melisananosferatu Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:37 Doczytalam,ze bylo 11 stopni i matka kwoka mi sie uruchomila 'zeby sie nie przeziebila'. Sliczna ta sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:41 melisananosferatu napisała: > Doczytalam,ze bylo 11 stopni i matka kwoka mi sie uruchomila 'zeby sie nie prze > ziebila'. Sliczna ta sukienka. I deszcz. Czyli nawet gdyby ta sukienka była prześliczna, to nie nadaje na taką pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 12:44 Raczej nie jechała na tę imprezę autobusem tylko limuzyną i przeszła od samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:47 Brytyjki zimna nie czują. A sukienka ładna. Komentarze, że bez stanika olaboga, to typowe dla milenialsów wychowanych na styropianowych pushupach. Młode dziewczyny dziś stanika często nie noszą. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:51 Nie tylko młode, wiele kobiet nie nosi. A komentarze to chyba raczej od przedstawicielek pokolenia X, gdzie takiej Fogito do millenialsow Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:09 grruu2.0 napisała: > Nie tylko młode, wiele kobiet nie nosi. Aż tak wiele wcale nie. Chyba, że masz na myśli zoperowane kobiety. Ja pamiętam jeszcze czasy, kiedy chodzenie bez stanika było dla wszystkich całkiem naturalne. Gdzieś w końcówce lat 80, początku 90 weszła moda na pushupy, termicznie formowane t-shirt bra i operacje plastyczne robiące z biustu sztuczne kule względnie biusty podniesione do brody. Naturalny biust bez stanika zaczął uchodzić za niedoskonały. Nawet naturalny biust modelki Heidi Klum, czyli lepszy od przeciętnej, porównany był w social media do naleśników. Ta faza była bardzo długa. Dopiero od niedawna widać znowu kobiety bez stanika albo w wygodnych bralettkach. Ale są to zwykle bardzo młode dziewczyny. Plus może celebrytki, ale też częściej te zoperowane. Przeciętna ematka z naturalnym biustem większym od 70B bez stanika nie chodzi, więcej, czuje się bez niego nieubrana, jest jej nawet tak niewygodnie. Zobacz co pisze pade. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:15 Piszę o Polkach, nie wiem jak Niemki. Sporo moich koleżanek nie nosi stanika, sama jak skończyłam karmić to praktycznie nie nosiłam, chyba że jakaś fancy koronkowa braletka, ale nie żeby coś zakładać pod tiszert na co dzień. Mam trochę obserwacji z szatni na siłowni i sporo jest kobiet, które ściągają koszulkę i pod spodem nie mają stanika tylko zakładają sportowy top na ćwiczenia. Mówię o takich w wieku 30-40. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:00 grruu2.0 napisała: > Mam trochę o > bserwacji z szatni na siłowni i sporo jest kobiet, które ściągają koszulkę i po > d spodem nie mają stanika tylko zakładają sportowy top na ćwiczenia. Jesu, przecież to jest po pierwsze, specyficzna bańka, a po drugie, ja też idąc na sport ubieram się inaczej. Zakładam najczęściej sportową bralettkę, co z moim 75F wcale nie jest dla kobiet pierwszym wyborem. Popatrz lepiej co noszą kobiety w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:15 Ostatnio to widzę głównie takie co noszą mundur 😀 Nie mam pojęcia jak tam ze stanikami pod spodem. Natomiast te kobiety z siłowni to często wyglądają tak, jakby po prostu szły na trening bez przebrania się w specjalne ciuchy, czyli tak jak były cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
chromatic Re: Harper Beckham 01.10.24, 14:56 Proszę millenialsom nie dopisywać zachowań starszych pokoleń. Millenialsi charakteryzują się tym że właśnie zdecydowanie nie ingerują w zachowania innych i mają ogólnie wyj..ane na to co robią a szczególnie jak się ubierają. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 01.10.24, 15:54 chromatic napisała: > Proszę millenialsom nie dopisywać zachowań starszych pokoleń. Millenialsi chara > kteryzują się tym że właśnie zdecydowanie nie ingerują w zachowania innych i ma > ją ogólnie wyj..ane na to co robią a szczególnie jak się ubierają. Nie gadaj bzdur. Większość wątków na ematce temu przeczy. A to, że każde pokolenie modę swojej własnej młodości uważa za bardziej uzasadniony estetyczny i moralny wzorzec jest też typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
chromatic Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:14 Z tego co widzę to większość ematek jest właśnie w wieku 40+ czyli gen x. I niestety między tymi dwoma pokoleniami jest bardzo duża przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:34 Przecież gen Y to w tej chwili też 40+. Bardziej zależy od rodzaju osobowości i celów życiowych. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:16 Ale większość ematek to nie są millenialki tylko pokolenie X Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:32 To tak nie do końca, bo X od Y w pewnych przypadkach dzieli tylko rok różnicy - 80 i 81. Inne źródła podają zaś, że pokolenie Y zaczyna się od 1980. Jeszcze inne, że zależy od warunków wychowanie i wykształcenia mentalności. Sama znam takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:40 Ja nie noszę i nie widzę za wiele dziewczyn/ kobiet w stanikach wokół. Staniki hamują rozwój piersi u najmłodszych dziewczyn, mogą powodować astmę i niewłaściwe ułożenie piersi. Duszą podczas snu, a wżerajace się w skórę fiszbiny to koszmar minionego stulecia. Jak kiedyś za ciasne gorsety. Kto to wymyślił..na pewno kontroler wolności obyczajowej kobiet albo chory esteta. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 01.10.24, 22:44 snakelilith napisała: > Brytyjki zimna nie czują. A sukienka ładna. Komentarze, że bez stanika olab > oga, to typowe dla milenialsów wychowanych na styropianowych pushupach. Młode d > ziewczyny dziś stanika często nie noszą. Ale to nie jest "młoda dziewczyna", tylko "starsze dziecko". Miesiąc wcześniej skończyła 13. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 01.10.24, 22:46 To nie a propos stanika, tylko sukienki i pantofli - klapki na dość wysokich obcasach, ohydne bez wzgledu na wiek. Stanika lepiej nie nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 08:33 To są wysokie obcasy? A nie modna w tym sezonie wariacja na temat kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 02.10.24, 10:50 nangaparbat3 napisała: > Ale to nie jest "młoda dziewczyna", tylko "starsze dziecko". Miesiąc wcześniej > skończyła 13. > 13 latki zwykle już miesiączkują i fizycznie się zmieniają w kierunku kobiety, więc nazywając je dziecko nie bierzesz młodej dorastającej dziewczyny i jej obaw, problemów oraz potrzeb tego wieku na poważnie. W zapędzie ochrony możesz ją wtedy nawet mentalnie skrzywdzić. Pierwsze poważne rzutujące na całe dalsze życie nieporozumienia na lini dziecko-rodzic powstają zwykle w tym czasie bo rodzicie nie akceptują zmian i kształtowania się indywidualnej osobowości oraz wypróbowywania przez nią nowych, niedziecinnych ról. Ta dziewczyna pokazała się tak też pod opieką ojca, a Beckhamowie nie mają opinii skandalistów z dzikim życiem, gdzie dzieci mogłyby być moralnie zagrożone, więc pewnie wiedzą co robią i na ile mogą swojej córce na coś pozwolić, a na ile muszą ją chronić. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:12 Że ktoś miesiączkuje nie znaczy, że mentalnie przestał być dzieckiem. Lepiej po prostu szanować dzieci, bez względu na wiek i ewentualne miesiączkowanie lub brak tegoż. W stylizowaniu trzynastoletniej dziewczynki na dorosłą kobietę szacunku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 03.10.24, 23:33 nangaparbat3 napisała: > > W stylizowaniu trzynastoletniej dziewczynki na dorosłą kobietę szacunku nie ma. Taa, na siłą ją wypindrzyli, a jutro pewnie wyślą do burdelu. Puknij się, bo to śmieszne się robi. To tylko sukienka na ciele młodej dziewczyny. Brak szacunku to jest dopatrywać się w tym ciele brudu i podniety dla oblechów. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 05:51 Czy podnieta to zawsze jest tylko dla oblechow? Czymkolwiek by oni nie byli. Skąd takie założenie? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 04.10.24, 05:57 fogito napisała: > Czy podnieta to zawsze jest tylko dla oblechow? Czymkolwiek by oni nie byli. Sk > ąd takie założenie? Jeśli podnieca cie TRZYNASTOLATKA to jesteś oblechem. Jeśli trzynastolatką podnieca się jej rówieśnik, lub niewiele starszy kolega to nie "chronimy" tej trzynastolatki sztorcując ją odnośnie JEJ stroju tylko sztorcujemy zachwytników, żeby swój zachwyt i fascynację albo stosownie ukryli, albo wyrazili w CYWILIZOWANY sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:12 A jak wyraża się fascynacje w cywilizowany sposób? I jak to można niby zmierzyć i ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:46 fogito napisała: > A jak wyraża się fascynacje w cywilizowany sposób? I jak to można niby zmierzyć > i ocenić? Cóż, jeśli NIE WIESZ to ja ci tego nie wyrlumacze. Ttlko trochę straszno, że nauczycielka nie jest w stanie takich rzeczy zrozumieć. Z defonicji masz uczuc i wychiwwuac młodzież. Jeśli TY nie rozumiesz jak oni mają wiedzieć? A tak na serio to subtelnie, znaczy tak, że nie musisz od razu ogłaszać światu że cię trzynastolatka podnieca. Na początek. Nawet JEŚLI masz jakieś głupie mysli w zwoazku z wyglądem takiej nastoaltki to trzymasz je DLA SIEBIE i próbujesz je wypchnąć z głowy bo WIESZ że to niestosowne. Ale że ty tęgo nie wiesz to mamy takie teksty jak mamy. Analogicznie ze strony mezcuzn, czy chłopaków. Np jeśli nastolatkowi podobają soe dziewczyna to wurszenie tego "ładna jesteś" jest ok a -"ale mi na twój widok staję" już ok nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:53 Nie pojmuje twojego spojrzenia na świat. Może kiepskich nauczycieli miałaś. Zaklinasz rzeczywistość i szalenie naiwna jesteś. Ale rozumiem, że jak ktoś głośno nie krzyczy, że król jest nagi o jest ok w twoim świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:24 fogito napisała: > Nie pojmuje twojego spojrzenia na świat. Może kiepskich nauczycieli miałaś. Zak > linasz rzeczywistość i szalenie naiwna jesteś. Ale rozumiem, że jak ktoś głośno > nie krzyczy, że król jest nagi o jest ok w twoim świecie. Ty nie krzyczysz że król jest nagi, ty mówisz, że nastolatka ma się uneirsc w określony sposob żeby nie narazić się na określone komentarze a nawet określone muslenie ze strony DOROSŁYCH FACETÓW. J Ja nie zaklina świata ttlko po prostu nie zgadzam się na dalsze udupianie kobiet bi FACECI nie potrafią własnych myśli, jezykow a czasem nawet fit ów utrzymac w ryzach. Ty pod płaszczykiem fałszywej teoski seksualizujesz dzircko i wmawiasz, że jak ONA ubierze się "stosownie" to nikt sobie o niej niczrgo brzudkiego nie pomyśli. Pomusli, bo brzydkiego myśli, hejt nie zależy od ubioru osoby ubranej ttlko od osoby która bryzdko myśli i hejtuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 05.10.24, 18:55 fogito napisała: > A mnie zarzucają literówki 😳 Nie zarzucają ci literówek, tylko błędy. Także w języku, którego rzekomo uczysz, pani Besserwisser. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 06.10.24, 12:28 fogito napisała: > Może jednak weź te swoje leki… Na ASP cię nauczyli tego chamstwa, czy też w prywatnej szkole tego oczekują od nauczycieli, madame? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 12:46 Na forum od takich jak ty się nauczyłam, że na chamstwo należy odpowiadać chamstwem, bo inaczej szkoda słów. A leki weź, może lepiej się poczujesz i zaczniesz żyć własnym życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 06.10.24, 13:39 Żyję własnym, ciekawym życiem, a forumowe Dulskie twojego pokroju mnie bawią. Natomiast argument o lekach to wiocha, jakich mało. Częstuj tym rodziców swoich wychowanków. Jeśli oczywiście istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 17:59 Jesteś na lekach i nie panujesz nad sobą. Forum to twoje pole walki i okazja do wyrzygania frustracji. A życie musisz mieć nudne skoro się ciagle do mnie przypierda..lasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:54 fogito napisała: > Jesteś na lekach i nie panujesz nad sobą. Forum to twoje pole walki i okazja do > wyrzygania frustracji. A życie musisz mieć nudne skoro się ciagle do mnie przy > pierda..lasz. Szkoda, że ty nie jesteś. Może wtedy nie byłabyś tak agresywna wobec każdego, kto nie wygląda i nie zachowuje się zgodnie z twoimi standardami a'la wczesne mieszczaństwo, które zwracało się do siebie po francusku, żeby nie gadać po polskiemu jak chłopstwo bose jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 21:05 Tak to sobie tłumacz. Dobrze, że leki ci pomagają. Ja nic brać nie muszę, Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 06.10.24, 21:20 Chyba że kaskę od pana męża w wiecznej podróży Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 22:36 Nie muszę, ale mogę. Zazdrościsz wiem, ale no cóż… Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 07.10.24, 19:42 Bycia utrzymanką nie zazdroszczę, mam dobrą pracę i zaśmiewam się z kwok z gatunku "byłam w Spale, spałam w Pile". Jak Ci się, artystko, podoba nowa wystawa w Centre Pompidou?... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 21:41 Jestem żoną. Z całym tego dobrodziejstwem. Nie zamierzam się wstydzić męża, który zarabia. Może kiedyś spotka cię to szczęście i twoja frustracja się zmniejszy. Czego ci serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 08.10.24, 11:19 fogito napisała: > Jestem żoną. Z całym tego dobrodziejstwem. Nie zamierzam się wstydzić męża, któ > ry zarabia. Może kiedyś spotka cię to szczęście i twoja frustracja się zmniejsz > y. Czego ci serdecznie życzę. Czyli twoim największym osiągnięciem życiowym jest dobrze zarabiający mąż? Po ASP nic się nie udało?... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:08 Moim największym osiągnięciem życiowym jest syn i szczęśliwa rodzina. Praca ani też samo malowanie nigdy mi takiej satysfakcji nie dało jak wychowywanie syna. Dobrze zarabiający mąż to jeden z elementów szczęśliwej rodziny. Nie wyobrażam sobie, aby mężczyzna nie zarabiał, bo w końcu co miałby robić. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:34 No nie wiem, być codziennym wsparciem może? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 08.10.24, 16:33 Z pewnością. Money makes the world go round, jak to śpiewali w klasycznym musicalu. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 16:39 Jesteś zafiksowana na pieniądzach, bo ich nie masz? Ja nie mam problemu w tym temacie. Nie mam też lęku separacyjnego. Mąż nie musi być przywiązany do mnie 27/4. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 08.10.24, 18:44 Mam. Własne. Nie wiszę na naiwniaku, bo zrobiłam własną karierę. No to jak tam z wystawami w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 19:09 Karierę powiadasz… póki co robisz karierę na forum. Ja mam własne pieniądze, mam też mieszkanie kupione za moje przedmałżeńskie dochody. Wystawy w Europie nie są moim celem, ale sprzedałam kilka obrazów w Stanach. Jestem zadowolona z życia i choćbyś pękła nie zmienisz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 04.10.24, 07:08 Nie ma nic zaskakującego w tym, że nie umiesz ocenić, kiedy zachodnie jest cywilizowane a kiedy nie, za to masz bardzo dużo do powiedzenia na temat niestosowności ubrań innych kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 05.10.24, 15:23 Nie wiem, czego Ty się dopatrujesz - ja braku wyczucia u rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 04.10.24, 06:00 Podaj zatem Nanga przykład sukienki, w którą spaczeni rodzice powinni byli ubrać tę dziewczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:20 Przecież dziecko kończy się z chwilą ukończenia 12 lat Poza tym już 11-latka to teoretycznie, przynajmniej z nazwy to już nastolatka. Choć oczywiście bez porównania z okresem 13-14. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:20 W USA byłoby to zupełnie możliwe, tam prawo pozwala pedofilowi poślubić 6latke 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Harper Beckham 04.10.24, 08:21 Spójrz na zdjęcia młodej Spice - jakimś cudem podobieństwo do obydwojga rodziców jednocześnie aż bije po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 16:30 Mnie nie podoba się wybitnie co najwyżej dźwiękowo nieprzyjemne imię tej dziewczyny. Bardziej niż ta przeciętna kieca. I to, że jeszcze nic sama nie osiągnęła, a jest albo poddawana krytyce albo bezmyślnie ' celebrowana 'ze względu na sławę rodziców. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 01.10.24, 18:57 Tak ogólnie, to kiedyś czternastoletnie dziewczynki potrafiły nie pozować na dorosłe kobiety. Nawet w teledyskach. Przykład: Vanessa Paradis - Joe Le Taxi (Clip Officiel remasterisé) Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:21 A moda się specjalnie nie zmieniła jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 01.10.24, 22:48 Jak patrzę na tę sukienke, to mi się przypomina opowiadanie babci, jak w czasie wojny żony radzieckich oficerów chodziły na przyjęcia w nocnych koszulach, które brały za wieczorowe toalety. Więc jednak coś się zmenia Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:28 czcigodnystarzec napisał(a): > Tak ogólnie, to kiedyś czternastoletnie dziewczynki potrafiły nie pozować na do > rosłe kobiety. Nawet w teledyskach. Nie. Za to jako 13 latki grały młodociane prostytutki. Przykłady: Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:38 Aha. Vanessa Paradis 1988 02 23 Joe Le Taxi 1st UK TV @ The Roxy Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:51 Żule w taxi chcą rabatu, a masz pan suta xD Jedna z najładniejszych piosenek z 80's <3 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:57 O, widzę, że Tanebo wykręci wąteczek roku. Tak się dopiszę na końcu - jednak wszystko jest w oku patrzącego. Z całego Joe le Taxi zapamiętałam tylko diastemę Vanessy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Harper Beckham 02.10.24, 17:12 Z perspektywy czasu jednakże decyzja, by do teledysku ubrać dziewczynkę w mocno prześwitujący i obcisły top bez biustonosza - mówi jednak dużo o tamtych czasach i o osobach, które taki właśnie outfit wybrały… Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Harper Beckham 03.10.24, 18:19 O, a ja w ogóle nie znałam tego videoclipu, pamiętałam tylko oficjalny: Vanessa Paradis - Joe Le Taxi (Clip Officiel remasterisé) Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 01.10.24, 19:56 Ona nie musiała w ogóle pozować kreacją na dorosłą, wzbudzała zazdrość i prowokowała głosem zdaniem kobiet nieco i daleko starszych. Tak, że swego czasu uznały Ją za skandalistkę i niebezpieczną lolitę. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Harper Beckham 02.10.24, 07:51 Wygląda na trzynaście lat. Tylko na niektórych ujęciach można by ewentualnie uznać, że jest starsza. Sukienka dość zachowawcza. Dla mnie sugerowanie, ze wygląda nie ok to seksualizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Harper Beckham 02.10.24, 10:24 Mieciu się dzisiaj rano zainteresował, dlaczego chodzę mamrocząc po nosem "żule w taksi!". Więc opowiedziałam mu wątek z grubsza, a na samym końcu pokazałam zdjęcie Harper w omawianej sukience. Na twarzy objawiło mu się tak pełne niezrozumienia "WTF", że - jako że jestem ostatnio nieco odklejona - przywróciło mnie to na ziemię. Wniosek mam jeden większy: podstarzałe oblechy, śliniące się do zdjęć wczesnych nastolatek/szukające ich po internetach - jak tanebo i czcigodny staruch (czyli tania rada albo mariuszg z fk) - to coś, na co jest zaledwie marginalizowane, a powinnien być na to totalny ban społeczny. I drugi, mniejszy: matrony, które huczą w takich sytuacjach o przyzwoitości i konieczności ubierania tych nastolatek pod szyję, wspierają kulturę gwałtu. Miłej kawusi! Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Harper Beckham 02.10.24, 10:34 piataziuta napisała: > Miłej kawusi! Nie piję kawusi. Kawy też. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Harper Beckham 02.10.24, 13:40 A mój stary, jak zobaczył, to powiedział, że też by tak nie chciał, aby jego córka chodziła ubrana. I że nie jest to sukienka dla 13-letniej dziewczynki. Nie chodzi o odkryte ramiona. I nie, nie jesteśmy starymi, konserwatywnymi dziadami (pozwalamy, aby u nas nocowała dziewczyna naszego 16 -letniego syna). Dla mnie osobiście ta kiecka miała być w zalożeniach seksowna i wydobywać piękno ciała. To kiecka dla starszej dziewczyny, takiej ktora już jest świadoma swojego wyglądu i tego, jaki on może robić wrażenia na innych. A Harper to dziewczynka. Ja mam takie odczucia, jak prawie, gdy pokazują te Małe Miss- gdzie małe dziewczynki sa stylizowane na dorosle kobiety. I ja myślę, że Harper była zachwycona swoim wyglądem (a która dziewczyna nie byłaby w doroslej kiecce? ) i ona w ogole nie myślala o tym, że stare i obleśne dziady mogą się ślinić na jej widok. Ale rodzice powinni o tym pomyśleć. To nie chodzi nawet o ten kroj, tylko myślę, że jest to kwestia materiału- opływowy, dopasowujący się do ciała, seksowny, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 14:06 Zastanawiam się dlaczego wszyscy piszą o starych dziadach. A co z młodszymi mężczyznami i chłopcami w jej wieku? Dla nich nie jest atrakcyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Harper Beckham 02.10.24, 14:09 A co zlego jest w fakcie ze 13-latka podoba sie rowiesnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:41 Facet wysyłający zdjęcia przyrodzenia 14 latkom. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:52 A sam ma 14 lat ? Bo jesli nie to co to ma wspolnego z moim pytaniem A co zlego jest w fakcie ze 13-latka podoba sie rowiesnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:58 Nic złego, ale wszystkie tu tylko o starych dziadach piszą pomijając inne kategorie wiekowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 02.10.24, 16:19 Hm, pomyślmy. Być może dlatego, że wątek założył stary dziad, a w oburzeniu i dopatrywaniu się seksualizacji dopingują go równie stare baby, które ewidentnie zapomniały, jak same wchodziły w kobiecość?... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:20 Niczego nie zapomniałam. I dlatego właśnie mam takie zdanie a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 02.10.24, 19:43 Nic, przecież to są normalne reakcje w tym wieku. A sukienka nie należy do 'seksualnych', a zupełnie zwykłych, jedynie sensualnych poprzez strukturę materiału. Dekolt też normalny, niczego nie odsłania. Mnie sukienka podoba się średnio, jest taka waniliowa, choć słodka. Gdybym chciała zrobić wrażenie na jakiejś imprezie czy na chłopaku, wybrałabym inną sukienkę, o żywszym kolorze np. - płomienną. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_z_neta Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:05 I dewiantkach, zaburzonych starszych paniach. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:53 A to coś złego, że dla trzynastolatka jego rówieśniczka jest atrakcyjna a on dla niej? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Harper Beckham 02.10.24, 14:24 W przypadku małej miss - zgadzam się w zupełności. Ale trzynastoletnia dziewczyna już dojrzewa - jest w niej jeszcze sporo z dziecka, ale też już sporo rozwijającej naturalnie seksualności. Jedna trzynastolatka będzie chciała zakładać tylko obszerne bluzy i próbować ukrywać fakt zmieniającego się ciała, a druga będzie podkradać staniki i kosmetyki matce, i stroić się w jej sukienki. Wypieranie faktu dojrzewania córki i zmuszanie do włożenia golfu z myszką Miki, gdy ta marzy o różowej sukience na ramiączkach, uważam za szkodliwe. Pamiętam, jak moja koleżanka dostała karę, gdy wyrwała sobie kilka włosków z brwi i że długo miała zakaz golenia nóg (z czym się strasznie męczyła, bo miała porcelanową skórę i czarne włosy). Pamiętam oburzenie i cień podejrzliwości mojej matki, gdy w wieku 13 lat zdecydowałam, że nie chcę podpasek, tylko tampony. Tylko to były lata 90te. Dzisiaj powinnyśmy mieć trochę wyższą świadomość i skupiać się na budowaniu więzi i zaufania z rozwijającymi dziećmi, a nie tresowaniu ich. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:02 I tak co ta 13latka chce założyć ma zakładać?Rozumiem, że rodzic czy tam opiekun nie ma nic do gadania? Podpowiem masa 13latek by chciała się nosić jak 20latki...to nie znaczy, że trzeba im na to pozwalać. Używałam tamponów, bo dużo chodziłam na basen, To kwestia wygody i higieny. Tu mamy kieckę i wygląd nieadekwatny do wieku. Budowanie więżi nie oznacza zgadzania się na wszystko cod dziecko chce Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:44 hanusinamama napisała: > I tak co ta 13latka chce założyć ma zakładać?Rozumiem, że rodzic czy tam opieku > n nie ma nic do gadania? Ma. I w omawianym przypadku masz jak na dłoni akceptację rodziców - ojciec idzie razem z córką i ją opiekuńczo obejmuje, a sukienka jest, zdaje się, projektu jej matki. Tylko forumowe matrony się dopyerdalayą. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:57 Nie, tu mamy sukienek Twoim zdaniem nieadekwatną do wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:56 Ja mam boską anegdotkę na te okazję. Mając może z 12 lat i jadąc na kolonie podkradlam mojej matce takie odblaskowe, pomarańczowe spodenki, z elastycznej tkaniny, chyba to na plażę kupiła i zapomniała. Jak wróciłam i rozpakowywała mój plecak to zrobiła awanturę, skąd ja takie dziwkar... ubrania mam 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Harper Beckham 02.10.24, 20:05 🤦 Ja kiedyś o mojej książkę chciałam napisać, ale musiałbym mielić w kółko to, czego nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 02.10.24, 15:52 A pedofil ślini się na widok pięciolatki w różowych falbankach i co w związku z tym? Dla mnie ta sukienka nie jest seksowna, nie byłaby moim pierwszym ani nawet trzecim wyborem, jakbym chciała wyglądać seksownie, a jej delikatność jeszcze podkreśla jasny kolor Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Harper Beckham 02.10.24, 22:52 A mnie w tym wszystkim zastanawia rola Wiktorii w tym małżeństwie. Ojciec córkę bardzo kocha. To widać. Dba o nią i się troszczy. Natomiast mam wrażenie, że Wiktoria jest w tym wszystkim z boku. To widać na zdjęciach. Nigdy nie widać aby na żonę on patrzył z takim uczuciem i zrozumieniem. David bardzo kocha swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Harper Beckham 03.10.24, 22:14 A widziałaś kiedykolwiek zdjecie Victorii patrzącej na kogokolwiek z uczuciem i zrozumieniem? Mnie ona przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Harper Beckham 03.10.24, 00:07 Przypomniała mi się baśń "nowe szaty cesarza". Tłum też podobny, tylko zamiast rżnąć głupa z powodu strachu przed utratą stanowisk, robią to ze strachu przed byciem posądzonym o ciemnogród i zaścianek Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 05.10.24, 00:50 www.youtube.com/watch?v=csaUvkYOkLY Wszystkie, które zakazują nosić dorastającym dziewczynom fantazyjnych czy zwiewnych sukienek są przedłużeniem zamaszystej łapy kultury machoizmu, która uważa, że dysponuje kobietami. W tym bardzo starym kawałku widać to wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Harper Beckham 06.10.24, 05:24 Harper od poczęcia była traktowana jako 'oryginalne wydarzenie' oraz marka sama w sobie. Jej imiona są zarejestrowane i tworzą tzw. 'unikalną jakość'.Harper aktywnie uczestniczy w autopromocji odkąd skończyła 4 lata i jest bardzo pewna siebie, wie, do czego dąży. Jej rodzice nie zamierzają czekać na status ' quinceanery' Harper Steven, a już teraz przy okazji reklamy produktów Wiktorii traktują poważnie debiut córki, przy tym swoje dziecko jak zadaniowy produkt, który wkroczył ich zdaniem w fazę 'kobiecej' odsłony. Ta opływowa, mieniąca się kieca nie pokazuje za dużo ale przygotowuje do zmiany postrzegania Harfy jako właśnie kobiety 'szykownej' jak na wczesną nastolatkę i w pełni żeńskich atrybutów. Co okaże się za chwilę, w coraz bardziej dorosłych projektach dla Niej przeznaczonych. Nie wierzę w przegięcia norm w tej 'pararrojalsowej' rodzinie, wątpię, by pozwolili na wewnętrzny skandal i to z udziałem wschodzącej medialnie latorośli. Jedyne, co robią, to proponują dość dojrzałe, lecz wciąż klasyczne stylizacje, żeby marka Harfy numer 7 sprzedała się romantycznie, zwiewnie, lirycznie Sukienka odsłania głównie ramiona i dekolt, można to odczytać jako manifestację bycia kobietą, zaakcentowanie nowej świadomości, a na pewno występ w roli nie- dziecka. By odciąć się od dziecięcego wizerunku, zdobyć następny target, lepsze pozycjonowanie i satysfakcjonującą rangę. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 08:38 Wszystko jest na sprzedaż. Nawet własne dziecko. 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 06.10.24, 11:01 fogito napisała: > Wszystko jest na sprzedaż. Nawet własne dziecko. 🫣 I widzisz TO można skrytykować. Jak najbardziej. Ale na bogow, nie dopatrujmy się seksu tam, gdzie go nie ma. Wmawiając przy tym że to troska o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 12:48 Myślę że nie doceniasz mężczyzn i ich postrzegania płci przeciwnej. Szczególnie tej w pewnym wieku. Poza tym seks to nie to samo co seksualizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 13:07 Jak ktoś dorosły postrzega 13-latke jako obiekt seksualny to problem w nim nie w 13-latce Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 06.10.24, 15:23 fogito napisała: > Myślę że nie doceniasz mężczyzn i ich postrzegania płci przeciwnej. Szczególnie > tej w pewnym wieku. Poza tym seks to nie to samo co seksualizacją. Myślę że czas zaczsc wymagać od mężczyzn a nice ciągle ich biologią tłumaczyć. Poza tym ty jesteś zdaje się kobietą? Ancsky watek udowadniasz jak to się seksualnie to diecko ubrało i jak to ją będą postrzegać mężczyźni. I że to ONA ma się przenrwc żeby biednych misiów nie kusi". TO WŁAŚNIE jest seksualizacja. Nawet jako kobieta patrzysz na dziecko oczsami mężczyzny. I z fałszywą troską o dziećmi karzesz się JEJ przebrać zamiast czepić się tych facetów. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 06.10.24, 15:31 Myślę identycznie, czas zacząć uczyć i stawiać wymagania i granice w tym kierunku. Żeby zadka nie czuła się już uprzedmiotowiona, tłamszona czy bez możliwości wyeksponowania kobiecidciuw obawie przed opinią lub atakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Harper Beckham 07.10.24, 10:41 O, wolno pisać z dwóch nicków w jednym wątku..? Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 07.10.24, 11:52 Jeśli to do mnie, to nie robię tego specjalnie. Wszyscy wiedzą, że to mój jedyny zapasowy nick Odpowiedz Link Zgłoś
zuza38 Re: Harper Beckham 06.10.24, 15:32 To co im proponujesz? Kastrację chemiczną? Jak mają odróżnić kobietę od dziecka skoro wyglądają tak samo??? Same piszecie że ona powinna bawić się swoją seksualnością. Ale jak bawisz się ogniem to możesz się poparzyć. Przebieracie dzieci za seksworkerki a później macie pretensje że ktoś je za takie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 06.10.24, 16:43 zuza38 napisała: > To co im proponujesz? Kastrację chemiczną? Jak mają odróżnić kobietę od dziecka > skoro wyglądają tak samo??? Same piszecie że ona powinna bawić się swoją seksu > alnością. Ale jak bawisz się ogniem to możesz się poparzyć. Przebieracie dzieci > za seksworkerki a później macie pretensje że ktoś je za takie odbiera. Co tu za przpeeozeniem pierdolisz? Na prawdę uważasz mężczyzn za takich debili że nie są w stanie zapanować nad sowimi popędami? A podobno to takie rozumne istoty. Cała nauka, wszystkiego odkrycia ich a kur..wa nad własnym penisem nie umieją panować? Nei odróżniają dziexka od roroslj kobiety? To może, takie ryzykowne założenie, ZANIM się zainteresują niech się upewnią? Poza tym wieku z niech DOSKONALE WIEM ike lat ma osoba na widok ktorej się ślinią u wygładzają obleśne teksty. Doskonałe wiedzą a i tak to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 06.10.24, 16:44 Aha, pryzpiminam że omawiany tutaj stój TRZYNASTOLATKI, a ty porównujesz jej kieckę do ubrania prostututki. To jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 16:49 Jak ktoś ma problem z odróżnieniem dziecka od dorosłego to może na początek okulary a nie kastracja. Ty też regularnie mylisz dzieci z podstawówki z doroslymi? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 18:02 Dziewczynka ubrana jest jak dorosła kobieta. Jaki ma to cel? Domyśl się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 06.10.24, 18:08 fogito napisała: > Dziewczynka ubrana jest jak dorosła kobieta. Jaki ma to cel? Domyśl się sama. TAK, NA BANK marzy żeby ją ktos zerżnął we wszystkich mozliwych pozycjach. Na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 19:01 Ona nie, ale może większość mężczyzn, którzy na nią patrzą już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Harper Beckham 06.10.24, 19:09 Szczerze współczuję towarzystwa, w jakim się obracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:01 Ja też sobie współczuję. Ale co poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 19:57 Większość mężczyzn chce seksu z trzynastolatką? Twój mąż i syn też? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:03 Tego nie wiem, ale myślisz, że by się przyznali gdyby chcieli. Obstawiam, że jeśli już to raczej syn byłby zainteresowany. Poza tym ona nie wygląda na 13 lat w tym stroju ale przynajmniej na 16. To za dorosła kreacja dla dziewczynki i to już chyba było wielokrotnie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:06 Jeśli Twojego studiującego już syna interesują 13-latki to współczuję. Ale może rzeczywiście to po tatusiu... Strach pomyśleć co Ty masz w głowie, jak widzisz chłopca w garniturze, w końcu uto stron dorosłego mężczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:13 I znowu głupoty piszesz. Ale już się przyzwyczaiłam. Inaczej nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:12 Dziewczyna może być ubrana w każdą strawną definicję kobiecości, a to oznacza tego, że ktoś ma sobie rościć prawa do czerpania niezdrowej podniety przez Jej wizerunek. Piękno ciała to jedno, a spodziewanie się wmowionych kobietom 'konsekwencji' ( teoria łakomego kąska)to zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:16 Jezusicku. Każdy może się ubrać jak chce. Ale jak się dziecko ubierze w seksowna sukienkę, która to dziecko postarza o kilka lat to trzeba mieć świadomość, że stanie się obiektem westchnień mniej lub bardziej platonicznych u płci przeciwnej. I nikt nikomu nic nie wmawia. To dziecko ma rodziców. Wyluzowanych totalnie jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:34 No nie, dziecko podnieca pedofilów. I podnieca och bez względem na to, jak jest ubrane. Ludzi o prawidłowo funkcjonującej seksualności dzieci nie podniecają. A seksowność jest kwestia względną. Dla mnie seksowne są uniformy, ale nie wygłaszam obrzydliwych komentarzy o 13-letnich harcerzach. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 21:06 Gruu zacznij bajki pisać. Kiedyś potrzebowałaś dorobić. Może to jest dobry sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 21:23 Jak będę pisać bajki to dla dorosłych i o dorosłych Ja akurat nie mam problemu z odróżnianiem dzieci od dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 22:45 Że odróżniam? To nie jest wielki wyczyn. Ale jak Ty masz problem to tym bardziej powinnaś się trzymać z dala od dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 06.10.24, 22:50 Problem to ty masz i to nie jeden. Podobno masz dzieci a wysiadujesz godzinami na forum. Może więc ty zacznij się trzymać bliżej swoich dzieci. Ojciec odszedł, a matka leczy frustracje na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 23:19 Ojciec nie odszedł a ja nie jestem sfrustrowana, pracuję to sobie mogę popisać też na forum, w czym masz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 07:01 Ja w niczym, ale godziny spędzasz dywagując o czyimś dziecku a zapewne w domu masz trójkę, z którą czasu nie spędzasz. Pracujesz 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 18:34 A jaki to jest strój dorosłej kobiety? Dorota ale kobiety noszą jakieś specjalne stroje? Tiszert i dżinsy też noszą Odpowiedz Link Zgłoś
zuza38 Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:27 Dzieci nie ubierają się seksownie. Pięciolatki nie ubierzesz w szpilki i mini bez pleców. To ma nawet zastosowanie w prawie. Nawet facet jest pedofilem i dobiera się do 13-latki to jeśli nie wie że ona jest 13-latką to go uniewinnią. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 06.10.24, 20:35 Nie uniewinnią, bo to jego sprawa ustalić ile lat ma partnerka seksualna. A co jest dla kogo seksowne to kwestia względna. Ja uważam, że super sexy są męskie obcisłe bokserki. Pięcioletni chłopcy w takich pływają. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Harper Beckham 07.10.24, 12:13 Fogito, zgadzam się z tobą. Kobiety nie zdają sobie chyba sprawy że mężczyźni są często z natury zboczeńcami. A żadna żona nie wie co siedzi w umyśle jej męża. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 13:17 alexis1121 napisał(a): > Fogito, zgadzam się z tobą. Kobiety nie zdają sobie chyba sprawy że mężczyźni s > ą często z natury zboczeńcami. A żadna żona nie wie co siedzi w umyśle jej męża > . Idaltego ubuernzy kobiety w worki, bo mężczyźni są ograniczeni umysłowo i nie potrafią nijak zapanować nad sowimi penisami i zboczonymi tekstami. Talibowie lubią to Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 13:55 alexis1121 napisał(a): > Mówimy o 13 letnim dziecku! No, mowimy o 13letnum dziecku. Któremu nitaj niektóre zarzucają że jestem ubraną zbyt swobodnie i dlatego może być obiektem seksualnych fascynacji mężczyzn. A ty osobiście piszesz, że mężczyźni to zboczeńcy.czyli mamy chronic dziewczyny i dorosłe kobiwtu w ten sposób, że IM się każemy ubrać od stóp do głów żeby przypadkiem nie prowokować zboczeńców. Czyli wymagamy od KOBIETA żeby to ONE się ograniczały zamiast wymagać od MĘŻCZYZN Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Harper Beckham 07.10.24, 14:13 Ale co ja mam wymagać od zboczeńca, albo mordercy? Raz stałam w kolejce do samolotu, miałam sweter z dekoltem, ale zawiązany, pod spodem tshirt w serek. I zboczeniec przede mną odwrócił się i szukał wzrokiem mojego biustu. Na takie rzeczy nie mamy wpływu, bo on jest zboczeńcem z natury. Nie chciałabym, żeby moje dziecko czegoś takiego doświadczyło, więc nie ubrałabym go sukienkę jaką miała Harper. Po prostu chroniłabym to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 14:22 No, jasne, na nic nie mamy wpływu jeśli chodzi o facetów. Wszyscy to zbiczency, nie panują nad penisami, nad słowami, nad wzrokiem. Możemy się wylacznie ubrać w worki. Masz męża? Syna? Też są zboczeńcami? Też nie umieją nad sobą panować Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Harper Beckham 07.10.24, 14:24 Nie mam dzieci, ale gdybym miała mieć to tylko córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 14:50 alexis1121 napisał(a): > Nie mam dzieci, ale gdybym miała mieć to tylko córkę. Poważnie? Chciałabyś córkę i tak mocno wspierasz kulturę gwałtu? Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:46 Stwierdzenie oczywistych faktów to dla ciebie wspieranie kultury gwałtu? Peron ci odjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:53 fogito napisała: > Stwierdzenie oczywistych faktów to dla ciebie wspieranie kultury gwałtu? Peron > ci odjechał. Nie, nie ja widzę w 13latce obiekt seksualny, NIE JA upimonam dziewczynki jak się mają ubierać, żeby. "nie kusić". Sorry. Owszem, nie zapanuje nad męskimi od ruchami ale do licha, mogę ich w tych od ruchach wspierać, głaszcząc po główkach, och jacy wy biedni, nic nie możecie poradzić, albo WYMAGAC żeby SAMI się ogarnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:58 A ktoś głaszcze? I to, że ty nie widzisz, że ten strój uczynił z dziecka obiekt seksualny nie ma żadnego znaczenia. Pytanie ilu mężczyzn pomyślało o tym. Zakładam, że wielu. Rodzice dali ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 08.10.24, 11:32 fogito napisała: > A ktoś głaszcze? I to, że ty nie widzisz, że ten strój uczynił z dziecka obiekt > seksualny nie ma żadnego znaczenia. Pytanie ilu mężczyzn pomyślało o tym. Zakł > adam, że wielu. Rodzice dali ciała. No tsl, zboczeni faceci zobaczyli z TRZYNASTOLATCE obiekt do ruchania - wina rodziców. I tak, głaszczesz panów po główkach takimi wymówkami. Oni niewinni, to ich natura. To niech pracują nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:09 Może zmień słownictwo, którego używasz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:12 fogito napisała: > Może zmień słownictwo, którego używasz na forum. Czemu? Bo ci się prawda nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 08.10.24, 17:48 fogito napisała: > Wulgaryzmy… Słowo ruchanie jest wulgarne, ale sprowadzanie trzynastolatki do roli obiektu seksualnego to "norma u facetów". Cóż, jednak wole być wulgarna albo raczej dosadna. Bo widzisz, albo pozwalamy mężczyznom na takiego a, nie inne zachowania albo nie. I owszem, od naszego sprzeciwu nic się od razu nie zmieni. Ale jak się NIE SPRZECIWIMY to NA PEWNO się nic nie zmieni. A wiesz co jest najśmieszniejsze? Że mnje się ta jej kieckach wcale nie podoba 🤣🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 17:56 Jesteś wulgarna i prymitywna. Nie ma się czy, chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 08.10.24, 18:17 fogito napisała: > Jesteś wulgarna i prymitywna. Nie ma się czy, chwalić. Prymitywna to jesteś ty. To TY wszędzie widzisz seks, obwiniasz dziewczynki o to że kuszą. Ja ci najwuzej jestem dosadna w wrażeniach. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 19:10 Bzdury gadasz i wzbudzasz się jakbyś na haju była. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:48 Nie zapanujesz nad męską natura i ich myślami. Możesz do pewnego stopnia zapanować nad czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:59 Myśli są bez znaczenia, szczególnie że to nie weryfikowalne co kto myśli. Natomiast normalny człowiek nie molestuje dzieci. I twoje usprawiedliwianie molestowania (tak, słowa też mogą być molestowaniem) męską naturą jest obrzydliwe. Tak samo jak obrzydliwe jest zrzucanie winy na strój. Poza tym nie wiem, dlaczego tylko o mężczyznach piszesz. Kobiety też mają myśli i popędy. Czy tak samo wymagasz o trzynastoletnich chłopców, żeby ubierali się stosowanie, bo jeszcze przypadkiem jakaś kobieta będzie ich molestować? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:02 Znowu bzdury piszesz i cuda na kiju wymyślasz. Nie znudziło ci się jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Harper Beckham 07.10.24, 13:34 alexis1121 napisał(a): > mężczyźni są często z natury zboczeńcami. Twoj tato tez? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Harper Beckham 07.10.24, 20:16 azalee napisał(a): > Twoj tato tez? oraz syn? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Harper Beckham 07.10.24, 14:55 alexis1121 napisał(a): > Fogito, zgadzam się z tobą. Kobiety nie zdają sobie chyba sprawy że mężczyźni s > ą często z natury zboczeńcami. A żadna żona nie wie co siedzi w umyśle jej męża > . Napisała kobieta, .która non stop wrzuca zdjęcia z gołym brzuchem i w mini, a ciuszki sponsoruje tatuś. ,Zachodzę w głowę, co siedzi w głowach partnerów twoich i fogito, jeśli wszędzie widzą SEKS. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Harper Beckham 07.10.24, 15:05 Tato nie sponsoruje mnie od 15 lat 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:59 Przerzucił się na sponsorowanie nastolatek, jak każdy zboczeniec? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:03 Jak ty możesz coś takiego pisać. Zazdrościsz jej ojca? Po co od razu obrażasz kogoś, kogo nawet nie znasz. Chryste jakie to prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:42 fogito napisała: > Jak ty możesz coś takiego pisać. Zazdrościsz jej ojca? Po co od razu obrażasz k > ogoś, kogo nawet nie znasz. Chryste jakie to prymitywne. To NIE ONA tutaj pisze ze KAŻDY facet to, zboczeniec, niepanujący nad myślami i, rozporkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:56 Pisanie ogólne jest czymś innym niż personalne wycieczki, które są zbędne i niczemu nie służą. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 19:55 Bazuję na tym, co ona pisze - że faceci to zboczeńcy Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 21:42 Nie bazujesz tylko uskuteczniasz personalne wycieczki, bo brakuje ci argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Harper Beckham 07.10.24, 22:15 fogito napisała: > Nie bazujesz tylko uskuteczniasz personalne wycieczki, bo brakuje ci argumentów > . Momencik - jeśli pisze ze WSZYSCY mężczyźni to chyba u licha WSZUSCU tak? Niech łaskawie uwaza co pisze i jak. A nie potem się biedaczku obraża. Ja, w przeciwieństwie do waszego, nie uwazam że WSZYSCY mężczyzni to zboczeńcy. Chcoaz fakt, jeśli im się pozwoli to będą się jak zboczeńcy zachowywać i z niemal kazdefo swinia wyjdzie. Niemal. Bo zakładam że nie ze wszystkich. Tyle że ja nie uwazam że nalezy im pobłażaći tłumaczyć "taka ich natura". Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 22:20 Jakie personalne? Dokładnie tak samo zapytałabym faceta uważającego, że wszystkie kobiety to dziw... czy jego żony i mamusi też to dotyczy. Jeśli każdy facet to zbok jawny lub ukryty to dlaczego tatuś szanownej forumki miałby być inny? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:11 Nie rżnij głupa ciągle, bo za stara na to jesteś. Często się w dyskusjach uogólnia, ale to nie oznacza, że należy robić personalne wycieczki. Słabe to. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 22:21 Nie zazdroszczę... Wychował córkę tak, że uważa mężczyzn za dewiantów. A wiadomo,cze ojciec to pierwszy model męskości dla córki. Więc zastanawiające to mocno Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 08.10.24, 13:12 Weź już daruj sobie te bajki dla gospodyń domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 17:51 Jakbyś miała partnera to byś wiedziała 😆 Ale w sumie wystarczy znać się trochę na biologii człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
grruu2.0 Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:00 Jeśli posiadanie partnera nauczyło Cię, że mężczyźni to zboczeńcy którzy nie panują nad penisem to zmień partnera Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Harper Beckham 07.10.24, 18:04 Lekcje biologii w liceum mnie nauczyły sporo. A ciebie nic nie nauczyło, bo cały czas ładujesz w czarnej dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 06.10.24, 14:43 Rodzice nie będą wiecznie zdrowi i ogólnie młodzi, dlatego uczą promocji marki, trafnych zachowań rynkowych i samodzielności zarabiania. Żeby Harper mogła jak najwcześniej stanowić o sobie sama pomimo ogromnych rezerw rodzinnych i być ze swoich własnych osiągnięć zadowolona, dumna. A że jest to branża, w której odnajduje się od dziecka, to na pewno wejdzie w 1 z dziedzin pozyskiwania stałych finansów w dorosłości. Amanda Bynes czy Lindsay Lohan nie miały szczęścia w postaci odpowiedzialnej postawy rodziców, czego efekty były widoczne i trwają w przypadku AB do teraz. Oczywiście nie oduczymy żadnego predatora patrzeć na tego typu kreacje jak na przyjemne dla oka zapakowane mięsne nowalijki. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Harper Beckham 06.10.24, 14:33 Seven*, a nie Steven, błąd automatycznego słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Harper Beckham 07.10.24, 21:00 Nie zbyt ładna sukienka z błyszczącej różowej podszewki, trochę za dorosła dla 13latke ale nic skandalicznego. Inna rzecz ze dziewczynka wyglada dość dojrzale jak na wczesna nastolatkę. Odpowiedz Link Zgłoś