Dodaj do ulubionych

Pies w domu, odkurzacz

20.07.24, 10:51
Poszukuję wątku w którym forumki polecały odkurzacze które sprawdzają się do dokładnego sprzątania psiej sierści. Niestety nie znalazłam w wyszukiwarce. Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Pies w domu, odkurzacz 20.07.24, 11:38
      Każdy z turboszczotka. U mnie Xiaomi pionowy (ładnie zbiera, rolka się nie ofutrza) i Roomba (jakiś stary, prosty model) do ogarniania codziennego. Xiaomi ma świetną szczotkę do mebli, zbiera nawet wbity włos.
      • ola_bola06 Re: Pies w domu, odkurzacz 20.07.24, 18:15
        Dziękuję za odpowiedź
    • mysiulek08 Re: Pies w domu, odkurzacz 20.07.24, 18:49
      cichy i dobrze zbierajacy klaki (w domu kocia ferajna) to ultrasilencer elektroluxa, jedyny, ktory nie wzbudza kocich emocji, tyle, ze to na kablu i troche ciezki (cos za cos) ale bardzo zwrotny

z bezprzewodowych pionowych shark, troche poplochu jest ale duzo mniej niz np przy boschu athlecie (ktorego nie polecam)

pies pewnie nie reaguje dzwiek odkurzacza tak spontanicznie jak koty ale obydwa sierciowo sa super
      • ola_bola06 Re: Pies w domu, odkurzacz 20.07.24, 20:39
        Dziękuję za odpowiedź
    • tairo Re: Pies w domu, odkurzacz 21.07.24, 01:45
      99% "turboszczotek" jest do niczego, bo są napędzane ciągiem odkurzacza jak wiatraczek i zamiast porządnie zbierać, to głaskają albo przestają się kręcić, jak się na nie trochę sierści nawinie.
      Nieodmiennie polecam Sharka ze szczotką DuoClean (dwie rolki napędzane silnikiem) - nawet ze świeżo odkurzonej Dysonem wykładziny wyciąga zatrważającą ilość kurzu i sierści. Drugi plus - nie wyje na wysokich obrotach, tylko mruczy niskim tonem, moje koty reagują dopiero, jak je trącam szczotką, a i wtedy z ociąganiem i raczej za szturchanie, a nie dźwięk.
      • banicazarbuzem Re: Pies w domu, odkurzacz 21.07.24, 02:12
        Z polecenia dziewczyn mamy sharka, rewelacyjnie zbiera sierść i czyści tapicerkę.
        • mysiulek08 Re: Pies w domu, odkurzacz 21.07.24, 03:27
          mamy sharka z polecenia Tairo smile odkurzajacy kocie pietro jest niezmiennie zachwycony tongue_out, mnie wkurza troche lamanie rury
          ja jestem wierna fanka silencera (2 szt na stanie) fakt, turboszczotke ma napedzana ssaniem odkurzacza ale uzywam jej bardzo rzadko, zdecydowanie wole odkurzac zakamarki silencerem niz sharkiem
      • ola_bola06 Re: Pies w domu, odkurzacz 21.07.24, 07:39
        Dziękuję za odpowiedź, popatrzyłam na tego sharka, i widzę że jest mnóstwo modeli w różnych cenach. Idę czytać i wybierać smile dziękuję jeszcze raz.
    • klamka92 Re: Pies w domu, odkurzacz 30.07.24, 23:55
      Przy psach, które gubią sierść super się sprawdza roomba. Zwłaszcza te modele dostosowane do właścicieli pupili w domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka