Dodaj do ulubionych

Praca - co robić?

03.03.24, 11:43
Potrzebuję Waszej rady.Praca w budżetówce od 30 lat.Co jakiś czas zmieniają się osoby z którymi ściśle współpracuję. Było różnie wiadomo ale ogólnie nie było źle. Od jakiegoś czasu muszę współpracować z osobą,która od początku podważała moją wiedzę i umiejętności.Jestem otwarta na krytykę ale ona to robi za moimi plecami.Krytykuje mnie przed różnymi osobami jaka jestem beznadziejna. I teraz moje pytanie co zrobiłybyście na moim miejscu? Nie przejmować się tym czy podjąć jakieś działania?
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Praca - co robić? 03.03.24, 12:12
      A zależność służbową jaka?
      Jeśli na.rowni,.a szef/owa jest ok
      To do niego/niej
      To ich robota, niech się tym zajmą
    • zalamana_500 Re: Praca - co robić? 03.03.24, 12:44
      Może zaczęłabym od nauki interpunkcji. Przecinki są istotne.
      • trudnerelacje52 Re: Praca - co robić? 03.03.24, 13:04
        Miłej niedzieli Ci życzęsmile
        • hasty Re: Praca - co robić? 03.03.24, 14:33
          Ja podjęłabym starania, jeśli ma uwagi do Twojej pracy powinna to powiedzieć Tobie.
          Jeśli robi to do osób trzecich to należy kategorycznie to uciąć.
          A jak? To już zależy od Waszych zależności służbowych.
          • trudnerelacje52 Re: Praca - co robić? 03.03.24, 14:46
            Osoba,z którą współpracuję jest na wyższym stanowisku ode mnie.
            • iwles Re: Praca - co robić? 03.03.24, 14:53

A masz nad sobą bezpośredniego przelożonego, który jest z nią na równorzędnych stanowiskach?
              • trudnerelacje52 Re: Praca - co robić? 03.03.24, 14:55
                Tak
                • iwles Re: Praca - co robić? 03.03.24, 15:01

To chyba zaczęłabym od rozmowy z przełożonym. To on jest od oceny twoich kompetencji i wykonanej pracy.
                  Jeżeli robisz coś źle, to chciałabyś usłyszeć bezpośrednio i z konkretami.
    • cegehana Re: Praca - co robić? 03.03.24, 14:57
      Czy macie w firmie procedury przeciwdziałania mobbingowi? Zaczęłabym od powiedzenia tej osobie, że takich a takich zachowań sobie nie życzysz (najlepiej przy świadkach).
    • alpepe Re: Praca - co robić? 03.03.24, 15:03
      herbatka z polonem
    • alexandra1984 Re: Praca - co robić? 03.03.24, 16:29
      ja bym chyba do tej osoby podeszla i milo oraz grzecznie powiedziala ze chcialabym porozmawiac i zapytala sie o to co dokladnie jej nie odpowiada w moim sposobie pracy? co sugeruje ze powinnam zmienic? itd. - widze ze jak ludziom zadaje sie pytania wprost i konfrontuje sie ich z tym co robia/mowia to czuja wieksze zazenowanie i wstyd niz jak sie je 'atakuje' ...
      • cranberries1983 Re: Praca - co robić? 05.03.24, 10:45
        popieram
    • cranberries1983 Re: Praca - co robić? 05.03.24, 10:45
      jezeli nie chcesz rozmwiac o tym z nią, to napisz moze jej maila, gdzie napisz ze sobienie yzcyczsz tego typu uwag i oczekujesz wskazania merytorycznego co jest nie tak

+ powiadom swojego przelozonego na pismie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka