Dodaj do ulubionych

Dyscyplinowanie

21.03.24, 08:40
Jakie cechy musi miec kobieta ktora z zacięciem dyscyplinuje inne kobiety np apropos ich wyglądu? Na przykładzie pani która zakłada wątki z krytyka jak można się nie nastarać? Inaczej mówiąc Jaki typ ludzi wkurza u innych cos co tak naprawdę nie ma wpływu na ich życie? Czyli rzeczy takie jak czyjaś fryzura? Albo z czego to wynika?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 08:49
      Pani (o ile pani), która zakłada wątek jak można się nie nastarac, jest trollem. A za dwa dni założy wątek pełen zdumienia, dlaczego nienastarane panie mają powodzenie, a jej nastarane koleżanki nie.
      Jest to troll rozruchowy, ponieważ forumki nie mogą się powstrzymać i usiłują uparcie pokazać pani the error of her ways. Jest to kompletnie pozbawione sensu i tu by pasowało to powiedzenie, przypisywane Einsteinowi, to o szaleństwie.
      • homohominilupus Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 08:52
        Słusznie prawi Daniela. Wódki jej polać.
        • kariwitch00 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 08:56
          A ja myśle ze ona nie udaje po to żeby rozkręcać forum. Bo sądzić ze ludzie tacy jak ona nie istnieją a to jest dość optymistyczne założenie.
          • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 08:57
            Ależ ja nie sądzę, że tacy ludzie nie istnieją. Istnieją. Co nie zmienia faktu, że pani jest trollem. Bitematycznym zresztą.
            • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:21
              Bi? Może zbyt skutecznie to coś omijam, ale ja widzę mono?
              • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:27
                Bi.
                Temat pierwszy: te nienastarane kobiety, fuuuj, jakżeż można? Faceci lubią nastarane.
                Temat drugi: dlaczego mój kolega z pracy zamiast związać się z moimi ślicznymi nastaranymi koleżankami, związał się ze starą/grubą/brzydką/dzieciatą/nienastaraną (w dowolnych kombinacjach, z tym że nienastarana występuje zawsze).

Ze temat drugi zaprzecza tezie z tematu pierwszego in fine, to już forunki zauważyły.
                • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:29
                  a ok, skleiło mi się w jedno pod hasłem "ta niedobra, niedobra nienastarana"
                  ale faktycznie, można zauważyć pewne rozdwojenie jaźni, co tylko potwierdza jedną z moich propozycji kto to jest (poniżej)
          • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:24
            Te wątki walą taką tandetą, że nie bardzo rozumiem skąd pomysł, że nie udaje.
            Istnieją różni ludzie, ale zobacz częstotliwość wątków o dokładnie tym samym, z "przykładami koleżanek" dokładnie z tego samego szablonu, wszystko się powtarza z odpowiedziami innych forumek włącznie. Jeśli to nie troll, to jest to pacjent zakładu psychiatrycznego a nie "kobieta z kompleksami".
            • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:30
              Dobra, albo ktoś domowej produkcji AI testuje i nie dał za wiele danych treningowych
              • livia.kalina Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:56
                Imo to gazeciarz.
                • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:58
                  Nie wykluczam, że masz rację.
        • borsuczyca.klusek Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:10
          Wódki!? Przed 9:00 rano? 😳
          • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:12
            Gdzieś na świecie jest po 17.00
            • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:12
              (Ale z wódką jednak poczekam do soboty...)
            • borsuczyca.klusek Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:13
              daniela34 napisała:

> Gdzieś na świecie jest po 17.00

Ale nie w Krakowie 🙄
              • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:18
                Ale mnie to nie przeszkadza 😃 Z tym że mam dziś w planie prace na wysokościach, bo muszę dom ogarnąć przed imprezą, więc się jednak powstrzymam.
      • alicia033 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:21
        daniela34 napisała:

> Pani (o ile pani), która zakłada wątek jak można się nie nastarac, jest trollem

Ta na pewno.
        Ale oprócz tej jest jeszcze bp. taniax i klamkaklamka z podobnym podejściem do wyglądu kobiet.
        • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:30
          Ale taniax to raczej nieustannie skarży się, że jest dyscyplinowana. Po czym natychmiast ze złego (wg niej) wyglądu innej kobiety wyciąga wnioski, że mąż jej (tej kobiety) nie rozumie i wcale ze sobą nie śpią, a na pewno ja zdradza.
          I tak reoresjonowana staje się elementem systemu represji 😀
        • taniax Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:35
          Z jakim podobnym? Wręcz odwrotnie.
          Sprzeciwiam się traktowaniu kobiet jakby były przede wszystkim dekoracją. Ciągle się dziwie, że osobniki każdej płci są wciąż zatrute stereotypami.
    • borsuczyca.klusek Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:09
      Ta pani to najprawdopodobniej pan - otyły piwniczak bez własnego życia
      • kariwitch00 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:15
        Istnieje a czemu ja tak wkurzają te kobiety tego nie wiem. A Może maja coś innego czego ona nie ma a chciałaby, może tak to działa?
    • mayaalex Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:14
      Poza rozkrecaniem forum to chyba nic odkrywczego - niskie poczucie wlasnej wartosci i kompleksy. Przykrywane krytyka innych, rowniez (a moze nawet szczegolnie?) w tematach zupelnie z dudy wzietych, zeby samemu na tym tle lepiej wypasc i przez chwile lepiej sie poczuc. W sensie “te inne to takie beznadziejne, nie to, co ja”.
    • trampki-w-kwiatki Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:19
      Te cechy to ogólne zrycie beretu oraz zkopcone życie, bo zdrowy na umyśle, duchu i emocjach człowiek takich rzeczy zwyczajnie nie potrzebuje i nie robi.
      • asia.sthm Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:28
        trampki-w-kwiatki napisała:

> Te cechy to ogólne zrycie beretu oraz zkopcone życie, bo zdrowy na umyśle, duch
        > u i emocjach człowiek takich rzeczy zwyczajnie nie potrzebuje i nie robi.

Zdrowy człowiek nawet tego nie wymyśli, nie ulęgnie mu się w głowie nawet jeśli chce potrollować czy powygłupiać. Do wypisywania takich kocopałów trzeba wyhodowanego w sobie jadu, trucizny, żywej salmonelli i pioruna.
    • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:19
      ta akurat pani (przy czym nie wiemy, czy jest panią) jest tępym trollem tłukącym bez polotu jeden temat
    • alex_vause35 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:30
      Ta osoba akurat się świetnie bawi, podburzając kogoś do odpowiedzi za każdym razem.
    • kropkacom Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 09:39
      Troll, który bazuje na tematach jakie kiedyś rozpalały na forum do czerwoności. Kiedyś była tu mniejsza świadomość kto jest trollem i trolle były często subtelniejsze. Długo budowały swoją historię.
      • homohominilupus Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:23
        I takich trolli nam trzeba!
        • anorektycznazdzira Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:49
          Kiedyś to były trolle! Teraz to już nie ma trollów.
    • aqua48 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:32
      Nie bardzo rozumiem jaki jest sens analizowania powodów zakładania wątków przez trolla, ani zastanawiania się nad jego cechami. Jest jaki jest, chcesz to się produkuj w jego wątkach, drażnią Cię czy nawet jakoś urażają, nie pisz.
      • asia.sthm Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:41
        > Nie bardzo rozumiem jaki jest sens
        > analizowania powodów zakładania wątków przez trolla,

Sens jest taki, że w naturze nie ma dostępu do takich dziwadeł. Sens edukacyjny, czy w podobie 😆
        • aqua48 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:45
          asia.sthm napisała:

> Sens jest taki, że w naturze nie ma dostępu do takich dziwadeł. Sens edukacyjny
          > , czy w podobie 😆

Nie spotkałaś w naturze dziwadeł którzy robią coś absurdalnego dla normalnych ludzi tylko dlatego że mogą?
          • asia.sthm Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:49
            No nie, słowo daję. W naturze mam nieurodzaj.
            Forum dostarcza mi tego materiału.
            • aqua48 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 12:04
              asia.sthm napisała:

> No nie, słowo daję. W naturze mam nieurodzaj.

A to zazdraszczam. Ja się spotkałam w życiu z rozmaitymi odpałami.
        • m_incubo Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:34
          Jak najbardziej w naturze jest dostęp do takich dziwadeł, a nawet i lepszych.
          • asia.sthm Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 17:30
            m_incubo napisała:

> Jak najbardziej w naturze jest dostęp do takich dziwadeł, a nawet i lepszych.
            >

Ale ja go nie mam albo się przede mnà uciekajà gdzie pieprz rośnie.
            Pomijam oczywiście tych o których prasa pisze, kroniki kryminalne podajà czy inne głośne nadajniki.
            Tu jest kopalnia trollświrów najróżniejszej maści, niekoniecznie kryminalnych ale zjawiskowych na tyle, że wartych obserwacji jako materiał naukowy.
            🙀😂
            • m_incubo Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 18:03
              Jak w każdym innym miejscu w necie.
              I w sumie lepiej spotykać dziwadła na forach i portalach, niż na ulicy.
    • primula.alpicola Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 11:53
      Ja dyscyplinuję tylko siebie.
      Rusz dupkę, primula, idziemy na trening.
      Jedno ciasteczko wystarczy.
      Dopasujmy pasek do sukienki.
      Czas iść na botoks.

Ofiara patriarchatu🤷‍♀️
      • borsuczyca.klusek Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 12:20
        I tak mówisz do siebie? 🧐
        Kurcze może ja też powinnam tak spróbować 🤔
      • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 12:45
        Mogłabyś mnie zdyscyplinować, żebym ruszyła dupkę i poszła ogarniać mieszkanie? W sobotę goście, specjalnie zrobiłam sobie dziś wolne, żeby poogarniac, a na razie osiągnęłam etap, w którym wszystko mam na środku i nic nie zawędrowało na swoje miejsce. Tylko balkon wygląda znośnie...
        • primula.alpicola Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:11
          Daniela, rusz dupkę, na balkonie ludzi nie będziesz trzymać!
          Jak nie posprzątasz to wyjdziesz na leniwą fleję, i nawet Twój własny piękny wygląd nie pomoże.
          No już!
          A co to za okazja?
          • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:33
            To jest moja spóźniona o 3 tygodnie impreza urodzinowa 😀
            • primula.alpicola Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:41
              daniela34 napisała:

> To jest moja spóźniona o 3 tygodnie impreza urodzinowa 😀

Aaa, no to tym bardziej! Do roboty!
              • daniela34 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 14:59
                Taaa... ułożyłam na razie na parapecie
                • primula.alpicola Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:20
                  Brawo.
      • angazetka Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:18
        A nie, to ja tylko mówię: Angazetka, siadaj no do pracy.
    • alina460 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 12:22
      Myślałam, że wreszcie będzie coś sensownego o dyscyplinowaniu dzieci. Niefortunny ten tytuł.
      • oldrena1 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 12:39
        alina460 napisała:

> Myślałam, że wreszcie będzie coś sensownego o dyscyplinowaniu dzieci.

"Dziateczki Duch Święty rózeczką bić radzi, Dziateczkom rózeczka nigdy nie zawadzi"
      • angazetka Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:19
        Dzieci się nie dyscyplinuje, tylko wychowuje.
        Ot, masz coś sensownego, 50 zł.
        • borsuczyca.klusek Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:20
          angazetka napisała:

> Ot, masz coś sensownego, 50 zł.
          >

Drogo 🙄
    • ichi51e Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:20
      Z braku kontroli nad własnym życiem. Zawsze najłatwiej innych pouczac
    • cranberries1983 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:36
      kompleksy moze?
    • bi_scotti Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 13:51
      Ja tylko chcialam powiedziec, ze uwielbiam slowo "nastarana" - za tzw. moich czasow nikt tak nie mowil - love it! Podobnie jak "dzidzia-piernik" - nawet oczu nie musze zamykac zeby zobaczyc big_grin
      W temacie watku chyba wszystko zostalo powiedziane - there are trolls and there are trolls - te na temat nastaranych sa bez porownania mniej niepokojace niz te polityczne wiec jesli jakies musza byc (???) to te nastarane moga zostac, eh wink Cheers.
    • malia Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:38
      1. nudzący się trol, może płci męskiej
      2. zaburzona osoba, też może płci męskiej, fantazjująca o swojej atrakcyjności
      3. osoba płci żeńskiej, nastarana jak stróż w boże ciało, zadziwiona i sfrustrowana, ze nikt na takie nastaranie nie leci, szczególnie jak nie ma za nim nic innego
      4. a może jakaś dziwna mieszanka wszystkiego naraz
      • m_incubo Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:44
        To jest troll-animator (raczej właśnie rodzaj męski). Wątpię, by stało za tym coś więcej.
    • figa_z_makiem99 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:54
      Wkurza nas to czego zazdrościmy i nie możemy mieć. Ktoś kto nie ma wykształcenia, umniejsza studiowanie i proponuje pracę w smażalni po socjologii. Kobieta samotna i skupiona na swoim
      wyglądzie, będzie najeżdżała na ubogie krewne bo mają partnerów, a ona taka wyjątkowa i nie ma. Ktoś kto musi ciężko pracować, będzie umniejszal niepracujace żony, bo go denerwują. "Naturalnie" piękne wyzywają "nastarane ", a gdyby czuły się piękne nie robiłyby tego. Dodajemy wartość do czegoś, żeby poprawić sobie samopoczucie, a umniejszamy kontr przeciwnika, kiedy czujemy się dobrze nie musimy umniejszac i obrażać bez powodu.
      • figa_z_makiem99 Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 16:58
        Podobnie z aborcją, ktoś kto ma problemy seksualne, albo posuchę, zazwyczaj jest zwolennikiem ratowania nienarodzonych dzieciątek. Kobiety, które skupiły się na t
        rodzeniu i byciu matką i żoną, umniejszają puszczalskim karierowiczkom, i tak to leci.
    • igge Re: Dyscyplinowanie 21.03.24, 22:30
      Nie wiem, nie kumam, ignoruję, mam w nosie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka