Dodaj do ulubionych

Z nowym rokiem - first minute

30.12.23, 19:26
Wiem, że szanująca się ematka sama wszystko oddzielnie rezerwuje, ale ja jestem leniwa i wybieram się z biurem podróży (jak co roku).
Zawsze szukałam wyjazdu na sierpień w okolicach czerwca-lipca, ale w ostatnie popandemiczne wakacje w tych miesiącach były już resztki i to drogie.
Teraz chciałabym wcześniej coś zarezerwować, wiem gdzie chce poleciec i ile na to przeznaczyć kasy. Jako, ze do tej pory kupowałam wyjazdy z niezbyt wielkim wyprzedzeniem, to nigdy nie dopłacałam za gwarancję niezmienności ceny, czy ewentualną zmianę terminu czy destynacji, czy warto te opcje dokupić?
Cena jednostkowa nie jest jakaś wygórowana, ale jak mam zapłacić x4 to się zaczęłam zastanawiać, czy tego nie olać jak zwykle?

Czy komukolwiek podniesiono cenę wyjazdu przy wzroście kursu euro, jeśli tak to jak bardzo? Aktualnie pln stoi w miarę wysoko patrząc na ostatnie miesiące i raczej długo się nie utrzyma…
Obserwuj wątek
    • sol_13 Re: Z nowym rokiem - first minute 30.12.23, 21:35
      Nie wykupowalam nigdy tej gwarancji przy all incl, a wiele razy rezerwowałam dużo wcześniej, nawet do 8 miesięcy. Nigdy mi nie podniesiono ceny.
    • mdro Re: Z nowym rokiem - first minute 30.12.23, 21:47
      Przyznam, że kupowałam, ale nigdy zmiany ceny się nie zdarzyły. Sprawdź, czy to w ogóle ma sens, bo kiedyś znalazłam, że cena i tak nie może zmienić się więcej niż ileś procent (ale potem już nie jeździłam z BP, więc nie pamiętam dokładnie, jaki to był procent i gdzie znalazłam).

Kiedyś, kiedyś TUI miało na jesieni możliwość wykupienia opcji "najtaniej w First Minute", czyli jeśli cena później spadnie i prześlesz im wygenerowanego pdf-a z ofertą, to zapłacisz tę niższą cenę. Ale to ładnych kilka lat temu, potem z tego zrezygnowali.
      • mdro Re: Z nowym rokiem - first minute 30.12.23, 21:49
        A, chyba trochę zamotałam - nie zdarzyło się, żebym musiała zapłacić więcej niż w momencie rezerwacji. Natomiast zdarzyło się mniej wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka