klaramara33 02.07.24, 00:10 Ktoś taką karmi może swoją psinę i może polecić? Szukam karmy wegetariańskiej oczywiście dobrej jakości dla mojego 16 kilogramowego cuda futrzanego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sueellen Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 00:13 Spytaj weterynarza który zalecił psu dietę wegetariańska. Najlepiej doradzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 00:17 Raczej powinna wiać od takiego geniusza Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 00:16 🙄Psy sa mięsożercami. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 07:52 Psy są wszystkozercami Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 10:03 Owszem, ale z przewagą mięsa. Koty to w ogóle mięsożercy (tak, kotom tez zdarza się przegryźć coś innego, co nie zmienia faktu). Karmienie takich domowników wege to prosta droga do ich wykończenia. No, chyba, że ów futrzak to młoda kapibara... Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 10:57 Świnia też jest wszystkożerna. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:12 świnie są fantastyczne do pozbywania się zwłok (kolega mówił ) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:15 Taka sprawa była w Stanach. Facet hodował świnie, gwałcił i mordował kobiety a potem rzucał ich ciała świniom. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:18 W którymś CSI była taka sprawa... Że szukali zwłok, bo "nie ma ciała = nie ma sprawy". A właśni8e zwłoki "załatwiły" świnie. Z tym, że nie wiem na ile to realne a na ile inwencja scenarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:23 Oglądałam serial dokumentalny "zdrodnie jak z koszmaru" i w jednym odcinku był motyw że morderca swoje ofiary dawał świniom do zjedzenia i zakopywał tylko kości Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:25 Realne. Najgrubszych kości chyba nie pogryzą, ale całą resztę jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:48 Gdyby jeszcze hodował hieny, to byłoby nie do udowodnienia. Hieny są świetne jeśli trzeba się pozbyć grubych kości. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:56 Jak widać wątek o wegetariańskiej karmie może nas daleko zaprowadzić... 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 09:09 magda.z.bagien napisała: > Gdyby jeszcze hodował hieny, to byłoby nie do udowodnienia. Hieny są świetne je > śli trzeba się pozbyć grubych kości. Zastanawiam się czy trzeba mieć pozwolenie na hodowlę hien . I w ogóle jak sobie radzą w tej części świata. Czy potrzebują jakiejś obory na zimę? Pytam dla znajomego... Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:25 Tylko trochę podejrzane. Bo ani na mięso się ich nie hoduje, ani nie są typowym burkiem zagrodowym Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:50 Oryginalne zwierzęta są teraz w modzie Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 09:52 Gdzie można nabyć hienę? Mam paru przyjaciół... 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:40 Niestety i w Polsce była taka sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:12 heca7 napisała: > Taka sprawa była w Stanach. Facet hodował świnie, gwałcił i mordował kobiety a > potem rzucał ich ciała świniom. W Kanadzie, Robert Pickton. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:42 nick_z_desperacji2 napisała: > świnie są fantastyczne do pozbywania się zwłok (kolega mówił ) Tu jest podana dosyć dokładnie dokładna procedura www.youtube.com/watch?v=gLsWMdxTMcw Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 20:00 Od karmy dla psa do ukrywania zwłok. Żadna z nas w pojedynkę nie jest tak nienormalna jak jesteśmy w kupie Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 11:49 A propos kotów, od razu przypomina mi się Jaś Kapela i publiczna zbiórka na, między innymi, wegańską karmę dla kota. Nie należę do fanek tego pana, ale gdybym należała to od razu zostałby skreślony. Moim zdaniem takie wypowiedzi w ustach osób publicznych należy piętnować, a zwłaszcza jeżeli wygłasza je osoba walcząca o prawa zwierząt, to jest dezinformacja. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 06:27 A co na Twój psychiatra? Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 15:26 Pilnuj swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:22 Nie korzystam, jestem całkowicie normalna. Nawet ADHD nie mam, buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:27 Może chociaż chciałabyś mieć kruka i karmić go bobem i ziemniakami? Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 18:44 Miejmy nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 09:11 la_felicja napisała: > Miejmy nadzieję Wejdź na jakąkolwiek wegańska grupę falejsbukowa. Nie, nie jest to żart. Weganie naprawdę karmią koty i psy wegańska karmą 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:00 Nawet nie chce mi się o tym myśleć. Mam koleżankę wegankę i ona karmi swojego kota mięsem. No, ale do tego trzeba trochę inteligencji i wyobraźni, bez zaślepienia ideologią. Zaciekli weganie biorący do domu kota, to jak skrajni katolicy kształcący sięna ginekologów i farmaceutów. Tego nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:14 Oni nie są normalni. Weź nie podpowiadaj bo autorka tylko psiakowi krzywdę zrobi. Czy jakby twój mąż w ramach ochrony zwierząt nakazał tobie i dzieciom jeść larwy mączniaków i zagryzać to korą z drzew myślisz że twój organizm przyjąłby to tak spokojnie? Nie można zwierzęciu tak drastycznie zmieniać diety. Jeśli autorce przeszkadza to że 90% diety psa to mięso (nie chodzi tylko o białko) to niech go odda i kupi sobie chomika. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:58 To jest jeszcze jedna kwestia: tam jest tylko białko. Pies/kot zjada wszystko z ofiary, potrzebuje chrząstek, ścięgien i całej reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 17:37 sueellen napisała: > Wejdź na jakąkolwiek wegańska grupę falejsbukowa. Nie, nie jest to żart. Wegani > e naprawdę karmią koty i psy wegańska karmą 🙄 Wszystkie znane mi osoby ze światka prozwierzęcego - wege lub weganie karmią koty karmą wysokomięsną (bezzbożową). Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 17:48 > wege lub weganie karmią koty karmą wysokomięsną I to jest sluszne. Albo sie zwierzeta lubi albo wybiorczo wedle widzimisie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 07:51 Dudo futrzane jest wszystkożerne weź się nie wyglupiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 07:53 Chcesz go jak najszybciej wykończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 15:29 Nie chcę przecież, wzięłam takiego psiaka co został porzucony przy ulicy ale mam problem z kupowaniem mu karmy np. z wołowiną czy indykiem, wiedząc jak te zwierzę ta są fatalnie tam traktowane. Znalazłam z larwami karmę albo jeszcze z rybami może być chociaż jemu taka jak widzę nie do końca odpwiada, szukam tego typu (wiem larwy to zwierzęta ale jednak nie cierpiały w hodwoli). allegro.pl/oferta/sucha-karma-greenwoods-insects-insekty-z-ziemniakami-1-5-kg-15130902763 Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 15:53 Jak już go wzięłaś to okaż jeszczr trochę więcej litości. On nie chce larwami z kartoflami żyć. To żywe zwierzę, daj jeszcze pożyć. Te w karmie już nie odżyjà. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 23:58 asia.sthm napisała: > Jak już go wzięłaś to okaż jeszczr trochę więcej litości. On nie chce larwami > z kartoflami żyć. To żywe zwierzę, daj jeszcze pożyć. > Te w karmie już nie odżyjà. > W tam, wypuści na zewnątrz, zapoluje na ptaki między posiłkami . Pal sześć gołębie ale te biedne wróbelki 😔 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 07:48 Psy raczej nie polują na wróbelki... Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:12 Może go oddaj. Nie można zwierzaka przestawiać na swój styl odżywiania się. Pies to nie królik aby go karmić marchewką i nie mrówkojad aby jadł larwy. Sprzeciw przeciwko traktowaniu zwierząt w ubojniach jest słuszny ale nie możesz go przenosić na psa. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:14 Jak sposób karmienia psa gryzie się z Twoim światopoglądem, to go oddaj zamiast torturować karmami dla oszołomów. Jak wiem, że karmienie żywymi myszami mnie przerasta, to nie trzymam mięsożernego węża, a nie proponuję mu makaron w sosie pomidorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 22:09 Sprawdziłam skład tej "super" karmy, bo cena jakaś dziwna (32zł/kg, dla porównania mąka ze świerszczy jakiś czas temu 200zł/kg). W składzie tego czegoś, jest "aż" 20% jakiegoś robaczego przemiału. Dalej ziemniaki, bób, groch, olej rzepakowy. No szał uja. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 03:15 Moja wilczyca byla karmiona normalnie ale uwielbiała pedraki chrząszcza majowego, takie wielkie jak 9alec, bielutkie, tlusciutkie. Tak bardzo uwielbiała ze wyspecjalizowała się w ich wywąchiwaniu pod ziemią. Wiedziała ze jej nie wolno kopać w pańci grzadkach więc wsadzała nos w ziemię i pokazywała gdzie ja mam kopać a potem grzecznie czekała na urobek i ze smakiem zjadała Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:00 Ale ten pędrak to taki smaczek, nie podstawa żywienia. Zresztą, w tej karmie podstawą nie są robaki, tylko kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:06 A kartofle są dla psa pożywne jak cegłówki. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 21:36 No niezupełnie, problem jest w tym ze psy to nie krowy i nie maja zeboe przystosowanych do przeżuwanie wuec warzywa w tym ziemniaki przelatują przez ich jelita jak ta cegła i jsa trawione tylko w minimalnym stopniu nie przynosząc żadnego pożytku. Inaczej jest w przypadku doprowadzenia pokarmu pochodzenia roślinnego do postaci papki, kremu. Jak ktos tu napisał, słusznie, psy są zwierzętami wszystkożernymi w tym padlinozercami. Dlatego tak podane warzywa a nawet zepsute mięso ( nie dotyczy przetworów miecnych) jest dla nich wartościowe a w przypadku nadpsutego mięsa nawet smaczniejsze ( dla nich) i lżej strawne. Nam ludziom moze sie to nie podobać a nawet brzydzić ale to sama natura. Psowate nawet gdy polują to nie zawsze skutecznie. Pozatym duza sztuka jest jedzona przez kilka dni gdy upoluje pojedynczy osobnik lub male stado . Z kotami jest inaczej, dla nich mięso musi być zawsze świeże Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 21:50 Sałatka z brzucha z wege zwierzątka, jest dobra i przyswajalna dla wilkowatych, bo już naruszona enzymami, których sam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 21:56 My im możemy warzywka ugotować i rozdrobnić co tez ulatwia trawienie . To jednak nie zmienia faktu ze psy powinno się głównie karmić mięsem i białkiem zwierzęcym Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 22:14 Masz problem z tym jak są traktowane indyki czy krowy, więc chcesz swojego psa źle traktować? Fajna logika. Naprawdę oddaj go komuś, kto zapewni mu jego potrzeby. Co do insektów - kupiłam swojemu smaczki, bo to niby takie super. Skład oczywiście dużo lepszy niż ta pasza, która chcesz swojego karmić. Mina mojego psa była typu „chyba zwariowałaś, to niejadalne”. Większość znanych mi psów nie chce jeść insektów. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 22:37 W tam - w naturze jedzą aż im się uszy trzęsą a w karmie nie pasi… Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiktrzy Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 22:45 Dobrze, że nie przygarnęłaś kota... Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 23:36 W karmach jest raczej mieso 4d Zwierzeta nie są hodowane na karmy Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 23:37 Buty tez nosiss wegańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 09:23 Wegeteriańskie karmy dla psów i kotów nie powinny być w ogóle dopuszczone do obrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 09:28 Szczególnie karmy dla kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 11:50 Nie da się wrzucić do jednego wora- koty są bezwzględnymi mięsożercami, psy omnivora. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 11:52 Ja tam kojarzę jakiś dokument o kociej mumii i jak nic, wynikało, że koty żarły różne paści, również zbożowe. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 18:47 A to zboże to nie pochodziło z żołądków pożartych myszy i ptaków? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:18 Dokładnie stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 09:56 Czyli kiciuś nie wpierniczał kuskusu z humusem, tylko normalnie jadł, co mu natura nakazała. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:05 Rudy długo nie uznawał karmy suchej, a że mokrą dostawał pełnomięsną, to pojawiły się problemy z zaparciami. Wet orzekł, że za mało błonnika w diecie. Na moje pytanie, skąd błonnik w kociej diecie właśnie to usłyszałam: kot nie robi sobie schabowego z dudy myszy, tylko zjada wszystko, łącznie z jej przewodem pokarmowym i tym, co mysz ostatnio zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 12.07.24, 17:09 Dokladnie tak. Pomijajac fakt ze koty chętnie żrą trawę by ułatwić czyszczenie przewodu pokarmowego to potrafią miec różne upodobania gdy chodzi o pokarm roślinny i mocno się go dopominać. Wiele moich kotów lubi kukurydze, zielony groszek, marchewkę, mialam osobnika ktory wrecz uwielbiała fasolkę szparagowa, wiele lubi tez kiszonki, oliwki marynowane sałatę lub warzywa dyniowate. Jednak zawsze jest to dodatek, uzupełnienie duetu a nie jej główny skladnik ktorym jest świeże mięso surowe lub gotowane Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:21 Karmy czysto wege są dla świrów robiących z psów i kotów zabawki i dlatego nie powinno się ich sprzedawać. Nie ma żadnego zdrowego dla psów powodu, dla którego trzeba je karmić karmami bezmięsnymi,. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:42 Karmy wege dla psów i kotów to wg mnie ten sam rodzaj znęcania się nad zwierzętami co usuwanie kotom pazurów, obroże antyszczekowe i inne wynalazki brutalnie ingerujące w naturę i dobrostan zwierzaka, tylko po to żeby właściciel miał zabawkę dostosowaną do jego (chorych) potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 10:02 A zadałaś sobie może trud poszukania publikacji naukowych nt diet wege u zwierząt…? Bo używasz dużych słów jak „znęcanie” - ale sprawdziłaś jaki wpływ na zdrowie mają takie karmy…? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:31 A po co na absolutnym mięsożercy z unikalną ścieżką metaboliczną w ogóle testować karmy wegetariańskie? Dla satysfakcji ideologicznej ludzkiego właściciela? Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 00:09 nick_z_desperacji napisała: > Wegeteriańskie karmy dla psów i kotów nie powinny być w ogóle dopuszczone do ob > rotu. Ja uważam że człowiek który wrowadziłby taką karmę swojemu psu czy kotu powinien pójść siedzieć za znęcanie się nad zwierzakiem. Co za dziwaczny pomysł aby psa zmieniać w królika Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 09:28 A może ty kozę masz a nie psa? Pewna jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 18:46 Może lepiej oddaj tego psa komuś normalnemu i kup sobie królika? Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:47 Co psy o tym sądzą www.facebook.com/reel/454032937243445 www.facebook.com/reel/387587253789207 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 20:20 Mój akurat brokuły bardzo lubi :p Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:43 Moja też lubi warzywa i owoce. Ale po miesiącu takiego jedzenia myślę że wyostrzyłby jej się instynkt łowiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:45 To, że pies lubi niektóre warzywa czy owoce nie znaczy że trzeba go tym karmić. Często są wręcz szkodliwe i zagrażają poważnym zatruciem, z zejściem włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:50 Moja dobermanka uwielbiała paprykę. I zazwyczaj dostawała kawałek, jak coś z papryką robiłam. Ale kawałek, a nie karmiłam jej papryką! I zapewne podobnie czynisz - czyli ok kawałek brokuła dasz, pies zje jako "smakołyk" i tyle. Ale karmisz jednak raczej czymś nieco innym niż brokuły? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 07:40 No oczywiście, ale na miejscu psa z filmiku to on by zjadł i jedno i drugie :p Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-tarchomina Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 19:52 Ja karmie szejkami z obierek po włoszczyźnie do rosolu Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 02.07.24, 21:57 nie ma dobrej, karma powinna mieć pochodzenie zwierzęce, bo psy naturalnie są dostosowane do spożywnia mięsa chcesz mu zaszkodzić - wegańska go wykończy Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:27 Bądźmy realistami, wiele karm ma kilka-kilkanaście procent „mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego”, albo jeszcze gorzej - pies je co zostało po ludzkim obiedzie. To e-matka karmi BARF i wysokomięsnymi karmami. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 10:33 I bardzo dobrze, że ematka niesie ten krużganek. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 11:12 Zwykła Pure Taste z Lidla ma 23% mięsa wołowego i 23% białka drobiowego, plus jeszcze jakieś białka, tłuszcze i hydrolizaty, ogólnie 58% składników pochodzenia zwierzęcego. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:12 a skad te 23% wolowiny? nie przypadkiem z zabijanych celowo na karmy krow? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 17:26 Nie, to są odpady z produkcji - skarpetki, wnętrzności. MOM, krew Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 17:33 Na samych polędwiczkach i stekach pies też nie pojedzie, bo tych odpadów potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 17:41 Nawet kupę innego zje jako delikates. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 18:34 w karmach mokrych nie ma zadych smieci - normalne kawaly miesa sa tam a nie jakis pasztet z MOM Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:10 Powątpiewam. Przemysł przetwórczy potrafi robić cuda z mesa - np z paru kawałków zrobić jeden duży przy pomocy pewnego enzymu. Albo z mięsnej papki zrobić kawałek z jak żywymi włókienkami mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:12 W nl to nawet drukują piękne steki :p Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:17 Oglądałaś jakas karmę z bliska? Czytalas sklad? Polecam zanim zaczniesz pisac bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:20 Pozatym te wlasnie podroby i resztki sa dla zwierzaków bardziej wartościowe niz same mięśnie w których aż tak dużo związków niezbędnych do budowy i odbudowy organizmu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 11:39 Ale nawet jak pies je te byle jakie karmy plus resztki ludzkiego obiadu, to jakieś tam mięso dostaje. To lepsze, niż karma wegańska Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 12:17 Jak pies je karmę typu „ Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (w tym wołowina 4%)” to już żadna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 12:11 chwila? ale to co, karma wegetariańska jest zła? to czym karmią zwierzęta w schroniskach? nie taką karmą? ale jezeli nie taka, to czy to znaczy, ze prowadzimy przedsiebiorstwo holocaust krów i świń żeby byla karma dla zwierzet w schorniskach? to gdzie tu sens i logika? mordujemy jedne zwierzeta zeby karmic inne, niepotrzebne nikomu zwierzeta scgroniskowe, tylko dlatego ze mamy jakies z d**** normy kulturowe, wg ktorych pies stoi wyzej w hierarchi niz krowa? wielki żyg Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 12:18 Większość karm wykorzystuje odpady z produkcji mięsa dla ludzi, mało która jest HG i nie karmią nimi nie tylko w schroniskach, ale też w wielu domach. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 12:27 Ale te odpady moglyby isc na parowki. Z tego sa parowki: z odpadow. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 12:30 berdebul napisała: > Większość karm wykorzystuje odpady z produkcji mięsa dla ludzi, mało która jest > HG i nie karmią nimi nie tylko w schroniskach, ale też w wielu domach. Stare jak psy domowe. Psy od zawsze były karmione resztkami i może nie jest tp najzdrowsze ale bliższe biologicznie niż karmienie robakami Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:19 To mój pierwszy pies , na razie je wołowinę w karmie ale wolałabym nie korzystać z karm na ciepieniu zwirząt bazujących. Nie wiedziałam,że pies bez mieśa nie może zupełnie./ a może może. Zapytam weterynarza,. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:35 Nie, nie może. Zdecydowałaś się na psa, karm go zdrowo. Jak nie pasuje przemysłowa hodowla to pasaj owce i przerabiaj na jedzenie. 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:26 coś mnie kłamiecie aż mnie zęby bolą od tego, właśnie sprawdziłam i schroniska mają koszmarne wymagania i żadnymi odpadami jak to sugerujecie podopiecznych nie karmią: Schronisko na Paluchu kupuje karmę w drodze przetargu i jest to jeden rodzaj karmy bytowej (dobrej jakości ale niektóre koty i psy mają specjalne potrzeby lub wybredne podniebienia) plus karmy lecznicze, specjalistyczne dla zwierząt chorych. Te karmy, które zbierają wyglądają na dobrej jakości jedzenie robione ze specjalnie mordowanych w tym celu krów, owiec, kur, a nie robione z jakichś odpadów. No to jestem w szoku, bo powinni faktyczni je karmic ryżem, robakami i zlewkami z jadłodajni, a nie soecjalnie dla nich zabijać inne zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:32 abria, pani jest szuja ale kiepska prowokatorka. Jakiś kurs u Asmy, albo cuś. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:40 szuja to jestes ty: popierasz mordowanie krow zeby je przerabiac na karme do schroniska Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:47 > popierasz mordowanie krow zeby je przerabiac na karme do schroniska wystosuj odezwe do wilkow i niedzwiedzi, one tez zamorduja krowe na pastwisku, a ty mleka juz nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:03 ale wilkow i niedzwiedzi nie hodujemy w sschroniskach, a co wiecej jak jest ich za duzo to dokonujemy ich odstrzalu czy to znaczy, ze bezdomne pieski tez powinny podlegac odstrzalowi? Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:35 Wiesz o tym, że bezpańskie głodne psy atakują ludzi i zwierzęta. nowiny24.pl/bezdomne-psy-atakuja-ludzi-zwierzeta-pogryzly-juz-dwie-osoby/ar/6200249 Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:20 no tak! ale to odławijmy je i usypiajmy albo odłwiajmy i karmmy karma wegetariańska a nie jak teraz, ze odlawiamy je, pakujemy do schroniska, a potem musimy latami mordować miliony krow zeby przerabiac je na karme dla psow w schroniskach Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:35 I co w tym dziwnego? W naszym kręgu kulturowym psy i koty jako zwierzęta domowe mają więcej praw niż krowy. W Indiach będzie inaczej. Natomiast w żadnej rzeczywistości koty nie staną się wegetarianami. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:57 No cóż, jak się decyduje na zwierzątko domowe, to się je karmi zgodnie z wymaganiami jego gatunku, czyli w przypadku kota mięso. Nie chcesz myszy łapać dla kotka to zostają puszki z mordowanych krów (albo np. kangura). Lajf jak to mawia biscotti. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:02 ale ja pisze o schroniskach! to po co nam one?!? jaki jest sens ich istnienienia skoro ratujemy bezdomnego pieska a za to musimy zamordowac krowe, zeby zrobic z niej karme dla tego pieska! to absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:04 nikt nie morduje krowy na kare dla zwierzat Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:31 nie wierze nic a nic w to co piszesz: schroniska wypisuja ze chca konkretnych karm wysokiej jakosci, konkretnych firm a producenci tych karm pisza, ze nie robia ich z zadnych odpadkow, tylko wyselekcjonowanych specjalnie krow, kur, owiec itd.., ktore morduja zeby te karmy zrobic wyjatkowo nieetyczny biznes schroniskowy Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:06 masz swoj świat Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:11 jedynie dostrzegam nielogicznosc i glupote, a wrecz zlo istnienia schronisk: litujemy sie nad psami a jednoczesnie mordujemy krówki na karmę dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:36 Zrozum nie oplaca sie robic karmy z miesa skoro masz mase odpadow, miesa zwierzat padłych itp Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:46 przestan opowiadac glupoty z tymi odpadmi i padlina - w zyciu by nikt Na Paluchu nie dał psom karmy z odpadów czy padliny, chyba zgłupiałas Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 18:24 zamiast bredzić zobacz jaie składy mają popularne karmy... jestes przeraźliwie naiwna Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 18:28 No to chyba by je musieli karmić marchewką, bo 90% ( jeśli nie więcej, pewnie więcej) karm jest właśnie z odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:32 abria napisała: > nie wierze nic a nic w to co piszesz: schroniska wypisuja ze chca konkretnych k > arm wysokiej jakosci, konkretnych firm > > a producenci tych karm pisza, ze nie robia ich z zadnych odpadkow, tylko wysele > kcjonowanych specjalnie krow, kur, owiec itd.., ktore morduja zeby te karmy zro > bic > > wyjatkowo nieetyczny biznes schroniskowy Kobieto, to co dla ciebie jest odpadkiem dla psa jest największym rarytasem. Dzikie drapieżniki wcale po upolowaniu zwierzyny nie zabierają się za mięśnie ktore są pożywieniem pozadanym dla ludzi tylko dobierają się do brzucha: serca, wątroby, nerek itd bo to dla nich jest najpozywniejsze. Chętnie obgryzają stawy ktore są źródłem tkanki łącznej i kosci dla wapnia. Wbrew pozorom dla kota smaczniejsze są resztki z kurczakowego mięsa niz bezpłciową pierś, juz bardziej smakuje udko ze ścięgnami i torebka stawową a i skórą nie pogardzą bo one zawierają skladniki wpływające na ich skórę, stawy, kościec itd . Mysz jak kot zlowi to wciąga w całości razem z sierścią i jelitami wypełnionymi zbożem.. no siersc to potem wypluje bo akurat zbędna i szkodliwa ale czaszkę tez zje Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 12.07.24, 09:14 Pełna zgoda. Mam ten sam koci gust. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:18 Myszy i inne WP można zamówić z dostawą do domu, nie trzeba samemu łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:39 Wiem, że można, a raczej, że czasami można (u mnie na przykład nie można). Ale taka zamówiona myszka też jest uśmiercona przez ten bezduszny przemysł mięsny, więc wiele to nie zmienia z punktu widzenia argumentów abrii: ktoś dla nas/naszych zwierzaków uśmierca inne zwierzęta. Jeśli ktoś z tego powodu odczuwa dyskomfort moralny to rozwiązaniem jest oddać zwierzaka osobie, której to nie przeszkadza, a nie znęcać się nad kotem karmiąc go karmą wegańską z uwagi na własny światopogląd. Kot jest poza ideologią. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:13 Pojęcie łańcucha pokarmowego to chyba 4, góra 5 klasa podstawówki. Jak ktoś nie chce niczego uśmiercać dla swojego pupila, to niech hoduje kwiatki doniczkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:07 Przemysł mięsny myszy 😂 ten wątek to złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:31 Z punktu widzenia argumentów Abrii przecież zero różnicy, kto uśmierca myszy na sprzedaż: czy wielka firma, czy mała firemka; ona tak to właśnie przedstawia, zabijasz jedno zwierzę, żeby karmić nim inne i to niby jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:33 zabijasz jedno zwierzę, żeby karmić nim inne i to niby jest złe. a jest to dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:37 Tak, jeśli kot, który jest mięsożercą nie ma możliwości sam upolować sobie mięsa to jest to dobre. Złem byłoby znęcanie się nad kotem poprzez karmienie go karmą wegańską. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:37 Karmy na robalach powstały jako odpowiedź na różne alergie. Dowód anegdotyczny, ale podejrzewam że nie jedyny - pies który uczula się po kolei na różne białka. Aktualnie je kangura, odpadły już wszystkie zwykłe mięsa typu baranina, wołowina, krolik, jeleń itd. Za chwilę zostanie krokodyl (tak btw jest Selgrosie), zebra i dalej już niewiele jest poza robakami. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:15 Spoko, tylko po pierwsze, to są specjalne potrzeby żywieniowe, a po drugie w tej karmie jest 20% robaków. Ona de facto chce paść psa ziemniakami i grochem. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 19:35 Pedraki chrząszczy majowych psy bardzo lubią, to dla nich przysmak i zawiera dużo białka. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:28 schroniska raczej karmią byle czym Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 13:41 na paluchu karmi lepiej niz ty sie karmisz w barze mlecznym - tak wynika z ich strony Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 14:33 cranberries1983 napisał: > schroniska raczej karmią byle czym No to chyba zależy, nasze lokalne schronisko dostaje od szkól, zbiera czasem w przychodniach z prośbą o dobre gatunkowo karmy(podane jakich firm). Też im dużo tam dałam dobrych karm i zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:37 I w praktyce tak jest? Tylko bosh purina itp? Szczerze wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:32 Wejdź na stronę schroniska dowolnego i zobacz o jakie karmy proszą. W pierwszej kolejności o bardzo dobrej jakości karmy z wyższej półki, bo mają dużo zwierząt chorych i ważna dla nich jest dieta w procesie wyprowadzenia ich na prostą. Psy ze schroniska, znalezione to nie śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:16 czyli potwierdzasz te glupote uznajemy, ze psy to lepsze zwierzeta niz krowy i kury - i zeby je hodowac w schroniskach, pozwalamy na holocaust milionow krow i kur, ktore trzeba przerobic na karme dla schroniskowcow Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:55 Holokaust to z definicji ludobójstwo na Żydach w czasie II wś, więc przestań pieprzyc o "holokauście krów", bo to dopiero rzyg. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:05 Żydzi sie skonczyli w Gazie, a teraz holocaust to masowe zabojstwo kogokolwiek - a w kontekscie przemyslowych farm krow, pasuje to idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 15:30 Gdzie tu jest logika: chcesz szkodzić jednemu zeierzęciu (psu) żeby inne miały lepiej? Tylko, że pies się będzie miał gorzej. Jeśli Ci się to światopoglądowo nie zgadza to nie miej psa. Oddaj go komuś, kto będzie go lepiej traktował. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:23 Nie ma mowy,żebym go oddała. To nic nie mzieni,on się szybko adaptuje do nas i wszyscy już go pokochaliśmy, nie chcę,żeby przechodził kolejne porzucenie. Od roku nie miał domu. Mogę mu smaa mięso gotować z niecierpiących tak zwierząt, z kurczaków zagrodow=ych co mężowi kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:28 Tego co w kościach pies też potrzebuje, a kości z drobiu jeść nie może, chyba że je zmielisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:38 Lepiej z podrobówmu gotuj Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:45 Z podrobów jest sr***ka, w nieumiarkowanych ilościach. Zresztą same kurczaki psy też źle tolerują, niekiedy mają alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 09:32 Za dużo tłuszczu to częsty problem. Musisz z proporcja pokombinowac Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:03 cranberries1983 napisał: > Lepiej z podrobówmu gotuj Dzięki za radę bo też chodzę na rynek po kurczaki od rolników, i tam z podrobami kupuję. Kupuję zagrodowe gdy nie mam czasu na rynek ale tak pisałam zagrodowe,żeby było jasne. Ten rolnik od którego kupuję jajka i kurczaki ma duże gospodatrstwo i tam sobie szczęśliwe zwerzęta chodzą po dużym terenie, widziałam bo zaprosił w sumie to znajomy. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 16:48 zbieraj padline przy drodze i nia karm: wyzej cranberries1983 sugeruje, ze profesjonalne karmy dla schronisk robią z padliny Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 03.07.24, 17:04 abria napisała: > zbieraj padline przy drodze i nia karm: wyzej cranberries1983 sugeruje, ze pro > fesjonalne karmy dla schronisk robią z padliny Obawiam się,że wolałby się wytarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 09:20 Nie masz kota i jesteś trollem, conie Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 09:33 żyj w błogiej iluzji, ze kotka nakarmisz kukurydzą, a karmy mięsne są z polędwicy Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 16:47 Proszę, mamy coś. Karma wege dla kotów, ale zawsze. AMI CAT karma pełnoporcjowa dla kotów 7,5kg 8032573040628 AMI CAT karma pełnoporcjowa dla kotów 7,5kg Karma dla dorosłych kotów, pakowana w hermetycznie zamknięte worki 7,5kg. Karma wegańska, nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, ale jednocześnie jest pełnowartościową, zbilansowaną karmą, która może być podstawą żywienia każdego kota. Kompletna, zrównoważona, etyczna i ekologiczna Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 17:02 >Karma wegańska, nie zawiera żadnych składników >pochodzenia zwierzęcego, ale jednocześnie jest >pełnowartościową, zbilansowaną karmą, która >może być podstawą żywienia każdego kota Bezwstydne kłamstwo i wprowadzanie konsumenta w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 08:23 Niestety, w imieniu kota nikt do sądu nie pójdzie. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 08:40 Nie trzeba w imieniu kota - wprowadzanie konsumenta (i nie, jest to kot ) w błąd podlega karze ale ktoś musiałby się tym zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 04.07.24, 17:40 Karmienie kota kukurydzą i zniemniorami jako etyczne. Chyba mam inną definicję etycznego traktowania zwierząt. I kota, któremu musiałabym to chyba przez rurkę podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
cranberries1983 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 08:28 nie wiem czy w przyrodzie koty jedza tyle kukurydzy ile jest w tej karmie Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 05.07.24, 22:11 buldog2 napisał: > Proszę, mamy coś. Karma wege dla kotów, ale zawsze. > > AMI CAT karma pełnoporcjowa dla kotów 7,5kg > > 8032573040628 > AMI CAT karma pełnoporcjowa dla kotów 7,5kg > > Karma dla dorosłych kotów, pakowana w hermetycznie zamknięte worki 7,5kg. Karma > wegańska, nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, ale j > ednocześnie jest pełnowartościową, zbilansowaną karmą, która może być podstawą > żywienia każdego kota. > > Kompletna, zrównoważona, etyczna i ekologiczna > Dzięki ale ja pytałam o psa. Te zwierzęta mają jednak inne zdaje się zapotrzebowania. Widziałam na Ale trochę karm dla psiaka nie bazujących na cierpieniu zwierząt ale dużo ti osób pisze, że pies bez mięsa to krzywda, czego nie chcę mu zrobić. Na razie kończy karmę z wołowiną, wybiorę się do dobrego weta najlepiej wegetarianina, nastawiam się na gotowanie kurczaków zagrodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 21:56 Karmienie psa karmą bezmięsną powinno być traktowane jako znęcanie się nad zwierzętami. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Karma wegetariańska sprawdza się ? 06.07.24, 22:10 Dokładnie tak. A w przypadku kotów tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś