po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:39 Tak wygląda wojna, że giną również przypadkowi ludzie. Dlatego wojna to najgorsze, co ludzie robią ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:40 To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:45 angazetka napisała: > To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. > Reakcja naszego MSZ; to, że musiano dopisać kontekst, jest obciachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:47 angazetka napisała: > To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. > Ano nie był. Izraelskie oszołomstwo cieszy się, że kolejna organizacja humanitarna wynosi się ze Strefy, bo jak wiadomo takie organizacje psują plan zagłodzenia Palestyńczyków, a najbardziej etyczna armia świata przeprasza i uważa, że wszystko jest ok, no stało się, można się rozejść. Czekam na reakcję największego sojusznika. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:48 angazetka napisała: > To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. > Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:53 Bo siły Izraela od dawna atakują niosących pomoc cywilom w Strefie Gazy. Teraz tylko głupio wyszło, bo zginęli obcokrajowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:57 angazetka napisała: > Bo siły Izraela od dawna atakują niosących pomoc cywilom w Strefie Gazy. możesz podać źródła tej wiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:47 Poszukaj ich sobie, nie będę się dla twojej przyjemności kolejny raz przekopywać przez informacje, od których chce mi się rzygać. Nie jest to wiedza tajemna. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:54 angazetka napisała: > Poszukaj ich sobie Ja mam szukać źródeł tezy, którą ty postawiłaś? To jakiś nowy zwyczaj, mnie obcy. Szkoda, że nie chcesz napisać gdzie przeczytałaś jakoby wojska izraelskie świadomie i celowo wielokrotnie uderzały w pomoc humanitarną - bo taką tezę postawiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:55 Piszą o tym światowe media, serio, umiesz pisać na forum, to umiesz i znaleźć te informacje. Mnie to za dużo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:13 angazetka napisała: > Piszą o tym światowe media, serio, umiesz pisać na forum, to umiesz i znaleźć t > e informacje. Mnie to za dużo kosztuje. > Coś ci sie pomyliło. Ciężar dowodu leży po stronie tego, który stawia tezę. Tak więc twoje oskarżenia sa gołosłowne. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:26 Wrzuć w wyszukiwarkę hasła: Izrael organizacje pomoc i wyskoczą artykuły np. PAP, że Izrael oskarżył kilka organizacji humanitarnych o terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:56 moni_485 napisała: > Izrael oskarżył kilka organizacji humanitarnych o terroryzm. dodajmy, że bez żadnych dowodów Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości nadal nie doczekał się od tego państwa narodu wybranego dowodów na terrorystyczną działalność pracowników UNRWA. Ani pracowników żadnej innej organizacji humanitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:58 angazetka napisała: > Bo siły Izraela od dawna atakują niosących pomoc cywilom w Strefie Gazy. Teraz > tylko głupio wyszło, bo zginęli obcokrajowcy. > No otóż. Ja tu cytowałam raporty UNWRA, w których pisano ilu ich pracowników poniosło śmierć, to zakrzyczany mnie, że przecież w UNWRa sami hamasowcy. Ale już nikt nie skomentował, jak się okazało, że większość zarzutów Izraela w stosunku do UNWRy to ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:39 angazetka napisała: > Bo siły Izraela od dawna atakują niosących pomoc cywilom w Strefie Gazy. Teraz > tylko głupio wyszło, bo zginęli obcokrajowcy. > I pomyśleć, że pomoc nie byłaby potrzebna, nie ginęliby wolontariusze i ludność cywilna, gdyby nie było 7.10, gdyby oddano zakaldnikow. szkoda, że nie chce ci się rzygac na myśl co zrobił hamas. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:47 po_godzinach_1 napisała: > angazetka napisała: > > > To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. > > > > Skąd wiesz? Np. tak uważa Bellingcat www.bellingcat.com/news/2024/04/02/strike-that-killed-world-central-kitchen-workers-bears-hallmarks-of-israeli-precision-strike/ Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:16 angazetka napisała: > To nie byli przypadkowi ludzie ani przypadkowy ostrzał. Bardzo bys chciala co? Tylko ci znowu nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Tak się kończy… 02.04.24, 18:22 Patrząc na trzy zniszczone samochody, to akurat angazetka ma rację. Nie było przypadku, a organizacja już się wycofuje z działalności w Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 20:12 Nie nie nie, absolutnie. Izrael planowal to od 4 lat. To byl jego cel strategiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Tak się kończy… 02.04.24, 15:48 Mam nadzieję, że rodzina tego chłopaka nie dotrze do tego wątku. 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:16 black.emma napisał: > Zacytuj mi gdzie każę Izraelowi podkładać swoje dzieci. Brak rozbrojenia Gazy oznacza kolejne ataki na Izrael. Hamas zresztą zapowiada je wprost a ty inne pikające oczekujecie, że Izrael się wycofa i (w konsekwencji) pozwoli na to. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:39 Jeszcze raz: zacytuj mi, gdzie to napisałam. Jak na razie to mi przypisujesz swoje własne wymyślone tezy. Ja oczekuję np. przestrzegania konwencji genewskiej albo nie mordowania cywilów, zwłaszcza dzieci lub osób podążających z pomocą humanitarna. Od obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 02.04.24, 16:49 black.emma napisał: > Jeszcze raz: zacytuj mi, gdzie to napisałam. Ale to nie jest kwestia pisania tylko KONSEKWENCJI waszych postulatów. > Od obu stron. Naprawdę? W jaki sposób wyrażasz oczekiwanie wobec Palestyńczyków i w jaki sposób widzisz konsekwencje ich nieprzestrzegania? Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:50 evening.vibes napisała: > black.emma napisał: > > Jeszcze raz: zacytuj mi, gdzie to napisałam. > > Ale to nie jest kwestia pisania tylko KONSEKWENCJI waszych postulatów. Czyli jednak nie napisałam? Nie musisz przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:53 black.emma napisał: > Czyli jednak nie napisałam? Nie musisz przepraszać. Jeżeli odmawiasz kobiecie w ciąży leczenia 'bo dziecko' i w konsekwencji ona umiera to nie musisz pisać o zabijaniu kobiety - to są właśnie KONSEKWENCJE. Jamer ma rację - chcecie czuć się szlachetne kosztem cudzego życia. I rączki czyste bo przcież 'nie napisałyście'... Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Tak się kończy… 02.04.24, 18:03 A komu ja odmawiam prawa do leczenia, czy obrony? Wymyślasz i odpowiadasz sama sobie. Tak jak niżej chamsko wymyśliłaś, że na smierć izraelskich dzieci zareagowałam w stylu „oj tam oj tam”. Z mojej strony eot bo to już przekracza granice zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 02.04.24, 18:07 black.emma napisał: > A komu ja odmawiam prawa do leczenia, czy obrony? Miło by było gdybyś jednak czytała to co się do ciebie pisze a nie dyskutowała z sobą samą. Powtórzę zatem - brak rozbrojenia Gazy oznacza kolejne ataki na Izrael i kolejne ofiary. Da się zrozumieć czy za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 18:23 Odpowiedź/wypowiedź pana ambasadora Izraela w Polsce jest skandaliczna. W sumie w większości jesteśmy antysemitami i się czepiamy. Polak zabity, ale i tak chanuka i szalony Braun ważniejsi. x.com/YacovLivne/status/1775185377189323175?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 18:23 Nic, tylko za wczorajsze zabicie wolontariusza Polaka przeprosić ich musimy. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:27 marzeka11 napisała: > Nic, tylko za wczorajsze zabicie wolontariusza Polaka przeprosić ich musimy. Oj dobrze ze nie jestes antysemitka i rasiolka🤣🤣🤣. Strach sie bac co bys plotla gdybys byla 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:32 To, co odstawiasz w tym wątku, jest czymś niesamowitym. Brałam udział w takich wątkach "od zawsze"- w tym tych z października, gdy dzicz Hamasu zrobiła Żydom masakrę. Byłam całkowicie po ich stronie, ale gdy zobaczyłam, w jakim kierunku to idzie, nie mam już 0-1 widzenia. Dehumanizują przeciwników- a ty to popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:26 marzeka11 napisała: > W sumie > w większości jesteśmy antysemitami i się czepiamy. Polak zabity, ale i tak cha > nuka i szalony Braun ważniejsi. W wiekszosci to mam nadzieje ze nie. Ale ty tak. Po drugie co ma Braun do tego konfliktu. Wszystko u Ciebie dobrze? Moze cos o pingwinach? Albo cos rownie sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:29 Ależ przeczytaj wpis, okropny wpis, pana ambasadora Izraela w Polsce. On widzie takie konotacje. Nie potrafisz odczytać wpisu? To wg pana ambasadora wszyscy (prawie) nimi jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:37 marzeka11 napisała: > To wg pana ambasadora wszyscy (prawie) nimi jesteśmy. Braun i Bosak to '(prawie) wszyscy Polacy'? Ołkej... Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:22 black.emma napisał: > Czyli jednak nie napisałam? Czyli jakie konkretnie sa twoje postulaty wobec Izraela ktore to tak zle odczytalysmy? Tak konkretnie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 02.04.24, 17:35 Dokładnie, przecież zaprzestanie walk przez Izrael oznacza kolejne ataki na izraelskich cywilów. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:20 black.emma napisał: > Zacytuj mi gdzie każę Izraelowi podkładać swoje dzieci. Ale jak rozumiem postulujesz zaprzestanie dzialan w Gazie? Takie zaprzestanie i odpuszczenia terrorystom oznacza pozwolenie na dalsze ataki terrorystyczne, bo przeciez Izrael ma zniknac. Jak jestes taka "szlachetna" to podloz swoje dzieci a nie cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:32 Do wszystkich obrończyń IDF: pojawiają się kolejne opisy, tu najnowsze ustalenia: "Trzy pociski w trzy samochody. Izraelscy dziennikarze ujawnili szczegóły ataku na wolontariuszy Decyzję podjęła jednostka odpowiedzialna za ochronę transportu pomocy żywnościowej i samego konwoju WCK po tym, jak jej żołnierze mieli zauważyć uzbrojoną postać jadącą ciężarówką. Auto miało wjechać do magazynu razem z samochodami WCK. Kiedy tylko samochody opuściły magazyn, zaczął się ostrzał, choć ciężarówka, którą miał jechać uzbrojony mężczyzna, pozostała w magazynie - nie była częścią konwoju." W skrócie: organizacja humanitarna zgłosiła transport i transport został ostrzelany przez oddział mający go chronić. Zgłoś nam gdzie jedziesz to cię zamordujemy. To jest zbrodnia wojenna. Koniec. Kropka. Nieważne jak będzie cię się wić w swoich kłamliwych wyjaśnieniach o "wypadku" i "przypadkowym ostrzale". Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 19:36 A tutaj krok po kroku ze zdjęciami to jest rozpisane. x.com/wolski_jaros/status/1775163154571399225?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Tak się kończy… 02.04.24, 20:45 Polityka to mega syf. Banda oszustów pasożytujących na ludziach i robiąca gnój gdziekolwiek włoży brudne łapska. Mają krew tych ludzi na rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 08:38 Oczywiście, że nie. Polecił tylko zabić czterdziestu Arabów za śmierć jednego Żyda (dotychczas), a ilu jeszcze, to się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 12:40 kokosowy15 napisał(a): > Oczywiście, że nie. Polecił tylko zabić czterdziestu Arabów za śmierć jednego Ż > yda (dotychczas), a ilu jeszcze, to się okaże. Rozumiem ze wsrod tych Arabow byly ciezarnej Arabki ktorym wykrojono dziecko z brzuchow oraz male dzieci ktorym wylupiono oczy i odcinano konczyny przed smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 14:32 Rozumiem, że ty doskonale wiesz ze wśród zamordowanych Arabów nie było kobiet, w tym ciezarnych, nie było dzieci, nikt nie stracił oczu, rąk i nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 05.04.24, 00:17 Oczywiscie ze tak. izraelczycy z Cala pewnoscia wylupywali dzieciom oczy i obcinali im konczyny. Tylko nic o tym nie wiemy. Hamas wszystko trzyma w tajemnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 06.04.24, 07:54 Oczywiście, dzieci palestynskie które straciły rękę, noge czy oczy w wyniku bombardowania znacznie lepiej czują się od tych izraelskich. Powinny być nawet wdzięczne agresorom. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 06.04.24, 08:17 Dzieci palestynskie mogą mieć pretensje do wujkow z hamasu, którzy sprowadzili na nich te wszystkie nieszczęścia mordujac dzieci izraelskie Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 06.04.24, 08:50 Dzieci izraelskie mogą mieć pretensje do terrorystów z Irgunu, którzy rozpoczęli okupacja Palestyna 75 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Tak się kończy… 06.04.24, 09:25 Nie byli na tyle -ogarnięci-, by ogłosić niepodległość w momencie zrobienia tego w 1948 przez Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 06.04.24, 13:56 Nie wiesz, co to jest "Palestyna"? Tak myślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 06.04.24, 14:12 Ale ty masz na myśli tą Palestyne, która od 1920 roku była protektoratem brytyjskim czy ta która po decyzji ONZ w kwestii dwóch państw rozpoczęła przegrana wojnę z Izraelem? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Tak się kończy… 08.04.24, 08:11 > rozpoczęła przegrana wojnę z Izraelem? Nic nie rozpoczęła. Ta wojna już trwała, siły Irgunu i innych organizacji Izraelskich walczyły, mordowały, wypędzały od dłuższego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 07.04.24, 18:51 kokosowy15 napisał(a): > Nie wiesz, co to jest "Palestyna"? Tak myślałem. Cos co nigdy nie istnialo Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tak się kończy… 03.04.24, 10:54 Zrozum, że władze Izraela musiały wiedzieć o planowanej masakrze. Potrzebny im był powód do zutylizowania Palestyny raz na zawsze. I dokonujà planu. Ludobójstwo dopuszczalne jak widać. Wystarczy tylko powrarzać: My się tylko bronimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 03.04.24, 11:15 evening.vibes napisała: > Oczywiście TYLKO w Palestynie. Wg. ciebie Żydów można mordować bezkarnie. Gwałc > ić, palić dzieci żywcem. Ich nie bronisz - na ich temat tylko linkujesz kłamliw > e artykuły. > Ja nie będę już z tobą dyskutować, bo wiem, że to jest kompletnie bez sensu, ale mam w sumie jedno pytanie: myślisz, że palestyńskie dzieci nie palą się żywcem w wybuchach bomb? Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 11:19 "Niewinnych kobiet i dzieci w Strefie Gazy zginęło około 20 tysięcy." Wg HAMASU i dzieki HAMASOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 03.04.24, 11:28 A mogli nie zginąć gdyby tylko nie było ataku z 7.10. O wiele mniej także by zginęło gdyby hamas w trosce o cywilów uwolnił zakładników i się poddał. Armia izraelska jest taka jaka jest ponieważ ma doświadczenie w walce z terrorystami bez żadnych zasad i ograniczeń. Lata zasadzek i aktów terroryzmu dokonywanych przez dzieci -terrorystów dały rezultaty. Zanim jednak zaczniesz mieć pretensje do Izraela to zastanów się z jakiego powodu Izrael miałby chronić palestyńskich cywilów skoro hamas ich nie chroni? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tak się kończy… 03.04.24, 11:58 Zapiekła w nienawiści osóbko, polecam przeczytać rozmowę z Izraelczykiem, którego oboje rodziców, starszych państwa, spalił żywcem Hamas. Mogłabyś dużo się od niego nauczyć. Weekendowe/ świąteczne wydanie GW, powinno jeszcze być dostępne w wersji elektronicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 03.04.24, 12:40 Pojawia się tylko pytanie czy każdy kto 7.10 stracił bliskich myśli tak samo? A jeśli nie to dlaczego mialby się od kogoś czegokolwiek uczyć, każdy ma prawo przyzywac tragedię po swojemu i wybaczyć albo chcieć zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Tak się kończy… 03.04.24, 12:54 Kolejny pisarz do bojkotowania przez fanki działań państwa Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 14:37 Może spróbuj przeczytać i zrozumieć. Pierwszy samochód został trafiony (to nie bomba dużego kalibru lecz pocisk z drobna), przeniesiono rannych do drugiego, po kilkuset metrach został trafiony następny, znów przeniesiono rannych, po następnych kilkuset metrach Izraelczycy zniszczyli trzeci. Nikt nie biegał 2,5 kilometra. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:41 "Może spróbuj przeczytać i zrozumieć. Pierwszy samochód został trafiony (to nie bomba dużego kalibru lecz pocisk z drobna), przeniesiono rannych do drugiego, po kilkuset metrach został trafiony następny, znów przeniesiono rannych, po następnych kilkuset metrach Izraelczycy zniszczyli trzeci. Nikt nie biegał 2,5 kilometra." Nikt nie przenosil rannych do drugiego, ani trzeciego samochodu, bo byly w odleglosci 1km od siebie. No i jak to sie stalo, ze w 1 nikogo nie zabili, w 2 nikogo nie zabili, ale jak trafili w 3 to zabili wszystkich. I jak sie oni zmiescili wszyscy do 3ego samochodu. Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, bo jest to tak groteskowe, ze byloby smieszne, gdyby nie bylo tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:47 Aha, konwój jedzie w odległości kilometra samochód od samochodu. Tylko dlaczego to "konwój"? Opis zabójstwa jest zresztą dostępny, że zdjęciami zniszczonych samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:11 "że zdjęciami zniszczonych samochodów." Owszem, i odleglosc miedzy poerwszym a oststnim to 2.5km. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 04.04.24, 01:38 brenya78 napisała: > To sa zdjecia konwoju. > Ale ogarniasz, że jak jeden samochód się zatrzymuje w wyniku ostrzału, to ten za nim się do niego przybliża, może nawet przyspiesza, bo chce pomóc kolegom? Czy uważasz, że tak jak na rysunku stały sobie? Przecież te pojazdy się poruszały, nie? Masz prawo jazdy? W sumie to nie wiem czy powinnaś ryzykować wychodzenie na ulicę, skoro nie możesz ogarnąć przemieszczania się w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tak się kończy… 05.04.24, 03:32 Ale ogarniasz, że jak jeden samochód się zatrzymuje w wyniku ostrzału, to ten za nim się do niego przybliża, może nawet przyspiesza, bo chce pomóc kolegom? Na rysunku sa pokazne pozycje zniszczonych już aut, wiec nic sie do siebie nie zblizyło. Bo sa sporo od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:51 Mam nadzieję, że jak potwierdzą się ustalenia dziennikarzy izraelskich to ładnie przeprosisz za to, co piszesz? Poza tym gdzie mieli się ukryć wolontariusze jeśli nie w kolejnych autach? Tak bardzo chcesz wierzyć w "przypadkowy pocisk", że zaprzeczasz logice. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:13 "Poza tym gdzie mieli się ukryć wolontariusze jeśli nie w kolejnych autach? " Tak, to, bardzo logiczne. Bomba wali w samochód I magicznie pasazerowie przezywaja I biegna do drugiego. Drugi trafia pocisk, a oni (wszyscy cali) siup do nastepnego. Tak tak, to baaardzo logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:22 I oczywiscie pasazorowie przezyli takie zniszczenia, biegli do oststniego samochodu, w ktorym wszyscy sie zmiescili. www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/world-middle-east-68714128.amp Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:25 To są miejsca, w których samochody zostały trafione. A ranni nie "biegli" od samochodu do samochodu, lecz zostali przenoszenie - przeprowadzania, bo koledzy nie zostawiali ich na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 04.04.24, 01:41 brenya78 napisała: > "Poza tym gdzie mieli się ukryć wolontariusze jeśli nie w kolejnych autach? " > > Tak, to, bardzo logiczne. Bomba wali w samochód I magicznie pasazerowie przezyw > aja I biegna do drugiego. Drugi trafia pocisk, a oni (wszyscy cali) siup do nas > tepnego. Tak tak, to baaardzo logiczne. > Gdzie ktoś napisał, że cali i wszyscy? Ci, co mogli uciec uciekli, innych starano się przenieść. Poza tym, w konwoju brały udział 2 opancerzone auta, w których można przeżyć ostrzał i jedno nieopancerzone, w którym w końcu, za trzecim strzałem zginęli wszyscy. Coś jeszcze wytłumaczyć? Czy może sięgniesz wreszcie do źródeł, bo serio nie chce mi się cytować artykułów z prasy na całym świecie na ten temat. Gugla ci odcięli? Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 08:45 "jedno nieopancerzone, w którym w końcu, za trzecim strzałem zginęli wszyscy." Tak i wszyscy się najpierw oczywiście do niego zmieścili... Co za bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tak się kończy… 04.04.24, 09:10 Brenya, otworz ty jakaś gazetę i nie kombinuj. Koła to ty tu nie wymyślisz, a jedynie się napocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 10:19 "Brenya, otworz ty jakaś gazetę i nie kombinuj. Koła to ty tu nie wymyślisz, a jedynie się napocisz." Ależ otwieram. I nie widzę żeby poważne źródła mówiły o przenoszeniu się z samochodu do samochodu. Bbc pokazuje zniszczone samochody w odległości 1-2 od siebie że zniszczeniami ze nie ma bata żeby to ktokolwiek przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tak się kończy… 05.04.24, 03:35 Troche dziwne ze w opancerzonych autach nie byli bezpieczni ,a uznali ze bada bezpieczni w w trzecim nieopacerzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Tak się kończy… 05.04.24, 04:09 Nie ma powodu bronić tej akcji. Izraelczycy po holokauście mają syndrom, że nikt już nigdy nie będzie ich zabijał jak barany. Masakra w Gazie jest faktem, ale jej reżyserem jest Hamas. Sprawa Palestyńczyków stała się dla świata wewnętrzną sprawą Izraela, może prócz prostej chęci zabijania żydów, miał Hamas ochotę na umiędzynarodowienie znowu konfliktu, co się udało. A w końcu co się dzieje, to Allach tak chciał i kto się z jego wolą nie zgadza , też zasługuje na śmierć, według zasad tej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 15:02 W strefie Gazy nikt nikogo i niczego by nie bombardowal gdyby nie 7 pazdziernika. O tym nie nalezy zapominac. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:00 Z każdym dniem jestem coraz bardziej zdziwiona zajadłą postawą obrończyń IDFu. W sumie wczoraj mało było wiadomo, dziś wszystkie media polskie, europejskie, izraelskie, amerykańskie potępiają zbrodnię wojenną, ludzie coraz szerzej otwierają oczy, ambasadorzy wzywani na dywaniki, jest międzynarodowy skandal, zapowiedziano śledztwa itd. A grupa ematek dalej broni morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 [...] 03.04.24, 16:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:16 arabelax napisał: > 🤣 tak sobie tlumacz. Uderz w stół... Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:53 w sumie przykre, ze masz tak proste myslenie 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 16:58 arabelax napisał: > w sumie przykre, ze masz tak proste myslenie 🙂 Ojejujeju..... Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes [...] 03.04.24, 16:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 [...] 03.04.24, 17:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 03.04.24, 17:06 Zgłaszajcie to dziewczyny, to już jest szczyt. Antysemici przechodzą samych siebie Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 17:07 husky_cat napisała: > Zgłaszajcie to dziewczyny, to już jest szczyt. Antysemici przechodzą samych sie > bie ja zgłaszam wygasiłam przy okazji kilka nicków Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 04.04.24, 01:50 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Z każdym dniem jestem coraz bardziej zdziwiona zajadłą postawą > > Ja już nie jestem zdziwiona zaciekłą obroną gwałcicieli w wykonaniu twoim czy A > sieńki - wy po prosu jesteście poyebane. Kobiety w obronie gwałcicieli... degen > eratki. Ale ty serio uważasz, że IDF nie gwałci? Bo owszem są relacje z takich ich działań również. Nie będę ci wklejać linków, bo wiem, że i tak nie czytasz. Chcę tylko uświadomić tobie i twoim kumpelkom, że zbrodniarze są po obu stronach, od samego początku to piszę. Zamordowano polskiego obywatela, wolontariusza organizacji humanitarnej. Co jeszcze ma zrobić IDF, żebyś przestała ich ślepo bronić? Wysadzić ambasadę Palestyny lub Iranu w Warszawie? Zagłodzić te prawie 2 miliony Palestyńczyków? Zabić jeszcze więcej dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Tak się kończy… 04.04.24, 07:35 A gdzie twoje wpisy przejecia odnośnie zakładnika z polskim obywatelstwem? Czy tylko wolontariusze cie ruszają? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 04.04.24, 10:18 Nie będą musieli nic robić jeśli tylko hamas uwolni zakładników i się podda. Ale skoro hamas nie troszczy się o Palestyńczyków to dlaczego IDF miałby? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 17:55 A ja Twoja zajadla postawa obronczyni terrorystow z Palestyny jakos zdxiwiona nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:29 Jeśli ktoś widzi zbrodnie wojenna jednej strony konfliktu to nie znaczy, że jest bez krytycznym obrońca drugiej strony. Choc nie jest to powszechne, ty na przykład usprawiedliwiasz tyłki Izrael. Choć przypominam, że za zbrodnie np w My Lai sami Amerykanie skazali sprawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 18:30 "The IDF chief of general staff Herzi Halevi has issued a statement calling the attack "a mistake that followed a misidentification at night… it shouldn't have happened"." Tak, tak, jak nic zbrodnia wojenna... Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Tak się kończy… 03.04.24, 19:21 I mówisz, bredziu, że tak trzy razy się pomylili. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 03.04.24, 19:03 kokosowy15 napisał(a): > Jeśli ktoś widzi zbrodnie wojenna jednej strony konfliktu to nie znaczy, że jes > t bez krytycznym obrońca drugiej strony. Ciebie to akurat nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 15:48 Ja widze tylko kto zaczal. Gdyby nie 7 pazdziernika to wszyscy by zyli. Proste! Nic wiecej nie trzeba. Ten kuo zaczal jest odpowiedzialny za konsekwencje. Gdyby Izrael tak sobie zrobil to co robi bez powodu to stalabym w pierwszym rzedzie protesfujacych. Tylko ze ja nie jestem antysemitka. I jestem czlowiekiem w miare moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Tak się kończy… 04.04.24, 15:59 To organizacje pro palestyńskie zlikwidowały proces rozwiązania sprawy Palestyny, którym od tamtej pory wszystkim przeszło zajmowanie się tematem. A projekt był obiecujący, Izrael się zgadzał, ale woleli terroryzm. Czy akcje militarne Izraela w tym konflikcie przyniosą mu problemy, niewątpliwie tak. Ale prowodyrem i cynikiem jest Hamas. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 21:47 yadaxad napisał(a): > To organizacje pro palestyńskie zlikwidowały proces rozwiązania sprawy Palestyny, bullshit. To netanjahu w 2016 storpedował właściwie gotowe porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Tak się kończy… 04.04.24, 20:33 Chyba nie bardzo się orientujesz, co się działo na tamtych ziemiach przez ostatnie kilkadziesiąt lat, pani w miarę moralna. Nagle się obudziły i odkryły, że tam od dawna toczy się wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Tak się kończy… 05.04.24, 15:23 Tyle, że jeżeli państwo podpisało konwencje genewskie, a Izrael podpisał, to nie może już działać według zasada kto zaczął, proste. Pewne skomplikowanie to jest cena za cywilizację. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 05.04.24, 16:15 Bestialstwo masakry z 7.10 zwalnia ich z tych zasad. Sorry, ale pozostawienie tego bez odwetu to za wysoka cena za cywilizację. Mam nadzieję, że Europa też w końcu przestanie się bawić w cywilizowane traktowanie terrorystów Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 16:41 husky_cat napisała: > Bestialstwo masakry z 7.10 zwalnia ich z tych zasad. > Sorry, ale pozostawienie tego bez odwetu to za wysoka cena za cywilizację. > Mam nadzieję, że Europa też w końcu przestanie się bawić w cywilizowane traktow > anie terrorystów To jest bardzo ciekawe co piszesz naprawdę. Skoro tak jest to dlaczego na wezwanie USA Bibi postanowił otworzyć jednak przejście graniczne w Erez dla pomocy humanitarnej oraz pozwolił wykorzystać do tego port w Aszdod? Dlaczego MTK nie odrzucił oskarżenia Izraela o zbrodnie wojenne jako bezzasadne (no przecież atak Hamasu zwalnia ich z konwencji!) tylko bada sprawę? Dlaczego część społeczeństwa izraelskiego nie chce zabijania cywilów? Skąd biorą się coraz częstsze wycieki informacji o tym, że cywile są torturowani, poniżani i obecnie skazani na śmierć głodową? Nie musisz odpowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 05.04.24, 16:54 Wiesz, nie mam wyjaśnienia dlaczego niektórzy wolą bawić się w cywilizowane traktowanie zwyrodnialcow, choć 7.10 nawet najbardziej pożytecznym powinien otworzyć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 05.04.24, 17:08 asia_i_p napisała: > Tyle, że jeżeli państwo podpisało konwencje genewskie, a Izrael podpisał, to ni > e może już działać według zasada kto zaczął, proste. Pewne skomplikowanie > to jest cena za cywilizację. Czyli znów po rasiolsku: Izraelczycy cywilizowani, Palestyńczycy niecywilizowani. CBDU. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 20:47 No właśnie to jest proste jak budowa cepa: albo Izrael walczy z terroryzmem jak państwo demokratyczne albo walczy z terroryzmem metodami terrorystycznymi (jak to zresztą robią od lat) i wówczas niech cywilizowany świat zachowuje się w cywilizowany sposób i przestanie udawać, że Izrael jest tą zachodnią cywilizacją w Palestynie, której trzeba bronić za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 05.04.24, 21:11 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > No właśnie to jest proste jak budowa cepa: albo Izrael walczy z terroryzmem jak > państwo demokratyczne albo walczy z terroryzmem metodami terrorystycznymi (jak > to zresztą robią od lat) i wówczas niech cywilizowany świat zachowuje się w cy > wilizowany sposób i przestanie udawać, że Izrael jest tą zachodnią cywilizacją > w Palestynie, której trzeba bronić za wszelką cenę. Dlaczego z 'metod' rozliczasz tylko Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 21:50 Zapytaj o to Bidena. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 05.04.24, 21:55 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Zapytaj o to Bidena. Bidena mam pytać o TWOJE postępowanie? Raz jeszcze: Dlaczego z 'metod' rozliczasz tylko Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 22:04 evening.vibes napisała: > bardzo_wredna_dziewucha napisała: > > Zapytaj o to Bidena. > > Bidena mam pytać o TWOJE postępowanie? > > > Raz jeszcze: Dlaczego z 'metod' rozliczasz tylko Izrael? Jest zgodne z obowiązującym postępowaniem USA, przypominam, największego sojusznika Izraela. Jeszcze a propos terroryzmu: w cywilizowanym (!) świecie nigdy nie zdarzył się atak na ambasadę jakiegokolwiek państwa, Izrael to nadrobił. Co ja mam dalej udowadniać? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 05.04.24, 22:13 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > Jest zgodne z obowiązującym postępowaniem USA Nie pytam o USA - pytam o TWOJE postępowanie. Kolejny raz: Dlaczego z 'metod' rozliczasz tylko Izrael? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 22:51 A ja kolejny raz ci odpowiem, chociaż wiem jak się to skończy (wyzywaniem od rasiolek lub dzihadystek) i od razu napiszę do wszystkich, którzy wątek czytają: nie dajcie się nabrać na te niby podwójne standardy. Bo prawdą jest, że po coś narody walczą o własne państwo. Własne państwo łączy się z przywilejami, ale też z obowiązkami. I takim obowiązkiem jest przestrzeganie konwencji genewskich i innych, które jako państwo się podpisało. Już pomijam, że to sam Izrael gra cały czas kartą "jedynego cywilizowanego kraju na Bliskim Wschodzie". Tymczasem rzeczywistość jest jaka jest: głodzenie cywilów, strzelanie jak do kaczek do każdego (konwój WCK ale też do zakładników) to są zbrodnie wojenne. I owszem, wymagam od Izraela więcej niż od organizacji terrorystycznej, jaką jest Hamas. Wymagam więcej bo nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Skoro Izrael chce być traktowany jak cywilizowane państwo, to niech się, do ciężkiej cholery, zacznie tak zachowywać. Dodam jeszcze: czytam książkę izraelskiego dziennikarza o powstaniu i działalności służb specjalnych Izraela i przestaję się dziwić, dlaczego to wszystko się dzieje. Polecam, marzeka już wklejała, za co dziękuję: "Powstań i zabij pierwszy", Ronen Bergman. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 06.04.24, 08:29 Z terrorystami nie można walczyć metodami cywilizowanymi i czas by świat cywilizowany wreszcie to zrozumiał. Fakt, nie można zjeść ciastka i mieć ciastka, dlatego trzeba wybrać albo bezpieczeństwo własnych obywateli za wszelką cenę albo jednostronna zabawa w cywilizacje z terrorystami. Zarówno USA jak i Europa powinny się tego nauczyć. Książka jest świetna, ale to cytat z Talmudu; "Jeśli ktoś przychodzi cię zabić to powstan i zabij pierwszy" Czyżbyś się z tym nie zgadzala? Uważasz, że Żydzi powinni pokornie czekać i dać się zabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Tak się kończy… 08.04.24, 08:16 > Książka jest świetna, ale to cytat z Talmudu; "Jeśli ktoś przychodzi cię zabić to powstan i zabij pierwszy" > Czyżbyś się z tym nie zgadzala? Uważasz, że Żydzi powinni pokornie czekać i dać się zabijać? Tak, jest to perfidne i niecywilizowane, dlatego Izrael powinien zostać potraktowany na równi z Rosją. Pełne sankcje, zamknięcie ruchu wyrzucenie firm. Zabijanie prewencyjne całej populacji jest ludobójstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 08.04.24, 08:23 maly_fiolek napisała: > > Czyżbyś się z tym nie zgadzala? Uważasz, że Żydzi powinni pokornie czekać > i dać się zabijać? > > Tak, jest to perfidne i niecywilizowane, 'Cywilizowanie' jest się DAĆ ZABIĆ 🤣 Dzięki za pokazanie wprost agendy pikajacych serduszek w stosunku do Żydów. Po prostu chcecie kolejnego Holocaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 03.04.24, 17:01 Przecież twoi ulubieńcy terroryści wielbia Hitlera Ahed Tamimi do Zydow po 7/10: "we will slaughter you and you will say that what Hitler did to you was a joke, (...) We will drink your blood and eat your skull" Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 08:43 "Serio chcesz powiedzieć, że ci ludzie odwalili numer "o, strzelili nam w samochód, przesiadamy się do drugiego, o strzelili nam w drugi, to mamy jeszcze trzeci"?" No właśnie niepojęte skąd te wiadomości mają. Przecież to się kupy nie trzyma. Pomijając już to, że rakieta nie zabija wszystkich na miejscu + mieszczą się wszyscy w kolejnych samochodach... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 22:05 brenya78 napisała: > "Serio chcesz powiedzieć, że ci ludzie odwalili numer "o, strzelili nam w samoc > hód, przesiadamy się do drugiego, o strzelili nam w drugi, to mamy jeszcze trze > ci"?" > > No właśnie niepojęte skąd te wiadomości mają. Przecież to się kupy nie trzyma. > Pomijając już to, że rakieta nie zabija wszystkich na miejscu + mieszczą się ws > zyscy w kolejnych samochodach... > Kiedy zaczniesz przepraszać za to, co pisałaś w tym wątku? Bo już nawet ambasador Izraela (podobno) przeprosił. Ustalenia śledztwa na razie pokrywają się w 100% z ustaleniami Haaretzu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 10:09 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > E, jak strzelają do samochodów, to się wypierd*la byle dalej od tego samochodu, rozprasza, chowa wśród naturalnych kształtów terenu, roślin albo budynków. ale może nie wierz we wszystko, co oglądasz na filmach akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 04.04.24, 10:27 To jest wlasnie przerażające. Zapomniala też obrazy świętujacych 11.09 Palestyńczyków. A tu kolejne przypomnienie z kim mamy do czynienia fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/zwiekszono-ochrone-brytyjskich-parlamentarzystow-w-zwiazku-z-propalestynskimi-demonstracjami-st7798024 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Tak się kończy… 04.04.24, 14:04 Uzgodnili wcześniej, że będzie jechał konwój pomocy humanitarnej. Prawdopodobnie pierwszy strzał wzięli za przypadkowy i zakładali, że oznaczony samochód zgłoszonego armiii konwoju jest najbezpieczniejszym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 04.04.24, 18:44 husky_cat napisała: > Ale każdy myślący człowiek rozumie, że każdy terrorysta to muzulmanin. > A ponieważ niektorzy mają udane życie, rodziny, to nie chca ryzykować. Taaaaa. Irlandczycy z IRA to muzułmanie, podobnie Baskowie, że wspomnę tylko Europę, w końcu nie tak dawne konflikty. Ach, jeszcze działania terrorystyczne Żydów (znaczy wg ciebie tez wyznawców Allaha) w 19 i 20 wieku w mandacie brytyjskim (wysadzenie hotelu, egzekucje na brytyjskich urzędnikach, działalność Irgunu i Lechi) To co piszesz byłoby nawet zabawne, gdyby nie było żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tak się kończy… 04.04.24, 21:00 Szkoda klawiatury. Rasistom nienawidzącym i Arabów i muzulmanow nie wytłumaczysz, a utwierdza się w swoich przekonaniach gdy im ambasador powie, że Polacy to antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 04.04.24, 21:45 To co ty piszesz jest żałosne, zarówno IRA jak i Baskowie mieli dość ograniczone pole działań i jasno określonego wroga i cel. Poza tym, to Europejczycy, więc coś w stylu "dobrodziejstwa inwentarza" podobnie jak pijani kierowcy. Terroryści i inne problemy z importu natomiast są zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tak się kończy… 05.04.24, 17:02 husky_cat napisała: > To co ty piszesz jest żałosne, zarówno IRA jak i Baskowie mieli dość ograniczon > e pole działań i jasno określonego wroga i cel. Że przepraszam co? Jakiego wroga mieli Baskowie? Piszesz o tych policjantach których z zimna krwią mordowali? A może o tym polityku któremu strzelili w głowę, bo rząd Hiszpanii nie spelnil ich żądań? Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 05.04.24, 17:08 Tak, Hiszpania była ich wrogiem. Ale przynajmniej było wiadomo, że nie dokonają zamachu w polskim metrze czy CH Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 05.04.24, 22:54 husky_cat napisała: > Tak, Hiszpania była ich wrogiem. > Ale przynajmniej było wiadomo, że nie dokonają zamachu w polskim metrze czy CH A przypomnisz może jak wielu zamachów dokonał Hamas w Europie, że się tak obawiasz o warszawskie metro, którym nie jeździsz? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Tak się kończy… 06.04.24, 01:21 Trzeba ci wyliczyc wszystkie zamachy dokonane pod haslem "Allah Akbar" czy poradzisz sobie sama? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Tak się kończy… 06.04.24, 02:00 jammer1974 napisała: > Trzeba ci wyliczyc wszystkie zamachy dokonane pod haslem "Allah Akbar" czy pora > dzisz sobie sama? A odróżniasz Hamas od innych islamskich terrorystów? Bo chyba nie za bardzo, z tego co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Tak się kończy… 06.04.24, 04:10 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > A przypomnisz może jak wielu zamachów dokonał Hamas w Europie, że się tak obawi > asz o warszawskie metro, którym nie jeździsz? Ci Hamasowcy na szczęście nie zdąrzyli: www.dw.com/pl/bro%C5%84-hamasu-w-bu%C5%82garii-trop-prowadzi%C5%82-te%C5%BC-do-polski/a-68744167 Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Tak się kończy… 06.04.24, 08:16 A to musi być koniecznie hamas? Dlaczego się tak ograniczasz? Weź pod uwagę wszystkie zamachy i krew niewinnych przelana w imię allaha Odpowiedz Link Zgłoś