topcia78 06.02.24, 12:11 Pytanko do posiadaczek- polecacie? Warto wywalić tyle kasy? Dajcie znać czy faktycznie działa tak jak na filmikach youtube. Chcę kupić z zamiarem mycia nim głównie paneli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygryskowata Re: Mop Hizero 06.02.24, 17:32 Przeczytałam: parafii 🤣 Skąd mi się to wzięło??? Odpowiedz Link Zgłoś
turkusowozlota Re: Mop Hizero 06.02.24, 17:40 Też bym chciała wiedzieć. Zastanawiam się nad nim. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Mop Hizero 06.02.24, 17:55 forum.gazeta.pl/forum/w,567,174838000,174838000,Mop_bioniczny_hizero.html Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mop Hizero 06.02.24, 22:04 Nie znam mopa hizero. Mam mop Kärcher fc7 i jestem bardzo zadowolona. Odkurzanie i mycie podłogi załatwiam za jednym zamachem. Odpowiedz Link Zgłoś
trudneslowa Re: Mop Hizero 06.02.24, 22:15 Do niedawna mieliśmy ten model Kärchera. Jak działał, to było świetnie. W kwietniu minąłby okres gwarancyjny (dwa lata), w tym czasie trzykrotnie oddawaliśmy go do naprawy, za trzecim razem boksowanie się z Kärcherem. Szukamy teraz czegoś podobnego, BARDZO brakuje mi tego sprzętu w domu. Gdybym musiała albo mogła zrobić deal, wolałabym pozbyć się zmywarki, niż wrócić do zwykłego mopa. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mop Hizero 06.02.24, 23:12 Ja mam mój niecały rok i póki co działa bezawaryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
trudneslowa Re: Mop Hizero 09.02.24, 10:49 Za każdym razem - rolki przestawały się kręcić. Dwukrotnie bezproblemowo wymieniano głowicę, za trzecim razem trochę się pultali. Dwa lata, przyjemne użytkowanie, trzy awarie, TAKA cena - moim zdaniem nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Mop Hizero 07.02.24, 10:45 Mop za 4000 zł? To jest właśnie jedna z tych rzeczy, które nie są warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
topcia78 Re: Mop Hizero 08.02.24, 10:55 Zamówiłam prezentacje i zobaczę czy zrobi wrażenie.. aha- nie 4000zl tylko 2900..też dużo ale Dyson też tyle wychodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Mop Hizero 08.02.24, 10:57 Nie tylko te dwa mopy są na świecie, no ale ok. Bierzesz pod uwagę koszty eksploatacji? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Mop Hizero 08.02.24, 13:19 Nie wiem jakie są koszty eksploatacji mopa hizero, ale w moim Kärcherze od prawie roku używam tych samych rolek, które piorę ze ścierami do sprzątania. Butelka z płynem, który był w zestawie, jest zużyta gdzieś do połowy. Czyli przez cały czas jedynym kosztem była cena zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
angawal Re: Mop Hizero 13.05.25, 11:48 Wielkie Głowno i badziewie przez rok cztery razy w serwisie i to po miesiącu trzymają u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mop Hizero 08.02.24, 11:50 Zapłacenie za sprzęt do mycia podłogi więcej niż 200 zł nie mieści się moim pejzażu wewnętrznym, więc jestem chyba po prostu syfiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mop Hizero 08.02.24, 13:11 Najwyraźniej posiadaczek jak na lekarstwo. Tak to przynajmniej wątek nie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: Mop Hizero 09.02.24, 10:30 Mam Hizero od 2 miesiecy. Ogolnie jestem bardzo zadowolona, ale musze przyznac, ze ma pewne wady. Zdecydowlam sie na niego, bo mam w calym domu kafle. Zarowno gladkie, jak i z faktura. Nie mam blyszczacych, a podobno takie myje najlepiej. W otwartej czesci domu (ok. 70m2) mam duze szare plyty o wygladzie betonu. I te myje znakomicie - zero smug, ktore Karcher SC5 zostawial. Rewelacyjne jest tez to, ze nie trzeba uprzednio odkurzac - mop zrobi to rowniez. Rzeczywiscie dokladnie oczyszcza powierzchnie. Ja myje sama woda, bez dodatku detergentu. Mozna uzywac plynu Hizero, ale koszt jest znaczny - ok. 100zl za 1 litr. Sa oczywisce zastepniki. Mop dobrze wyglada, super sie prowadzi, swieci pieknym blekitnym swiatelkiem Calkiem szybko sie sprzata. Mozna ustawic tryb ze zwiekszona iloscia wody. Do tej pory nie mialam recznego urzadzenia bezprzewodowego, wiec jest to dla mnie rewelacja, ze nigdzie sie sie nie placza rury czy kable. Jesli chodzi o minusy: zasadniczy jest taki, ze nie dociera do krawedzi - zostawia ok. 1 cm margines (przy scianie czy cokolach). Raz w tygodniu wymaga gruntownego czyszczenia z rozkladaniem go na czesci. Zajmuje to ok. 15 minut. Nalezy go tez zlozyc bardzo starannie, bo inaczej moze wyskakiwac blad: "Skontaktuj sie z serwisem" Budowa mopa sprawia, ze nie wjezdza pod muszle klozetowa... wroc, tu jest ematka: nie wjezdza pod BIDET (czesc mopujaca jest zbyt wysoka). Poczatkowo myslalam, ze bede mogla nim myc drewniane schody - ale niestety jest to bardzo niewygodne. Trzeba unikac kontaktu z lezacymi kabelkami - wciaga momentalnie. Oczywiscie nie sprzata dywanow. Ogolnie polecam mopa do codziennego "ogarniania" podlogi w kuchni czy lazience. Bardzo poreczne i wygodne urzadzenie. Po zakonczeniu prac nalezy wyrzucic zawartosc szufelki (moment) i wlaczyc samoczyszczenie walka. I podlaczyc Hizero do ladowania. To tyle na szybko. Jesli masz jakies pytania, pisz smialo! Odpowiedz Link Zgłoś
topcia78 Re: Mop Hizero 09.02.24, 11:27 Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! I co najwazniejsze nareszcie od POSIADACZKI a nie ujadaczki ( bez urazy Emamy) 😀 Jednym słowem- kupuje! Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: Mop Hizero 09.02.24, 11:59 Doczytalam, ze masz panele. Najlepiej faktycznie zapros jakiegos przedstawiciela, zeby zobaczyc jak mop sprawdza sie na takiej podlodze. Ja nie mam w domu paneli, nie umiem doradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
topcia78 Re: Mop Hizero 12.02.24, 13:34 Był przedstawiciel w sobotę, była prezentacja- na tyle udana, że się skusiłam. Niestety czas oczekiwania min 30 dni także jeszcze nie mogę testować 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: Mop Hizero 09.02.24, 14:28 Jeśli chodzi o odkurzanie i mycie jednocześnie, to polecam Roborock. Nie dość że sam posprząta to jeszcze się opróżni i naładuje sam . Ja dolewam tylko wodę i wymieniam pady Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Mop Hizero 11.02.24, 13:28 Ja mam Roborocka ale nie używam go do mycia, on tylko nieznacznie zwilża powierzchnię, jeśli ktoś spodziewa się porządnego mycia podłogi (jakieś zacieki, plamy)to może być rozczarowany. Do odkurzania codziennego Roborock jest natomiast bardzo dobry' jest świetnym, tańszym zamiennikiem Roomby. A czy może któraś polecić tańszy zamiennik Hizero? Bezprzewodowy, myjący i odkurzający mop? Cos w typie Hizero ale tańszy? Odpowiedz Link Zgłoś
asma.bez.dworu Re: Mop Hizero 11.02.24, 13:51 czym sie toto rozni od okurzacza typu roomba bo nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
maj18-98 Re: Mop Hizero 11.02.24, 18:28 Roborock od roomby różni się ceną, znacząco. Pewnie też drozsze roomby są lepsze, dokładniejsze, nie wiem. Roborock jest bardzo przyzwoity w cenie taniej roomby,. Hizero jest typowy do mycia jak rozumiem, do doczyszczenia podłogi, roborock zbiera kurz i lekko przeciera na wilgotno, trudno to nazwać myciem. Nie jestem pewna ale tego Hizero nie ma w normalnej sprzedaży? Czy źle szukałam? Jeśli to kolejna zabawa typu zepter/amway/rainbow to rezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: Mop Hizero 12.02.24, 11:32 Mozna kupic w sklepie internetowym, poszukaj: Sterna Polska. U mnie odbylo sie wszystko bez wizyty przedstawiciela, zaplacilam kurierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
asma.bez.dworu Re: Mop Hizero 11.02.24, 13:50 ten mop wyskakuje jak tylko sie otworzy instagrama, moda na pranamat minela teraz wszystkie instagramerki "uzywaja" mopa? a co bedzie nastepne? ja jeszcze pranamat nie mam mopa tez, strasznie jestem opozniona Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Mop Hizero 11.02.24, 15:02 Nie, nie działa. Miałam chwilę, szczęśliwie sprzedałam . Wałek śmierdzi, jeśli trzyma się w środku, jeśli na zewnątrz jest zbyt twardy żeby myć . Mnóstwo czasu na ogarnięcie tego po myciu. Przecieka: ogólnie totalna porażka ! Odpowiedz Link Zgłoś
brzozka123 Re: Mop Hizero 11.02.24, 21:19 Zastanawiałam się nad nim, ale jestem z tych leniwych, więc ostatecznie wzięłam irobota combo, który sam jeździ, odkurza i mopuje. Podłogi są czyste bez większego wysiłku także jestem zadowolona, bo przy maluszku w domu każda zaoszczędzona dla siebie minuta jest na wagę złota Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Mop Hizero 13.05.25, 21:44 Tylko weź najnowszy model, ten starszy jest do bani. Dłużej czyścisz go niż sprzątasz. I nie dojeżdża to krawędzi. Nowy model ekstra, a ja nie znoszę sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś