Dodaj do ulubionych

Proszek do białego prania

21.03.24, 05:36
Chyba dojrzałam do zakupu przez internet 😉

Jaki proszek i jakiego sprzedawcę polecacie?

Obserwuj wątek
    • andaba Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 08:19
      A czemu przez internet? lepsze, czy tańsze?

Podciągnę ci wątek, bo sama jestem ciekawa, idą u mnie tony proszku.
    • jkl13 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 08:35
      Ja do bialego używam żelu do prania P.rsil. wszystko doprane i białe, nawet skarpetki trenującego syna (ten gumowy syf na orlikach powinien być zakazany). Białe piorę zawsze w 60 stopniach.
      • danaide2.0 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 09:57
        Gumowy syf na orlikach może być rakogenny.
      • snakelilith Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:16
        Persil jest drogi i wcale już nie najlepszy, ale fama markowego i kultowego produktu jak widać działa też w Polsce.
        Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykazały, że po raz kolejny najlepiej piorącym proszkiem do białego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w teście 1,8.
        Persil Universal Mega Perls ma ocenę 1,9, przy czym Tandil jest dużo tańszy.
        Ocenę 1,9 miały też Denkmit Vollwaschmittel Pulver z drogerii DM, też dużo tańszy od Persila oraz Domol Vollwaschmittel Pulver z Rossmanna.
        • alina460 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 12:20
          Dzięki Snejk, skorzystam z Twojego doświadczenia i znajdę albow Rossmannie, albo w DM 🙂
        • ardzuna Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:24
          snakelilith napisała:

> Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykazały, że po raz kolejny najlepiej pior
          > ącym proszkiem do białego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te
          > ście 1,8.

A jak wypadły w tym teście polskie środki do prania? ;-D
          • snakelilith Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:37
            Kpisz, czy o drogę pytasz? wink Polskie proszki nie były tam testowane, bo w Stiftung Warentest chodzi o produkty dostępne na niemieckim rynku.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 09:27
      Persil
      • pasquda77 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 09:54
        Jakikolwiek byleby orginalny niemiecki.
        • abacab.81 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:05
          Japoński lepszy.
          • pasquda77 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:21
            abacab.81 napisała:

> Japoński lepszy.
            Ale takie są realia i choćbyś nie wiem jak się upierała to tak jest.
            • abacab.81 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:41
              To widać, tych snieznobialych Niemców i Polaków w przyzolklych koszulach.
    • schiraz Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:09
      Używam proszku od Chajzera: Mr Ziggi, kupuję na allegro po 5 kg. Byłam sceptyczna ale po roku używania (mam dzieci w wieku szkolnym) nie zamienię go na niemiecki Persil - jakość ta sama a cena lepsza. Można kupić stacjonarnie małe pudełko i wypróbować.
      • grey_delphinum Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 11:08
        Dzięki za wszystkie informacje i polecajki 😊
    • dariamax Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:41
      Wyczekuje na dobrą cenę na All, używam Persil proffesional niemieckie albo belgijskie często w dwupaku z kolorem. Duze opakowanie.Ma jeszcze jedna zaletę sam się taszczy do domu bo kurier przywozi na próg.
    • klaramara33 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 13:13
      Bobbini płyn do prania plus soda plus boraks
    • kotejka Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:56
      Dalli active albo sensitive (to dla moich alergików domowych, ale też ładnie doprowadza biel)
      Zresztą wszystko ich jest cudowne
      Używam też ich krochmalu, płynow
      Jestem lumpeksiara i potrafię każdy lup doprowadzić do perfekcji, dalli bardzo w tym pomaga
      Cena ludzka - stacjonarnie kupuje od koleżanki co przywozi z Niemiec, a jak nie ma, to na allegro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka