Dodaj do ulubionych

Korepetycje w domu

02.03.24, 22:10
Korepetycje w domu dla dziecka. Język angielski. Dziecko lat 10, problem ze skupieniem uwagi dlatego decyzja o nauce indywidualnej w domu bez dodatkowych dzieci. Czy to takie dziwne? Wszędzie znajduje oferty nauki online. Tylko wtedy ja muszę być przy dziecku aby było skupione na patrzeniu w ekran a tego nie chce. Jak mam płacić i tą godzinę tracić na nadzorowanie dziecka to równie dobrze mogę sama je uczyć. A tego też nie mam ochoty robić. Czy uważacie, że dla tak małego dziecka nauka online jest dobra? Czy bardziej efektywne jest jak ma osobę obok, która je uczy. Czy tak ciężko znaleźć korepetytora, który przychodzi do domu? Studenta do nauki podstaw języka ? Czy wszyscy korepetytorzy przeszli na formę nauki online? Jak to teraz wygląda? Zaczynam szukanie i wszyscy chcą tylko online.
Obserwuj wątek
    • kurt.wallander Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:13
      Na pewno sa tacy, którzy dojeżdżają. Tylko może być drożej.
    • jkl13 Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:32
      Szukaj dalej. Na pewno są tacy, co uczą u siebie w domu, a zdarzają się też tacy, co dojeżdżają do ucznia. Mój syn chodził na korepetycje z 3 przedmiotów, wszystkie odbywały się u nauczycieli, 1 na 1.
    • kanna Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:34
      Tak technicznie - zamiast jednej lekcji z dojazdem możesz zrobić dwie w necie.
      Cena musi być wyższa.
      • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 00:11
        Chyba że dziecko dojedzie do nauczyciela. Tylko wtedy kłopot dla rodziców
    • galaxyhitchhiker Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:43
      Efektywnie jest wtedy, gdy te zajęcia prowadzi ktoś, kto umie uczyć. Nie wiem jakiego studenta szukasz, ale jeśli wszystko jedno, byle sam umiał, to możesz się wyłożyć niezależnie czy to będzie online czy z zaglądaniem przez ramię.

A co do samego dojeżdżania - jedna rzecz to kwestia czasu i kosztów dojazdu, inna to kwestia organizacji miejsca pracy. Gdybym wciąż uczyła, to za lekcje z dojazdem musiałabym brać jakieś 2,5 raza więcej niż te u siebie. Nie wiem czy znalazłabym chętnych smile
      • shellyanna Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:16
        Niektórzy nauczyciele nie maja u siebie warunków.
        Wcześniej faktycznie dowozilam na korki i to było dość uciążliwe.
    • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:44
      Dziwne
      Lepsza bedzie szkolka
      Albo indywidyalne poza domem
    • jammer1974 Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 22:47
      Nie jest dobra. Nawet ja stara nie lubie uczyc sie on line.
      • kk345 Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 23:01
        Dlatego, ze jesteś stara
        • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 02.03.24, 23:25
          Też będziesz
          • m_incubo Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:37
            To dziecko też będzie.
            Rzecz nie w tym, że każdy będzie kiedyś stary (niestety nie każdy) tylko w tym, że dla dziesięciolatka robienie czegokolwiek online jest dużo bardziej naturalne, niż dla pani 50+, która wychowała się w czasach bez internetu.
            • moni_485 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:38
              Ja mam 49 lat i uczę się języka obcego online, bo tak jest dla mnie wygodniej. Ale ja nie zwracam szczególnej uwagi na naukę gramatyki. W przypadku dzieci i dorosłych, których czekają egzaminy, wg mnie to nie jest dobry sposób na naukę języka.
    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 00:08
      >Czy uważacie, że dla tak małego dziecka nauka online jest dobra?

Tak

Z pisania wypracowan sie sprawdza, z jezykow obcych. Mam watpliwosci czy i jak by fo dzialalo z matematyka acz nie mamy doswiadczen
      • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 02:35
        U niektórych się sprawdza, u innych mniej. Przedmiot ma znaczenie drugorzędne.
        • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:46
          Ale jak w praktyce wyglada ta matematyka np geometria? Jak robia zadania. W wordzie czy co? Kamerka na to co pisze a druga. Na reke i kartke? No niby jak?
          • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:05
            Tablet graficzny z udostępnieniem ekranu. Mój starszy przed maturą miał tak korki z fizyki.
            • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 11:56
              >Tablet graficzny z udostępnieniem ekranu.

No to jeszcze sobie jakos wyobrazam przy zalozeniu ze obie strony to maja
              • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 16:43
                A to problem jakiś?
              • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:53
                Zupełnie tak samo lekcje online z języka angielskiego miało moje dziecko w pandemii. Nie miała wyłącznie konwersacji.
                Normalnie widać było co pisze/pokazuje nauczyciel...
          • alicia033 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:12
            To proste, Watsonie: już dziesięciolatki zwykle mają opanowane rysowanie w Paintcie, a na etapie liceum przerzucają się na Excel/libre calc...
          • alicia033 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:12
            To proste, Watsonie: już dziesięciolatki zwykle mają opanowane rysowanie w Paintcie, a na etapie liceum przerzucają się na Excel/libre calc...
            • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 11:36
              Trzeci raz to jeszcze napisz

Mowimy o 12 latku.
              Jak sobie wyobrazasz meczenie sie by cos przepisac so Paint jak zadanie np z trescia jest w ksiazce albo jakas rubryka czy jakas figura orzestrzenna? Niebywala strata czasu na meczenie sie by to odwzorowac

Co to za nauka matematyki w Excelu. Na sprawdzianach tez beda uzywac znaku sumy i prostych formul? Przeciez
              • alicia033 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 13:46
                princesswhitewolf napisała:

> Trzeci raz to jeszcze napisz
                >
                Forum miało czkawkę, osiołku.
                >

> Jak sobie wyobrazasz meczenie sie by cos przepisac so Paint jak zadanie np z tr
                > escia jest w ksiazce albo jakas rubryka czy jakas figura orzestrzenna? Niebyw
                > ala strata czasu na meczenie sie by to odwzorowac
                >
                Jak coś jest w książce, geniuszko, to, o ile akurat obie strony jej nie mają, robi się zdjęcie (komórką, geniuszko) i udostępnia je uczniowi
                > Co to za nauka matematyki w Excelu.

Normalna. Nosle to musiałabyś wiedzieć o nim coś więcej, niż to, że zawiera "proste formuły i sumuj".
                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 15:06
                  Zglaszam twoje inwektywy do netykiety.

Robienie zdjec, gryzmolenie mysza w paint nie sa wcale wygodna forma nauki. To nuz raczej to co little

>Nosle to musiałabyś wiedzieć o nim coś więcej, niż to, że zawiera "proste formuły i sumuj".

Aha, macro 12 latek bedzie pisal, Pivot tables uzywal?

O Excelu to ty sama malo wiesz.

Super nauka matematyki w szkolach srednich polegajaca na tym ze dzieciaki zamkast liczyc wpisuja formuly. Tylko troll jak ty uwaza tak. Jeszcze troche a juz 2+2 nie będą potrafic policzyc i =SUM(2+2) wpisywac

• cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 15:14
                    12latek na korkach z matmy?
                    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 15:19
                      Ba! Watek jest o 10 latku.

A co w tym dziwnego? Mam znajoma ktorej corka miala korki w wieku 7 lat bo miala 2 lata zaleglosci spowodowane operacja oczu i wczesniejszym problemem z widzeniem
                      W zasadzie to co mieli w reception a takze y1 opuscila przez to
                      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 15:24
                        Jestem zaskoczona
                        • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 15:34
                          No sa takie sytuacje przeciez, choroby, przyjazdy z innego kraju gdzie np.edukacja zaczyna sie w wieku 7 lat a tu gdzie mieszkam juz trwa 2 lata. A jesli rodzicow stac na specjaliste od nauczania poczatkowego to wynajmuja takiego korepetytora, czemu nie.
                          • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 16:52
                            To raczej proste zagadnienia
                            Łatwe dla doroslego
                            Do obgadania przy stole
                            • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 16:52
                              Chyba ze kwrstie zdrowotne
                            • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:07
                              Zakładasz, że wszyscy dorośli rozumieją matematykę, potrafią tę wiedzę przekazać innym i mają tyle czasu, żeby jego część przeznaczyć na douczanie dziecka. Dość optymistyczne założenia
                              • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:11
                                Zakladam ze matematyka na poziomie 12latka jest prosta
                                Jezeli ktos jej nie kuma to zapewne jest także niepiśmienny
                                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:52
                                  >Zakladam ze matematyka na poziomie 12latka jest prosta
                                  Jezeli ktos jej nie kuma to zapewne jest także niepiśmienny

Pewno ze prosta. Ale zrozum ze sa tez ludzie ktorych stac na korepetycje i to dla nich mniej niz. A waciki wydanemy, i sa tez specjalisci od nauczania poczatkowego znajacy sie na nauczaniu mniejszych dzieci lepiej niz przecietny czlowiek. Wiec po co sie meczyc miala moja znajoma jak dziecko nadrabialo z ta wynajeta kobieta ktora sie tym zawodowo zajmuje? Zna program, wie co i kiedy wprowadzic i lata sie uczyla jak sie dzieciom tlumaczy.

Podam inny przyklad. U nas stary jest swietnym plywakiem. Ale jak przyszlo do nauczania dziubdziusia to niestety dobrze to nie szlo bo dziecko lubilo sie pluskac a nie pływać. Poszlo na kurs i migiem sie nauczylo plywac jak ta ryba. Z ojcem dalej by sie pluskali.
                                  Umiejętności nie oznaczaja zdolnosci do nauczania tych umiejętności
                                  • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:10
                                    *dla nich mniej niz my na waciki wydajemy,
                                  • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:15
                                    still, dziecko na korepoetycjach, przezd 7 klasą to jest dla mnie zadziwiające zjawisko
                                    nie chodzi o oszczędności, tylko jakie ono musi mieć problemy, że mu ojciec/czy matko nie pomoże przy stole w kuchni
                                    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:19
                                      a co wg ciebie jest w zakresie matematyki przed tym wiekiem?
                                      • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:22
                                        Tu masz przykladowy test egzaminacyjny do jaki w UK dzieci zdaja w wieku 10 lat by sie dostac do 11+ szkoly. Zapewniam cie ze przecietna sprzataczka, pani z miesnego, kierowca sami nie rozwiaza poprawnie tego w ciagu wymaganego czasu.
                                        • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:25
                                          żeby się nie zdziwiła
                                      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:26
                                        w tym wieku jest ściąganie cugli przed E8, żeby otrzaskać się z całego materiału
                                        • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:32
                                          nie rozumiem o czym mowisz.
                                          • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:34
                                            napisze prościej
                                            w klasie 8 chodzenie na korepetycje uzasadnia nadciągający egzamin 8 klasisty
                                            • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:08
                                              kliknelas na link z zadaniami dla 10 latkow. Serio wg ciebie szkolna wozna czy Pani z kiosku to rozwiaze?
                                              • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:10
                                                a twoim zdaniem ona jest jakaś gorsza? niepełnosprawa??
                                                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:22
                                                  przeciez tu nie chodzi o ocenianie czlowieka. Znajomosc matematyki nie jest wyznacznikiem czlowieka.
                                                  Ludzie po prostu nie znaja matematyki bo jej nie pamietaja i w wiekszosci nie uzywaja poza podstawowa arytmetyka.
                                                  • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:42
                                                    nie wiem do czego zmierzasz, naprawde to nie są jakies nadzwyczajne umiejętności, większość ludzi to kuma, mowisz o "wiedzy" z podstawówki, no heloł!
                                                  • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:44
                                                    no wlasnie nie. Zobacz tu: www.youtube.com/watch?v=aeZiqVsQpu0

Otaczasz sie ludzmi w miare rozgarnietymi ale w realu niestety czasem mozna sie wystraszyc i zastanawiac co ludzie w szkole robili
                                                  • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:46
                                                    Jakiś programik to trochę mało by uznać, że jesteśmy krajem gamonii
                                                  • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:55
                                                    dlaczego tak ksobnie i zaraz myslisz ze tylko Polacy? To nie jest wszedzie tak. A w USA ohoho...

Tam to kiedys wypozyczalam samochod kiedys to najpierw kobita obok sie dziwila ze chce maly. ( Maly to taki sredni w rozumieniu europejskim. Tam kazdy kocha duuuuze i nie do pojecia ze ktos chce maly wypozyczyc)

A potem mi dlugo opowiadala ze w Niemczech i w Europie ( podkresle: i w ) nie ma ograniczenia predkosci...

inna zas mi opowiadala:
                                                    Albo ze Slowianski ( Slavic) to od Slave pochodzi. Bo tak samo brzmi. Bo bylismy slaves, niewolnikami. Zapytalam: Amerykanow?? lol

Naprawde natrafienie na niektorych Amerykanow moze zaskoczyc lol
                                    • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:19
                                      Wystarczy że rodzice sami mieli problemy z matematyką i nikt im jej dobrze nie wytłumaczył. Albo nie potrafią swojej wiedzy skutecznie przekazać. Albo mają tak mało czasu dla rodziny, że wolą go spędzać w sposób przyjemny dla dziecka.
                                      • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:24
                                        no dokladnie. Moja kolezanka nie chciala niepotrzebnych stresow z corka i dlatego mieli korepetytora.
                                        Mase dzieci tez przygotowywuje sie do egzaminow w UK.
                                        • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:44
                                          Masa czyli jaki %?
                                          • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:10
                                            bardzo duzo. jest 164 grammar schools w ktorych jest 2000-3000 kandydatow na jedno miejsce ( w zaleznosci gdzie). 2400 prywatne secondary i tam tez wiecej niz 1 a czasem i kilkanascie na jedno miejsce
                                            • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:48
                                              Mase/ bardzo duzo
                                              Dość swobodne dane
                                              • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:50
                                                No ale po co ci szczegolowe? Badania prowadziszsmile))?

Tu masz. Przeciez sama potrafisz wpisac. Po co ci ta informacja?
                                              • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:51
                                                o dodam tez ze egzaminy sa tez w 2 i 6 klasie w szkolach powszechnych. Te z kolei sie nazywaja SATS
                                      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:27
                                        albo dziecko radzi sobie ze wszystkim na poziomie "pokoloruj drwala"
                                        • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:29
                                          w Polsce matematyka w 4,5 i 6 klasie nie jest na poziomie kolorowania drwala.
                                          • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:40
                                            jak tam wolisz, powodzenia
                                          • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 08:20
                                            Ona nie ma pojęcia o szkole. Nie ma pojęcia przecież czego dzieci się uczą w 4, 5 i 6 klasie. Pojęcie o dzieciach teoretyczne. Dyskutujesz z 40letnią labadziarą bez dzieci...o dzieciach
                                • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:00
                                  A, zakładasz, czyli nie wiesz o czym tak naprawdę piszesz. I zapewniam cię, że fakt iż dorosły człowiek poradzi sobie z zadaniami z 5 czy 6 klasy szkoły podstawowej, nie oznacza że będzie je umiał wytłumaczyć dziecku. Zwłaszcza takiemu z problemem.
                                  • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:10
                                    no wlasnie.
                                • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 08:18
                                  Zakładasz?
                            • slonko1335 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:43
                              Taaaa to widać zwłaszcza w odpowiedziach z wrzuconych na necie memow z działaniami z kolejności działań na poziomie 4 klasy....
                              • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:54
                                Otóż to.
                                Swoją drogą, ja z matematyki nigdy nie miałam problemów, nawet maturę zdawałam choć nie musiałam. Wykształcenie sprawia, że jakieś tam umiejętności dydaktyczne i metodyczne posiadam - jak moje dziecko "zawiesiło się" na zadaniach z procentami, to ni cholery nie potrafiłam mu ich wytłumaczyć. Wcześniejsze tłumaczenia (z innych działów) trafiały do niego bez problemu, ja każde zadanie z % rozwiązać umiałam, ale jakimiś kurde innymi sposobami i nie mogliśmy się w tej kwestii dogadać 🤦
                                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 20:20
                                  no to tak jak u nas z plywaniem. A ktos z zewnatrz od razu potrafil wyjasnic jak plywac
                              • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:59
                                Cranberries to czasami nie bezdzietna forumka? Bo porady ma własnie jakby dziecko widywała tylko z daleka...
                                • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 23:39
                                  Babo troll się obudził widzę
                                  • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 08:15
                                    o 23.39?
                            • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 08:17
                              Nie są. Dzieciaki mają z tym problem i masa rodziców tego nie umie ani wytłumaczyć...a czesto zwyczajnie nie umie\
                              Skoro tak jestes na bierząco to powiedz co takiego jest aktualnie w szkole podstawowej w programie klas 4-6?
                        • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:59
                          Ile lat mają twoje dzieci przypomnij?
                          • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 23:40
                            mnie sie pytasz? 11 latek
                              Nie ciebie. Cranberries
                  • alicia033 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 17:14

> Robienie zdjec, gryzmolenie mysza w paint nie sa wcale wygodna forma nauki.

dla ciebie, syata dinozaurzyco.
                    Natomiast i dziesięciolatek i jego korepetytor w mgnieniu oka wyrysuje kwadrat, trójkąt, koło i co tam im jeszcze będzie potrzeba...'
                    >
                    > Aha, macro 12 latek bedzie pisal, Pivot tables uzywal?

Niektóre dwunastolatki, i owszem, są już na tym etapie rozwoju. Twój dzubdziuś still not? No, to rzeczywiście, smuteczeksad.
                    Ale pomijając to - excel/libre calc to bardzo proste, żeby nie powiedzieć, prostackie, programy, do zamieszczania danych w formie graficznej i opisowej jednocześnie.
                    A żeby wiedzieć, jak coś policzyć, "nawet" w excelu" to jednak trzeba wiedzieć, jakimi danymi go "nakarmić" i skąd je wziąć. A do tego, żeby wiedzieć, skąd je wziąć, to (nie)stety trzeba jednak znać matematykę, więc sorry, princesska, ale once again, znowu zaliczyłaś twarde lądowanie na brzozie.

--
                    nangaparbat3 napisała:

> szczepienia działają wtedy, kiedy szczepią się wszyscy, którzy mogą.
                    > Pojedyncze szczepienia "dla siebie" nie mają żadnego sensu.
                    • alicia033 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 17:16
                      alicia033 napisała:

> dla ciebie, syata dinozaurzyco.

powinno być: stara dinozaurzyco.

> --
                      > nangaparbat3 napisała:
                      >
                      > > szczepienia działają wtedy, kiedy szczepią się wszyscy, którzy mogą.
                      > > Pojedyncze szczepienia "dla siebie" nie mają żadnego sensu.
                    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:46
                      >excel/libre calc to bardzo proste, żeby nie powiedzieć, prostackie, programy, do zamieszczania danych w formie graficznej i opisowej jednocześnie.

Ale nie do nauki matematyki gdzie masz robic kalkulacje samemu. 🤦🏼‍♀️. Mlodziez na matematyce ma sie matematyki uczyc lacznie z LICZENIEM w glowie czy w slupkach czy dysujac parabole, hiperbole, logarytmy, rownania... a na lekcjach z komputerow zajmowac
                      Excelem..

Zreszta z kim ja o matematyce rozmawiam. Z osoba ktora uwaza ze potencjal demograficzny wojska 143 mln kraju jest taki sam jak 37 mln kraju. Wez i juz nie gadaj glupot. A od mojego 11 wara trollu.
                      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 19:28
                        nie bój nic, oni tak nabazgrzą odpowiedz na kartce, że i tak nikt teog nie odczyta wink
                  • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:58
                    Ludzie dający korki online są przygotowani. I nie przespali jak ty ostatnich 4 lat...gdzięs ty się uchowała, ze masz takie pojęcie o lekcjach online?
              • ritual2019 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 16:34

> Mowimy o 12 latku.

??? W watku mowa jest o 10-latku.
                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 18:47
                  Totez to wyzej poprawiłam.
              • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:57
                Masz pojęcie jak wygląda nauka online? Czy przespałaś ostatnie kilka lat? Masz dziecko szkolne w domu...nie mieliście lekcji online w pandemii?
                Odpal sobie Khan Academy tam masz przykłąd jak mozna sie online uczyć matematyki...
                • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 22:02
                  hanusina ale to jest konkretny program interaktywny.

U nas w szkole podczas pandemii tez byly zajecia online ale byly teoretyczne i potem wysylalismy scan zrobiony zajec.

Mi chodzilo o to ze zalozmy cos jest w ksiazce czy cwiczeniach ze szkoly. I korepetytor online. Jedyne rozwiazanie w takim przypadku to tablet graficzny jak tu little fish powiedziala.
                  Bo inaczej to na kartce i zdjecia i to tak troche hm...clumsy
                  • little_fish Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 22:08
                    Zamiast zdjęć wystarczy kamera 😉 To serio nie jest jakiś wielki problem.
                    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 23:39
                      albo dwie? jedna na reke, druga na twarz? (spekuluje)

No jednak jest to duzo bardziej skomplikowane niz jezyk itd

Moj syn ma korki z francuskiego i hiszpanskiego i na pewno to sie da i to z jedna kamerka
                        Nadal nie rozumiem gdzie widzisz problem..
                  • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 08:14
                    To nie jest program interaktywny. Khan akademy to są własnie filmiki gdzie uczą m.in matematyki. Zobacz jak prosto ( bo tam jest prosto) mozna to robić
                    • princesswhitewolf Re: Korepetycje w domu 04.03.24, 09:33
                      Ok
    • kropkaa Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 03:48
      Sama on-line nie lubię. Na szczęście angielski wrócił normalnie. Drugi język mają on-line, ale nauczycielika doświadczona, ogarnięta i byśmy nieźle musieli się nagimnastykować, żeby to wcisnąc z dojeżdżaniem którejś ze stron.
      Moja koleżanka uczy angielskiego i do tak małych dzieci sama woli podjeść. Ale to tylko po sąsiedziku taka możliwość. Wtedy więcej nie.bierze. Inni po prostu podwyższają stawkę, bo tracą na czas na dojazd.
      Moja rada: szukaj na osiedlu. Fb dzielnicowy powinien pomóc.
      • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:54
        10 latek to nie jest małe dziecko. Masa 10latków doskonale oagranie lekcje online.
        Tu nie kwestia wieku a dziecka.
    • jowita771 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 07:39
      Do nas pan przyjeżdża, poszukaj, na pewno znajdziesz.
    • shellyanna Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:14
      Do nas korepetytor dojeżdża. Matematyka, klasa 8, 100 zł / godzinę, nauczyciel, nie student.
      Do pierwszego dziecka tez nauczyciel przyjeżdżał.
      Online to można wg mnie konwersacje językowe prowadzić.
      • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:55
        Mozna prowadzić lekcje z kazdego przemdiotu ale to zalezy od dziecka. Jak dziecko wymaga osoby, która przypilnuje jego skupienia to online odpada
    • malaperspektywa Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:19
      To czy nauka online jedt dobra zależy od dziecka. Ty swoje znasz najlepiej i najlepiej wiesz z czym ma problemy. Są korepetycje z dojazdami, musisz szukać dalej. Są droższe i zależy gdzie mieszkasz.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 09:25
      Szukaj lokalnie, moja kumpela zawsze miała korepetytorów dojeżdżających dla dzieci, bo jakby miała z kazdym dzieckiem sama jeździć to w domu by nie była.
      Owszem był zachwyt korepetycjami online, ale z trojga jej dzieci tylko jedno pokochało takie korki, i pozapisywalo się na zajęcia online z różnych "przedmiotów". pozostała dwójka się opier..... przy monitorze.
    • pearl3434 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:07
      Jeżeli dziecko ma problemy ze skupieniem uwagi to tylko stacjonarnie.Trzeba zmieniać formy i metody pracy.Nawet pozycję ciała.Stosowac przerywniki.Ja nie cierpię on line.Juz się na siedziałam przed kompem w czasie pandemii. I nie może być to student tylko doświadczony nauczyciel ,który zna się na metodyce i zna się na problemach dzieci. Plus odporny psychicznie na problemy szkolne i domowe dzieci bo i z takimi rzeczami się spotykam.Powodzenia.
      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 13:17
        Popieram. Siedzenie wuexznie online tworzy więcej problemow niz to warte
        Fibie spilecznw, mlodxi boja sie nawet roxmow przez telef
    • ophelia78 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:20
      Nauczyciele którzy udzielają korków zazwyczaj mają tyłu uczniów ze po prostu nie opłaca im się dojeżdżać. Wiec wola online lub u siebie.
      Znam tylko jedna osobę która dojeżdża ale akurat lubi "wyjsc z domu". Pozostali tylko u siebie w domu.
      • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 13:15
        Dziecko moze byc bardzuej skupione u korepetytora
        Niż kisząc się w domu
        • ophelia78 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 17:20
          Zgadzam sie.
          Ale korepetytorzy mają stawki godzinowe wiec za korki z dojazdem musoeliby brać dużo więcej.
          • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 17:33
            Dziecko nie moze dojezdzać?
            • cranberries1983 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 17:57
              rouzmiem, ze mniejsze się nauczy od rodzica, a starsze juz mozna komunkacji miejskiej zostaiwić
        • hanusinamama Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 21:56
          Przez godzinę?
    • agniesia331 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 10:52
      Taka osoba traci czesto 2 godz by zarobić 1 godz. W tym czasie online zarobi x 2
    • heniek.8 Re: Korepetycje w domu 03.03.24, 11:59
      u mnie w okolicy, za 60-70 zł za h przychodzi korepetytorka (studentka) do dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka