sueellen 11.06.24, 19:09 Proponuję ematkowa książkę kulinarną dla miłośniczek i miłośników ej frajerów 😉 Jakie są wasze hity? Proszę z przepisem bądź linkiem do przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n-ell Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 19:17 Taktyczna kropka, bo kupiłam toto w Lidlu, zrobiłam garstkę frytek i upchnęłam w górnej szafce. Wole frytki z patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 19:23 Dziś zrobiłam chipsy z jarmużu. Wyszły super ( jeśli ktoś lubi jarmuż) Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 19:24 Burgery. Moi uwielbiaja, robie srednio dwa razy w tygodniu. Przepis jest z www.kwestiasmaku.com/kuchnia_angielska/burger_frytki/przepis.html i jest na burgery pieczone, ale dokladnie tak samo mozna je przygotowac w air fryerze. Jesli ktos woli na wpol surowe, polecam 2x 3 minuty zamiast 2x4. Ziemniaczki od airfryer-przepisy.pl/pieczone-lodeczki-ziemniaczane-z-air-fryer/. Lososia pieke, piersi kurze w rozmaitych wariacjach. Muffinki z polowy porcji (albo ciasto w blaszce fi 18 cm). Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 19:28 Moje odkrycie to chipsy krewetkowe we frajerze i takie kratki świętokrzyskie. Nie smakują aż tak dobrze, bo nie są smażone w głębokim tłuszczu, ale dla mnie super alternatywa, 3 minuty i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 20:28 Ostatnio z frajera przerzuciliśmy się na grilla, lubię ten zapach palonego węgla. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 20:45 karyna-z-tarchomina napisał(a): > Ostatnio z frajera przerzuciliśmy się na grilla, lubię ten zapach palonego > węgla. ... o poranku. Do tego przenośny głośnik bluetooth o dużej mocy, a z niego niech będzie nawet ten Wagner, ale w aranżacji disco. To jest weekend! Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 20:50 rano nie grilluje, muzyki nie lubię tak że trafiłaś kurą w płot moja droga nadasana forumowa koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 21:18 No to obie walimy po opłotkach, bo ja dziś jestem pozytywną połową tej częściowo napełnionej szklanki. Tak przyjemnie zmęczona i zrelaksowana, nawet jeśli z lekko obolałą dudą. Nie, to nie nowa sukienka, tylko niedopasowane siodełko. Szkoda, że nie lubisz muzyki, moja droga heheszkowa forumowa koleżanko, bo jest taka fajna piosenka o dąsach: youtu.be/K5KAc5CoCuk?t=49 Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 21:23 szanuje pokojowe nastawienie Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 21:33 O Żubrze czy innej Warce pamiętaj Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 21:14 W zasadzie robię tylko kurze piersi lekko zamarynowane w Oliwie i przyprawach. Frytki już dwa razy próbowałam i słabo wyszły. Jeszcze piekłam dynię tak jak w piekarniku to znaczy w Oliwie i tymianku Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 09:46 Sprobuj frytki / ziemniaki z tego przepisu w linku wyzej. Kroi sie je na cienkie lodeczki, wiec pieka sie krocej, i wychodza chrupiace i pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 10:14 a kładzie się jedną warstwę tylko czy można więcej wrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 11:36 Z doświadczenia wiem że musi być "przewiewnie" . Dobrze jest potrząsnąć że dwa razy w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 11.06.24, 21:25 Ja uwielbiam szparagi w szynce lub boczku. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 00:33 Szparagi w szynce parmeńskiej z frajera? Hmm. Gdybym jadła szybko to bym się skusiła! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 09:27 Są pyszne, różyczki lekko chrupiące. Odpowiedz Link Zgłoś
straszliwywypadek Re: Ej, frajer - najlepsze przepisy 12.06.24, 12:09 sueellen napisała: > Proponuję ematkowa książkę kulinarną dla miłośniczek i miłośników ej frajerów ? > ? > > Jakie są wasze hity? Proszę z przepisem bądź linkiem do przepisu. Propozycja że się tak wyrażę po ematkowemu z dupy. Bo różne są frytkownice beztłuszczowe i na jednej konkretnej wyjdzie jakiś przewspaniały przepis ale już na innej nie. Odpowiedz Link Zgłoś