Dodaj do ulubionych

Postanowienia Noworoczne

31.12.23, 08:46
Poniewaz: "Prawie 30 proc. ludzi nigdy nie robi postanowień noworocznych, bo wiedzą, że nie będą w stanie ich dotrzymać. Jednak ci, którzy je podejmują, mają dziesięciokrotnie większe szanse na osiągnięcie swoich celów." zachecam ematki do spisania listy swoich. Autorka artykulu niezmiennie poleca te same, kategorie, moze w tym roku uda jej sie je zrealizowac 😎

zdrowie.dziennik.pl/artykuly/9392046,zdrowego-nowego-roku-te-postanowienia-wpisz-na-liste-by-poprawic-swo.html
Obserwuj wątek
    • annaboleyn Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 08:53
      Oho!
      • ursydia Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:16
        Dopiero mię olsnilo.
        • annaboleyn Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 20:43
          Ale zawsze!
    • kotejka Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 09:04
      No oby,
      I miejmy nadzieję, zwieńczy sukces triumfalnym zdjęciem sylwetki na ematce wink

• piszaca.zza.swiatow2 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 10:07
      Mid sorki, że nie na temat - dostałaś mojego maila?
      • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 14:56
        Nie, nic z zaświatów do mnie nie dotarlo
        • piszaca.zza.swiatow2 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 15:12
          Kurcze, nie kumam, pisałam na taki jak podawalaś w wątku o Gamie, również nic nie wróciło,że zły adres 😞
        • ursydia Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:32
          A mojego?
          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 21:19
            ursydia napisała:

> A mojego?

Twój jest, wszystko ok smile
            • piszaca.zza.swiatow2 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 21:25
              Spróbuję jeszcze raz
            • ursydia Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:14
              ❤️
    • mama-ola Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 11:23
      W zeszłym roku miałam dwa postanowienia i obydwa zrealizowałam, tak że tego, jestę ekspertkom. Jak sobie zaraz postanowię, to drżyjcie narody.
    • primula.alpicola Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 11:40
      Bardzo mądre rady! Może bym nawet i skorzystała, ale ja nigdy nie robię żadnych postanowień.
      • tt-tka Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 15:08
        A ja wlasnie twardo postanowilam nic nie postanawiac ! zadnych postanowien, zadnych wewnetrznych zobowiazan, apage !
        dazenie do celu, jak radzi kolezanka ponizej, podoba mie siem znacznie bardziej smile
      • aqua48 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:40
        primula.alpicola napisała:

> Bardzo mądre rady!

Musiałabym zacząć pić i palić, nie jeść warzyw, mieszkać bałaganie i zaduchu oraz niedosypiać żeby je zastosować.
        Hmm.. może warto?
        • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:47
          Ale za to jakie miałabyś osiągnięcia jak byś potem przestała smile
          • aqua48 Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 14:12
            panna.nasturcja napisała:

> Ale za to jakie miałabyś osiągnięcia jak byś potem przestała smile

A jakby mi się spodobało i nie przestałabym?
            • tt-tka Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 14:14
              To zamiast osiagniec mialabys zadowolenie big_grin
              zastanow sie i wybierz
              • aqua48 Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 14:25
                Bab kadar i mgłę mózgową, za dużo wymagasz, wybory i to tak od razu pierwszego dnia w roku.
                • tt-tka Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 14:41
                  A czy ja kaze albo radze od razu pierwszego dnia ? zastanow sie, potem wybieraj. Na zastanowienie sie bierz czasu, ile trzeba, chocby i do nastepnej pieciolatki !
                  co nagle to po diable, wiesz
      • wapaha Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 21:57
        primula.alpicola napisała:

> Bardzo mądre rady! Może bym nawet i skorzystała, ale ja nigdy nie robię żadnych
        > postanowień.

primula, po ilu drinkach jesteś ? suspicious
        bo te rady nie są mądre
        ni ciut ciut
        i jest błąd na błędzie od pierwszych zdań..
        • primula.alpicola Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:54
          🤣🤣🤣🤣
        • annaboleyn Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 14:20
          Wapaha, przyjrzyj się....
    • eliszka25 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 12:00
      Zwykle nie robię takich sztywnych postanowień noworocznych. W mijającym roku miałam jedno, choć nie zrodziło się w sylwestra czy nowy rok, a jakoś na przełomie stycznia i lutego. Udało mi się je zrealizować. Na przyszły rok mam w sumie dwa cele, nie postanowienia, ale właśnie cele, które postaram się osiągnąć. Sama jestem ciekawa, czy mi się uda.
    • okruchlodu Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 15:30
      Ja mam same pozytywne:
      - zacząć chodzic a randki (jak dobrze pójdzie to zaczynam w przyszły weekend)
      - uwolnić tą kobiecą częściej mojej natury. Zaczynam od noszenia sukienek. Mam tyle fajnych kiecek a ciągle w jeansach chodzę.
      • igge Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 19:54
        Ja mam jedno za to pozytywne: zadbać wreszcie o swoje zdrowie.

W młodości postanowienia regularnie spisywałam sobie w kalendarzu nowiutkim i nigdy do nich nie wracałam.
        Za to coroczna frajda ze spisywania 1 stycznia całej listy w nowym kupionym kajeciku była smile.
        Potem patrzę, a tam co rokwink np " być lepsza dla partnera".
        W tym roku ten wątek przypomniał te stare czasy więc ograniczę się do tego zdrowia i kropkawink.
        • okruchlodu Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 20:02
          To ten Twój partner po tylu latach musiał mieć się z Tobą bardzo dobrze.

Bardzo dobre postanowienie to związane ze zdrowiem ale polecam uszczegółowić. Dopisać jak to dbanie o zdrowie będzie się objawiać.

• stasi1 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:56
        Aby chcieć chodzić na randki to nie trzeba jakiś wielkich postanowień, tylko chęci
        • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:59
          stasi1 napisał:

> Aby chcieć chodzić na randki to nie trzeba jakiś wielkich postanowień, tylko ch
          > ęci

Ja nawet tyle nie mam 😂
        • hosta_73 Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 00:46
          Podobnie jak z chodzeniem na siłownię 😋 wystarczy chcieć a potem już leci
          • stasi1 Re: Postanowienia Noworoczne 04.01.24, 06:23
            No nie. Na siłowni trzeba trochę się potrudzic. Na randkach sama przyjemność. Przeważnie
    • ekstereso Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 15:36
      Ja się zawiesiłam na pierwszym akapicie. Sądziłam, że jako bezpostanowieniowa mam stuprocentową skuteczność w osiąganiu celów związanych z zachowaniem status quo,a tu duda,postanowieniowcy są o 30 procent do przodu. Czyli oni osiągają 130 procent swoich celów czy jak. Trzeba było podejsć do tej matury z matematyki, a głupi człowiek się cieszył, że nie trzeba, i proszę. Światły tekst mnie już na wstępie pokonał.
      • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:46
        No coż, autorka tekstu nawet nie przechodziła z tragarzami koło podręcznika do statystyki.
        • ekstereso Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:59
          Może podobnie jak ja maturę z matematyki ominęła, a bezwzględny los rzucił ją w takie statystyczne zadania zawodowe, więc chyba rozumiesz. Ja rozumiem sytuację.
          • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:50
            Mnie trafia jak dziennikarze piszą „szanse 10 razy większe”. Niż CO? Niż KTO? Albo na co? Bo przecież nie ma opcji by pisała o tym, że ci, którzy podejmują zobowiązania noworoczne mają większe szanse ich realizacji od tych, którzy ich NIE podejmują więc nie mają z założenia czego realizować?
            • ekstereso Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:16
              Myślę że wśród dziennikarzy szczególnie trudno o dobrych rzemieślników. Albo jacyś klepacze albo naprawdę artyści. To znaczy ja spotkałam przedstawicieli tych dwóch grup a środek pustawy.
              • ekstereso Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:20
                Oj przepraszam, właśnie e przypomniałam sobie dwie osoby ze środka. Po prostu co popełniający błędy, leniwi, bez uroku i życzliwości na dłużej zostają w pamięci. Doskonałym przykładem jest wywiad z Waglewskim w radio Koszalin ( cały czas dostępne na YT).
              • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 00:23
                Wiesz, ja byłam „młodocianą dziennikarką”, w senise byłam korespondentką pewnej gazety w liceum i potem trochę na studiach, publikowałam a ogólnopolskiej prasie, jeździłam na warsztaty dziennikarskie. I wiadomo, na pewnym etapie co druga osoba chciała iść na dziennikarstwo. I nasze redaktorki, te które się nami opiekowały, zawsze mówiły: studiujcie coś, co was interesuje, rozwijajcie wiedzę ogólną i zainteresowania, bo dziennikarz musi się na czymś znać, bo pisać dobrze. Fakt, to był prl i studia dziennikarskie byly potwornie upolitycznione, więc trochę inaczej niż dziś. Z tego naszego grona, dość licznego przez cały czas trwania, kilkanaście osób pisze zawodowo lub jest dziennikarzami radiowymi. Nikt z nich nie skończył dziennikarstwa, niektórzy jako drugi kierunek lub coś podyplomowego, dodatkowego. Wszyscy robią dobrą robotę.

A jak się chce pisać o statystyce, podawać jakiekolwiek dane procentowe to się trzeba podstaw nauczyć, inaczej się pisze bzdury. Pomijam już nieodróżnianie wzrostu o x procent o wzrostu punktów procentowych o x. Ale nagminne jest pisanie, że coś jest większe, lepsze, ma większe prawdopodobieństwo, ale już druga część zdania czyli „ w porównaniu z/do” zanika.
                • ekstereso Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 09:17
                  Tak, ja sobie uświadamiam, że moje podejście do dziennikarzy jest obarczone uprzedzeniami. Wynikają one z osobistych doświadczeń, które niepotrzebnie uogólniam. Ale znam też blisko dziennikarza robiącego dobrą robotę. Pomyślałam też o 2 dziennikarkach z forum i forum, że moja ocena nie jest sprawiedliwa.
    • majenkirr Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 15:39
      Ktoś to tutaj wrzucił w zeszłym roku, bardzo mi się podobało, bo to cała ja 😂😂.
      No nic, może ‘24 będzie inny
      • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:46
        Piękne!
      • primula.alpicola Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:47
        🤣
      • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:30
        😂😂😂
        Przypomina dowcip o Orle i kanapce
        • pepsi.only Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:00
          Nie znam! Poproszę o kawał o Orle i kanapce smile
          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:04
            Uprzedzam, że jest po*ebany tongue_out

Pewnemu rolnikowi żona robiła niesamowicie dobre kanapki, kiedy szedł robić na pole. Kanapki ze świeżego chlebka, ze świeżutkim serkiem, wędlinką, sałatką i innymi bajerami. Rolnik pewnego razu poszedł robić w pole, kanapki zostawił na kamieniu jak zawsze... Po kilku godzinach pracy, zmęczony podchodzi do kamienia skonsumować kanapki...a tu ich nie ma!
            Następnego dnia żona znowu zrobiła mu pyszne, jak zawsze, kanapeczki, rolnik poszedł robić w pole, aby po kilku godzinach pracy zauważyć, że znowu mu ktoś zawinął kanapeczki! Wk*rwił się rolnik i postanowił, że następnego dnia będzie patrzył zaczajony za drzewem, jak kto mu podwędza kanapki! Jak pomyślał - tak zrobił. Zaczaił się i patrzy - a tu wielki orzeł nadlatuje i porywa jego drugie śniadanie! Rolnik biegnie za nim. Biegnie, patrzy, że orzeł leci do lasu - rolnik za nim! Orzeł siada miedzy drzewami, odpakowuje kanapki, wyciąga z nich zawartość, wyrzuca wędlinę, ser, sałatę i inne dodatki, bierze dwie kromki chleba, przykłada sobie do piersi i masując swoją klatkę piersiową woła głośno: "O k*rwa! Jaki ja jestem poj*bany!
            • majenkirr Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 08:38
              😂🤣😂
            • hosta_73 Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 21:21
              🤣🤣
    • ta_jedna_karen Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:48
      Bardzo fajne te noworoczne porady. Jak dobrze, że znalazłaś taki interesujący artykuł!
      • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 17:31
        Prawda? Ze tez forumki nie potrafia skorzystac z tak cennej wiedzy 🙄
        • primula.alpicola Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:58
          mid.week napisała:

> Prawda? Ze tez forumki nie potrafia skorzystac z tak cennej wiedzy 🙄

Ja już umiem te dorady na pamięć!
    • mamkotanagoracymdachu Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 16:52
      W 2024 planuje nie zajść w ciążę i wyjść za mąż. Są duże szanse, że podniosę statystyki.
    • pepsi.only Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 21:23
      Co roku robię, zwykle w 80-90 % realizowałam.

W tym roku jakoś nie mam żadnego postanowienia, żadnego celu...hm...
      No dobra, chcę schudnąć. O!
    • migafka357 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 21:51
      Hm, widzę, że moje mniej dyplomatycznie sformułowane pytanie czujna moderacja skasowała. To spŕóbuję to ująć bardziej dyplomatycznie - czy szanowna autorka tego artykułu zmieniła pracę? Bo pisywala chyba gdzie indziej?
      • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:02
        W pewnym watku, w którym AUTORKA pisała ostatni raz, oraz w którym to podała dane grruu, padło coś o donosicielce i spotkaniu się w sądzie. Dlatego podejrzewam, że to praca zmieniła AUTORKE a nie AUTORKA pracę.
        • wapaha Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:26
          mid.week napisała:

> W pewnym watku, w którym AUTORKA pisała ostatni raz, oraz w którym to podała da
          > ne grruu, padło coś o donosicielce i spotkaniu się w sądzie. Dlatego podejrzewa
          > m, że to praca zmieniła AUTORKE a nie AUTORKA pracę.

ale AUTORKA
          w tej nowej pracy pisze gorzej niż zwykle...no ludzie....ja po winie nie sadzę takich byków uncertain
          to jest żenujące uncertain

i jeszcze że niby "zdrowie ? wtf ??
          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:45
            Zazdrościsz?
        • migafka357 Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:31
          No tak, faktycznie było o donosicielce, ale przyznaję, że nie wzięłam tego na poważnie 😊
          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:47
            Wtedy tez nie brałam, ale ta nagła zmiana medium daje do myślenia
            • m_incubo Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:22
              I pomyśleć, że ja ten wątek porzuciłam w połowie jako nudny...
              • maslova Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:43
                A który to wątek? Ja jak zwykle mało zorientowana w życiu forumowym...
                • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 11:21
                  Jeden z fitnesowych nominowany na watek roku jako ostatnie starcie B i G
                  • tt-tka Re: Postanowienia Noworoczne 02.01.24, 02:04
                    mid.week napisała:

> Jeden z fitnesowych nominowany na watek roku jako ostatnie starcie B i G

Do diabla, nie czytam watkow fitnesowych wcale i widze, ze duzo mnie omija...
        • kot.z.kosmosu Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 19:51
          Ahaaaaa. A ja się zastanawiałam, czemu ktoś taki drętwy tekst wrzucił, lol 😛
          Cholera, ten artykuł wygląda jak napisany przez GPT, taka wata słowna sklecona bez fantazji pod SEO. Albo brudnopis.
          Jak się dostaje pracę w takim dzienniku? Ja też chcę i w sumie to zazdroszczę.
          • trampki-w-kwiatki Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 21:15
            Musisz mieć hiszpańską urodę! 😉
            • kot.z.kosmosu Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 22:37
              trampki-w-kwiatki napisała:

> Musisz mieć hiszpańską urodę! 😉

Bardzo nie fair! Mam typowo polską bladą facjatę jakich milion. Za to umiem pisać 😄
              • ursydia Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 22:58
                To może dzieci są chociaż przez Włochów klepane po głowach?
                • kot.z.kosmosu Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 23:16
                  Żałuję, ale dziecko nie przeżyło jeszcze interakcji z żadnym Włochem. Ono jest dosyć małe, a ja niezbyt światowa. Wiem, że mnie to nie usprawiedliwia 😬

Coraz trudniejsza ta rekrutacja.
    • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:12
      Ja już nic sobie nie postanawiam noworocznie, bo nigdy mi nic w ten sposób nie wyszło. Palenie rzuciłam z dnia na dzień.
      • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 22:16
        nie znasz się na statystyce, phi
        • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:22
          Właśnie że się znam , 0 przez 0 = coś tam 😶‍🌫️
          Ty mi lepiej powiedz czy z przelewem zdradziłam swoje dane i teraz mnie znasz 😉?
          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:36
            Nie zagladalam nawet do banku. Nie mam serca do tego tematu 😔
            • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:45
              Mid przepraszam.
              • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:57
                Nie przepraszaj, na twoim miejscu pomyslalabym pewnie tak samo smile Ale serio - nie martw sie o to, nie sprawdzam, nie zagladam, poza tym wpłacilo mi 29 osób - nie połączę teraz danych z przelewow z nickiem forumowym smile
                • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 00:09
                  Nie martwię się o moje dane w Twoich rękach, bardziej chcę wiedzieć co się pokazuje w przelewie
                  • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 00:26
                    W przelewie pokazuje się nadawca. Jeśli konto naleźy do Anny Kowalskiej to ona będzie widniała jako nadawca. Bez żadnych danych dodatkowych typu adres.
                    • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:26
                      Do kitu
                      • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:30
                        Nie rozumiem. A co by się miało pokazywać?
                        • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:36
                          Chcę wpłacić anonimowo,.
                          • primula.alpicola Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 02:02
                            A daj spokój, mid to porządna, zrównoważona emocjonalnie jednostka, nie zacznie Cię stalkować
                            • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 02:25
                              To chyba dobrze
                            • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:27
                              Też tak myślę 😉
                          • panna.nasturcja Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 02:25
                            To nie wpłacaj jak masz problem z zaufaniem do Mid.
                            • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:26
                              Musztarda po obiedzie, bo w piątek wpłaciłam 😁
                        • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:40
                          Nie da się?
                          • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 08:57
                            Wez wplac fundacji na zwierzaki z UA
                            • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:24
                              Dziewczyny! 😬
                              Mid, chodzi o to że chcę komuś wpłacić prywatnie, osobie potrzebie. Nie chcę żeby mnie namierzyła. Tobie ufam i wpłaciłam, przecież sama się zgłosiłam 🙄

Pytanie! czy w przelewie widać adres czy nazwisko? Czy może widać wszystko?
                              • agnes_gray Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:32
                                Anonimowo to chyba możesz przekazem pocztowym.
                                • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:44
                                  Dzięki, tak spróbuję, osoba jest mocno napierająca.
                              • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 10:56
                                Ok, zgubiłam się w tej historii.
                                Poszłam sprawdzic - w moim banku widać imie i nazwisko nadawcy, przy przelewie i przy bliku też
                                • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 11:01
                                  O to mi chodziło! Adresu nie widać?
                                  • mid.week Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 11:18
                                    Widac... Na jednym bliku tylko nie ma adresu, nie wiem od czego to zalezy
                    • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 11:31
                      No i widzisz, adres się pokazuje.
                      • niezwykladziewczyna Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 11:32
                        Do panny nasturcji
    • m_incubo Re: Postanowienia Noworoczne 31.12.23, 23:10
      Ja nie robię postanowień, bo jak mi się chce coś zrobić, to robię, nawet w grudniu po południu, a jak mi się nie chce, to nie ma siły.
    • yenna_m Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 01:19
      wink

A tak na serio: nigdy nie robię postanowień noworocznych.
    • trampki-w-kwiatki Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 02:06
      Dżoana! 😂
    • attiya Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 07:56
      Nadal biegać i wziąć udział w jakimś biegu. Nie za długim ale odważyć się w końcu. Skończyć podyplomówkę - w zasadzie to sprawa kosmetyczna, mam za chwilę ostatnie egzaminy. I zapisać się od września na kurs rumuńskiego.
    • anorektycznazdzira Re: Postanowienia Noworoczne 01.01.24, 09:43
      Mam okropny charakter. Jak się na coś uprę, to tak będzie i nie interesuje mnie jaka to część roku, data, czy tym podobne. To się bardzo dobrze sprawdza.
    • shule_aroon Re: Postanowienia Noworoczne 02.01.24, 02:22
      O! To niesamowicie ważne. Może jak się ludzie zdrowo powysypiają i zjedzą więcej warzyw, to i wlasciwe wstawianie spacji nie będzie takie nużące ani abstrakcyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka