dracaria Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 11:13 Większość pewnie na androidzie i małych ekranikach. Mój windows zachowuje się w miarę normalnie (jak na windows). Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:32 Nie, android chodził mi normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:35 Bo to błąd w antywirusie ktory zapętlał restart przy uruchamianiu Windowsa namieszal Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 11:50 Ja! Copilot mi był potrzebny i nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 12:00 Nie odczułam, ale jak widać np. lotniska tak. W sumie to jeden z powodów, że nie widzę jakichkolwiek wyborów przez internet. wydarzenia.interia.pl/kraj/news-awaria-microsoftu-problemy-na-polskich-lotniskach,nId,7679773?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0abBIA_6vJ6pT2oAK34RZH0UZLq84vOFnaEG4J-YzAt2G-JX7yCphLbJI_aem_whc-Bo1XXyzepCY7z9eSkg Odpowiedz Link Zgłoś
buka-123 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:27 Tak, nie mogę odprawić się on-line. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 15:15 Nie odczułam. Internet działa normalnie, a niczego innego mi nie trzeba. A co w ogóle szwankowało? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 15:23 XD A jakieś tam błędy powyskakiwały, lekka usterka bez wpływu na cokolwiek xD Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 15:43 Nie każdy w domu/pracy używa Windowsów. U jednych wszystko w firmie stoi na Linuksach i śmiga. U innych w firmie przez cały dzień wielka drama, bo systemy padły. Tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:35 To że wszystko w firmie stoi na Linuksach nie oznacza ze nie siedzi to na wirtualnych serwerach na Azzure, a podejrzewam ze to wlasnie chmura padla. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:41 Najpierw byl błąd w chmurze a potem nałożyła się aktualizacja antywirusa ktora byla spatraczona. Nałożyły się dwa błędy przez które przestały działać niektore aplikacje lub wogole system się nie uruchamiał bo mial zapętlony restsrt. Szybko to poprawiono ale w niektórych dziedzinach zaczął się efekt domina bo samoloty opóźnione startowały spiwrotem z jeszcze większym opóźnieniem. Niektore lotniska i linie wogole sie zamknęły i ludzie lecący np do Berlina ladowali w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:48 No wlasnie przeczytalam ze to wina antywirusa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 18:25 Ludzie utknęli na lotniskach. W kilku krajach był paraliż SORów, odwoływane operacje. Problem był jakby szerszy Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 19:17 Wiem, syn itknal na lotnisku ale tylko na 2 godziny. Niektore samoloty byly wogole odwołane lub opóźnione nawet o 6 godzin. Za to łądowały te które leciały na zamknięte lotniska np w.Berlinie . Dobrze xe zdążył wrócić z USA bo tam zamknęły się wszystkie większe floty w tym ra z ktora latal Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 22:52 Swoją drogą taki Poznań sobie poradził, bo ma system awaryjny. Przejął nawet część lotów z Berlina... Odpowiedz Link Zgłoś
noi_noi Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 22:58 pracowniczy ledwo dychał i okazało się po tzw ch......jest cała formacja tzw nierobów z IT Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Globalna awaria systemów Microsoft 20.07.24, 13:00 Co ci miał zrobić pracownik IT jak to była "zewnętrzna" awaria? Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 15:23 Mój pracowy działa normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 16:34 Syn mial opóźniony lot o 2 godziny. W międzyczasie troche lotów odwołano lub przyjęto z zamkniętych lotnisk w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 18:16 Nie odczułam. Nawet bym nie wiedziała jakby nie trąbili w radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 18:24 Mąz miał dzisiaj wolne do 15 Ale wszystkim koczującym na lotniskach współczuję. W wielu miejscach odwoływano planowe zabiegi i operacje, nie działały SORy. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 18:33 Internet się strasznie mulił dzisiaj, ale jestem dziwnie pewna, że to jednak wina Orange'a, a nie Microsoftu. Poza tym wszystko działało normalnie (na Windowsach). Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 19:15 Oboje z mężem mieliśmy problemy z niektórymi programami, mąż z internetem ogólnie, ale po 12:00 wszystko wróciło do normy? Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 20:25 Jeżeli to pytanie jest do mnie, to nie, nie wróciło po 12.00, ani nawet po 17.00. Dopiero teraz jest wyraźnie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
noi_noi Re: Globalna awaria systemów Microsoft 19.07.24, 22:54 panna_lila napisała: > Ktoś z Was odczuł? Tak Odpowiedz Link Zgłoś