Dodaj do ulubionych

Warszawa polecajki

07.03.24, 08:55
1. Szukam śniadaniowni, najchętniej w okolicach Centralnej albo na Ochocie. Np. jakieś francuskie bistro ale niekoniecznie. Otwarte od wczesnych godzin (czyli nie np. od 10)

2. Co ciekawego dzieje się aktualnie (oprócz protestów), jakieś nowe wystawy itp?

3. Ile wcześniej wyjechać z Warszawy na lotnisko Modlin, aby było bezpiecznie i na spokojnie. (będę jechać pociągiem, wiem ile jedzie itp. ale może jest coś czego mogę nie przewidzieć). Ostatni raz jechałam tam 10 lat temu. Będzie to niedziela popołudnie.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 09:00
      1. Vincent, Bulke przez Bibułkę
      2. Niestety nie pomogę, mieszkam teraz gdzie indziej
      3. Pociąg jedzie kawał czasu, tak ze 40 min, później autobus ze stacji do terminalu, ja bym przeznaczyła ze 2 h na samą podróż na lotnisko
    • qwirkle Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 09:39
      2. Na zamku królewskim właśnie otwarto nową wystawę 'Matejko nieznany'. Podobno przepiękna.
      • imponderabilia22 Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 11:42
        Dzięki.
    • anel_ma Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 13:18
      Na Ochocie
      Kaliska 20, mały lokalik z pysznymi śniadaniami.
      SHUK, wege i wega, pysznie
    • swiecaca Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 14:15
      1. jeśli może być Moko to Czuła Buła na Narbutta - bardz polecam
      3. chyba lepiej autobusem spod Pałacu Kultury, dojeżdża bezpośrednio a z pociągu trzeba się przesiąść
      • kanna Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 17:23
        Zdecydowanie najlepiej pociągiem, potem przesiadka do autobusu, który podjeżdża pod sam terminal.
        Podróż koło h zajmuje. W aplikacji można kupić bilet łączony na pociąg /autobus. Są dobrze skomunikowane.

Vincente ma pyszne jedzenie, choć to sieciówka.
      • imponderabilia22 Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 17:42
        Bus stoi w korku pociąg nie
    • taki-sobie-nick Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 21:44
      Protesty są bardzo ciekawe, wczoraj minęło mnie 6 samochodów policyjnych, a mieszkam pół miasta od Wiejskiej.
    • koronka2012 Re: Warszawa polecajki 07.03.24, 23:23
      W Orzo są śniadania za złotówkę do każdej kawy ale od dziesiątej
      Na zamku Królewskim jest nadal chyba wystawa Nowosielskiego niestety IMO dość słaba, prac w sumie mało
    • feniks_z_popiolu Re: Warszawa polecajki 09.03.24, 03:15
      Ad2. Dom Spotkań z Historią na Karowej. Wystawa fotografii Warszawy. Mistrz Zbyszko Siemaszko. Chwile wielkie i codzienne. Dla warszawianek to wspaniała podróż sentymentalna w czasie, bardzo polecam.
      • imponderabilia22 Re: Warszawa polecajki 09.03.24, 08:24
        Dzięki
    • panna_lila Re: Warszawa polecajki 09.03.24, 08:38
      2. Wystawa immersyjna Frida Khalo w Norblinie
      • imponderabilia22 Re: Warszawa polecajki 09.03.24, 08:45
        Byłam w Łazienkach. Nie wiem czy to to samo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka