Dodaj do ulubionych

Kosmetycznie

25.04.24, 17:16
Co nowego, proszę Pań? Odkrycia, nowości, rozczarowania, dorady?
Moje odkrycie to olejek Busajna, pięknie pachnie, nakładam na wilgotne ciało, albo mieszam z bezzapachowym balsamem do ciała.

Będę też testować Milky Reset Resibo. Produkt do oczyszczania 2w1, pierwsze użycie na sucho, drugie z wodą. Jeśli się sprawdzi, będzie super, zawsze to jeden produkt mniej.

Nie jestem pewna czy już pisałam o emulsji Anti Dry Bandi? Genialna, uwielbiam!
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:27
      Nie wiem czy w Polsce są - produkty do ciała Osea, genialne działanie i zapach.
      Medik8 H.E.O Rich Replenish Moisture Locking Cream - czegoś tak świetnie nawilżającego nigdy wcześniej nie miałam.
      Eyelinery MAC
      Podkład Nars light reflecting cośtam.
      Maski w płachtach.

Nie mogę się doczekać wypróbowania tej maski do szyi i dekoltu z phDoctor, po raz pierwszy od 2 lat mieli ją na stanie na wiosnę i czeka na mnie w Polsce.
      • primula.alpicola Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:57
        Osea nie widzę🤷‍♀️
        Maska ph doctor jest w moim stałym zestawie, i jeszcze balsam z kwasem glikolowym. To są unikalne produkty.
        Tę maskę używam też na twarz i pod oczy i na powieki i uważam że lepiej działa niż serum z glutationem.
        • chococaffe Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:59
          Też lubię, chociaż nie jest aż tak dobra jak sobie wyobrażałam po opisach.

Ale jest bardzo ok
        • annaboleyn Re: Kosmetycznie 25.04.24, 18:01
          Tez uzywam na twarz i pod oczy, uważam, że tylko dzięki niej mogę się ostatnio pokazać ludziom bez papierowej torby na głowie.
          • pade Re: Kosmetycznie 25.04.24, 19:46
            Topmedica ma fajny krem ujędrniający, jakby cośsmile Kupiłam ostatnio po uzyciu próbki. Nie ściąga - to ogromny plus. I krem i serum ma dmae.
            • annaboleyn Re: Kosmetycznie 25.04.24, 21:53
              U mnie ostatnio to kwestia nie tyle ujędrnienia, co przywrócenia cerze jakiegoś tam kolorytu i życia, bez użycia tony szpachli. Zombie mode, cienie pod oczami sięgają mi już za uszy big_grin
              • pade Re: Kosmetycznie 25.04.24, 22:12
                To było a propos tej maski, która o ile dobrze kojarzę też ma dmae.
    • snakelilith Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:35
      Zachwyt nowym tuszem do rzęs Avril Mascara High Definition.
      Akurat w okolicach oczu jest mi bardzo ważne, by składniki były wyjątkowo dobre, więc wypróbowałam chyba już wszystkie ekologiczne mascary na rynku. Bardzo trudno jest znaleźć taką, która jest trwała i nie robi po godzinie pandy pod oczami. Nawet te za milion monet bywają do kitu. Po tym jak wycofali do tej pory najlepszą Avril Waterproof myślałam, że się zapłaczę, a tu niedawno pokazała się ta nowa. Cudowny tusz do rzęs, bez alkoholu, trwały, świetna konsystencja, podwija sam rzęsy do góry, dostępny w pięknym ciemnym brązie, za jedyne 8 euro. Merci Avril.
    • pade Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:37
      Anti Dry to moje odkrycie sprzed kilku latsmile
      • primula.alpicola Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:42
        Opowiedz czego jeszcze używasz z tej serii, please.
        • pade Re: Kosmetycznie 25.04.24, 19:44
          kremowa kuracja i pod oczy - wszystko dobre
          • primula.alpicola Re: Kosmetycznie 25.04.24, 22:15
            Dzięki, wezmę następnym razem.
    • taje Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:45
      Nowy krem z filtrem SPF 50 od Ph Doctor. Lekko zabarwiony na beżowo, nie wysusza, a wręcz przeciwnie, może nawet zastąpić podkład, jeżeli nie trzeba nic zamalowywać. Raczej dla suchych cer.
      • husky_cat Re: Kosmetycznie 25.04.24, 18:01
        O tak, uwielbiam go.
        Polecam też peptydowy krem Slavia
    • chococaffe Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:50
      Zadowolenie:

Basiclab nawilżajacy lekki (ten w tubce) jako zamiennik/wymiennik Hydratinu. Pewnie na zimę kupię sobie ten tłustszy

Whamisa filtr 50 (sprawdziłam już nad kwietniowym Bałtykiem)

Umiarkowane/neutralne:

Basic lab żel do mycia cery naczynkowej (uzywam rano) - za mało czegoś - piany, zapachu, jakiś taki suchy. Ale krzywdy nie robi.
      • ajr27 Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:53
        Mnie ten różowy naczynkowy przesusza. I masz rację- taki jakby brak konsystencji w nim. Uwielbiam za to białą emulsję, ultrawrażliwą
        • primula.alpicola Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:58
          A właśnie, czy coś zmieniono w składzie emulsji? Zaczęła mnie szczypać w oczy i zrezygnowałam z niej.
          • ajr27 Re: Kosmetycznie 26.04.24, 12:23
            Ta biała? Nie, nic nie zmienili, używam już 3 butelkę i jest ok. W razie czego porównaj na Topestetic, oni aktualizują składy
            • primula.alpicola Re: Kosmetycznie 26.04.24, 14:18
              Tak, biała. To nie wiem co się tu odstawiło, oczy mi się uwrażliwiły?
        • chococaffe Re: Kosmetycznie 25.04.24, 18:02
          tak, ten naczynkowy jets jakiś tępy
      • snakelilith Re: Kosmetycznie 25.04.24, 18:00
        Acha, sprawdziłam ten nowy filtr Lavery. Jest lżejszy, tak lekki, że nie ma się wrażenia mineralnego filtra, raczej emulsja niż krem. Nie bieli, zostawia tylko coś w rodzaju lekkiej perłowej poświaty, co w sumie można uznać na glow i zaletę.
        Ma jednak jedną wadę, jest okropnie perfumowany, czego nie rozumiem, bo przecież filtra używa się dodatkowo do innych kosmetyków i z tego może powstawać niezła zapachowa mieszanka. Ale ja jestem wrażliwa na zapachy, więc to nie dla każdego musi być problem.
        Jeszcze nie wiem, czy będzie to mój codzienny filtr, na razie mam jeszcze 7 tub starej Lavery, nieco cięższy i ciut bielący, ale bardzo ten filtr lubię.
        • chococaffe Re: Kosmetycznie 25.04.24, 18:04
          Przy okazji zamierzam go spróbować - na razie tez mam zapasy
        • infinitypool Re: Kosmetycznie 27.04.24, 14:09
          Jak dla mnie ten nowy filtr Lavery jest swietny. Lekki, nie bielacy... Na szczęście moja skora nke reaguje na te substancje zapachowe.
    • is-laura Re: Kosmetycznie 25.04.24, 17:53
      Faceboom skin dopamine krem z filtrem oraz serum nawilżające
    • b-b1 Re: Kosmetycznie 25.04.24, 20:13
      Bielenda chrono age-autorska linia całkiem niezłych i tanich kosmetyków-wszystkie sa (dla mnie)świetne-bez względu na wpisany na nich wiek. I masło do ciała z tej serii też.
    • paola.brunetti Re: Kosmetycznie 25.04.24, 22:07
      Zazwyczaj nie wpisuję się w wątkach kosmetycznych, bo nie znam się aż tak bardzo jak niektóre z Was, ale bardzo podpasowal mi ostatnio krem z kwasem transektamowym z Bandi. Wspomniany wyżej żel do mycia dla cery naczynkowej z Basiclab dla mnie jest bardzo ok, chociaż na pierwszym miejscu stoi dla mnie Tołpa Rosacal.
    • aqua48 Re: Kosmetycznie 25.04.24, 22:18
      Hydrolpidium z Bielendy, już któreś opakowanie mam bardzo dobrze mi robi na cerę, używam jako serum, krem z kurkumą z Orientany, a do mycia twarzy testuję nawilżającą emulsję z Garniera. Dzisiaj w ramach poprawy humoru oraz zniżek w Sephorze nabyłam mini paletkę chłodnych (była jeszcze druga - ciepła) cieni do oczu z Too Faced. Jest piękna.I świetnie nadaje się do podróży.
    • klaramara33 Re: Kosmetycznie 25.04.24, 22:19
      Olejek do ust Clarsea, usta ładne odżywione, naturalny skład.
      • apallosa Re: Kosmetycznie 26.04.24, 12:24
        Mi ogromnie podpasowaly kremy Api Oro z maleńkiej manufaktury na południu Polski. Kupiłam trzy: dwa do twarzy i jeden pod oczy i bardzo żałuję,że tylko trzy. Następnym razem wezmę więcej.
        Olejek do demakijażu Naturalne, tu jedna z przezacnych forumek ostrzegała mnie,że on nie emulguje, ale nic to ....używany na waciki zwilżane ciepła wodą zdaje egzamin.
        Też olejek do demakijażu, ale w żelu z Bodyshop'a, już go nie ma w sklepie internetowym ,ale jest na Vinted.
        Przekonałam się do balsamów do demakijażu - miałam ten z Clinique i z Bodyshop'a też. A chodziłam koło nich ,jak pies wokół jeża 🤪
        Szampon z tea tree oil z Body Shop'u, genialny na podrażniony, swędzący skalp ( przyczyną był olbrzymi stres). Ogromna poprawa już po dwóch myciach.
        • apallosa Re: Kosmetycznie 26.04.24, 12:25
          Naturalme - miało być.
    • fandorina Re: Kosmetycznie 27.04.24, 13:58
      Babydream Mama masć na brodawki sutkowe ( zawiera lanoline i olejki ) super na suche skorki i usta. Do kupienia w Rossie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka