Dodaj do ulubionych

Ematka na ALL...

23.07.24, 14:15
Po wielu latach naszła mnie ochota na ALL. Kiedy faktycznie są najtańsze oferty, kiedy szukać - jakieś patenty? Czy pandemia trochę to jednak zmieniła. Większość jeździ na ALL Egipt, Turcja, Tunezja z tego co widzę. A jak inne kierunki typu Bałkany, Włochy, Portugalia.? Czy tam raczej wybiera się inne formy zakwaterowania? Byłam tam, ale nie w formule ALL, które kojarzy mi się przede wszystkim z Egiptem i z Turcją właśnie (byłam na takowych właśnie w Turcji i Egipcie, ale ponad 10 lat temu, więc pewnie się wiele pozmieniało). Dodam, że osobiście mi na luksusach nie zależy - ważne aby wylot był z mojego miasta, było czysto i żeby jedzenie było smaczne, gdyż bardzo lubię jeść i jest to istotna część mojego życia, więc pewnie nie przepuszczę żadnego darmowego posiłku czy drinka 🤣
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:24
      Wszystko zależy od konkretnego hotelu i co za tym idzie niestety, ceny. Można za duże pieniądze kupić AI na którym dostajesz cały dzień pyszne, świeże jedzenie i doskonałe napoje, w tym alkoholowe, możesz kupić AI w miejscu, w którym są rozwodnione sztuczne soki, tanie alkohole nieznanego pochodzenia, marna pizza, śmiedzące frytki i żarcie jak z podrzędnego baru, tyle że bez limitu.
      • dekoderka Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:30
        osobiście mi na luksusach nie zależy - ważne .... żeby jedzenie było smaczne

Z reguły to się wyklucza. Hotele z podstawowymi wygodami nie oferują dobrej kuchni. Byliśmy kiedyś w Grecji w hotelu 3,5*. Menu było bardzo skromne, a jedzenie takie sobie. Rekompensowało to genialne położenie hotelu przy przepięknej zatoczce i genialnej plaży obrośniętej piniami. No i nie był wielki, ogród, fajny basen, plac zabaw dla dzieci, ale poza tym atrakcji i animacji tam nie było.
        • kocynder Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 15:12
          A weź pod uwagę i to, że czasem własne potrzeby zmieniają "pogląd": też byłam lat temu kilka w Grecji, hotelik, tak jak twój, 3,5*, menu może niezbyt szerokie, ale za to wszystko świeżutkie, ładnie podane i po prostu smaczne, hotel czysty, położony blisko plaży jeśli się szło pieszo (taką wąską dróżką między oliwkami), samochodem albo asfaltem - około 700 metrów. Hotelik malutki, tylko z jednym basenem - ale z możliwością korzystania z infrastruktury rozrywkowej leżącego w pobliżu dużego hotelu. I chwała wszystkim Bogom olimpijskim - zero animatorów, więc rodzice z drącymi się dzieciątkami z przyjemnością udawali się do tego wskazanego dużego kompleksu, a my, dorośli mięliśmy swobodę korzystania z wypoczynku. Ergo - to co dla ciebie było wadą (brak atrakcji i animacji) dla mnie była gigantycznym plusem! smile
      • pffpffpff Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 15:09
        Ja bym jeszcze dodała pokój. Można mieć klitkę na którymś piętrze molochu, można bungalow z prywatnym dostępem do basenu albo wyjściem na ogród lub (super opcja) praktycznie na plażę.
        • pffpffpff Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 15:10
          I jeśli chce się dużo zwiedzać albo generalnie mało przebywać w hotelu, to ma to znikome znaczenie. Ale jak się jedzie z dziećmi albo ogólnie chce się mieć pełen relaks, prywatność i chill to warto dopłacić.
          • black_magic_women Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 20:22
            Byłam pierwszy raz na AI w maju tego roku, w Egipcie. I faktycznie własny bungalow z basenem na kilka najbliższych domków to jest fajna rzecz. Ale my pojechaliśmy tylko na kilka dni, 2 tygodni bym w życiu nie wytrzymała.
    • heca7 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:31
      Byłam tylko raz, w Grecji w zeszłym roku więc się nie wypowiem. Ale od znajomych jeżdżących do Egiptu już wielokrotnie od dobrych 20 lat usłyszeliśmy żeby tam nie brać niczego poniżej pięciu gwiazdek.
    • sueellen Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:42
      Przyznam się że nigdy w życiu nie byłam na all bo dla mnie to wizja wakacji z koszmaru. Musieliby mi chyba zapłacić abym się zdecydowała pojechać.
      • dekoderka Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:46
        Tak, AI w tłumie pijanych Angoli i ich mich pełnych frytek kapiących się w majonezie, to koszmar.
      • konsternacjax Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 15:00
        All jest dla specyficznego rodzaju klienta, dla mnie najlepsze wakacje to te w europejskich miastach gdzie na miesiąc wynajmuję sobie apartament i robię co chcę. Natomiast czasem mam ochotę mieć wszystko podane i na tych droższych wycieczkach było bardzo fajnie, tylko wybieram zawsze hotele bez dzieci. Ja z tych niechodzących za wiele na wakacjach, jedzących i marudzących jak mi się odcisk zrobi po zbyt wielu kilometrach, trekkingi, wspinaczki górskie to mój koszmar.
      • grey_delphinum Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 15:13
        sueellen napisała:

> Przyznam się że nigdy w życiu nie byłam na all bo dla mnie to wizja wakacji z k
        > oszmaru. Musieliby mi chyba zapłacić abym się zdecydowała pojechać.

Identyko!
      • brenya78 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 21:48
        "Przyznam się że nigdy w życiu nie byłam na all bo dla mnie to wizja wakacji z koszmaru. Musieliby mi chyba zapłacić abym się zdecydowała pojechać."

Czyli nie byłaś asleep się wypowiesz. Typical. Może zwyczajnie cię nie stać?
      • leyla76 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 14:57
        Dlaczego wizja wakacji z koszmaru?
        Zanim kupiliśmy własną miejscówkę w Turcji parę lat temu , to jeździliśmy zawsze do hoteli AI. Jakoś nigdy nie trafiłam na tłumy pijanych Anglików, wszystkie hotele były super, z dobrym jedzeniem i fajnymi atrakcjami dla dzieci. My zawsze też mieliśmy swój samochód, wiec nigdy nie siedzieliśmy całymi dniami tylko w hotelu, chociaż szczerze, ja nie miałam nic przeciwko, bo po prostu mogłam kompletnie nic nie robić, dzieciaki zaopiekowane w klubach dla dzieci, a ja sobie nadrabialam czytanie.
        Będąc obecnie w swoim własnym domu, nie czuje się kompletnie jak na wakacjach, bo niby nie gotuję, ale zawsze jakieś śniadania, przekąski trzeba ogarnąć. Nie ma tez kogoś kto porządki ogarnie, jestem niby na wakacjach, a jednak w domu.
        Następne wakacje chyba znowu jakieś AI zrobimy.
      • fibi00 Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 11:50
        Wybierz się ciut po sezonie. My byliśmy pierwszy raz na all w Turcji końcem września i było super. W tym roku polecieliśmy końcem czerwca i to już nie było to. Zdecydowanie lepiej jest poza sezonem.
      • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 16:24
        Jak weźmiesz opcję ultra all inclusive to w niektórych hotelach masz nawet osobne restauracje. Rok temu byliśmy w Grecji i mieliśmy apartament z wyjściem bezpośrednio na basen i swoje leżaki na tarasie. Każdy z tych apartamentów miał osobny taras z wyjściem na basen . Były też opcje apartamentów z prywatnym basenem dla każdego apartamentu. Nie wiem gdzie byłaś ze jakieś fryty kapiące w majonezie miałaś ale to chyba jakiś trzygwiazdkowy w Turcji musiał być . Jak się bierze dobry hotel to masz kuchnię lepszą niż w restauracji na mieście.
        • starczy_tego Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 17:42
          Jaki to hotel?
          • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:09
            Aldemar Olympian Village
    • eugeniafelek Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:51
      Najgorsi są pijani, bekający Niemcy, zajmujący leżaki z samego rana. Koszmar nie wakacje!
    • konsternacjax Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 14:58
      Dobre All musi kosztować i nikt mi nie powie, ze nie. Byłam na tańszych i to był dramat, słabe jedzenie, słaba obsługa, brudno, a jak dobrze zapłacisz i dany hotel ma w necie wysokie opinie, to z reguły to się sprawdza. Wiem, że masa ludzi traktuje all jako tanie wakacje, ale z mojego doświadczenia warto dołożyć. No i ja zawsze kupuję te wycieczki u Niemców, mam blisko Berlin i oferty są zdecydowanie lepsze.
      • slonko1335 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 21:44
        0 podziel się namiarem na jakieś sprawdzone biuro u Niemców z wylotami z Berlina proszę. Może być na gazetowego jeżeli nie tu.
        • melikles Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 20:48
          Te niemieckie perełki to mit. Może było tak 25 lat temu, ale obecnie ceny i standard się nie różnią. Wystarczy wyjść na strony niemieckich bp.
          • slonko1335 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 22:29
            Z polskich biur bardzo trudno o dobre oferty z Berlina. Najczęściej to Kraków i Katowice a dla mnie ze Szczecina to stanowczo za daleko, zwłaszcza jak chcę wyjechać okoloweekendowo. Nue szukam nawet perełek ale rozsądnych cenowo ofert z Berlina .
      • brenya78 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 21:49
        Potwierdzam. Za dobre AI, z dobrym jedzeniem trzeba zapłacić.
    • kaki11 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 15:05
      W tym roku byliśmy w Tunezji, kilka lat wcześniej byłam też na Lanzarote. Te Kanary to był czysty last kupiony chyba z 2 dni wcześniej, Tunezję w tym roku kupiliśmy zimą, bo była dobra cenowo oferta w fajnym hotelu a nam akurat zależało by hotel był ciekawy dla dziecka i faktycznie dobrze trafiliśmy pod względem różnych basenów czy miejsc do zabawy. Dużo teraz słyszę, że właśnie od pandemii lepiej kupić first niż last. Jedzenie i picie (w tym alko, ale fajnie, że mogłam zamówić większość 0%, bo nie mogłam pić), bardzo różnorodne i w większości smaczne big_grin
    • fibi00 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 16:23
      Najlepszy czas na zagraniczne wakacje all to koniec września. W zeszłym roku udało mi się upolować fajnego lasta do Turcji , za pełnych 5 dni płaciłam 3,7tys za 2+1 (dziecko 12 lat). W tym roku pierwszy raz byliśmy w sezonie i nigdy więcej.
      • leyla76 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 15:00
        U nas w Szwajcarii są szkolne „wakacje” pod koniec października. Wtedy jest super w Antalyi i okolicach . Jeszcze przyjemnie ciepło ale nie upalnie, prawie pusto. Można i popływać i pozwiedzac. Warunki idealne.
        • dominika9933 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 18:33
          Od piętnastu lat latam na All do Turcji w drugiej połowie października. Na tydzień. Przedtem zawsze coś zobaczyłam, Pamukkale, Kapadocja, wodospady. Teraz, jak lecę z kimś kto nie był, a nie sama, to jadę z nim do Alanyi. Jak sama, to biorę książki, dużo pływam, wygrzewam się i leniwie spędzam czas. Lubię ten czas. Raz trafiłam na kiepski hotel. Pozostałe super. Czysto, smaczne, urozmaicone jedzenie, basen 16+ (to dla mnie ważne, bo nie mam dzieci, tzn. mam dorosłego synasmile, lubię pływać). Teraz byłam też w maju, z kuzynką, która nigdy nie była, bo All jest beznadziejne i nie dla niej, a po wyjeździe powiedziała, że raz w roku, gdyby miała kasę, to chętnie by jeździła. Czekam na urlop październikowy. Z tym, że teraz pierwszy raz jadę z większą grupą znajomych.
          • leyla76 Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 11:02
            Jezeli chodzi o zwiedzanie to ja bojkotuje Turcję, bo próbują naprawić inflację pieniędzmi turystów.
            Ceny dla obywateli tureckich inne niż dla turystów.
            Pamukale dla przykładu - moje dzieci mające tureckie id zapłaciły 30lirow tureckich za osobę, ja musiałam zapłacić 30 ale Euro.
            Inne miejsca do zwiedzania czy muzea podobnie.

Najlepsze jest to, że nawet długoletni rezydenci w Turcji, tu pracujący i zarabiający muszą płacić od marca ceny jak dla turystów, co jest totalnym przegięciem.

Ja przez ostatnie 20 lat co miałam zobaczyć, zobaczyłam. Teraz czas na lenistwo i brak zwiedzania.
    • bromba11 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 18:10
      Egipt, najlepiej Marsa Alam, szukaj wśród 5 gwiazdkowych - im mniejszy tym lepszy. Będzie wszystko czego oczekujesz, ale nie licz, że "po taniości".
      • imponderabilia20 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 21:35
        Do 3.500 tys za tydzień da radę coś znaleźć sensownego?
        • dekoderka Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 22:24
          Kiedy?
        • dominika9933 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 19:09
          W październiku płacę za hotel w Turcji który mogę polecić, jedynka, 3800 zł.
        • sol_13 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 19:15
          Byliśmy w listopadzie w zeszłym roku, za dorosła osobę 4 tys.
          • dominika9933 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 20:34
            W tamtym roku w październiku też płaciłam 3800 zł za dorosłą osobę, tak jak teraz zapłacę, ale za jedynkę dla dorosłej osoby. W maju byłam w tym samym hotelu, ale z kuzynką w pokoju i płaciłam 3000 zł.
    • sunflowerin Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 22:53
      Jeździliśmy z angielskich biur na All jak dzieci były małe i wystarczały nam baseny, plaże, kids clubs i wieczorne animacje. Zawsze szukaliśmy okazji na początku roku, nigdy poniżej 4*. Najgorsze wakacje były w Egipcie w Sharm mimo że to był hotel 5* z TUI. Nigdy więcej nie pojadę do żadnej Tunezji ani Egiptu. Bardzo mały wybór jedzenia, alkoholu nie pijamy, więc byliśmy oczywiście chorzy. Najlepsze wakacje dotychczas mieliśmy w Meksyku a Cancun. Zupełnie inny standard niż w Europie.
    • koronka2012 Re: Ematka na ALL... 23.07.24, 23:17
      Taniej? z pewnością nie w wakacje
      Byłam bardzo zadowolona zarówno z wyjazdu AL do Portugalii jak i na południe Hiszpanii przy portugalski granicy, bardzo lubię tamten rejon jest tak spokojny i daje się odpocząć.
    • netlii Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 14:31
      imponderabilia20 napisała:

). Dodam, że osobiście m
      > i na luksusach nie zależy - ważne aby wylot był z mojego miasta, było czysto i
      > żeby jedzenie było smaczne, gdyż bardzo lubię jeść i jest to istotna część moj
      > ego życia, więc pewnie nie przepuszczę żadnego darmowego posiłku czy drinka 🤣

Czyli podobnie jak u nas gdy szukamy leniwego restartu i opcji podładowania baterii. Brałaś pod uwagę Madere albo Wyspy Knaryjskie? My preferowaliśmy termin zawsze gdy w Polsce był okres przejściowy z jesieni na zimę czyli początek lub połowa listopada, czasem końcówka grudnia - temperatura na Kanarach okolicach 20-25 stopni, owszem dni deszczowe się również zdarzały, ale nigdy tak by lało non stop kilka godzin. Na upartego jeśli weźmie Cię na zwiedzanie to wynajmiesz jeep i ogarniesz najbliższe atrakcje w 12h. Jak będziesz chciała zobaczyć Teide to wsiadasz na prom po śniadaniu, kilka godzin na Teneryfie i nie przepadnie Ci obiadokolacja hotelowa big_grin Ogólnie czysto, dobra infrastruktura, sporo promenad do biegania i spacerów, jedzenie akceptowalne, baseny w tym okresie podgrzewane - idealne na leniwy tydzień wink
      • imponderabilia20 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 16:56
        Na Maderę chce jechać na wiosnę, ale na taką wycieczkę bardziej nakierowaną na trekking. Chyba wybiorę Turcję, byłam już kiedyś no i chce obkupic się w te ich szaliczki i apaszki.
        • netlii Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 18:11
          imponderabilia20 napisała:

> Na Maderę chce jechać na wiosnę, ale na taką wycieczkę bardziej nakierowaną na
          > trekking. Chyba wybiorę Turcję, byłam już kiedyś no i chce obkupic się w te ich
          > szaliczki i apaszki.

Co do Turcji nie doradzę, nie byłam ze 30 lat, ostatni taki wypad to jeszcze z rodzicami. Ojciec brał z ich fabryk jakieś skórzane kurtki, dżinsy etc. wink
        • dominika9933 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 21:05
          Polecam ręczniki, takie do hammamu, dobrze się sprawdzają w każdych warunkach. W ogóle bawełnę mają dobrą.
        • agnes_gray Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 11:52
          A masz jakieś sprawdzone biuro, które organizuje trekkingi na Maderze?

Szukam właśnie czegoś takiego na jesień.
          • imponderabilia20 Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:01
            BP Horyzonty z KrK
    • bywalec.hoteli Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 14:46
      i na co jedziesz?
    • madami Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 15:14
      Z tego co słyszałam najlepiej na ALL jechac właśnie Turcja, Egitp, Tunezja - na europejskich jest albo bardzo drogo albo w cenie wyjazdow ww ale o wiele gorszy standard ( np jeżeli chodzi o jedzenie).

Ja bywałam w Egipcie najczęściej, jak dzieci były małe i największą atrakcją był oczywiście basen i zjeżdzalnia - teraz pewnie szukałabym hotelu dla dorosłych wink

Nawet myślę o wyjeździe do Turcji
      • imponderabilia20 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 16:54
        Tak, okazuje się że z Turcji jest chyba najwięcej i najwyższy standard przy najniższej cenie. Szukałam we Włoszech - to średnie opinie były, choć położenie hoteli cudne.
        • sol_13 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 19:17
          Grecja jeszcze jest dobra na AI.
        • dominika9933 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 21:50
          Turcja ma dobrą jakość w stosunku do ceny.
          • madami Re: Ematka na ALL... 25.07.24, 10:11
            tez tak myślę
      • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:37
        W Turcji tylko 5 gwiazdek naszej można naciąć. Znajomy był w tym roku i pikną jelitówką miał w hotelu przez kilka dni. Ja unikam turcji odkad jest Erdogan. Egiptu tez unikam od czasu zamachu.
    • alterego72 Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 20:08
      Jak lubisz smaczne jedzenie na AI, to Grecja.
      Kos albo jeszcze lepiej Rodos. I koniecznie 5*.
      W czterogwiazdkowych jest zbyt dużo minusów.
      • melikles Re: Ematka na ALL... 24.07.24, 20:51
        Jakich minusów?
    • lena.morgenstern Re: Ematka na ALL... 25.07.24, 00:07
      My nie przepadamy za All. Byliśmy 2 razy - w 5 gwiazdkowym hotelu w Turcji - pięknym, ogromnym, jedzenie super. Jednak ciągle pełno ludzi wokół, głośno, stwierdziliśmy, że to nie dla nas. Drugi raz byliśmy niedawno - w kameralnym hotelu spa, na południu Niemiec - tu już bardziej nam się podobało, ponieważ było mniej ludzi wokół i hotelik położony w zupełnej głuszy. Mimo wszystko najbardziej lubimy wynająć dom z basenem - gdzieś na południu Włoch, Francji czy Hiszpanii, najlepiej na odludziu. Śniadanie niespieszne, w piżamach, tylko my, nasze dzieci, czasem jeszcze ktoś z rodziny czy chłopak córki - tak najlepiej odpoczywamy.
      • melikles Re: Ematka na ALL... 25.07.24, 10:15
        Co to jest "niespieszne śniadanie"?
    • karollo26 Re: Ematka na ALL... 25.07.24, 10:53
      Zauważam w moim otoczeniu, że ostatnio wstyd się przyznać, że jedzie się na AI. Ja akurat nigdy nie jeździłam ale teraz to swoista moda. Może na początku dla ludzi to była jakaś atrakcją, teraz to się zmienia.
      • jusytka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 12:01
        Tak, rok temu na spontanie polecieliśmy do Bułgarii na all właśnie, bo to all w zwiedzaniu nie przeszkadza i to był mimo to już ostatni raz, bo nie dało rady skorzystać z tego all, wynajęliśmy auto I w hotelu tylko spaliśmy, wino hotelowe było dla mnie nie do zaakceptowania, taki kwach, a drinki przesłodzone i obrzydliwe. Tak więc wolalelismy sobie kupić dobre lokalne wino. W hotelu byli prawie sami Polacy i wstyd mi było za nich jak patrzyłam jak się zachowują Nie dziwi mnie więc, że ludzie się teraz nie chcą przyznawać że byli na all incl Uważam że to przezytek
    • wkswks Re: Ematka na ALL... 25.07.24, 13:51
      Do Portugalii jeździmy często ale tam nie ma All.
    • jusytka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 11:52
      Większość jeździ na all? Chyba w twoim środowisku tylko. Co to za problem samemu znaleźć sobie hotel idealnie dopasowany do potrzeb, wynająć auto i delektować lokalną kuchnią w dobrych knajpach najlepiej dla lokalsów? Tak odpoczywam ja i osoby w moim otoczeniu.
      • imponderabilia20 Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:02
        Nie ma to jak te mityczne ematkowe ''klimatyczne knajpki dla Lokalsów''....
        • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:17
          Nienawidzę klimatycznych knajpek. Uwielbiam hotelowy luksus, gdzie wiem że jest HACCP. Nigdy się nie strułam na wakacjach.
    • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 13:29
      Zawsze jeżdżę na all. Byłam w Hiszpanii na Costa brava , kanarach, Gracji Wyspy i kontynent też brałam all , hotele cztero i pięciogwiazdkowe . W Egipcie byłam kilkanaście lat temu na nurkowaniu kilka razy, w Turcji raz dawno temu prze Erdoganem i tam w krajach arabskich to tylko pięciogwiazdkowe trzeba wybierać. Gdy się jedzie z dziećmi to jest duża wygoda.
      • dekoderka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:22
        Z małymi dziećmi tak. Z większymi i bez dzieci tylko samodzielnie. No chyba że nie ma innej możliwości, np. nurkowanie w Egipcie.
        • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:29
          Ja opcja tylko all nawet jak zwiedzam. Nienawidzę ganiać po mieście i szukać jakiejś przyzwoitej restauracji. Mam delikatny żołądek więc tylko dobre hotele mi zostają. Moje dzieci też mocno wybredne więc w opcji all mogą zawsze sobie coś wybrać. No i nie ma problemu z piciem chcesz drinka/ kawę/ sok itp masz pod nosem a nie ganiasz do sklepu. Dzieci nie zjedzą całego obiadu i zgłodnieją szybko - są przekąski, owoce , salatki.
          • dekoderka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:41
            AI nie ma nic do zwiedzania. Po prostu nie odpowieda mi taka formuła zamieszkania na wakacjach, a wakacje nie kręcą się wyłacznie wokół jedzenia. Wolę apartamenty albo małe hoteliki.
            • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 18:59
              No jak nie ma oczywiście że jest tylko trzeba sobie wynająć samochód lub wykupić wycieczkę i można robić co się chce. Po powrocie z wycieczki masz dostępna całą ofertę hotelu bez ganiania po mieście.
              • dekoderka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 19:04
                A co jest w tej ofercie? I jakim mieście? Zwykle zatrzymujemy się w bardziej odludnych miejscach.
                • felicjastrelicja Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 19:25
                  Nie rozumiem o co pytasz? O ofertę hotelu czy wycieczki? Ja jeżdżę różnie z biurem
                  I sami rezerwujemy hotele. Sami rezerwowałyśmy np hotele w Santa Susana nad samym morzem z wyjściem bezpośrednio na plażę i mieliśmy opcję all w takiej cenie jak polskie biuro proponowało HB. Trzeba szukać .
                  • dekoderka Re: Ematka na ALL... 04.08.24, 19:34
                    Ale nie szukam w biurach. I nie biegam po mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka