grey_delphinum 21.03.24, 05:36 Chyba dojrzałam do zakupu przez internet 😉 Jaki proszek i jakiego sprzedawcę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 08:19 A czemu przez internet? lepsze, czy tańsze? Podciągnę ci wątek, bo sama jestem ciekawa, idą u mnie tony proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 08:35 Ja do bialego używam żelu do prania P.rsil. wszystko doprane i białe, nawet skarpetki trenującego syna (ten gumowy syf na orlikach powinien być zakazany). Białe piorę zawsze w 60 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 09:57 Gumowy syf na orlikach może być rakogenny. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:16 Persil jest drogi i wcale już nie najlepszy, ale fama markowego i kultowego produktu jak widać działa też w Polsce. Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykazały, że po raz kolejny najlepiej piorącym proszkiem do białego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w teście 1,8. Persil Universal Mega Perls ma ocenę 1,9, przy czym Tandil jest dużo tańszy. Ocenę 1,9 miały też Denkmit Vollwaschmittel Pulver z drogerii DM, też dużo tańszy od Persila oraz Domol Vollwaschmittel Pulver z Rossmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 12:20 Dzięki Snejk, skorzystam z Twojego doświadczenia i znajdę albow Rossmannie, albo w DM 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:24 snakelilith napisała: > Najnowsze testy (Stiftung Warentest) wykazały, że po raz kolejny najlepiej pior > ącym proszkiem do białego jest Tandil Ultra Plus z Aldi. Najlepsza ocena w te > ście 1,8. A jak wypadły w tym teście polskie środki do prania? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:37 Kpisz, czy o drogę pytasz? Polskie proszki nie były tam testowane, bo w Stiftung Warentest chodzi o produkty dostępne na niemieckim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 09:54 Jakikolwiek byleby orginalny niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:21 abacab.81 napisała: > Japoński lepszy. Ale takie są realia i choćbyś nie wiem jak się upierała to tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abacab.81 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:41 To widać, tych snieznobialych Niemców i Polaków w przyzolklych koszulach. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:09 Używam proszku od Chajzera: Mr Ziggi, kupuję na allegro po 5 kg. Byłam sceptyczna ale po roku używania (mam dzieci w wieku szkolnym) nie zamienię go na niemiecki Persil - jakość ta sama a cena lepsza. Można kupić stacjonarnie małe pudełko i wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 11:08 Dzięki za wszystkie informacje i polecajki 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 10:41 Wyczekuje na dobrą cenę na All, używam Persil proffesional niemieckie albo belgijskie często w dwupaku z kolorem. Duze opakowanie.Ma jeszcze jedna zaletę sam się taszczy do domu bo kurier przywozi na próg. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Proszek do białego prania 21.03.24, 13:13 Bobbini płyn do prania plus soda plus boraks Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Proszek do białego prania 22.03.24, 17:56 Dalli active albo sensitive (to dla moich alergików domowych, ale też ładnie doprowadza biel) Zresztą wszystko ich jest cudowne Używam też ich krochmalu, płynow Jestem lumpeksiara i potrafię każdy lup doprowadzić do perfekcji, dalli bardzo w tym pomaga Cena ludzka - stacjonarnie kupuje od koleżanki co przywozi z Niemiec, a jak nie ma, to na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś