Dodaj do ulubionych

Mycie zębów w pracy

11.04.24, 21:03
Jak się na to zapatrujecie? Wypada czy nie?
Bo ja mam dylemat. Siedzę cały dzień w pracy, na miejscu jem obiad. Po obiedzie muszę, no po prostu muszę umyć zęby, inaczej czuję się nieświeżo i tyle. Wypada przynieść sobie akcesoria do mycia zębów, trzymać w szafce i chodzić do kibla, aby je wyszorować? Szczerze mówiąc, nie widziałam nikogo, kto myłby u nas zęby?
A może znacie inny sposób na odswieżenie jamy ustnej?
Obserwuj wątek
    • azomim83 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:05
      Ja myję💁🏻‍♀️
      • eva_evka Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:58
        Ja też. A zdarza mu się, że i dwa razy.
    • mikams75 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:08
      Nie wiem z czym masz problem. Normalnie idziesz i myjesz zeby. Co kogo to obchodzi?
    • mamkotanagoracymdachu Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:10
      Jak pracowałam w biurze to też myłam, nosiłam szczotkę i pastę w małej kosmetyczce, żeby nie paradować z nimi przez cały open space.
    • zgredzikowaty Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:12
      lalka.di napisała:
      > Siedzę cały dzień w pracy, na miejscu jem obiad. Po obiedzie
      > muszę, no po prostu muszę umyć zęby, inaczej czuję się nieświeżo i tyle.

To bardzo niezdrowo siedzieć cały dzień w pracy. Stracisz zdrowie z umytymi zębami.
    • berdebul Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:13
      Wypada, czy nie, po prostu myję bo mam taka potrzebę tongue_out
    • la_felicja Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:18
      A dlaczego miałoby nie wypadać? Nie wypada nitkować przy ludziach, ale w łazience to naprawdę można umyćzęby, przetrzeć pachy chusteczką (ja to akurat robię w toalecie, nikt mnie nie widzi), użyć dezodorantu, uczesać się - przecież po to jest łazienka
    • chicarica Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:19
      Oczywiście. Od wielu lat tak robię. Nie jest to nic dziwnego.
    • demodee Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:22
      > A może znacie inny sposób na odswieżenie jamy ustnej?

Ja płuczę płynem do płukania. Przy okazji guglam gardło.
    • damartyn Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:36
      Myje w pracy. Mam wszystko w kosmetyczce i używam bez skrępowania. To normalna czynność higieniczna.
    • lauren6 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:37
      Gdy pracowałam stacjonarnie to myłam zęby w pracy.
    • eagle.eagle Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:38
      Ostatnio pani prawnik szła przez hol myjąc sobie zęby, ja szczotkę do zębów i pastę noszę zawsze w torebce. Jak dla mnie mycie zębów w pracy jest jak najbardziej normalne.
    • cegehana Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:42
      Dużo ludzi myje zęby w pracy. Np. tacy z aparatami na zębach. To żaden wstyd 😀
      • boogiecat Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 23:22
        No wlasnie. Ja poczatkowo bralam do lazienki kosmetyczke ze szczoteczka i pasta, teraz to nakladam sobie pasty na szczoteczke w biurze i przechodze tak oto korytarzem do lazienki🤷🏻‍♀️
        • imponderabilia22 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 09:35
          W papciach i skarpetach frotte do kompletu?😉
    • marta.graca Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 21:59
      Myję, jak mam dentystę od razu po pracy. Jak ktoś się wstydzi, to łatwo wyczaić moment, kiedy nikogo nie ma akurat w łazience, ale raczej nie uważam tego za coś wstydliwego.
      • mava12 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 08:27
        w średnio porządnym gabinecie dentystycznym są w łazienkach jednorazowe szczoteczki i malutkie pasty. Oraz płyny do płukania ust.
        • marta.graca Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 09:16
          Nigdy w życiu się z tym nie spotkałam. Widocznie nie chodzę do porządnych.
          • imponderabilia22 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 09:35
            Czyli jednak nie jesteś ematką. Nawet w moim gabinecie to mają!
            • marta.graca Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 09:39
              Oczywiście, że nie. Dzieci i bidetu też nie mam.
        • pyza-wedrowniczka Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 10:15
          Są, ale wolę umyć swoją szczoteczką i swoją pastą (nawet w łazience u dentysty, jak nie miałam gdzie wcześniej) niż brać jakąś jednorazową szczoteczkę...

Ale ja mam alergię na słowo "jednorazowy" - taka szczoteczka to powinna być na naprawde wyjątkowe sytuacje, jak ktoś zapomniał, nie maił gdzie kupić po drodze czy mu ukradli torebkę rano, a nie standard i oczywistość.
          • mava12 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 11:09
            myśle, że tu raczej nie chodzi o dokładne mycie a raczej o odświeżenie. Nawet jeśli umyjesz zęby godzine przed wizytą to i tak "wyziew z paszczy" może nie być przyjemny dla dentysty.
            Takie szczoteczki jednorazowe wyrzuca sie potem do kosza. Oczywiście są potem przetwarzane i nie maja 15 żyć. Płacisz zreszta za nie w ogólnej cenie wizyty, czy uzywasz czy nie.
            • pyza-wedrowniczka Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 12:56
              No nadal - naprawdę jak wiadomo, że ma się wizytę u dentysty tak trudno spakować swoją szczoteczkę i pastę do torebki?
              Nawet jak płacę, to po co mam generować dodatkowe śmieci…
    • alba27 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:16
      Myje żeby w pracy i nie widzę w tym nic dziwnego. Jak ktoś w tym czasie wejdzie do łazienki to też jakoś dziwnie nie reaguje 😉
    • sueellen Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:18
      Ja myłam i wiem że inni też.
    • kachaa17 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:23
      Wypada. Jak idę po pracy do dentysty to myję zęby w pracy. Od kilku lat mam w firmowym biurku szczoteczkę i pastę.
    • bertie Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:40
      Nawet nie wpadłam na pomysł, że mogłoby nie wypadać myć zębów w pracy... w każdej firmie, gdzie pracowałam zawsze były osoby co myły regularnie (bo np. nosiły aparat ortodontyczny albo miały taki zwyczaj) plus sporo osób myło pod koniec dnia pracy jak była potrzeba, typu dentysta/lekarz. Kobiety zwykle chodziły z kosmetyczką, mężczyźni z samą szczoteczką w ręku.
    • kaki11 Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 22:50
      Na co dzień nie myję, dlatego, że nie mam potrzeby myć zębów po każdym posiłku, ale jak szłam niedawno po pracy do dentysty to umyłam i nie widziałam w tym nic wstydliwego.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 23:18
      Myje i nigdy nie zastanawiałam się, czy to dziwne
    • princesswhitewolf Re: Mycie zębów w pracy 11.04.24, 23:51
      No chyba planujesz to w toaletach a nie w kuchni czy tam gdzie jest maszyna do kawy czy przy biurku. A jesli w toalecie to w czym problem. Mnie tam nie dziwia ludzie myjacy zeby ani na lotnisku, ani w pracy, ani w restauracji po posiłku. Totalnie nie jest to dziwo.
    • jammer1974 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 00:37
      Myj na zdrowiem. Nie ma w tym nic zdroznego.
    • noname2021 Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 03:18
      Oczywiscie! jak najbardziej - masz potrzebe, to myj!
    • mama-ola Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 07:25
      W łazience wypada.
    • krwawy.lolo Re: Mycie zębów w pracy 12.04.24, 08:04
      Rozumiem Twój naturalny wstyd. Ja staram się jak najrzadziej myć zęby w pracy i mam do tego taki wielki wór, który zakładam na siebie i pod osłoną wora myję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka