 swetry w massimo, jeszcze myślę o kurtce. Tak, hurt, ale nie mam czasu ostatnio na zakupy i rzeczywiście brakuje mi ubrań
      • barbibarbi Re: Black Friday 24.11.23, 17:59
        Też patrzyłam tam kurtki, nawet niezłe ceny zrobili. NIe wiem jak z rozmiarówką u nich, chyba trochę przymała? Czy się mylę?
        • shule_aroon Re: Black Friday 24.11.23, 19:47
          czasami wypada rozmiar mniej niz w innych sieciowkach.
        • kurt.wallander Re: Black Friday 24.11.25, 12:18
          Różnie. Mierzyłam niedawno kurtkę zimową i M była dobra. Normalnie noszę raczej L.
    • mikams75 Re: Black Friday 24.11.23, 11:46
      mam upatrzone buty, cena od miesiaca wariuje a rozmiaru i tak nie ma sad
    • gaskama Re: Black Friday 24.11.23, 11:47
      NIGDY NIC nie kupuję w tym dniu.
    • skat_0 Re: Black Friday 24.11.23, 11:48
      Lego zamówiłam w promocji black week 3 dni temu, dziś ten sam zestaw 100 dkk droższy w tym sklepie,
      • danaide2.0 Re: Black Friday 23.11.25, 20:32
        U nas też głównie Lego i też oszczędność ok. 300 zł od ceny oficjalnej w przypadku jednego zestawu.

Zrobiłam też zakupy w IKEI i mam rabatowe kupony. Zakupy: pudełka i mebelki na to Lego...
    • snakelilith Re: Black Friday 24.11.23, 11:50
      Taaa. Coś mnie tknęło i kupiłam prawie trzy tygodnie temu na amazonie nowego Macbooka, bo cena była całkiem przystępna. Dziś wchodzę na stronę i mój laptop jest ciągle przeceniony, ale kosztuje 25 euro WIĘCEJ niż to, co ja zapłaciłam.
      Podobnie jest w sklepie kosmetycznym, gdzie niedawno była zniżka 20% na kosmetyki używanej przeze mnie marki, zrobiłam więc większe zamówienie. Black Friday zniżka wynosi tam na tą markę tylko 15%, a na wiele innych tylko 5-10%, a takie zniżki robią regularnie, nie opłaca się pchać akurat dziś.
      Zamówiłam jedynie dwa wełniane swetry, gdzie dodano z okazji black friday 20% dodatkowo do produktów sale i to już się opłacało, tym bardziej, że znalazłam dwa w ulubionych przeze mnie kolorach.
      Chciałam też kupić zapas herbaty, tam nawet 10% by się opłacało, bo moja ulubiona kosztuje 56 euro za kg, ale oni o czymś takim jak BF nie słyszeli.
    • mysiulek08 Re: Black Friday 24.11.23, 11:51
      patelnie do nalesnikow, oczywiscie LC 🤣
      a wspoldomownik zatracil sie w obiektywie sony, ponoc taki wlasnie byl mu niezbednie potrzebny 😎, gdzie go upchnie, pojecia nie mam 😁
      • mysiulek08 Re: Black Friday 24.11.23, 17:55
        dorzucilam mojego ukochanego astalifta, 14% obnizka (to nawet sporo biorac pod uwage, ze znizki niemal nie bywaja)
    • a.n.i.a.78 Re: Black Friday 24.11.23, 12:00
      kupiłam serum basic lab. około 80 zł taniej. chciałam kupić karnet na siłownie, jest 50 % za rok. ale nie mogę bo mam aktywny karnet do środy. w zeszłym roku też taki karnet kupiłam i się okazuje, że nie mogę kupić znowu, bo mam karnet ważny. na siłowni mi mówią, że żeby nie płacić opłaty administracyjnej muszę kupić nowy karnet najpóźniej w środę, ale nie mogę bo mam ważny karnet. bądź tu mądry, napisałam do centrali ale szanownie nie odpowiadają.
    • mikams75 Re: Black Friday 24.11.23, 12:05
      z tego co sobie obserwuje, to promocje sie zaczely w poniedzialek, w srode oferta byla juz przebrana a dzisiaj sa marne resztki.
    • berdebul Re: Black Friday 24.11.23, 12:05
      Kupiłam zapas kosmetyków (bo takie lubi osoba dla której to prezent) z Body Shop, masło do ciała przecenione ze 100 na 40 pln.
    • mariola233 Re: Black Friday 24.11.23, 12:15
      Kupiłam perfumy w Rossmannie,teraz jest duża promocja na perfumy
    • aga_sama Re: Black Friday 24.11.23, 13:01
      kupiliśmy teściowi mcbooka, z pomocą przyjaciół. W sklepie stacjonarnym w UK, jakiś podstawowy model, 900 zł taniej niż na polskich przecenach, znajomi przywiozą
      kupiliśmy dwa tablety do komunikacji alternatywnej, mąż obserwował ceny, faktycznie 100 zł taniej.
      widziałam perfumy, które lubię w rossmanie, pomyślę
    • ichi51e Re: Black Friday 24.11.23, 13:02
      Ja na linngo widziałam kurtkę zimową Ilse Jacobsen przeceniona z 375 e na 69e. Ale jakaś larwa mi wykupiła w czasie kiedy zastanawiam się które uggi brać.
    • usha Re: Black Friday 24.11.23, 13:06
      torebkę Marc o'polo ok - 65% taniej na zalando lounge
    • zerlinda Re: Black Friday 24.11.23, 13:07
      Buty wojasa
    • trampki-w-kwiatki Re: Black Friday 24.11.23, 13:09
      Czekam na magiczne promocje sprzętów do nowej kuchni, ale coś się nie mogę doczekać, takie zwykłe przeceny się pojawiają, w sumie niewarte zainteresowania.
      Ikea ma promkę ze zwrotem 10 procent na kartę rabatową, więc może się zaopatrzę w meble na tę okazję. skoro i tak muszę nabyć.
      • ichi51e Re: Black Friday 24.11.23, 13:14
        A do kiedy ta promocja w ikei? Musze stół nabyć i nie wiem czy mi się czekać opłaca…
        • trampki-w-kwiatki Re: Black Friday 24.11.23, 18:03
          Do grudnia, chyba 12, ale nie do końca pamiętam. Ale to taka wigibasowa promocja typu 50 zł za każde wydane 500, więc to tylko przy równych pięciu setkach lub wielokrotności wychodzi 10 procent. No ale lepsze coś niż nic..
        • jeste_m_sobie Re: Black Friday 24.11.23, 18:04
          ponoć do 12 grudnia... lub do wyczerpania zapasów.
        • danaide2.0 Re: Black Friday 23.11.25, 20:34
          Do 1. grudnia.
          Kupony do wykorzystania do 12 stycznia.
          • alpepe Re: Black Friday 23.11.25, 20:44
            Po dwóch latach jej odpowiadasz?
            • danaide2.0 Re: Black Friday 24.11.25, 22:27
              O rany, nawet nie zauważyłam.

Ale promocja w IKEI jak najbardziej aktualna!
    • arthwen Re: Black Friday 24.11.23, 13:15
      Tak, właśnie sobie kupiłam nowy procek i płytę główną. Kości pamięci bez promocji, dysk w niewielkiej, ale sumarycznie w stosunku do ceny miesiac temu około 20% taniej.
    • geez_louise Re: Black Friday 24.11.23, 13:21
      Zrobiłam zakupy w 4f, bo skusilam się na obniżkę 40%.

Dresy jak zawsze w miarę ok, chociaż podstawowy model ma cieńszy materiał od tego roku. Buty męskie zimowe ok. Ale kurtka zimowa ze sztucznym puchem, która miała być przeceniona z 600pln to cienizna marnej jakości dokładnie taka sama, jak kurtka jesienna która kupiłam synowi w lidlu za 70 złotych.

Tak myślę czy coś jeszcze kupować. Co roku omijałam black friday szerokim łukiem.
    • trut_u Re: Black Friday 24.11.23, 13:26
      Bilety do parku rozrywki. W zeszłym roku kupiłam, wazne dwa lata, w tym mnie tknęło,żeby sprawdzić datę ważności. Okazało się, że ważne... do końca grudnia, więc nie, dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka