Dodaj do ulubionych

Czujnik dymu odpalony przez pająka

17.07.24, 08:40
Nie wiem czy mam taki ujowy czujnik dymu czy wszystkie tak mają że małe żyjątka potrafią je odpalić np w środku nocy?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 08:55
      Twoje pająki cygara palą?
    • elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:08
      To musiała być grubsza impreza. Pewnie naspraszał kumpli. Sprawdź czy drinków sobie nie robili.
      • heca7 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:11
        Raczej czy nie palili marihuany suspicious Czujnik dymu musiało coś aktywować.
        • elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:40
          Ten alkohol to tak dodatkowo do sprawdzenia. Czy wiesz, ile ich musiało być?? Mogą być poważne straty 😉.
      • princesswhitewolf Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:37
        Butelki by lezaly i korki , bo pijani, nawet pajaki nie sprzataja. No chyba ze to Niemcy.
        • heca7 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:39
          A to uważaj wink Obecnie niebezpieczny pająk Nosferatu kolonizuje Niemcy, jeśli to on możesz mieć kłopoty.
        • elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:44
          Może mieli kumpla z długą kłujką do wsysania i się przebił przez korek? Potem pluli w celu uzupełnienia, więc butelki stoją grzecznie w barku i wyglądają na pełne..😁
    • pitu-pitu-pitu Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:47
      sueellen napisała:
      > Nie wiem czy mam taki ujowy czujnik dymu czy wszystkie tak mają że małe żyjątka
      > potrafią je odpalić np w środku nocy?

GDZIE NIE NALEŻY UMIESZCZAĆ CZUJKI
      W obszarach występowania dużych populacji owadów. Niewielkie owady mogą dostać się do komory pomiarowej czujki i powodować fałszywe alarmy.

aisko.pl/baza-wiedzy-czujki-dymu-zasady-montazu
      • mava12 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 13:22
        >Niewielkie owady mogą dostać się do komory pomiarowej czujki i powodować fałszywe alarmy.

lepiej chyba, żeby pająk odpalił fałszywy alarm, niz gdyby miała się sfajczyć chałupa, na mój rozum
        • sueellen Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:58
          No, zwłaszcza w środku nocy 🙄
    • dwa_kubki_herbaty Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 11:50
      U nas wyje niespodziewanie gdy bateria się kończy, albo gdy faktycznie coś się dzieje, na wszelki wypadek gdy tylko slyszę dźwięk to otwieram wszystkie okna i drzwi po drodze do czujki, jak juz jestem na miejscu to spr. dlaczego krzyczy.
      • silenta Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 12:52
        Czyli robisz idealne warunki do rozprzestrzeniania się ewentualnego pożaru.
        • dwa_kubki_herbaty Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 15:48
          Wolę takie warunki niż zostać ubita przez czad.
          Jak jest dym/ogień to jest smród, jak nic nie czuć a piszczy to czad, albo bateria, raz mialam przekroczenie w holu w wiatrolapie w dawce zagrażajacej życiu nie odważylam się wejść do pomieszczenia gospodarczego bez przewietrzenia.
          • pitu-pitu-pitu Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:02
            dwa_kubki_herbaty napisała:
            > Wolę takie warunki niż zostać ubita przez czad.
            > Jak jest dym/ogień to jest smród, jak nic nie czuć a piszczy to czad,

Czujniki dymu wykrywają czad?
          • silenta Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:19
            Czujnik dymu to nie czujnik czadu.
      • mava12 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 15:53
        u mnie, kiedy kończy sie bateria, to czujnik tak "popiskuje" co jakis czas. Nie włącza alarmu.
    • abria Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:04
      podejrzewam ze z bananami kupilas Ptasznika ognistego (Brachypelma auratum) i to on uruchomił alarm

na twoim miejscu bym sie bala tam spac sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka