slatynka85 17.08.24, 23:10 Co sądzicie? Ania K. żona Bartka Szemraja. Troszkę to chyba poszło w złą stronę, bo fajna dziewczyna, ale niekoniecznie słowa szczupła i zdrowa ją określa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: Chuda żona dietetyka. 17.08.24, 23:18 Nie znam, ale nawet jeśli nie jest zdrowa to co? Bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 17.08.24, 23:28 No też tak myślę, na ostatnich fotkach wygląda po prostu niezdrowo A wszyscy się zachwycają - brawo Aniu, pięknie Aniu Ta para to dla.mnie.jakieś internetowe dziwo jest Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 15:29 kotejka napisała: > No też tak myślę, na ostatnich fotkach wygląda po prostu niezdrowo > A wszyscy się zachwycają - brawo Aniu, pięknie Aniu Ja się nie zachwycam, nigdy o niej nie słyszałam. Jak się odpowiednio osoba szczupła ustawi, to będzie mieć taki zapadnięty brzuch. To nie jest dowód wychudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek.8 Re: Chuda żona dietetyka. 17.08.24, 23:36 jeżeli ona jest niezdrowa (gdzie? mamy jakieś wyniki krwi, moczu? nie miesiączkuje? co o niej wiecie?) to jest o 5% za chuda co wzbudza złość tych które są o 40% za grube (a to jeszcze bardziej niezdrowe) Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:22 Dzisiaj tolerancja jest zarezerwowana dla rozbierania się grubych kobiet, które absolutnie nie promują niezdrowego trybu życia, bo są na pewno szczęśliwe. Widziałam komentarze na Pudelku pod postem o K.Figurze, która kiedyś została zatrzymana po pijaku w samochodzie z dziećmi, poszła chlapnąć w dzień winka do restauracji. I same pochwalne peany na jej cześć, że picie alkoholu jest w porządku, obrzęknięta twarz piękna i wielki brzuch z przodu też, bo to jest norma i zachowana godność Wszelkie odstępstwa od normy są hejtowane. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:26 A Steczkowska i Natasza Urbańska wg opinii publicznej są mało utalentowane i nijakie, choć tak bardzo się starają i nieatrakcyjne. Wolę być w teamie nielubianych. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:36 No akurat Steczkowskiej talentu odmówić nie można, co innego Urbańska… A Steczkowska, jak na swój wiek, wygląda fenomenalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:45 Steczkowska ten sam casus brzydkiej twarzy która jest tak teatralnie poprzerabiana mejkapem i wszystkim co możliwe że też już nikt nie powie jednoznacznie brzydka tym bardziej gdy popatrzeć na całość i kluczowe emementy takie jak włosy i ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:50 Tzn chyba źle to określiłam te twarze zarówno dietetyczki jak i Steczkowskiej nie koniecznie były szkaradne i brzydkie ale kontrowersyjne na minus co w przypadku kobiet jest bardzo niekorzystne a u facetów może stanowić atut przy innych walorach Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:50 W twoim urojeniu Steczkowska na pewno schowa się do szafy po takim komentarzu i nie wyjdzie do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:59 A może bardziej obiektywnie zostawiając sympatię czy antypatie, obiektywnie Justyna Steczkowska zawsze miała kontrowersyjną twarz wraz z rozwojem branży beauty, medycyny coraz lepsza ale wyjściowo naturalnie kontrowersyjna, Urbańska urodziła się z pięknymi rysami Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 14:17 > Steczkowska ten sam casus brzydkiej twarzy Jesteś wredna. Uważasz, że Steczkowska jest brzydka, i robisz z tego oskarżenie w stosunku do niej??? Brzydkiej nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 14:25 Jakie oskarżenie większość ludzi w PL miała o niej takie zdanie i nie ma jej co żałować jest uprzywilejowana i ma dostęp do wszystkich możliwych zabiegów, specjalistów z czego korzysta z dobrym efektem. Większość ładniejszych polek w jej wieku atrakcyjnością jej nie dorówna. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.z.kosmosu Re: Chuda żona dietetyka. 19.08.24, 07:46 Ale ta Ania wcale nie ma naturalnie brzydkiej twarzy! Oszpeciła się z własnej pilności, ma paskudne dwa pontony zamiast warg. Nadaje jej to wygląd półmózga i ja od takiej osoby żadnych wyglądowych porad bym nie chciała. Ale jej twarz była kiedyś zupełnie normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:49 Po pierwsze nie każdy musi być wybitny, po drugie na hasło Urbańska wszyscy wiedzą kto to, a gorzka.gorycz jest anonimowym nickiem. Jesteśmy narodem umniejszaczy, umniejszamy czyjeś starania i pracę, a wynosimy na piedestał miernotę i patologię. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:53 Urbańska nie ma bez dłużej twarzy ma naturalnie piękną i nie musi żyłować ciała dbała na wymogi shiwbiznesu ale nie było tam widocznej obsesji kobiety z kontrowersyjnymi twarzami wpadają w obłęd ciała czasami a czasami wychodzi im to przy okazji, jak np ani która dobyła złoty medal we wspinaczce brzydka twarz dobra sylwetka i zadbana kobieta w sumie wymalowana raczej ogólny odbiór dobry Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:58 Jak smutne trzeba mieć życie, żeby w ten sposób analizować ludzi. Ten miecz ma dwa końce, im wyższe realne poczucie własnej wartości, atrakcyjności, tym lepiej oceniamy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Chuda żona dietetyka. 17.08.24, 23:38 Ta pani reklamuje praktykę męża? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:01 Dużo wysiłku i wyrzeczeń ją to kosztuje. Czy zdrowa, nie wiem, czy to atrakcyjne ciało- dla mnie już zbyt wychudzone. Ale i tak lepiej wyglada niż Julia Dybowska. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:25 Czy nie za dużo? Dziewczyna pisze wprost i otwarcie, że walczy z depresją i to bardzo trudna walka. To sorry, lepiej być pulchnym a szczęśliwym I nie, nie oceniam jej. Jej cyrk, jej małpy Ale mam w sobie ogromną niezgodę na promowanie takiego wizerunku. Obserwuje ich cała masa.mlodych dziewcząt - oni występuja z pozycji autorytetów i fachowców - pan od wf i dietetyki po SGGW zaocznie czy coś tam Czyli tak trzeba i do tego dążymy? No sorry, nie Tak nie wygląda wysportowana kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:28 Zatem ten wygląd może być związany z depresją. Ona nie występuje przecież jako autorytet i fachowiec, tylko jej mąż. Gdzie tu promowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:35 152 tysiące obserwujących - ona razem z nim podpisuje się pod tą fabryka przemian, dietami, treningami Czyli kup u nas metodę 3 na 3 a będziesz wiotka jak Ania Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:45 Ludzie z depresją częściej zajadają stres, mają się nie fotografować bo promują depresję i są grubi ? Czy wkurza cię jej chudość? Ma za mało tłuszczu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:42 Ciekawe czy są jakieś badania na ten temat. Dużo łatwiej ukryc się z głodzeniem się ze stresu albo obsesyjnym ograniczaniem niż z obżarstwem. A bez wątpienia tacy też sa Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 15:02 kotejka napisała: > 152 tysiące obserwujących - ona razem z nim podpisuje się pod tą fabryka przemi > an, dietami, treningami > Czyli kup u nas metodę 3 na 3 a będziesz wiotka jak Ania O ile ktoś chce być wiotki jak Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:28 "Tak nie wygląda wysportowana kobieta"- w punkt. Dawno nie widziałam, kiedyś gdzieś tam się pojawiała, jak coś przeglądałam; ale wtedy wyglądała za zadbaną bardzo i szczupłą, teraz w stronę nadmiernej chudości poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:32 Pan czyli kto? Jej mąż? Nie znam tych ludzi ale co ma jej mąż do jej działalności, są chyba jednak osobnymi bytami? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:36 Razem prowadzą na YT motywujące do zdrowego żywienia i jedzenia programy- każdy ma tam swoje konto, ale też zdarza się, że razem występują. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:42 35wcieniu napisał(a): > Pan czyli kto? Jej mąż? > Nie znam tych ludzi ale co ma jej mąż do jej działalności, są chyba jednak osob > nymi bytami? > Razem podpisują się pod swoją firmą, która sprzedaje programy treningowe o dietetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:00 Typowy casus nieładnej twarzy czyli zrobię wszystko i za wszelką cenę będę mieć ciało część kobiet poza ci ad Lem koncentruje się jeszcze na picunku i to jest akurat ten przypadek. Ale czy jej się to nie opłaci, otóż opłaci się bardzo, trochę wycisnęła z życia a miała wyjściowo słabe zasoby, uroda i kobiety to jest zasób ona sobie wyczarowała atrakcyjność która wymieniła na realne korzyści przypłaciła depresja ale fakty pozostają takie że sobie wypracowała wyrzeczeniami lepsze miejsce w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:01 Nie wyczarowała tylko wypracowała Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:43 Nie ma jak ematkowa diagnoza. 3 zdjęcia a matka jak wróżka z fusów… Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:55 kotejka napisała: > Czy nie za dużo? Dziewczyna pisze wprost i otwarcie, że walczy z depresją i to > bardzo trudna walka. To sorry, lepiej być pulchnym a szczęśliwym > I nie, nie oceniam jej. Jej cyrk, jej małpy > myslisz że ona sobie tak wybrała ? tzn że była pulchna i szczęśliwa a teraz jes chuda i dlatego w depresi i że może -gdyby przytyła i była znowu pulchna to wyszłaby z depresji ? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:11 kotejka napisała: > Czy nie za dużo? Dziewczyna pisze wprost i otwarcie, że walczy z depresją i to > bardzo trudna walka. To sorry, lepiej być pulchnym a szczęśliwym > I nie, nie oceniam jej. Jej cyrk, jej małpy > Ale mam w sobie ogromną niezgodę na promowanie takiego wizerunku. zaburzenia odżywiania to trochę bardziej złożone przyczyny niż oglądanie szczupłych/chudych ludzi na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:33 Ma za mało tłuszczu i wyżyłowane mięśnie, ale chyba o to jej chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:42 Ja sądzę, że jeśli ktoś chudnie z powodu nerwów, zaburzeń odżywiania czy innej choroby, to uwagi na temat jego szczupłości nie pomagają. To, że ktoś jest chudy nie oznacza, że nie ma prawa czuć się pięknie czy pięknie zapozowac i nie ma to nic wspólnego z promocja takiej wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:45 Chyba że zamiast cialopozytywnosci, zaczniemy mówić o BIGbodypositive. Samo bodypositive / cialopozytywnosc to ruch promujący generalnie dobre relacje z własnym ciałem, bez oceniania jego rozmiarów. Rozmiarów w jedną i drugą stronę. Nie bądźmy hipokrytami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:56 Jeszcze raz - niech się każdy czuje w swoim ciele świetnie Ale oni nie prowadzą kącika o scrapbookingu, tylko żyją z odchudzania i obietnic Ona sama ma na swoim profilu - osoba publiczna,.on trener i dietetyk, a więc autorytet, fachowiec Sprzedają jej wizerunek ale ten jej tak pożądany przez innych rozmiar i wizerunek nie jest ani zdrowy ani realistyczny w przypadku większości kobiet i młodych dziewcząt Robia wszystko by kobiety czuły się niekomfortowo w swoich ciałach. A że najczęściej obserwują ich młode panny, tym większa mają odpowiedzialność Imho może to tylko skutkować ich frustracjami i zaniżeniem poczuao własnej wartości Gdybym miała córki nie chciałabym, żeby korzystaly z ich rad i odnosily się do wizerunku Ani Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:01 Ale mówi w tych swoich mediach społecznościowych "macie wyglądać tak jak ja"? Bo np. jestem pewna że istnieją kulturyści nauczający o tym jak właściwie ćwiczyć z ciężarami. Co sami, którzy się potężnie odwadniają przed zawodami żeby pokazać mięśnie, i którzy dawno przekroczyli zdrowe parametry składu ciała. Czy to im ujmuje kompetencji w pokazaniu prawidłowej techniki ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:07 Właśnie, bo u niej wystarczy mniej ćwiczeń i zmiana diety, a najwyraźniej chciała pokazać mięśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:10 Ludzie są z natury grubi, chudzi, średni i mają przestać ćwiczyć, bo coś promują? Na mojej byłej siłowni była trenerka personalna z nadwagą, była wysportowana, ale z nadwagą, czy to jej czegoś ujmowało? Promowała nadwagę ? Nie, po prostu tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:11 Był też trener personalny, facet malutki i chudziutki jak przecinek. Ludzie mają różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:20 Gdyby ten chudziutki facet był kobietą ( jeździł do pracy na rowerze, nosił opięte wdzianka), powiedzieliby, że chora baba ( był w moim wieku 50 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:23 figa_z_makiem99 napisała: > Ludzie są z natury grubi, chudzi, średni i mają przestać ćwiczyć, bo coś promuj > ą? Na mojej byłej siłowni była trenerka personalna z nadwagą, była wysportowana > , ale z nadwagą, czy to jej czegoś ujmowało? Promowała nadwagę ? Nie, po prostu > tak ma. myślę, że mogła dla wielu osób mogła nie być wiarygodna/mniej wiarygodna - niż osoba bez nadwagi. Nadwaga zas ( i otyłość) sa olbrzymim (w przenośni i dosłownie) problemem. w odniesieniu do pani "zony dietetyka"- taki wygląd pani, daje przekaz, że dieta =bycie chudem ( odchudzanie).-ten przekaz już funkcjonuje a taka pani go utrwala. Wypacza to znaczenie słowa ( i tego co się za nią kryje) okreslenia : DIETA (dieta =sposób żywienia, sposób życia) Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:28 wapaha napisała: > figa_z_makiem99 napisała: > > > Ludzie są z natury grubi, chudzi, średni i mają przestać ćwiczyć, bo coś > promuj > > ą? Na mojej byłej siłowni była trenerka personalna z nadwagą, była wyspor > towana > > , ale z nadwagą, czy to jej czegoś ujmowało? Promowała nadwagę ? Nie, po > prostu > > tak ma. > > > w odniesieniu do pani "zony dietetyka"- taki wygląd pani, daje przekaz, że diet > a =bycie chudem ( odchudzanie).-ten przekaz już funkcjonuje a taka pani go utrw > ala. Wypacza to znaczenie słowa ( i tego co się za nią kryje) okreslenia : DIET > A > > (dieta =sposób żywienia, sposób życia) Myślę tak samo - dodajmy, niefizjologicznie chudym Tam gdzie kończy się fizjologia, zaczyna się patologia To nie jest trzynastolatka, tylko dojrzała kobieta, matka Promuje i sprzedaje nierealistyczny niezdrowy wizerunek Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:31 Też mam figurę trzynastolatki, tylko więcej tłuszczu, jestem niefizjologiczna ? Bo ty tak twierdzisz i masz z tym problem? Pani wg mnie ma za mało tłuszczu w ciele, ale nie mam z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:33 Nie wiem, jaka ty jesteś, nie o tobie rozmawiamy Ja mam problem nie z nią, co podkreślam od kilku postow,.tylko z nierealistycznym i nieosiągalnym wizerunkiem,.który sprzedaje 152 tysiącom obserwujących Reklamuja swoje produkty i tym wizerunkiem przekonują do ich kupna Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:34 Obiecując cos, co może się nie ziścić zasadniczo Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:36 Czyli nie mogłabym być dietetyczką i trenerką personalną, bo sprzedawałabym nierealistyczny wizerunek? Ale kobieta z nadwagą może być, bo większość ma nadwagę w wieku 50 lat i nie ma talii, więc jest realistyczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:37 Problemem jest, że to dla ciebie nierealistyczny wizerunek i dlatego masz ból tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:38 I na tym jak sądzę zakomcze rozmowę z tobą Jestes chamowata Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 13:19 Każdy trener personalny na starcie powinien określić, jakie są możliwe do osiągnięcia efekty danej osoby. Jeśli tego nie robi to jest złym trenerem. I to jest problem a nie to jak wygląda jego żona Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:34 To gdzie się kończy fizjologia, a zaczyna patologia? Tam gdzie jest kalafior na ciele i brak talii? Czy tylko tu gdzie jest za mało tłuszczu ? Byt określa świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:36 Są na to całkiem szerokie normy Zasadniczo dojrzała kobieta potrzebuje tkanki tłuszczowej, bez niej np przestaje miesiaczkowac Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:38 Potrzebuje kalafiora i wystającego brzucha? I kto będzie mierzył ile tego potrzebuje ? Jesteś hipokrytką. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:29 Bo jest chudą żoną dietetyka? A jakby była grubą żoną dietetyka? Też wypaczałaby znaczenie słowa dieta ? Dieta=bycie grubym? I byłaby niewiarygodna, bo pokazuje, że na diecie nie można schudnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:37 figa_z_makiem99 napisała: > Bo jest chudą żoną dietetyka? A jakby była grubą żoną dietetyka? Też wypaczałab > y znaczenie słowa dieta ? tak bo promowałaby niezdrowy sposób życia Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:40 Czyli gruba żona dietetyka też promuje niezdrowy tryb życia, a ortodonta z krzywym zgryzem nie może być dobrym fachowcem A niepełnosprawni powinni siedzieć w domu, bo promują niepełnosprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:58 figa_z_makiem99 napisała: > Czyli gruba żona dietetyka też promuje niezdrowy tryb życia, a ortodonta z krzy > wym zgryzem nie może być dobrym fachowcem A niepełnosprawni powinni siedzie > ć w domu, bo promują niepełnosprawność. nie wiem jak podąża twój strumień świadomości i nawet nie chcę wiedzieć- mogę tylko stwierdzić ( w myśl przeczytanego na forum zresztą stwierdzenia) - nie jesteś najostrzejszą kredką w piórniku Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:06 Twoja opinia mi lata i w realu nigdy nie spotkałabyś mnie na swojej drodze, co widać, słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:03 Ostatnie zdanie jest kluczowe. Zaburzenia odżywiania, wbrew temu co usilnie sugerujesz, nie biorą się z oglądania modelek na insta. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:16 pffpffpff napisał: > Ostatnie zdanie jest kluczowe. > Zaburzenia odżywiania, wbrew temu co usilnie sugerujesz, nie biorą się z ogląda > nia modelek na insta. To twoje zdanie, a jednak jest sporo badań, że socjalne mają spory udział w etiologii zaburzeń odżywiania u młodych dziewczat Były też i pozwy i wyroki Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:20 Pozwy i wyroki za to że ktoś pokazuje jak wygląda w internecie? Pozwy i wyroki to były za nachalne promowanie wychudzonej sylwetki przez zachęcanie do głodzenia się, prowokowania wymiotów itd. a nie za to że szczupła osoba pokazuje własne zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:26 Nie ma ofiar sama tak wybrała, mogła być szara brzydka myszka a tak dzięki pracy nad sobą jest atrakcyjna i rozpoznawalna żyje na dobrym poziomie nawet epizody z szejkami milionerami zaliczyła.zapłaciła napewno cenę na 100 ma problemy psychicznie i jeszcze ten ponadprzeciętnie przystojny jak na polskie warunki facet przy którym nie czuje spokoju ale bilans u niej na plus więc ciągnie ten model Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:48 Przekaz jej działalności jest taki uroda cialo, dobry wygląd w tym świecie to zasób który można wymienić na inne dobra. Jeśli nie zostaniesz wyposażona to zdobądź zaciśnij zeby poświęć komfort zdrowie psychiczne może też i fizyczne i zobacz że warto na końcu jest fajne życie, jestem podziwiana przez tysiące, mam super atrakcyjnego zakochanego męża miałam mam dobrą pracę bardzo dobre pieniądze otwarły się przede mną inne możliwości nawet arabski multimilioner i ty też możesz, z brzydką twarzą kilogramami i bez zadbanych włosów ciała makijaży stylizacji to ci się nie uda więc leć i kupuj trenuj to wszystko w otoczce dbania o siebie co jest dziś bardzo wysoko społecznie, bo to obietnica zmiany twojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 12:13 Ja tu nie widzę dobrego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 13:27 Jest to kompletna bzdura i mit. Mam zgrabną wysportowana sylwetkę i jedyne co z tego mam to osobista przyjemność i satysfakcja. Życie mi się od tego fajniejsze nie robi. Mylisz celebryctwo z życiem normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 14:47 On?!z tyni sińcami i wyglądem cygana? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:49 W dzisiejszych czasach szczupłość, chudość budzi agresję. Zaburzenia odżywiania, czy choroby to inna sprawa, w drugą stronę, czyli nadwagę, otyłość, też mogą powodować choroby i zaburzenia, ale stawia się znak równości gruby=szczęśliwy, chudy=chory. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 09:56 Można komentować chudych, szczupłych z przekąsem na głos "ale jesteś chuda pewnie nic nie jesz?" ( co nie jest prawdą ), natomiast w drugą stronę "o matko jesteś gruba, nie przeszkadza ci ten brzuch?" byłoby chamstwem i zakończeniem znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:57 Chyba żartujesz. Nic nie budzi takiej agresji, zwłaszcza w internecie, jak osoby z nadwagą czy otyłością. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:14 Nie moje klimaty, ja lubię jeść. Każdemu jego porno. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:57 Każda skrajność nie jest dobra , ani nadmierna otyłość ani nadmierna chudość. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:41 Może tak wyszło, ale to nie była odpowiedź na twój post, a ogólna refleksja po przeczytaniu wypowiedzi w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:53 Żadne skrajności nie są dobre, to przecież logiczne. Dla mnie ruch body positive z fotką pani 120kg+ to patologia ale i tak mam to w dupie. Każdy robi co chce ze sobą, jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:45 Zapewne kobieta ze zdjęcia ma za mało tłuszczu w ciele, ale największy problem mają z tym grube kobiety, które nie mogą schudnąć. I dorabiają sobie teorię do swoich brzuchów i kalafiorów. Idąc tropem ich logiki, dla mnie nierealistyczny jest brzuch i kalafior, bo nie mogę przytyć, więc każdy kto ma inaczej ode mnie, powinien schować się w domu, nie fotografować i nie promować nadwagi, bo to niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:58 Jako gruba kobieta mogę ci powiedzieć, że nie mam z tą panią żadnego problemu. Z usług tego dietetyka nie skorzystam, bo podejrzewam że te usługi nie są skierowane do mnie, ale sam fakt że ktoś pokazał swoją fotkę nie robi mi nic. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 10:56 To NIE jest brzydka twarz, to jest wychudzona twarz. Sympatyczna, choć nie ponadprzeciętna ale normalna. Ciało mogłoby być nieco pełniejsze ale to na pewno efekt stresu, depresji, prób 'dorównania' do oczekiwań własnych oraz targetu. A być może też indywidualnych uwarunkowań - niektóre osoby nie potrafią przytyć czy zwolnić nieco tempo codzienności. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:00 Tak to nie jest JUŻ brzydka twarz Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 12:11 kariwitch00 napisała: > Tak to nie jest JUŻ brzydka twarz Co Ty wygadujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 12:17 Bo nie jest lata temu przed erą filtrów zabiegów i wypasionych kosmetyków mogła mieć kontrowersyjne rysy a teraz przyjemne ok i ma ładne włosy, jest bardzo zadbana perfekcyjnie wymalowana najczęściej plus energia i głos przyjemny choć trochę znerwicowany Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 12:32 Wygooglojcie Urbańska z czasów gdy nikt nie słyszał o medycynie estetycznej a wizażystki nie dysponowały nawet jedną trzecią umiejętności i kosmetyków jakie na dziś co druga młoda kobieta, była pięknością Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:07 Nie wiem kim oni są, i tak jak ktoś wyżej napisał- nie wszyscy ludzie są zdrowi i na ciele i na umyśle. Po tej pani choroby nie widać, na zdjęciu przynajmniej. Nie wiem, co ma tu zawód męża- on ma ja karmić i edukować? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:17 Na drugim zdjęciu wygląda jakby obwód ręki w najszerszym miejscu był szerszy niż jej obwód w pasie 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 11:38 Sądzimy że jej waga i jej stan zdrowia to sprawa pomiędzy nią i jej lekarzem. Oczywiście dostrzegamy, że na pewno zleci się pełno emam twierdzących że właśnie taka figura jest prawidłowa i zdrowa. Dostrzegamy też fakt, że osoby z niedowagą spotykają się ze znacznie mniejszym hejtem, a często są wręcz "glamouryzowane", niż osoby z nadwagą lub otyłością. Nie widzę natomiast powodu do rozmowy o tym czy ta pani jest zdrowa czy nie. Tego nie wiemy. Nie jesteśmy jej lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Chuda żona dietetyka. 18.08.24, 12:55 Moze ma nadczynnslosc tarczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 18.08.24, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
usha Re: Chuda żona dietetyka. 19.08.24, 09:00 Niezmiennie bawi mnie jak matki hejtuję szczupły/ chude kobiety. Znam to z autopsji - wciąż słyszę teksty typu "jakaś Ty chuda/sucha" jak ty było przęstepstwem... Gdybym odpowiedziała "a Ty jesteś gruba/ tłusta" to dopiero byłoby oburzenie. Żałosne. Do niektórych chyba nigdy nie dotrze, że istnieją kobiety, które genetycznie są chude, mają delikatne kości, są ektomorfikami i obżeranie się, żeby przytyć coby nie urażać pań z nadwagą nic nie da.. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Chuda żona dietetyka. 19.08.24, 12:02 To nie przypadek tej pani, ona nie jest naturalnie chuda. Wstawiała zdjęcia jak była gruba oraz opowiadała o swojej anoreksji. Odpowiedz Link Zgłoś