alexandra1984 15.09.24, 12:13 Drogie emamy! Znacie moze jakies sprawdzone leki badz suplementy ktore pomagaja Wam w bezsennosci? Nie mowie tutaj o takich 'oczywistych' rzechach jak o medytacji, melatoninie, melisie itd. bo to niestety nie dziala Dzieki za wszelkie wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:31 Kwetiapina, agomelatyna, zolpic... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:37 Skoro te suple bez recepty nie działają, to może czas na wizytę u lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:41 marta.graca napisała: > Skoro te suple bez recepty nie działają, to może czas na wizytę u lekarza? > Chyba oszalałaś🙆♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:51 To dotyczy mojego meza. Byl juz u lekarza, ktory go skierowal na terapie leczenia bezsennosci, z ktorej nie skorzystal. Potem chodzil do innych lekarzy (internistow) ale niestety moj maz to taki typ, ktory nie toleruje terapii czy pracy nad psychika przy takich problemach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:56 Skoro lekarz psychiatra nie zlecił lęków, tylko psychoterapię to masz odpowiedź, że leki nie. Czemu on się tak boi psychoterapeuty? Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 20:53 Pewnie taki mechanizm obronny. Bo jeszcze trzeba by coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 12:56 alexandra1984 napisała: > To dotyczy mojego meza. Byl juz u lekarza, ktory go skierowal na terapie leczen > ia bezsennosci, z ktorej nie skorzystal. Potem chodzil do innych lekarzy (inter > nistow) ale niestety moj maz to taki typ, ktory nie toleruje terapii czy pracy > nad psychika przy takich problemach. Widoxznie dobrze mu z ta bezsennoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 09:17 Dokładnie tak. Dobrze mu z tą bezsennością. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 16:14 racja ... tez tak czesto mysle, ze widocznie nie jest az tak tragicznie by podjal wszelkie mozliwe dzialania i np. rozpoczal terapie czy udal sie do kliniki leczenia bezsennosci, ale wiadomo czasami staram sie mimo wszystko pomoc i stad moj post. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: co na bezsennosc? 15.09.24, 21:12 A czy lekarz mu sprawdził czy ma zdrową wątrobę? Bardzo często takie problemy sa przy chorej wątrobie Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 16:10 tak parametry watroby z morfologii sa dobre wiec to na pewno bardziej zlozony problem w moim odczuciu bo badania krwi i moczu ma dobre Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 07:54 Zaczęłam leliej spać, odkąd suplementuję witaminy z grupy B. Nie wiem, czy to przypadek, czy wynik suplementacji, ale śpię lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 10:20 zbadaj krew pod katem niedoborów - ferrytyna, d3, b12, b9, magnez. Ja jak miałam niska ferrytyne to mną w nocy telepało pomimo zmęczenia. Świeże powietrze i ruch na nim. Nie picie alkocholu. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra1984 Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 16:08 wyniki morfologii wyszly mu wrecz idealne i badanie moczu tez, ale nic dodatkowo nie robili mu z tego co wypisalas wiec dziekuje za wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 13:10 Regularna i w miarę intensywna aktywnosc fizyczna, i regularny seks. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 19:07 Psychiatra. Jeśli masz problemy od miesięcy albo lat ... tylko psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 19:14 Ćwiczenia fizyczne i trudna ksiazka. 2 kartki i zasypiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 20:43 Tak, a później pobudka w środku nocy Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 19:44 Senamina, Luminasil - bez recepty, a dosc mocne Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: co na bezsennosc? 16.09.24, 21:20 Ja śpię po Ashvagandha, a sypiałam fatalnie Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: co na bezsennosc? 17.09.24, 01:11 Ja malo sypiam. Nie walcze z tym. Ustawilam sobie tak zycie, zeby moc spac kiedy musze. Jak nie moge w danym momencie sie zdrzemnac, to pije znanego energetyka (straczy dwa lyki, np podczas jazdy w nocy). Pierwsze objawy mialam na studiach. Zmuszalam sie do spania, a to powodowalo frustracje. Nie wiem gdzie jest logika w zmuszaniu sie farmakologicznym do snu. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: co na bezsennosc? 17.09.24, 07:05 Zazwyczaj człowiek ma jakieś zobowiązania jak chociażby praca w stalych godzinach czy wg grafiku, dzieci i nie może sobie życia przestawić pod konieczność snu w nietypowych godzinach. Tak, brak snu to problem, nie tylko człowiek nie jest produktywny, myli się, popełnia błędy, ma obniżony nastrój, brak snu realnie negatywnie wpływa na zdrowie. Dlatego to takie ważne, żeby popracować nad przyczyną problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: co na bezsennosc? 17.09.24, 07:34 Mało, to znaczy ile? Bo przy 5-6 h jeszcze można jakoś funkcjonować, przy 2 h już raczej nie ma co mówić o normalnym funkcjonowaniu, skupieniu na pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś