sueellen 17.07.24, 08:40 Nie wiem czy mam taki ujowy czujnik dymu czy wszystkie tak mają że małe żyjątka potrafią je odpalić np w środku nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 08:55 Twoje pająki cygara palą? Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:08 To musiała być grubsza impreza. Pewnie naspraszał kumpli. Sprawdź czy drinków sobie nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:11 Raczej czy nie palili marihuany Czujnik dymu musiało coś aktywować. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:40 Ten alkohol to tak dodatkowo do sprawdzenia. Czy wiesz, ile ich musiało być?? Mogą być poważne straty 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:37 Butelki by lezaly i korki , bo pijani, nawet pajaki nie sprzataja. No chyba ze to Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:39 A to uważaj Obecnie niebezpieczny pająk Nosferatu kolonizuje Niemcy, jeśli to on możesz mieć kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:44 Może mieli kumpla z długą kłujką do wsysania i się przebił przez korek? Potem pluli w celu uzupełnienia, więc butelki stoją grzecznie w barku i wyglądają na pełne..😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pitu-pitu-pitu Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 09:47 sueellen napisała: > Nie wiem czy mam taki ujowy czujnik dymu czy wszystkie tak mają że małe żyjątka > potrafią je odpalić np w środku nocy? GDZIE NIE NALEŻY UMIESZCZAĆ CZUJKI W obszarach występowania dużych populacji owadów. Niewielkie owady mogą dostać się do komory pomiarowej czujki i powodować fałszywe alarmy. aisko.pl/baza-wiedzy-czujki-dymu-zasady-montazu Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 13:22 >Niewielkie owady mogą dostać się do komory pomiarowej czujki i powodować fałszywe alarmy. lepiej chyba, żeby pająk odpalił fałszywy alarm, niz gdyby miała się sfajczyć chałupa, na mój rozum Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:58 No, zwłaszcza w środku nocy 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 11:50 U nas wyje niespodziewanie gdy bateria się kończy, albo gdy faktycznie coś się dzieje, na wszelki wypadek gdy tylko slyszę dźwięk to otwieram wszystkie okna i drzwi po drodze do czujki, jak juz jestem na miejscu to spr. dlaczego krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 12:52 Czyli robisz idealne warunki do rozprzestrzeniania się ewentualnego pożaru. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 15:48 Wolę takie warunki niż zostać ubita przez czad. Jak jest dym/ogień to jest smród, jak nic nie czuć a piszczy to czad, albo bateria, raz mialam przekroczenie w holu w wiatrolapie w dawce zagrażajacej życiu nie odważylam się wejść do pomieszczenia gospodarczego bez przewietrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu-pitu-pitu Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:02 dwa_kubki_herbaty napisała: > Wolę takie warunki niż zostać ubita przez czad. > Jak jest dym/ogień to jest smród, jak nic nie czuć a piszczy to czad, Czujniki dymu wykrywają czad? Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:19 Czujnik dymu to nie czujnik czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 15:53 u mnie, kiedy kończy sie bateria, to czujnik tak "popiskuje" co jakis czas. Nie włącza alarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Czujnik dymu odpalony przez pająka 17.07.24, 16:04 podejrzewam ze z bananami kupilas Ptasznika ognistego (Brachypelma auratum) i to on uruchomił alarm na twoim miejscu bym sie bala tam spac Odpowiedz Link Zgłoś