princesswhitewolf 21.12.23, 17:44 Pytanie o plecak jak w tytule: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 17:46 damski, no chyba nie ubierzesz w niego starego albo mlodergo Prince? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:19 No wlasnie szukam dla mlodego. Wiec jesli to nie dla chlopakow to szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:50 To grammar school chyba musi być jakiś taki bardziej wypasiony? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:01 A kto powiedział ze idzie do grammar school poza tym ja nie szukam plecaka do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:02 A czemu nie Markowy plecak tylko jakieś takie udziwnione Bazarkowe Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:14 Bo wszystkie Hype, Kranken itd sa nudne jak flaki z olejem i wszyscy ale to wszyscy takie maja. Szukam czegos fajnego na codzien. Nie jesteśmy snobami na marki. Chodzi o jakis luzacki. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:22 Dziecko ma 12 lat naprawdę matką musi mu szukać plecaka? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:27 Ty nigdy dzieciom prezentow nie robisz. Moje dziecko nie ma 12 lat. Urodzilo sie w 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:29 Plecak na prezent? To chyba w you ke straszny kryzys jest u nas plecak na kontynencie to coś w stylu kapcie na wf Czy Czepek na basen Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:34 No przeciez to nie jedyny prezent. Ten to emergency prezent w sumie po tym jak mu dzis rozdarl sie na basenie poprzedni. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:05 princesswhitewolf napisała: > No przeciez to nie jedyny prezent. Ten to emergency prezent w sumie po tym jak > mu dzis rozdarl sie na basenie poprzedni. No wiec kup mu taki który wygląda standardowo ale jest najlepszej możliwej jakości, lekki, dobrze wyważony, trwały, najlepiej z kieszonka w środku. Ten przede wszystkim wygląda na ciężki nawet jak będzie pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:07 Od kiedy w Polsce kupuje się plecak na basen pod choinkę???? Kurczę serio jakbym dała dziecku plecak na prezent bo chciałabym zobaczyć reakcje Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:22 Juz zrezygnowalam z tego. Szukam innego. Jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:35 Chyba jednak to troche zbyt start styl dla niego... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 18:55 Mnie dziwią takie pytania. Od kiedy to ciuchy, dodatki czy np. meble mają płeć? Gdzie się im te płeć sprawdza? Temu plecaku gdzie trzeba zajrzeć, żeby dojrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:00 Ciuchy twoim zdaniem nie maja płci? Facet założy na przykład szpilki w rozmiarze 35? A już wszelkie akcesoria służące do przenoszenia fantow wybitnie maja płeć, bo po pierwsze musza być wygodne czyli w miarę dopasowane do anatomii (rozmiar, ciężar, rozstaw ramion) a po drugie są projektowane z założeniem, ze przeciętny facet ma do dyspozycji przynajmniej cztery kieszenie które da się używać a kobieta nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:07 muszebosieudusze napisała: > Ciuchy twoim zdaniem nie maja płci? Facet założy na przykład szpilki w rozmiarz > e 35? Coś ci się potentegowało. Rozmiar nie świadczy o płci. Trochę jakbyś porównywała zielony do różowego. > A już wszelkie akcesoria służące do przenoszenia fantow wybitnie maja płeć, bo > po pierwsze musza być wygodne czyli w miarę dopasowane do anatomii (rozmiar, ci > ężar, rozstaw ramion) Och, jest sporo pleczystych kobiet i sporo drobniutkich kurczączych mężczyzn. Kobieta koło metra osiemdziesięciu, z rozbudowaną muskulaturą ramion, wybierająca plecak, w którym będzie jej wygodnie, i który będzie harmonizował z jej sylwetka, jest facetem? Gubię się. a po drugie są projektowane z założeniem, ze przeciętny f > acet ma do dyspozycji przynajmniej cztery kieszenie które da się używać a kobie > ta nie. Do lat 60. w kobiecych ciuchach w ogóle nie było kieszeni. Uznawano bowiem, że nie są one nam potrzebne. Jak widać, ewolucja trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:19 Tak, tak, masy całe kobiet noszą buty w rozmiarze 45 a facetow w 35. Może w podręcznikach inkluzywnosci ale nie w realu. Co odzwierciedla handlowa oferta. Kobieta o takiej budowie jak opisujesz, owszem, może mieć spory problem w ubraniu się w sklepie z ciuchami damskimi, zwłaszcza w sieciówce. Ja przez długi czas ubierałam się w działach z odzieżą dziecięcą, co nie czyniło tych działów działami dla dorosłych. Tylko ja przyjmuje punkt widzenia projektanta i producenta masowego produktu, a ty zdaje się próbujesz tu forsować pogląd „jeśli dany biustonosz założy na siebie facet, to znaczy ze ten biustonosz jest uniseks”. No, jasne, pod tym katem to jak się ten plecak se startera założy małpie to będzie to plecak małpi a jak kurze to kurzy, ale jakby nie o to było pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 01:37 Albo naprawdę nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz. Jeśli to pierwsze, mozesz nadal nie rozumieć, jeśli to drugie, to dla mnie to kiepska rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 08:17 Do lat 60. w kobiecych ciuchach w ogóle nie było kieszeni. Uznawano bowiem, że nie są one nam potrzebne. ?! Rzadziej się je spotykało w sukienkach niż w spodniach, więc do czasu upowszechnienia się spodni kieszenie były rzadsze niż teraz ale skąd pomysł że "w ogóle nie było"? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:16 Jeśli były - to były podkreślane jak na tych zdjęciach. O, kieszenie w spódnicy! Luksus. Poza tym, może w amerykańskich ciuchach były częściej, w polskich to była rzadkość. Moja babka uczyła mnie trzymać chusteczkę w rękawie, bo 'damy nie mają kieszeni'. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:46 Wybrałam zdjęcia gdzie je widać po prostu. Podkreślane, niech będzie. Na temat tego gdzie trzymać chusteczkę nie będę się wypowiadać, ale to zdanie świadczy o poglądach Twojej babci, a nie o stanie faktycznym. A nawet gdyby przyjąć że faktycznie damy nie miewały kieszeni (jeśli chciały to miewały, ale pomińmy to) to i tak między "Do lat 60. w kobiecych ciuchach w ogóle nie było kieszeni." a "damy nie mają kieszeni" jest przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 15:12 bene_gesserit napisała: > Moja babka uczyła mnie trzymać chusteczkę w rękawie, bo 'damy ni > e mają kieszeni'. > Bo za damą chodził umyślny z kieszenią. Tak czy inaczej, nie widzisz, że „damy nie maja kieszeni” właśnie pokazuje, że ciuchy i akcesoria nie są neutralne płciowo? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:51 >Trochę jakbyś porównywała zielony do różowego. A propos kolorów - byłam ostatnio w ikei i na ekspozycji były dwa pokoje - jeden zielony, a drugi „różowy, ale taki, jak ten zielony” 😂😂😂 Taki odcień naprawdę istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:06 Eee no jakby ci to napisać..faceci niefetyszyści raczej nie noszą biustonoszy..bo nie za bardzo mają co tam włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:10 Tak, podejrzewam, że źle czuli by się w damskich majtkach albo rajstopach, ponieważ one nie mają miejsca na to, na co oni miejsca potrzebują. Co nadal nie wskazuje na sposób, w jaki sprawdza się płeć plecaka. On gdzieś ma jakieś cycuszki? Cipkę? Penisa? Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 21:07 bene_gesserit napisała: > On gdzieś ma jakieś cycuszki > ? Cipkę? Penisa? On ma płeć kulturową. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 18:58 Piszą że dla dziewczynek. pl.aliexpress.com/item/1005002952463542.html?gatewayAdapt=glo2pol#nav-description Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:23 Szukalam raczej obiektywnej oceny a nie co tam pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:44 princesswhitewolf napisała: > Szukalam raczej obiektywnej oceny a nie co tam pisza. Chiński sprzedawca tak napisał. Nie napisał tylko w jakich warunkach produkowane są te plecaki i jaką chemię zawierają. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:50 Wiekszosc rzeczy wokol ciebie jest z Chin Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 03:34 Mów za siebie może? Większość rzeczy wokół mnie nie jest z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:28 Bo nie wiesz. Ja tez tego plecaka nie znalazlam w Chinach tylko na Amazon UK. Co nie znaczy ze nie jest z Chin Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:37 Princess ale co to za sklep ? Jakiś retro ? Bo takie jeansowe z kieszonkami to były modne w latach 70 tych Teraz młodzież nosi takie jakby ceratkowe bardziej i bez wielu kieszonek Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:50 No na Amazonie jest. Polaz mi jakis nieduzy plecak ale by nie byl nudny jak wszyscy maja Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 15:40 Pisz za siebie. Ja sprawdzam gdzie jest produkowane to, co kupuję. Poza tym większość przedmiotów mam od wielu, wielu lat, nie kupuję co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:22 To nie dla ciebie. Mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:48 "Mnie się podoba" - tak jest prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:36 Hmmm....Z tego co ja kojarze Mi sie podoba i mnie sie podoba sa poprawne. To kwesta zaakcentowania. Uzycie " mnie" po srodku zdania nie jest poprawne. ? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:16 Ten plecak. Skoro ten to rodzaj męski przecież. Odmiana na poziomie szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 19:18 A gdzie napisalam ze chodzi o odmiane 😂🤦🏼♀️? Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 22:07 Poniewaz to ty, ten post zapewne nie jest zartem (za to odpowiedz nasturcji poniekad nim byla), wiec wyjasniam: Napisalas (nieswiadomie), ze chodzi o odmiane, uzywajac slowa zenski zamiast damski. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 01:41 Niemcy, dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 01:41 W tytule. Gdybyś pytała o to dla jakiej płci jest przeznaczony ten plecak powinnaś była użyć słowa „damski”. Odpowiedz Link Zgłoś
muszebosieudusze Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 02:41 panna.nasturcja napisała: > W tytule. Gdybyś pytała o to dla jakiej płci jest przeznaczony ten plecak powin > naś była użyć słowa „damski”. ale gdyby pytała o gramatykę to powinna napisać "nijaki" a nie "uniseks" Kurde, w ramach ochrony języka polskiego przed angielskimi naleciałościami postuluję żeby produkty "uniseks" nazywać "nijakie!" Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:54 Czy ten plecak jest nijaki….? No owszem, troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:21 Z kształtu samego jawi mi się jako damski Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Zenski meski czy unisex? 21.12.23, 20:34 Unisex skręcający do działu z galanterią damską. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:07 Moj syn by takiego nie zalozyl, corka zreszta tez nie. To jest plecak dla starszych pan Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkie.nic Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:18 princy-mincy napisała: > Moj syn by takiego nie zalozyl, corka zreszta tez nie. To jest plecak dla stars > zych pan Wątpię czy starsza pani (starsza od ciebie, jak mniemam) nosiłaby takie ohydztwo. A syn lat 11 to nie ma gustu, preferencji, prawa wyboru?? Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:50 Moj syn? nie ma 11 lat ale prawo wyboru jak najbardziej. Znam moje dzieci i wiem, ze zadne nie wybraloby takiego plecaka a obdarowane nim wolaloby nosic swoje rzeczy w innym, nawet zniszczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:27 A jak kupujesz prezent, gorzkie to kazesz wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:38 Ale plecak to tak jak buty Raczej nie daje się na prezent Dawało się po wojnie jak była bieda Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:48 Kiedys dalam kolezance nowy akumulator. Nie miala pieniedzy a ciagle opowiadala jak jej siadl. Ja tam daje rozne rzeczy. Sa swieta a wlasnie rozdarl poprzedni plecak na basenie Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 17:13 o jeez, jest różnica między akumulatorem którego jedyna funkcją jest działanie a plecakiem dla nastolatka. Dla mnie tytuł tego wątku to nie żeński,męski czy unisex,tylko żeński,męski czy nijaki. I ten plecak jest właśnie nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 10:53 Jeśli malutki, to raczej damski, jeśli duży, to uniseks. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 11:30 Zfotoszopowane aż zęby bolą, Weź pod uwagę że na żywo i bez takiego pięknego wypełnienia jak na zdjęciu będzie wyglądał naprawdę fatalnie Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 15:37 Samego gustu nie skomentuję, ale obydwoma wklejonymi przez siebie plecakami spowodujesz, że młody będzie miał przerąbane w grupie rówieśniczej, żyć mu chłopaki nie dadzą. Jeśli sam nie może wybrać, to zlituj się nad dzieciakiem i kup mu zwykły, bury albo czarny, jakiegoś Vansa, czy Kankena, jakie noszą wszystkie nastolatki teraz. Odpuść mu błyszczące plastiki i nietypowe dżinsówki, bo go wyśmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 15:43 Otóż to. A do tego jako plecak na basen go jest bardzo niepraktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 15:44 No właśnie sorry Mamy chłopców kupujcie dzieciom tylko rzeczy bure albo czarne my mamy córek możemy się za to wy żyć i spełnić kupując fajne kolorowe ciuszki i dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 16:34 krolewska.asma napisała: Mamy chłopców kupujcie dzieciom tylko rzeczy bure albo czarne Tak. Mój chłopiec właśnie wychodzi na gym, kazałam mu się odwrócić 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:25 Moj syn nie ma namiotu by go pakowac do tak wielkiego plecaka jak idzie na plywalnie. To ma byc coa malego Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:24 Ma byc nieprzemakalny bo to plecak na plywalnie a nie do szkoly. Poza tym tu nastolatki meskie nie chodza tylko w burych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 18:52 Ale jak ze szkoły idą na basen to po co mu w ogóle plecak lepszy jakiś taki worek co będzie dwa plecaki nosił? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:05 To nie jest plywalnia zwiazana ze szkola Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:25 Nie mają w uk zajęć z basenu w szkole ??? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:29 Maja ale to nie jest cos non stop tylko okresowo i zamiennie. Np. Teraz od lutego do kwietnia bedzie nauka jazdy rowerem na ulicy. Tzn na rowerze to uczyli sie w przeszkolu ale teraz chodzi o nauke po ulicy( znaki itd). No a od kwietnia znow basen i tak to leci. Teraz zima mieli hokej Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:30 Ale nie puszczaj go na tym rowerze do szkoły tyle jest wypadków z dziećmi na rowerach Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:07 Troche to straszne ze w Polsce jest taki glod marek nadal. Tu ludzie maja wywalone na to co inni mysla i najdziwniejsze stroje i rzeczy nosza. A plecaki niejednokrotnie sa w szkolach szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:27 To nie chodzi o głód marek, tylko pragnienie uniformizacji wśród nastolatków - im bardziej bure, czarne i proste, tym lepiej. Swoją drogą plecak z pierwszego postu nieszczególnie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:31 No raczej moda by przestała istniec gdyby chcieli byc tacy zunifimizowani. A juz mundurki szkolne bylyby dla nich blogoslawienstwem. To nie jest glod tanich marek. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:10 Moda u nastolatków jest narzędziem socjalizacji i uniformizacji. Większość nastolatków chce się wtopić w bezpośrednie otoczenie (tu też wchodzi kwestia subkultur) i w tym upatruje wyrazu swojej indywidualności. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 20:32 >Swoją drogą plecak z pierwszego postu nieszczególnie mi się podoba. Totez nie mial byc dla ciebie. Ten co sie rozdarl byl jeansowy i szukalam zastepstwa. Ale chyba teraz pojde w kierunku czegos nieprzemakalnego Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:07 Popatrz na Timbukt2 - świetna jakość, mają nieprzemakalne modele, bardzo proste, moim chłopakom się podobają. Największy wybór mają w USA, ale może i do UK wysyłają. Europejska strona ma mniej modeli. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:15 No ale toto dziwne i czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:42 Na europejskiej stronie większość jest faktycznie burych, choć nie wszystkie. Np. taki timbuk2bags.eu/products/1737-curator-laptop-backpack-europe?variant=44222261756225 Ale po pierwsze burość zazwyczaj nastolatkom się podoba (zapytaj się syna), a po drugie nawet te wyglądające na stronie na bure mają ciekawe kolorowe detale wewnętrz np. kolorowe zamki błyskawiczne albo smyczkę na klucze. Lepiej oglądać ten sam model na amerykańskiej stronie, tam jest więcej zdjęć i wszystko widać. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:27 Tylko ze Wielka Brytania slynie z ludzi dziwnie ubranych. Ludzie maja wywalone od dziecka na to co inni mysla. Kolega mojego dziecka ma zielona grzywke. Tzn najpierw mial ja blond a teraz zrobil to jakos na zielono.A plecaki tez wszech kolorowe. Moj syn do szkoly nosi granatowy w kolorowych astronautow i ufoludki. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:35 Ja też osobiście lubię ekscentryczność w ubiorze, czy raczej ekstrawagancję, ale jednak ten plecak z pierwszego postu do mnie nie przemawia. Jest, przeciwnie, raczej pańciowaty. To, że damski w wyrazie pomijam bo w sumie czemu nie. Ale instynktownie czuję, że to nie jest coś dla nastoletniego chłopca, nawet takiego idącego w ekscentryczny ubiór. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:37 Może zapytaj się syna, czy mu się podoba. I czy będzie nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:25 Jeansowy plecak na basen? Przecież jeans schnie tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 21:27 No ale poprzedni mial jeansowy. Chodz na watek o brakach truskawek w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:43 princesswhitewolf napisała: > Troche to straszne ze w Polsce jest taki glod marek nadal. Tu ludzie maja wywal > one na to co inni mysla i najdziwniejsze stroje i rzeczy nosza. A plecaki nieje > dnokrotnie sa w szkolach szkolne. A wyżej napisałaś (wytłuszczenie moje): "Bo wszystkie Hype, Kranken itd sa nudne jak flaki z olejem i wszyscy ale to wszyscy takie maja. To wszyscy noszą, czy nie? >Szukam czegos fajnego na codzien. Nie jesteśmy snobami na marki. Chodzi o jakis luzacki. Zapytaj syna jaki chce. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:51 No właśnie. Pokazałam zdjęcie mojemu trzynastolatkowi, który ma wywalone na marki. I powiedział, że plecak nie jest brzydki ale cytuję "quirky" i nie chciałby takiego, bo jest niefunkcjonalny - do takich kieszonek nic się nie zmieści więc po co one. Autentycznie poczułam się dumna z syna - funkcja ponad formą Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zenski meski czy unisex? 22.12.23, 22:55 Mieszkam w quirky kraju. Ale z tego zrezygnowałam i jestem na tropie czegos bardziej wodoodpornego Odpowiedz Link Zgłoś