Dodaj do ulubionych

The devils hour na Prime - spoiler

15.03.24, 12:08
Kto oglądał ? Skończyłam wczoraj w nocy i musze powiedzieć ze jeden z lepszych seriali z wątkiem paranormalnym jakie widziałam. Jeśli ktoś lubi zagadkowe morderstwa, śledztwo, trochę rodzinnej dramy i archiwum x to będzie w niebie smile

SPOILER
Dlaczego porwał Isaaka? Po co? Chciał go naprawić czy chronic przed Mikiem? Trochę bez sensu bo skoro Isaak był "anomalia", nie było ani czego naprawiać ani tym bardziej chronic. Jak chciał bronić, mógł zabić Mikea.
Obserwuj wątek
    • dragona Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 12:12
      sueellen napisała:

> Kto oglądał ? Skończyłam wczoraj w nocy i musze powiedzieć ze jeden z lepszych
      > seriali z wątkiem paranormalnym jakie widziałam.

O to obejrzę, bo lubię takie klimaty i mam prime, spoiler pominęłam tongue_out
    • sueellen Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 15:01
      Nie wierzę, że nikt nie oglądał? Z 2022
      • bieda_tubka Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 15:21
        ja oglądałam, ale jakoś już nie pamiętam o co tam dokładnie chodziło
        • alpepe Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 15:36
          Widać, że pozostawił niezatarte wrażenie big_grin
    • mysiulek08 Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 15:43
      to malo widzialas tongue_out

odpadlam po dwoch odcinkach, ja fanka takich bajek
      • asiairma Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 17:47
        Polecisz coś z takimi motywami? Proszę 🙂
        • mysiulek08 Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 18:46
          przede wszystkim ! Supernatural 15 sezonow swietnej zabawy, oczywiscie sa sezony slabsze ale sa tez epickie 😆
          Medium
          Grimm
          Originals
          Boys tez mozna podciagnac pod ten typ
          Fringe
          Magazyn 13
          Umbrella Akademy
          Whispers

lista oczywiscie bardzo subiektywna
          • sueellen Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 19:59
            Nic z tej listy mi nie podpasowalo, a Grimm był beznadziejny. Originals to chyba kolejne wcielenia vampire diaries? Nieeee no bez jaj
          • asiairma Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 22:07
            Części nie widziałam 🙂 Umbrella i Fringe były świetne. Dzięki.
            • mysiulek08 Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 22:37
              jesli nie widzialas Supernatural, to az ci zazdroszcze, wlasnie jestem na 8 sezonie (jeden z ulubionych) a ogladam chyba po raz... 6 🤣😎
              • dragona Re: The devils hour na Prime - spoiler 16.03.24, 11:24
                mysiulek08 napisała:

> jesli nie widzialas Supernatural, to az ci zazdroszcze

Trzy razy podchodziłam, nie mogłam zdzierżyć, że bohaterami są dzieci. Plus prostackie potwory. Ale jak się człowiek przemoże, to da się obejrzeć.
                SF czy horror to tak pojemne tematy, że serwisy powinny być zalane dobrymi filmami tych gatunków, a jest bieda z nędzą.
              • alpepe Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 11:16
                Czyli Originals, jak ci poleciłam, obejrzałaś big_grin
                • madameleloupblanc Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 11:20
                  W Originals to w zasadzie dobre jest tylko to ze akcja dzieje sie w Luizjanie oraz aktor grajacy Klausa jest świetny
                  • sueellen Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 12:32
                    originals, grimm Supernatural widziałam urywki bo moje dzieci to oglądają. Devils hour to kompletnie inny klimat.
        • eglantine Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 20:29
          Może American Horror Story, pierwsze dwa sezony. Są duchy i rodzinna drama, w drugim też chyba kosmici, strasznie dawno to oglądałam. Pierwszy sezon w miarę lajtowy, drugi horror pełną gębą.
          • asiairma Re: The devils hour na Prime - spoiler 15.03.24, 22:04
            Oglądałam. Dla mnie to był bardzo dobry poziom w tej półce 🙂
    • katecat1 Re: The devils hour na Prime - spoiler 16.03.24, 11:12
      Oglądałam jakiś czas temu, też mi się bardzo podobał. Może porwał Isaaka, żeby "przywrócić normalność"? Albo zwrócić uwagę jego matki? Szczerze, nie pamiętam. urzekł mnie sam klimat. No i Peter Capaldi.
    • majenkirr Re: The devils hour na Prime - spoiler 16.03.24, 13:17
      Dzięki za wątek! Nigdy wcześniej nie słyszałam o tym show, zaczęłam oglądać wczoraj i... REWELACJA! Dokładnie to, co lubię wink. Jak ktoś nie oglądał, to szczerze polecam.
    • kotumila Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 06:17
      Obejrzałam przez ten wątek. Wlasnie szukałam jakiegoś horroru. Jestem rozczarowana zakończeniem, ale oglądało się dobrze.
      SPOILER

Co do pytania w spoilerze: Akurat ze zniknięciem Izaaka Gideon nie miał nic wspólnego. Nikt go nie porwał. Znalazł się nagle w pokoju Meredith z przeszłości/równoległej rzeczywistości (to jedna z dziur fabularnych) i jej ojciec zabrał go na policję. Wtedy światy znowu się zamieniły i utknął w tym lesie.
      • sueellen Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 07:59
        Isaak mówił coś o jakimś facecie który go do tego lasu przyprowadził.. to było najbardziej niejasne.

Zakończenie zrobili takie by mieć otwarte drzwi do nakręcenia drugiego sezonu.
        • kotumila Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 09:43
          sueellen napisała:

> Isaak mówił coś o jakimś facecie który go do tego lasu przyprowadził.. to było
          > najbardziej niejasne.

Ale na pytanie, jak ten facet wyglądał, wskazał policjanta, więc tutaj wszystko się spina.
          >
          > Zakończenie zrobili takie by mieć otwarte drzwi do nakręcenia drugiego sezonu.

Chodziło mi o wyjaśnienie całej zagadki, a nie o ścisły finał. Miałam nadzieję na coś lepszego.
        • katecat1 Re: The devils hour na Prime - spoiler 17.03.24, 19:52
          Mówił też, że mama go nie poznała. Bo w tej równoległej rzeczywistości nie miała syna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka