Dodaj do ulubionych

Wiosna 2024, moda

08.12.23, 22:23
Zauważyłyście, że od jakichś dwóch sezonów w modzie wieje nudą? Po neonowych dawnych szaleństwach ani śladu, modny jest (i dłuuugo będzie) beż, biel, czerń i granat. Przejrzałam trendy na wiosnę 2024 i z kilkunastu podoba mi się może jeden.

Pora umierać, jak powiedział ktoś mądry. Mam nadzieję, że nie wszystkie sieciówki się ugną i latem będą w nich nadal sukienki w tropikalne wzory w najdzikszych, ostrych kolorach... Bo teraz sama szarzyzna - za oknem i w sklepach.
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Wiosna 2024, moda 08.12.23, 22:28
      Sieciowki sa niemodne.
    • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 08.12.23, 22:38
      Mam nadzieję, że nie wszystkie sieciówki się ugną i latem będą w nich nadal sukienki w tropikalne wzory w najdzikszych, ostrych kolorach...

Yyyy. I w dodatku źle uszyte.
    • tromedlov Re: Wiosna 2024, moda 08.12.23, 22:42
      Nie kupuję w sieciówkach. Problem z głowy.
    • princesswhitewolf Re: Wiosna 2024, moda 08.12.23, 22:47
      kupic biala kiecke i biale ballets pumps z pastelowymi kwiatkami do tego i srebrna metaliczna kurtke i clutch, koniecznie torebka clutch. mozna pod ta srebrna dziadowska kurtke jeszcze jakas meska koszule.
      Serio to sa trendy 2024
    • angazetka Re: Wiosna 2024, moda 08.12.23, 23:52
      Nie mam pojęcia, co jest i co będzie modne. Ale jeśli trendów jest kilkanaście, to znaczy, że modne jest wszystko.
      • wisniowy_sad Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:12
        angazetka napisała:

> Nie mam pojęcia, co jest i co będzie modne. Ale jeśli trendów jest kilkanaście,
        > to znaczy, że modne jest wszystko.
        >

Właśnie, że nie wszystko- np. takie zupełnie "kolorowe" kolory będą passe. Dlaczego leży mi na sercu to, co będzie w sieciówkach? Chociażby dlatego, że co roku zmieniam rozmiar na większy, a część ciuchów mi się kurczy, mimo w 100% odpowiedniego prania. Beżu, bieli i czerni to ja za darmo nie chcę. Mam przesyt.
        • angazetka Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:16
          Kupuj w Medicine, oni zawsze mają kolory.
          I zmiana rozmiaru ubrań co roku nie jest obowiązkowa.
          • pepsi.only Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:43
            I w Esprit, od wyboru do koloru wink
        • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:17
          A które kolory są kolorowe?
          • wisniowy_sad Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:24
            taki-sobie-nick napisała:

> A które kolory są kolorowe?

Chociażby fuksja, limonka i pomarańcz. Chociaż ja na co dzień noszę przeważnie różne odcienie niebieskiego i zielonego. W tym roku kupiłam jedyną taką, cieplutka limonkową kurtkę narciarską w C&a - z bólem oddałam koleżance, bo była trochę przyciasna, a metkę już obcięłam. Na stronie kłamliwie napisali ze jest trochę większa niż zazwyczaj.
            • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 00:49
              Masz, kup sobie ten.

ajstyle.pl/userdata/public/gfx/930695/Sweter-Damski-Model-30089-BeigeYellow---PeeKaBoo.jpg

Oczopląs gwarantowany.
              • larix_decidua77 Re: Wiosna 2024, moda 10.12.23, 21:42
                W miejsce beżu wsadzić fuksję i dopiero będzie ok.
    • asia_i_p Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 01:10
      Przejrzałam te trendy. Najbardziej mi się spodobał fragment o indygo, będącym zimnym odcieniem niebieskiego, powstającym z błękitu i czerwieni, zilustrowany ubraniami w odcieniach błękit ftalowy/ błękit pruski, kobalt i ultramaryna.
    • pitupitt Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 09:16
      Jednosezonowe trendy już dawno temu powinny być zakazane. Piszę to bardzo serio.
      • kira_03 Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 09:26
        Zgadzam się, dlatego mam gdzies trendy i kupuję to, co mi sie podoba.
    • snakelilith Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 13:03
      Poważnie? W Mediolanie na pokazach mody na wiosnę Fendi pokazał błękit, pomarańcz i karmel. Versace ma pastel ala lat 80te, a inni masą kwiatowego tiulu i kolorowych aplikacji. W Paryżu też było bardzo kolorowo i kobieco, czerwone gorsety i kwiatowe sukienki u Chloe. U Valentino dużo bieli. W Londynie powtarzały się też gorstey i kolorowe kwiaty.
      A jak podaje Elle najmodniejsze tej zimy są kombinacje żółty i czarny, brąz i niebieski i czerwień i czarny.
      Więc nie wiem kto tu jest nudny, ale może nie przeglądaj stron tanich sieciówek, a szukaj u źródła, czyli na fashion week.

• wisniowy_sad Re: Wiosna 2024, moda 10.12.23, 22:07
        Brzmisz bardzo fajnie, jednak sieciówki (zwłaszcza polskie) słabo inspirują się pokazami mody, bo nie przetrwałyby na rynku jednego sezonu. Polki są bardzo zachowawcze w modzie i nawet w największych miastach myślą tylko o tym, co ludzie sobie o nich pomyślą. Nawet jak ktoś ubiera się bardziej ekstrawagancko, to inwestuje bardziej w dodatki niż w garderobę, szczególnie ci, co mają uniformowe prace. Dodatkowo na fashion week rzadko pokazują modę plus size, co później przekłada się na asortyment w galeriach.

Byłam w 2018 r. na zakupach w wielkomiejskiej galerii i wyszłam z samą biżu, choć mnóstwo rzeczy mi się podobało. Nie było na mnie rozmiarów. A nosiłam wtedy tak "monstrualny" rozmiar jak 44. Po prostu mam duży biust i tyle. Teraz więcej sieciówek ma duże ciuchy, ale pytanie, jakie to są ciuchy. Wiele rzeczy (jak np. mój ukochany tweed) szyją tylko na chudych, a plus size to najczęściej basiki.
    • mia_mia Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 13:20
      Teraz jest tyle możliwości zakupów, firm, sklepów w tym internetowych, że trudno jest nie znaleźć czegoś w swojej ulubionej kolorystyce.
    • pyza-wedrowniczka Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 13:51
      Nie zauważyłam, nie śledzę mody. Od dawna zresztą kupuję na Vinted głównie, chyba, że przy okazji innych zakupów coś mnie zachwyci w sieciówce. Ale nie analizuję, co tam mają. Jak nie mają nic fajnego, to nic przez rok nie kupię najwyżej.
    • semihora Re: Wiosna 2024, moda 09.12.23, 14:23
      >>>Pora umierać, jak powiedział ktoś mądry

Może i pora, skoro coś takiego jak moda wywołuje w tobie tę myśl.
    • aqua48 Re: Wiosna 2024, moda 10.12.23, 15:51
      wisniowy_sad napisała:

> Zauważyłyście, że od jakichś dwóch sezonów w modzie wieje nudą?

Nie, wręcz przeciwnie.

> Pora umierać, jak powiedział ktoś mądry.

Z powodu kolorystyki ciuchów w sieciówkach? Hmm..

> teraz sama szarzyzna - za oknem i w sklepach.

Ciekawe, bo ja niedawno nabyłam fioletowy płaszczyk, niebieską kurteczkę, kobaltowy sweterek, różowy bezrękawnik i zieloną spódnicę. Nuuda pani, nuuuda.
      • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 10.12.23, 22:42
        Dostałam oczopląsu. Zwłaszcza od tego kobaltu.
        • kira_03 Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 14:44
          Przecież nie bedzie nosić tego wszystkiego na raz. Zresztą, kolory sa super, szczególnie przy polskiej smutnej zimie.
          • aqua48 Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 18:09
            kira_03 napisała:

> Przecież nie bedzie nosić tego wszystkiego na raz.

A kto mi zabroni? Jak zechcę to będę. Choćby tylko po to żeby nie mówiono że Polki ubierają się zachowawczo, a sklepach wieje nudą.
            • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 22:13
              Stoję na stanowisku, że w modzie liczy się styl, a nie "brak nudy".
          • taki-sobie-nick Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 22:13
            Oj, po prostu nie lubię kobaltu.
    • la_felicja Re: Wiosna 2024, moda 10.12.23, 16:11
      Biel, czerń i granat to nie jest źle.
      Najgorsze było 3-4 lata temu - rozciągnięte szmaty w kolorze wymiocin, jakieś wypłowiałe różo-beże, bleee
    • liliawodna222 Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 00:10
      Może pora sugerować się własnym gustem i preferencjami?
      • wisniowy_sad Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 16:13
        liliawodna222 napisał(a):

> Może pora sugerować się własnym gustem i preferencjami?
        >

Moje własne gusta i preferencje nie mają żadnego wpływu na asortyment sklepów.
        • angazetka Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 16:19
          Asortyment sklepów w dobie internetu jest taki raczej szeroki.
    • migafka357 Re: Wiosna 2024, moda 12.12.23, 23:19
      A ja mam właśnie odwrotne wrażenie - że wszędzie jest pełno krzykliwych kolorów i zestawień, które zresztą bardzo lubię (jagodowy fiolet + miodowy żółty, mrau...), ale mnie jest dobrze w kolorach stonowanych, przyszarzałych - błękity, taupe, teal, przyszarzałe róże. I o te jest znacznie trudniej. Ja kupuję na Zalando, bo jestem leniwa i potrzebuję łatwego odsyłania wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka