ta_jedna_karen 16.02.24, 13:30 Dzisiaj u mnie pięknie, słonecznie, 13 stopni. Wiosna idzie chyba! smile a u Was? Założyłam Wam specjalnie wątek o wiośnie, taki sam jak bywalec, żeby was przypadkiem nie skusiło tam u niego w wątku ćwierkać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 13:33 Bosko jest. Ja już zdecydowanie czuję wiosnę 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 13:37 Piękny kwiat, jajka i but. Czuję wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 13:41 Tak, czuć wiosnę. O 5.00 rano ptaki spiewają (tak, sama sobie współczuję, że to wiem, ale spiewają 🥰) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 14:19 I już nie ma czarnej nocy... Ja to codziennie z domu wychodzę 5:15 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:23 Współczuję. Ja drugi raz w tym tygodniu. W środę zrobił mi to sąd, ale dziś sama sobie to zrobiłam 😃 No ale przy takiej pogodzie możn. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 14:31 Się przyzwyczaiłam. No dobra, prawie się przyzwyczaiłam. Prawie robi różnicę 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 13:42 Każda, która będzie ćwierkać z bywalcem o wiośnie trafi na moją czarną listę. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 14:02 Ale tak na poważnie i bez złośliwości, kieruje mną czysta ciekawość - nie wstyd ci być koleżanką bywalca? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Wiosna! 16.02.24, 14:30 Bez złośliwości i nadwyraz wiosennie idź i pocałuj się w jaśmin 🌸 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 15:12 Moze to jej trollkato do zabaw z patusami a naprawde jest zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wiosna! 16.02.24, 15:45 ta_jedna_karen napisała: > Każda, która będzie ćwierkać z bywalcem o wiośnie trafi na moją czarną listę. Nie jestem wcale przekonana czy tak dużo gorzej jest cwierkac z padalcem niż z hejterskim wielonickowcem 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 15:54 Przyszła niszczycielka miłej atmosfery, nienawidząca wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wiosna! 16.02.24, 16:15 homohominilupus > > Nie jestem wcale przekonana czy tak dużo gorzej jest cwierkac z padalcem niż z > hejterskim wielonickowcem 🤷♀️ > > To pewnie jakaś suka i powiem Ci, że podoba mi się jej "hejt", bo jedzie dokładnie po tych nickach, które też bym chętnie hejtowała, ale brakuje mi cojones. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wiosna! 16.02.24, 16:31 primula.alpicola napisała: > homohominilupus > > > > Nie jestem wcale przekonana czy tak dużo gorzej jest cwierkac z padalcem > niż z > > hejterskim wielonickowcem 🤷♀️ > > > > > To pewnie jakaś suka Pewnie, że tak. Po jednej nutce jak to mówią. i powiem Ci, że podoba mi się jej "hejt", bo jedzie dokład > nie po tych nickach, które też bym chętnie hejtowała, ale brakuje mi cojones. Ciekawe, po których 🤔 Moze na priv? Ja to widzę raczej że jedzie prawie po wszystkich co jej się akurat nawiną pod klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wiosna! 16.02.24, 16:33 Bo że po padalcu to jakby oczywiste. Ciekawią mnie inne nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 16:49 Już ci mówię. Tani, volta, engine, Szymon z Podolan, Marek, za januszka mnie wycięli, kiedy księżniczka za bardzo odpłynie, Alessy nie zdążyłam zidentyfikować jako karmello, bo za wcześnie wycięli. Kto tam jeszcze…hmm…Borsyczycy nie hejtuję, a jedynie przyglądam się z takim ogromnym niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Wiosna! 16.02.24, 17:22 Och na jeden z powyższych nickow mam taki smaczek, ze aż mi przykro, ze musze go trzymać tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wiosna! 16.02.24, 19:02 thank_you napisała: > Och na jeden z powyższych nickow mam taki smaczek, ze aż mi przykro, ze musze g > o trzymać tylko dla siebie. Paniii, dej na priva🙏 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 17:37 homohominilupus napisała: > Bo że po padalcu to jakby oczywiste. > Ciekawią mnie inne nicki. > Ty bedziesz nastepna 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 19:24 zaprzestań bronic bywalców, powiadam Ci, a żaden bambosz ze stóp twych nie spadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wiosna! 16.02.24, 22:31 W którym miejscu ja bronie padalca? Wypraszam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 17.02.24, 13:39 homohominilupus napisała: > W którym miejscu ja bronie padalca? Wypraszam sobie. > Wrogowie wrogów bywalca są naszymi wrogami 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wiosna! 16.02.24, 17:00 homohominilupus napisała: > > Ciekawe, po których 🤔 > Moze na priv? > > Ja to widzę raczej że jedzie prawie po wszystkich co jej się akurat nawiną pod > klawiaturę. > > Z tego co zauważyłam, to po bywalcu, volcie i tanim. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 17:39 primula.alpicola napisała: > homohominilupus napisała: > > > > > > Ciekawe, po których 🤔 > > Moze na priv? > > > > Ja to widzę raczej że jedzie prawie po wszystkich co jej się akurat nawin > ą pod > > > klawiaturę. > > > > > > Z tego co zauważyłam, to po bywalcu, volcie i tanim. Po wszystkim za czym niesie sie zapach stacji benzynowej i pachy starego taksiarza z auto moto Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 13:44 Mnie ćwierka za oknem, potwierdzam. Aż się moje grumpy serduszko ożywiło. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 13:47 Kiedy ostatnio bylas w Polsce Anno? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 14:09 annaboleyn napisała: > Kiedy to ja ostatnio nie byłam.... Pytam retorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 13:47 Pewnie znasz ją pod polską nazwą - jędzowatośc zakaźna. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 13:48 daniela34 napisała: > Pewnie znasz ją pod polską nazwą - jędzowatośc zakaźna. Mądrego dobrze poczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 13:59 karyna-z-tarchomina napisał(a): > Mądrego dobrze poczytac! No, ale dość o mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 14:17 annaboleyn napisała: > karyna-z-tarchomina napisał(a): > > > Mądrego dobrze poczytac! > > No, ale dość o mnie! Kocham Cie Anno ♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:24 > No, ale dość o mnie! Konia kują, a żaba nogę podstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 14:28 Ma się ten łeb na karku! Ma się, prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:31 Jeszcze się ma, ale mistrz z Francji już się zbliża, już puka do twych drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 13:53 daniela34 napisała: > Pewnie znasz ją pod polską nazwą - jędzowatośc zakaźna. O, cala ja. Muuu <3 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 13:45 Chciałabym też dodać, że ten wątek czuć wiosną. W przeciwieństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wiosna! 16.02.24, 13:46 Od paru dni chodzę w trampkach i skórze, zamiast glanów i płaszcza Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jedna_karen Re: Wiosna! 16.02.24, 13:50 Piszcie dalej o waszej wiośnie. Zabijmy razem wątek bywalca! Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Wiosna! 16.02.24, 16:30 Z dziką przyjemnością. U mnie wiosennie chybakos spiewa w tawułach. Czy kosy mieszkają w miastach? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 21:28 W Warszawie mieszkają! Kos to jeden z nielicznych, które poznaję i właśnie dziś śpiewał (Albo jakaś podszywka, ale też śliczna ) www.youtube.com/watch?v=Xc5LNhrH28w Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Wiosna! 16.02.24, 23:27 Tak! Ten sam u mnie. Albo bardziej jego kuzyn. Cieszę się tym śpiewem ile wlezie, bo pewnie za miesiąc będą mnie o 3 rano budziły darciem ryja mewy 🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 13:56 Jest idealnie. Normalnie rzygnę teraz tęczą, ale ludzie się do siebie uśmiechają w tramwaju 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 14:04 primula.alpicola napisała: > Takkk!!! Jest pięknie! Wiosna w tym watku jest duzo bardziej wiosenna niz w tamtym! 🌸🌺🥀🌹🌻 Odpowiedz Link Zgłoś
drilka Re: Wiosna! 16.02.24, 14:05 Pięknie jest! A dzisiaj zobaczyłam w moim ogródku całkiem już duże przebijające się łodyżki żonkili, narcyzów i chyba tulipanów. No i ptaki dają czadu Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 14:22 Wczoraj w ogrodzie miałam stadko gili ( nie mylić z golami z nosa). One o tej porze roku u mnie biesiadujæ Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 14:24 Gilami z nosa. Słownik w telefonie ich nie akceptuje. Musiałam dodać do slownika Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:26 kochamruskieileniwe napisała: > Słownik w telefonie ich nie akceptuje. Biedne nieakceptowane gile. Żądamy giloinkluzywności! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:05 Ćwierkanie u bywalca mnie nie kusi . Ciekawe, jak długo ta wiosna. Przecież musi być tradycyjnie śnieg na Wielkanoc! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Wiosna! 16.02.24, 14:14 A tu jeszcze specjalnie dedykowana temu wątkowi piosenka dla bardziej wiosennej atmosfery www.youtube.com/watch?v=lK-BSbUXWdU Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 14:21 Przy okazji tego wątku chcialam pozdrowic Bruce'a Springsteen'a! Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 14:47 Podbijam, bo sa osoby ktore mylą tamtem - fatalny watek o wiosnie - z tym Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wiosna! 16.02.24, 15:15 Jeszcze tylko powiem, że dzisiejsze wiosenne morsowanie było piękne💕🥶 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 15:20 Podziwiam! Ja nawet zimne prysznice źle znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 15:44 U mnie krokusy od jakichś 10 dni wyglądają tak samo. Jedynie przebiśniegi kwitną od końca stycznia - wtedy je przyuważyłam. Ale ja w Azji mieszkam (E strona Wisły) Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Wiosna! 16.02.24, 15:22 I w naszych górach już ją czuć - wyjeżdżając wyciągiem na górę trasy słucham koncertu ptasząt Odpowiedz Link Zgłoś
palczak.madagaskarski Re: Wiosna! 16.02.24, 15:39 W temacie ornitologicznym - wronę rozpoznać łatwo, bo ma szary kubraczek, a czarne tylko skrzydła, ogon i głowę ze śliniaczkiem. Gawron jest cały czarny (no, zwykle z szarym dziobem). W miastach są jeszcze kawki i one też są czarne jak gawrony, ale mniejsze i delikatniejszej budowy, no i mają piękne jasnoniebieskie oczy Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wiosna! 16.02.24, 16:53 Ma obły kubraczek w kolorach jesieni... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 16:55 ta_jedna_karen napisała: > A jak rozpoznaje się padalca? Po doskonale wychowanych dzieciach, pięknym domu i zdobywaniu Orlej Perci z maluchem (nie wycinajcie mnie, chodzi o dziecko). Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Wiosna! 16.02.24, 17:15 Profesjonalnie wykonywanej i bez czasu na takie bzdury jak użytkownicy! Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wiosna! 16.02.24, 15:47 I szare kołnierzyki. ( Kawki). Gawrony lubią gadać z ludźmi. Zawsze z nimi gadam...😂 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 16.02.24, 17:40 palczak.madagaskarski napisała: > W temacie ornitologicznym - wronę rozpoznać łatwo, bo ma szary kubraczek, a cza > rne tylko skrzydła, ogon i głowę ze śliniaczkiem. Gawron jest cały czarny (no, > zwykle z szarym dziobem). W miastach są jeszcze kawki i one też są czarne jak g > awrony, ale mniejsze i delikatniejszej budowy, no i mają piękne jasnoniebieskie > oczy Kocham cie 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Wiosna! 16.02.24, 19:29 U mnie wiosna w dolinie, zima na szczytach. Jest absolutnie cudownie Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Wiosna! 16.02.24, 21:11 Spoko spoko, jutro znowu będzie pizgać złem... Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 17.02.24, 10:39 pitupitt napisała: > Spoko spoko, jutro znowu będzie pizgać złem... > Nie pizga 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Wiosna! 17.02.24, 10:39 U mnie jeszcze nic nie kwitnie ale zielone wylazi, może zakryje bywalcow trawników Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wiosna! 17.02.24, 13:23 Wczoraj było mi ZA ciepło w kurtce i nie była to moja najcieplejsza zimową kurtka. Słońce wreszcie. Ptaku śpiewają. Z psami spaceruje się i leżakuje teraz mega przyjemnie . Odpowiedz Link Zgłoś